Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.709
|
čitano: 1.770.358
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
ocean77 kaže...

https://www.flickr.com/photos/62335771@N03/shares/04XB22

Par novih sa Pixelom.

Najvise raduje ta jednostavnost (tko to voli), izvadis iz djepa i okines.

Portretni nacin su jako dobro rijesili sto se vidi na dvije slike.

Edge detection su doveli prakticki do savrsenstva, a i simulacija DOF-a je odlicna.

Ove stipaljke npr., tocno je rasclanio poziciju svake i postavio ih u odgovarajucu relaciju dubinske ostrine.

To sam namjerno slikao jer mi se cini kao zeznuta situacija za SW, ali odradio je dobro.

Nisam neki ljubitelj tog fake portrait mode, ali kada radi ovako dobro posegnut cu nekada za njim.

očekivani rezultati i nezahtjevne sitacije odradi super. WB, dinamički raspon, sve bez greške...što se tiče edge detectiona u protrait modu, po mom iskustvu na P3, selfi kamera to radi nešto lošije nego zadnja...no u usporedbi sa dosadašnjim tvojim uređajima, ova selfi bi trebala dati puno bolje rezultate. :)

11 godina
Dan1234567890 kaže...

očekivani rezultati i nezahtjevne sitacije odradi super. WB, dinamički raspon, sve bez greške...što se tiče edge detectiona u protrait modu, po mom iskustvu na P3, selfi kamera to radi nešto lošije nego zadnja...no u usporedbi sa dosadašnjim tvojim uređajima, ova selfi bi trebala dati puno bolje rezultate. :)

Jel mi vjerujes da selfie kameru jos nisam ni probao na Pixelu.

Godisnje opalim mozda 4-5 selfia...s djecom ili obitelji ako smo na putu opalim jedan pa da ne gnjavim ljude okolo da nas slikaju.

11 godina
Kamere u smartfonima- Rasprava

Par frameova izvuceno iz 4k kamere s glavnim senzorom, kvaliteta na vrlo visokom nivou, ako ne i najbolje koje sam vidio. 

https://www.flickr.com/photos/181609696@N07/albums/72157715841014707

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
Moj PC  
3 0 hvala 2
11 godina
thebatman kaže...

Par frameova izvuceno iz 4k kamere s glavnim senzorom, kvaliteta na vrlo visokom nivou, ako ne i najbolje koje sam vidio. 

https://www.flickr.com/photos/181609696@N07/albums/72157715841014707

O da, to obavezno probam na svakom, a probao sam i na Mi Note 10 koji je tu briljantan sto ovi primjeri i potvrdjuju.

Ovi frame-ovi iz videa su mozda i bolji nego sto bi sa Pixelom dobio fotke sa istom tom scenom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 13:58 (ocean77).
17 godina
ocean77 kaže...

https://www.flickr.com/photos/62335771@N03/shares/04XB22

Par novih sa Pixelom.

Najvise raduje ta jednostavnost (tko to voli), izvadis iz djepa i okines.

Portretni nacin su jako dobro rijesili sto se vidi na dvije slike.

Edge detection su doveli prakticki do savrsenstva, a i simulacija DOF-a je odlicna.

Ove stipaljke npr., tocno je rasclanio poziciju svake i postavio ih u odgovarajucu relaciju dubinske ostrine.

To sam namjerno slikao jer mi se cini kao zeznuta situacija za SW, ali odradio je dobro.

Nisam neki ljubitelj tog fake portrait mode, ali kada radi ovako dobro posegnut cu nekada za njim.

Ja mislio da je to fotkano sa Mi Note10

Što jest jest, al mnogo dobro radi fotke ovaj pixel

11 godina

Sreca da mi ga šalje u utorak 😂

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Izgustam ga jos za vikend i ide kolegi.

Generalno, mob je super.

Nema nikakvih slabih tocaka, nije najbolji u svakoj pojedinacnoj kategoriji (osim u SW), ali u svakoj je izuzetno jak i kao cjelina je odlicno izbalansiran mob.

Nekome bi ovo mogao biti mob s kojim bi mogao provesti jako dugo vremena...hebiga, ja nisam taj, ja vise volim mijenjati mobitele kao carape.

0 0 hvala 0
11 godina
https://flic.kr/p/2jDdTJL

Ipak nije problem u pokretu. (Pas i ja hodamo - čak nisam ni stao nego u koraku)

Samo treba dobro osvjetljenje. 😅

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
3dfx kaže...

kada ce imati 120Hz ekran i App draw, iste sekunde kupujem iPhone

ostali su jedini koji mogu ponuditi top model a da nije iznad 6"

top foto i naj video, a drzi cijenu nevjerovatno

iako je u startu skuplji, dode prakticki na isto, kada ga prodajes nakon 2-3 godine, ili si cak s njime u plusu, u odnosu na recimo Samsung ili Huawei, kojima cijena pada prebrzo kod nas

https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2020/09/03/apple-iphone-12-pro-max-mmwave-5g-release-date-iphone-11-pro-max-upgrade/#158e81fa636f

14 godina
neaktivan
Dario7 kaže...
https://flic.kr/p/2jDdTJL

Ipak nije problem u pokretu. (Pas i ja hodamo - čak nisam ni stao nego u koraku)

Samo treba dobro osvjetljenje. 😅

Naravno, u biti je teorija vrlo jednostavna. A mi mislili da to može samo Huawei. 

17 godina

Ova Ultra radi odlične fotke..

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
3dfx kaže...
user3468 kaže...

Kamera na S20 je razočaravajuća, OP7 + gcam i fotografije su odlične nasprem samsunga. 

aj dokazi ovu tvrdnju, posto imas oba uredaja

hvala unaprijed

3dfx kaže...
mika2210 kaže...

Ne mogu tvrditi da su fotke bolje od Samsunga, al OP 7Pro sa najnovijim GCAM-om koji podržava i wide angle kameru su fenomenalne. Malo sam se igrao neki dan i stvarno sam oduševljen.

jasno, nisam vidio lose fotke od 2018 na mobitelima od 3000kn pa navise

ali to ne znaci, da neki uredaji ne rade puno bolje fotke od drugih, a ovdje u ovoj temi cjepidlacimo na najjace, pa zato kada netko izjavi nesto kao sto je kolega gore, valja to i dokazati

inace, ne vidim zasto bi itko od nas kupio nesto drugo osim OP, kad su mu fotke toliko bolje od, recimo gore navedenog S20+

ima tu korisnika koji stvarno mijenjaju mobitele non stop, upravo zbog toga da probaju kamere, i onda lijepo napisu svoje misljenje, ali ga i potkrijepe fotkama

a ne ove fore, iamo sam taj i taj, i to nista ne valja ovaj drugi koji imam je bolji 5 puta, ali eto nemam fotki da vidite sto pricam, morate mi vjerovat

Svejedno meni oćeš ti vjerovat il ne, ja samo kazem da obzirom na hardware s20 bi trebao imat puno bolje fotke od Op7, ali software odnosno gcam odraduje svoje i slike su puno bolje na op7. Osim za one koji vole instagram filtere.

stavit cu ti fotografije na disk pa usporeduj sam.

Google disk link

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 11:23 (user3468).
14 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Ova Ultra radi odlične fotke..

Taman sam to krenuo zakačiti. Stvarno impresivno, gledao sam na 55" 4k TV-u i to izgleda super.

Treba zanemariti one budalaštine sa zoomom preko 30x, noćni video i fotke sa kamerama koje nisu za to, ali glavna po noći radi "mrak" fotke.

Zoom me baš iznenadio, računao sam do 5x optički i to je za mene to, sve preko ta digitalija je s*anje, ali ovaj i do 10x izvuče solidnu fotku, primjer onaj kip u videu. Naravno to je u uvjetima odličnog osvjetljenja. Tamo je čak i 30x podnošljivo.

Dobar video sa dosta primjera. 

14 godina
Evo i Bugararena test Mi 10 Ultra.
Kamere su po njima fantastične. Po onome što sam vidio stvarno je odlično. 5x optički i u mraku daje odlične slike.
Nisu samo kamere odlične na njemu, sam mob je odličan. Praktički flawless.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_10_ultra-review-2158.php
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Evo jos malo mi note 10

Ovaj put stock kamera, đir priko grada.

https://www.flickr.com/photos/181609696@N07/albums/72157715858928073

Dolazi do izrazaja mekanost 5x kamere, koja je  s gcam odlicna, a ostalo je jako dobro. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2020 9:18 (thebatman).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina

nije lose, samo sto je prilicno los dinamicki raspon

11 godina

Sve fotke su bez ukljucenog HDRa i bez AI. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

nema auto hdr ili?

da, ako se dobro sjecam to je bila boljka xiaomia i vecine kineza..

11 godina

Ima auto hdr, al ostao ištekan. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
user3468 kaže...

Svejedno meni oćeš ti vjerovat il ne, ja samo kazem da obzirom na hardware s20 bi trebao imat puno bolje fotke od Op7, ali software odnosno gcam odraduje svoje i slike su puno bolje na op7. Osim za one koji vole instagram filtere.

Google disk link

i ovo su tebi bolje fotke od S20 serije?

da samsung ima ovakve fotke, covjece uz ostala sranja koje imaju sa S20 serijom, pa nitko ne bi kupio ni komad

to sto si linkao, nije na razini S9 serije a kamoli S20, bez ljutnje

17 godina
user3468 kaže...

Google disk link

Solidne fotke ima OP7.. Si probao gcam stavit?

S20, dok sam prije gledao, s obzirom na hardver, slike su isto solidne, iz tog hardvera se da bolje izvuć, al problem je u softveru. Kakva je sad situacija s kamerom na S20, ne znam, al možda je pokoji update ispravio bar malo situaciju s kamerom.

11 godina
3dfx kaže...
user3468 kaže...

Google disk link

da samsung ima ovakve fotke, covjece uz ostala sranja koje imaju sa S20 serijom, pa nitko ne bi kupio ni komad

Ajde malo argumentiraj?

Ja bi rekao da su bolje od s20 po ovome sto vidim.

Prirodne boje, dosta detalja, nema agresivnog beglanja buke, u nocnim uvjetima wb je odlican, slika ostra od ruba do ruba, sjene sačuvane, svjetli dijelovi fino kontrolirani, fokus pogođen.

Po cemu je to s9 ili s10 ili s20 bolji?

10 godina
thebatman kaže...

Evo jos malo mi note 10

Ovaj put stock kamera, đir priko grada.

https://www.flickr.com/photos/181609696@N07/albums/72157715858928073

Dolazi do izrazaja mekanost 5x kamere, koja je  s gcam odlicna, a ostalo je jako dobro. 

meni nebo i zemlja u usporedbi sa gcam...kao da nisu isto uređaji. nema čistoće.

11 godina

Prednost je sta mozes imat oboje, gcam za p&s a stock za pro mode. 

Taman ga spakovao i ide kolegi. Vec mi fali. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
thebatman kaže...
3dfx kaže...
user3468 kaže...

Google disk link

Ajde malo argumentiraj?

Ja bi rekao da su bolje od s20 po ovome sto vidim.

Prirodne boje, dosta detalja, nema agresivnog beglanja buke, u nocnim uvjetima wb je odlican, slika ostra od ruba do ruba, sjene sačuvane, svjetli dijelovi fino kontrolirani, fokus pogođen.

Po cemu je to s9 ili s10 ili s20 bolji?

vodene boje, wb promasen, dinamicki raspon prosjecan, portrait blura gdje ne treba itd

mislim glupo je raspravljati o tome kada nema usporedbu sa S20 za iste kadrove, ali mene su fotke izrazito lose procersirane 

11 godina

Imam negdje 7 pro, probam s20 nabavit pa bas usporedim 😂

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

zdravo ekipa, imam jedno noob pitanje.

znači hoću staviti gcam na op 7t, pošto je sada došla verzija koja podržava sve leće bez roota. moje pitanje: je li moguće na bilo koji način oštetiti senzor ili bilo koji drugi hardver unutar sklopa kamere uporabom google camere?

gledao sam na yt tutorial za astrofotografiju sa gcam: 1 kadar se snima 4 i pol minute. jel moguće da se nešto ošteti ako tako dugo "hvata" sliku?

jer gledao sam u pro modu defaultne kamere - maksimalno ekspozicija traje 30 sec...

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Kratak.odgovor: Ne. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

a dugi odgovor?

al ok je pitanje, znam da u teoriji ne bi trebalo biti ništa. znam da je bila hrpa članaka, čak je i tu na bugu bio jedan kad je bila ona velika pomračina sunca pred god-dvije, pa su upozoravali da se ne snima digitalncima i smatfonima na duge ekspozicije ta pomračina jer postoji opasnost od "spaljivanja" senzora.

yippee ki-yay

0 0 hvala 0
11 godina

Ok. Dugi odgovor. 

Senzor je ogranicen na 30-32 sec shuttera. 

Kad gcam radi astro on ne radi ekspoziciju od 4 min, nego hrpu kratkih od 16sec i spaja ih algoritmima u jednu fortku. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice