"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.515.488
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Poz ekipa, ja sam si narucio svoj iNew v3 nakon duuge odluke i jedva cekam da stigne

Ako nekom treba kupon za Banggood nek se javi na pm {#} 

0 0 hvala 0
12 godina

Dobro jutro!

Zanima me da li ima netko iskustva s HaiPai P6S?

Mobitel izgleda super, vrlo dobre specifikacije, gotovo identican je Inew V3, samo imam 8GB ROM-a, a ne 16GB kao Inew.

http://www.geekbuying.com/item/Haipai-P6s-5-0Inch-6-99mm-Ultrathin-IPS-HD-Screen-Quad-Core-1-3GHz-Smartphone-1GB-8GB-13-0MP-Back-Camera-Android-4-2--NFC-Gyroscope-Compass-with-3G-GPS----Black-322978.html

Ovdje sam ga nasao relativno povoljno...

Mozda neka preporuka? Je li isplativo?

HVALA!

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 13:10 (acmilan2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
acmilan2 kaže...

Dobro jutro!

Mobitel izgleda super, vrlo dobre specifikacije, gotovo identican je Inew V3, samo imam 8GB RAM-a, a ne 16GB kao Inew.

http://www.geekbuying.com/item/Haipai-P6s-5-0Inch-6-99mm-Ultrathin-IPS-HD-Screen-Quad-Core-1-3GHz-Smartphone-1GB-8GB-13-0MP-Back-Camera-Android-4-2--NFC-Gyroscope-Compass-with-3G-GPS----Black-322978.html

HVALA!

Nema 8GB rama, nego 1GB i 8GB roma (što znači 1GB radne memorije i 8GB unutarnje memorije za pohranu). 8GB memorije je na tom telefonu podjeljeno na 1GB memorije telefona i 5,5GB interne memorije, a ovo ostalo je odvojeno za sam Android OS.

14 godina

Jedno pitanje za ekipu, danas vjerojatno idem prodat svog kineza, pa bi poslije prodaje kod sebe imao nekih 1000kn. Najbolje što sam našao je GFIVE G7 za 850kn. Ima li nešto bolje od njega u tom rangu ili da ostanem pri njemu? Lp

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: CRO_Thunder
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
sry, krivo sam napisao...
Kovačić
17 godina

Šta reči na ovog novog kineza,Izlanuo seDakele Small Coke s obzirom šta sve nudi za tak malo love a tek ovaj fotič koji je u njega ugrađen jezuš kristuš.Kad se sve zbroji i oduzme, velika imena kao Nokia/Apple/Samsung imaju bezobrazno velike cijene svojih uređeja to sigurno.Daj si zamislite jedan ovakav kineski model kod nas po toj cijeni, pa ko bi uopče kupoval ove ostale preskupe glupandarije fučkaj ga sad.Smijeh

No srečom tu je kupovina prek interneta, pa ko hoče eto mu odličnog Pametnjakovič telefona za vrlo malo para.Kad se pogleda kaj kod nas dobiš za 900kn, u usporedbi sa ovim kineskim Dakele Small Coke u verziji za 900kn odma ti padne mrak na oči.{#}

http://www.telekineza.com/dakele-mini-cola-niskobudzetni-foto-mobitel/

http://techsku.ru/other/2014/02/18/dakele-small-coke---byudzhetnaya-novinka.html

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Moj PC  
5 0 hvala 3
15 godina
Remzi kaže...

Jedno pitanje za ekipu, danas vjerojatno idem prodat svog kineza, pa bi poslije prodaje kod sebe imao nekih 1000kn. Najbolje što sam našao je GFIVE G7 za 850kn. Ima li nešto bolje od njega u tom rangu ili da ostanem pri njemu? Lp

Ništa posebno ,nema ips matricu ni 900mhz-a,a i dosta je velik.

Evo ti par primjera za tu cijenu: Mlais MX28, THL T5s,   AMOI A862W. Nemaju ni ovi 900MHz-a ali su kud i kamo bolji do GFIVE G7.

14 godina

Par postova gore ima informacija da je ekran IPS

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: CRO_Thunder
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Poredao sam na pandi uređaje od 512MB rama po price-u. Sta predlazete ode do 70$ nije za mene za dječarca jednog. Može i do 5", vidi li neko ode neki best buy ili "poznatiji" brend nek vice, meni sve izgleda isto.. Hvala

Live and let live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Mobitel izgleda super, vrlo dobre specifikacije, gotovo identican je Inew V3, samo ima 8GB ROM-a i prednju kameru 8.0 Mpx, a ne 16GB ROM-a i 5.0 Mpx kao Inew.

HVALA!

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 23:17 (acmilan2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
rambox kaže...

Šta reči na ovog novog kineza,Izlanuo seDakele Small Coke s obzirom šta sve nudi za tak malo love a tek ovaj fotič koji je u njega ugrađen jezuš kristuš.Kad se sve zbroji i oduzme, velika imena kao Nokia/Apple/Samsung imaju bezobrazno velike cijene svojih uređeja to sigurno.Daj si zamislite jedan ovakav kineski model kod nas po toj cijeni, pa ko bi uopče kupoval ove ostale preskupe glupandarije fučkaj ga sad.Smijeh

No srečom tu je kupovina prek interneta, pa ko hoče eto mu odličnog Pametnjakovič telefona za vrlo malo para.Kad se pogleda kaj kod nas dobiš za 900kn, u usporedbi sa ovim kineskim Dakele Small Coke u verziji za 900kn odma ti padne mrak na oči.{#}

http://www.telekineza.com/dakele-mini-cola-niskobudzetni-foto-mobitel/

http://techsku.ru/other/2014/02/18/dakele-small-coke---byudzhetnaya-novinka.html

Nikaj mu ne znace te lece s tim jadnim 1/3.2" senzorom.

Iz ovih izkompresiranih 1200x900 slika se uopce nemre procijenit kvaliteta kamere a jos im je i EXIF prazan, pa i sumnjam da su slikane tim mobitelom.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K // 6GB DDR3 // GTX770? // Ereboss? // Silencio 652
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 0:52 (8ax).
17 godina

Isti senzor je i na drugim mobitelima tako da ne vidim zašto nebi imao dobre slike. A nisam vidio da i drugi mobiteli koji su se reklamirali da imaju EXIF tako da nema ga smisla ni spominjati. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 1:34 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Patrick_cro kaže...

Isti senzor je i na drugim mobitelima tako da ne vidim zašto nebi imao dobre slike. A nisam vidio da i drugi mobiteli koji su se reklamirali da imaju EXIF tako da nema ga smisla ni spominjati. 

Jer ce vrlo vjerovatno imat los postprocessing (Xperia Z1 je skolski primjer), a cisto je moguce da ce te lece bit prosjecne, jer Largan nije neka 'posebna' firma.

Za ovo sa EXIFom te uopce ne razumijem. Apsolutno svaki uredjaj koji sam koristio je uredno popunjavao EXIF, bilo da se radi o web kameri od 50kn ili Canon Rebelu.

EDIT: editor me nekaj zeza tak da sam morao izbrisat oblikovanje

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K // 6GB DDR3 // GTX770? // Ereboss? // Silencio 652
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 2:40 (8ax).
11 godina
neaktivan

nakon dugo razmišljanja i vaganja i čitanja recenzija odlučio sam se za 

iOcean X7 HD  više sam poludio od raznih usporedbi samo me zanima da li je to telefon za 166 $ ok i da li ima nekih bitnih falinki, ako ne definitivno ga uzimam. I samo još da vas  pitam pošto prvi put kupujem kineski telefon ne znam proceduru oko onih kupona na bangu , da li i ja mogu to iskoristiti ako mi pošaljete, ako je to tako ako neko ima kupon viška neka ga proslijedi , hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina

Taj EXIF  nemaju i drugi uredaji na netu koji su se reklamirali, tako da ne vidim smisao spominjanja toga. Pogledaj samo recenzije mobitela i skini njihove slike pa ces vidjeti da ih dosta njih nema EXIF. Evo za primjer sam skinuo od Galaxy s3 i nemaju EXIF.

Evo ove slike npr Link

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina

Kako nemaju?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 15:37 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
press kaže...

iOcean X7 HD  više sam poludio od raznih usporedbi samo me zanima da li je to telefon za 166 $ ok i da li ima nekih bitnih falinki, ako ne definitivno ga uzimam. I samo još da vas  pitam pošto prvi put kupujem kineski telefon ne znam proceduru oko onih kupona na bangu , da li i ja mogu to iskoristiti ako mi pošaljete, ako je to tako ako neko ima kupon viška neka ga proslijedi , hvala unaprijed

Vidim da je u petak iOcean X7 HD na akciji na Pandi za 148$ (142$) - nije da preporučam Pandu bezrezervno, samo usputna napomena i naravno, obvezna provjera mailom/chatom jel zbilja na lageru...

16 godina
frulex kaže...
press kaže...

Vidim da je u petak iOcean X7 HD na akciji na Pandi za 148$ (142$) - nije da preporučam Pandu bezrezervno, samo usputna napomena i naravno, obvezna provjera mailom/chatom jel zbilja na lageru...

Ovaj veli da ima i 3g na 900 mhz..

ako ima mislim da nema boljeg telefona za te pare trenutno..

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
X7 HD ima 3G na 900/2100Mhz
Evo i dokaza:http://www.iocean.cc/X7_HD.html
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Taj EXIF  nemaju i drugi uredaji na netu koji su se reklamirali, tako da ne vidim smisao spominjanja toga. Pogledaj samo recenzije mobitela i skini njihove slike pa ces vidjeti da ih dosta njih nema EXIF. Evo za primjer sam skinuo od Galaxy s3 i nemaju EXIF.

Evo ove slike npr Link

U principu bi svi uredjaji trebali imati EXIF pa tako i Kinezi. Evo SS iz mojih fotografija - usporedba Samsung, Neo, HTC i Amoi - svi imaju EXIF podatke...

11 godina
neaktivan

Sva 4 mobitela odgovaraju mojim potrebama, sada me zanima, koji je po vama najbolji po omjeru kvalitete/performansi i cijene.

Meni je vrh vrhova 120$, tako da nedolazi u obzir ništa preko toga, ako ima po vama neki bolji do ove cijene, slobodno napišite, jedini kriterij je min : 1GB RAM.

Mlais MX28 - 113$

- U zadnje vrijeme se pojavio po svim forumima kao preporuka, ali još ga koliko znam nitko nema u rukama da može potvrditi kvalitetu. 

AMOI A865W - 109$

- Nešto slabija kamera, 5MP i verzija 4.1. u opciji je samo jer sam čitao dosta pozitivnih riječi o brendu 'AMOI'

AMOI A862W - 108$

- Par ljudi ga posjeduje i kažu da je odličan za tu cijenu.

UMI X1 Pro - 120$

- Relativno poznat brend, ima na 3G : 900MHz

4 Mlais MX28 - 113$
0 AMOI A865W - 109$
2 AMOI A862W - 108$
8 UMI X1 Pro - 120$
2 Ima i boljih za ovu cijenu?
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 16:09 (UniStilo).

0 0 hvala 0
17 godina
Ma mislim na nacin na koji je taj citljiv, znaci iz exifa ne mozes ocitati s cim je to slikano, imas podatke ali ne mozes saznati po njima s cime je slikano, za razliku npr dok ti sam slikas i stavis na komp odmah vidis da je slikano s tim i tim uredajem, npr moje slike s galaxy camera odmah se vidi da je slikano s njom iz exif. A pogledaj malo slike na netu. One slike sta su gore su vjetojatno zasticene pa ih ne mozes skinut ali opet to ne znaci da su fake.
13 godina
neaktivan
E trebam pomoc, na trackingu pise sljedece...

Destination Country - Croatia:Tracking Consuming:531 Millisecond
Origin Country - Sweden:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/02/24 16:02:34
2014-02-24 14:00, Order in transit
2014-02-23 03:45, Order departed on flight from origin
2014-02-22 05:00, Order dispatched

Pa ako moze tko reci, kad bi to trebalo biti kod mene.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan
Cadus kaže...

I nakon 2 mj. korištenja mogu reći da je mobitel zvjer hahah tako bi ga nazvao. Npr. sestra mi ima Samsung Galaxy S3, i što se tiče njihovih usporedba, NEO je daleko ispred njega (veliku ulogu igraju 2GB rama, i naravno baterija). Bilo je par problema npr oko imenika (kineski način utipkavanja brojeva - u zagrade je smješten pozivni (09x) xxx-xxxx - te mi nikada ne piše ime koje me zove, nego samo broj) i oko poruka koje se duplaju, no sve se to riješi pomoću Gravityboxa... Još niti jedan ROM nisam stavljao, nit sam previše eksperimentirao, no uskoro ću se prebaciti na Magartov ROM v4., jer tamo bi mi radio Gravitybox (koji mi treba zbog navedenih problema, a sad neznam jel to ispravljeno u npr LEWA ROMU? @Frulex? )

@ Frulex - Kako sam čitao forum, pitao bih te jel puno bolja kamera koju si preporučio - Lenovo SuperCam and Gallery od stock kamere i dali se može zamijeniti sa stock kamerom?

Te šta sa onim postavkama za GPS - EPO i AGPS, za koje si govorio da se uključe - gdje se nalaze te postavke?

Nisam primijetio ovo oko imenika na nijednom ROMu do sad, uvijek mi je pisalo ime pozivatelja najnormalnije, ne znam jel to ima veze sa SIM karticom i kontaktima, ja sam uvijek vukao kontakte iz Googla, SIMice su mi prazne. Jedino sam na Lewi uočio da mi se prikazuju kontakti prvo s prezimenom (npr. Perić Pero) - umjesto Pero Perić kako je bilo uobičajeno do sada, nisam našao opciju gdje to promijeniti...

Što se tiče Lenovo kamere, nikakve razlike od stock kamere nisam našao u kvaliteti, ni na bolje ni na gore, a baš sam testirao slikajući iste stvari. Jedino što Lenovo kamera ima još hrpu opcija za podesiti - npr. "Volume up" gumb služi i kao okidač kamere što zgodno dođe... Evo kako izgleda sučelje. Inače, Lenovo Supercameru instaliraš kao obični .apk i imaš dvije kamere i dvije galerije što je zapravo odlično jer možeš si namjestiti u njima različite postavke (npr. na jednoj nafrljiš ISO na 1600 za noćne fotke i ne moraš onda stalno mijenjati), a moram priznati da je Lenovo galerija isto odlična, evo sučelja.

Postavke za EPO se nalaze u Settingsima pod Location - GPS i samo ih poklikaš ako nisu već (na Lewi su već uključene po defaultu). 

14 godina
neaktivan
UniStilo kaže...

Sva 4 mobitela odgovaraju mojim potrebama, sada me zanima, koji je po vama najbolji po omjeru kvalitete/performansi i cijene.

Meni je vrh vrhova 120$, tako da nedolazi u obzir ništa preko toga, ako ima po vama neki bolji do ove cijene, slobodno napišite, jedini kriterij je min : 1GB RAM.

Po mojim iskustvima (stari ima Umi X1, šogor Amoi N850) nećeš pogriješiti ni sa jednim od ova dva, kvaliteta izrade je izvrsna kod oba proizvođača, možda bih sitnu prednost dao Umi-ju zbog 3G iako nisam siguran da ova dva Amoia sa Snapdragonom nemaju isto 3G na 900 MHz. Uostalom, nisu iste ni veličine ekrana, Umi ima HD rezoluciju, a ni baterije nisu iste tako da će odluka na kraju biti tvoja.

17 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
17 godina
8ax kaže...

Kako nemaju?

Nemaju sve. Pogledaj onu s Pepsi i jos neke koje sam gledao nemaju. 

15 godina

Pozdrav ekipa!

Gdje se najbolje i najpovoljnije da nabavit Xiaomi MI-3 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozz!

Ovako prvi put kupujem išta online, a kamoli kineski mobitel pa mi treba pomoć. Kupio bi mobitel u vrijednosti do 2200kn s poštarinom i svime pa me zanima što biste preporucili jer već 2 dana gledam i pogubio sam se medju modelima i di to kupiti. Hvala! :D

0 0 hvala 0
16 godina
brainzzy kaže...

Pozz!

Ovako prvi put kupujem išta online, a kamoli kineski mobitel pa mi treba pomoć. Kupio bi mobitel u vrijednosti do 2200kn s poštarinom i svime pa me zanima što biste preporucili jer već 2 dana gledam i pogubio sam se medju modelima i di to kupiti. Hvala! :D

TCL IDOL X+

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice