Za UW kameru Vivo X200 Ultra tata...
Naravno nije razlog kupovine al eto palo mi napamet jer mi je baš maloprije jedan Rus pričao o njegovoj UW kameri i poslao primjere...
Takav senzor Samsung nema ni u glavnoj i teško da će s S26 nešto, ako išta promijeniti po pitanju UW kamere...
Imao sam Vivo X200 Ultra ali nije mi se svidio....jedini mobitel od 6 koje sam imao zadnjih 3 mjeseca u kojeg nisam ubacio SIM karticu...jednostavno mi se puno toga nije svidjelo...od IQ kamere, SW samog mobitela.
Ne kazem da je los vec samo da nije za mene.
Imao sam i S25 Ultra i on mi se svidio, kamera je puno bolja nego sto bi netko pomislio kada vidi brojke hardvera na papiru.
Uzasno je dosadno sucelje kamere, uopce me ne motivira da koristim tu kameru ali kada ju koristim nikako ne mogu reci da je losa...cak naprotiv.
Overall kao mobitel je S25U takoder najbolji od svih koje sam koristio.
Trenutno sam na Xiaomi 15 Ultra i dobar je ali imam pomijesane osjecaje oko kamere...nekada me odusevi a nekada razocara...kao da nije konzistentan.
Sreca pa ima Fastshot mode u kojem je zaista fantastičan, nema postprocessinga i IQ je kakav ocekujem.
Da mogu sloziti svoj idealan mobitel to bi bio iPhone 16 PRO (ne Max) sa boljom tele kamerom....ili S25U sa totalno drugim pristupom kameri...od sucelja pa nadalje.
Ja mislim da bi tebi bolje sjeo Oppo X8 Ultra, možda čak i OnePlus 13...
Zbog IQ-a kamere a i po svemu su dobro složeni.
Što se tiče Xiaomi-a, kad mu se zvijezde poslože ubija al prečesto zasere fotografije.
Ja sam bio siguran da idem na X200 Ultra al me Batman malo poljuljao s njegovom yt recenzijom :D
Sad se mislim između X200 Ultre i X200 Pro...
X300 serija bi mogla biti stvarno zanimljiva s obzirom na nove senzore koje izbacuju Sony i Samsung al dobro, tako mogu svake godine razmišljati 😅
Btw. Evo što mi je napisao jedan Rus iz jedne grupe(inače provrti masu mobitela kroz ruke, što zbog recenzija koje radi, što zbog ljubavi prema fotografiji)...
Pisao je o tome kako je Vivo na X200 Ultra s obzirom na visoku cijenu najboljih senzora trenutno(glavna, UW i Telephoto) a i samog SD procesora kresao kvalitetu(premium) na dosta stvari, da je nešto lošiji od Vivo X200Pro pa čak i od X100Ultra po pitanju zaslona, zvučnika,...
"
i really think oppo x8u is a better phone
but if you’re really into cameras and such, x200u is the best camera with the communication features
it’s really that bad compared to oppo
screen is worse
speakers, tactile feedback
all feels worse than even x100u
but the camera justifies it all for me "