Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.744
|
čitano: 1.828.048
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
zvonac kaže...
R36 kaže...

Još da vam i to bude dostupno...kako da ne. 

Sony vas čeka u Santa Domenici.

Ma isti mob, čak taj Honor ima stereo zvučnike, a P40 Pro nema. 

Ipak nije isti...P40 Pro ima 40mpix širokokutnu kameru a Honor 16mpix. I Honor nema Tof senzor na zadnjoj kameri.

Prednja Honor nema AF i snimanje u 4K 

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2020 17:43 (R36).
17 godina
R36 kaže...
zvonac kaže...
R36 kaže...

Još da vam i to bude dostupno...kako da ne. 

Sony vas čeka u Santa Domenici.

Ma isti mob, čak taj Honor ima stereo zvučnike, a P40 Pro nema. 

Ipak nije isti...P40 Pro ima 40mpix širokokutnu kameru a Honor 16mpix. I Honor nema Tof senzor na zadnjoj kameri.

Prednja Honor nema AF i snimanje u 4K 

Nema veze, al ima zato ima stereo zvučnike

Nego, kamera je odlična, bar tak recenzije vele, šteta što ga nema u ponudi, vani je cijena oko 4400kn.

11 godina
Kamere u smartfonima- Rasprava

Nakon sto sam ponovo probao Mi Note 10 dosao sam do zakljucka da je ove godine najbolji camera phone Mi10 PRO kome nije preskup, odnosno Mi Note 10 onima sa plicim djepom jer dobiju isti IQ uz nesto sporiji image processing.

Ovaj zadnji Gcam je podigao kameru do neslucenih visina jer smo dobili potpuno funkcionalan Gcam na svih 5 kamera iza + RAW support za sve te kamere.

AF je ultra brz, okidanje takodjer (na glavnoj nesto malo sporije), a sporije je tek ako se ide odmah gledati fotke nakon sto se okine nekoliko slika jer u pozadini ih "zapisuje", ali ako ces fotkati 100 slika sto ce malo tko ciniti u kratkom periodu to nije problem.

U Gcam jedino ne mozes instantno setati sa jedne kamere na drugu vec ipak treba sekunda vremena...upravo zbog toga tko hoce sve instantno bolji je izbor Mi 10 PRO sa S865 koji to radi brzo.

Meni ovo gore navedeno ne predstavlja nikakav problem na Mi Note 10 jer mi je sve skupa dovoljno brzo, a to sam naveo cisto onima koji razmisljaju o tom mobu pa da znaju kako stvari stoje.

Sve to mi predstavlja jos manji problem kada dignem fotke na PC i pogledam na velikom monitoru.

Fotke su na najvisem mogucem nivou bilo da se fotka sa UW, W, 2X ili 3.7 odnosno 5X pa cak i 10X...naravno mislim na Gcam.

Sa stock cam je odlicno fotkati u PRO mode +RAW (s time se moze izvuci maksimum maksimuma), 108MP mode i snimanje 4K videa...za sve ostalo je Gcam...tko voli cisti point & shot i da dobije uvijek odlicnu ostrinu i šum bez obzira koliki ISO bio...odem nekada u EXIF i šokiram se kako je IQ dobar, a ISO dosta veliki.

Sto se tice ovog 108MP senzora, cesto se ovdje pisalo da ima problem sa AF sto u slucaju Mi Note 10, a koliko sam citao i sa Mi10 nije slucaj...za Mi Note 10 to mogu potvrditi iz prve ruke.

AF je izuzetno brz i tocan i primjeto sam da focus uvijek stavlja na oci sto mi se svidja jer senzor je dosta velik i slike nisu plosne pa bi se moglo dogoditi da focus bude na vrhu nosa, a oci izvan focusa da ne radi tako tocno.

Svidja mi se sto su osnovne fotke rezolucije 27MP sto znaci da obiluju detaljima u odnosu na vecinu ostalih sa 12MP pa ako slika nije dobro kadrirana kod CROP-a se ne gubi nista.

Marketing (DxO i neki placeni recenzenti) ce vam reci da su neki drugi mobiteli iznad jer testiraju mozda samo stock ili imaju neke svoje razloge da guraju neke druge modele, ali mislim da ove godine Mi10 PRO nitko nije ravan po ukupnom IQ na svim kamerama.

0 0 hvala 0
17 godina
ocean77 kaže...

Nakon sto sam ponovo probao Mi Note 10 dosao sam do zakljucka da je ove godine najbolji camera phone Mi10 PRO kome nije preskup, odnosno Mi Note 10 onima sa plicim djepom jer dobiju isti IQ uz nesto sporiji image processing.

Ovaj zadnji Gcam je podigao kameru do neslucenih visina jer smo dobili potpuno funkcionalan Gcam na svih 5 kamera iza + RAW support za sve te kamere.

AF je ultra brz, okidanje takodjer (na glavnoj nesto malo sporije), a sporije je tek ako se ide odmah gledati fotke nakon sto se okine nekoliko slika jer u pozadini ih "zapisuje", ali ako ces fotkati 100 slika sto ce malo tko ciniti u kratkom periodu to nije problem.

U Gcam jedino ne mozes instantno setati sa jedne kamere na drugu vec ipak treba sekunda vremena...upravo zbog toga tko hoce sve instantno bolji je izbor Mi 10 PRO sa S865 koji to radi brzo.

Meni ovo gore navedeno ne predstavlja nikakav problem na Mi Note 10 jer mi je sve skupa dovoljno brzo, a to sam naveo cisto onima koji razmisljaju o tom mobu pa da znaju kako stvari stoje.

Sve to mi predstavlja jos manji problem kada dignem fotke na PC i pogledam na velikom monitoru.

Fotke su na najvisem mogucem nivou bilo da se fotka sa UW, W, 2X ili 3.7 odnosno 5X pa cak i 10X...naravno mislim na Gcam.

Sa stock cam je odlicno fotkati u PRO mode +RAW (s time se moze izvuci maksimum maksimuma), 108MP mode i snimanje 4K videa...za sve ostalo je Gcam...tko voli cisti point & shot i da dobije uvijek odlicnu ostrinu i šum bez obzira koliki ISO bio...odem nekada u EXIF i šokiram se kako je IQ dobar, a ISO dosta veliki.

Sto se tice ovog 108MP senzora, cesto se ovdje pisalo da ima problem sa AF sto u slucaju Mi Note 10, a koliko sam citao i sa Mi10 nije slucaj...za Mi Note 10 to mogu potvrditi iz prve ruke.

AF je izuzetno brz i tocan i primjeto sam da focus uvijek stavlja na oci sto mi se svidja jer senzor je dosta velik i slike nisu plosne pa bi se moglo dogoditi da focus bude na vrhu nosa, a oci izvan focusa da ne radi tako tocno.

Svidja mi se sto su osnovne fotke rezolucije 27MP sto znaci da obiluju detaljima u odnosu na vecinu ostalih sa 12MP pa ako slika nije dobro kadrirana kod CROP-a se ne gubi nista.

Marketing (DxO i neki placeni recenzenti) ce vam reci da su neki drugi mobiteli iznad jer testiraju mozda samo stock ili imaju neke svoje razloge da guraju neke druge modele, ali mislim da ove godine Mi10 PRO nitko nije ravan po ukupnom IQ na svim kamerama.

Ček, Mi10 Pro si imao u rukama tj koristio s njegovu kameru? Ak se ne varam, imaju skoro pa iste kamere, al softverski se vidi neka mala razlika između Mi Note10 i Mi10Pro.

11 godina
zvonac kaže...

Ček, Mi10 Pro si imao u rukama tj koristio s njegovu kameru? Ak se ne varam, imaju skoro pa iste kamere, al softverski se vidi neka mala razlika između Mi Note10 i Mi10Pro.

Nisam, ali je hardware kamere na Mi Note 10 isti kao i na Mi10 PRO samo sto Mi10 PRO ima brzi SOC.

Obzirom na iste kamere ne trebam isprobati da bih znao neke stvari posto im je IQ slican (u nekim testovima je cak mrvicu bolji Mi Note 10).

Mislim da je kombinacija Mi10 PRO + Gcam najbliza ultimativnom IQ u rasponu fokala od UW do 100mm.

Mob ima pokrivene sve fokale u tom rasponu bez nekih rupa u zarisnim daljinama i podrsku za Gcam+RAW za sve te kamere+najbolji procesor danasnjice...sto mozes pozeljeti vise.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 20:42 (ocean77).
11 godina

Mi10 pro ili ultra su mobiteli za poželit. 

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Interesantno... još jedan mob koji imas je najbolji mob za slikanje na svijetu. Bas sam se iznenadio.
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 23:09 (Dan1234567890).

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mi 10 Pro pored Huawei P40 Pro + 

Kome ne smeta nedostatak GMS-a nema šta tražit dalje od P40 Pro +.

Hoces odličnu prednju ili zadnju kameru. Biraj.

O zadnjoj sve znamo a prednja - hoćeš 4K/60fps - Ima, hoćeš AF na prednjoj - ima, hoćeš IR TOD 3D - ima. Mi 10 Pro je tu smiješno i uspoređivati, a Ultra prednju imao kao i Mi 10 Pro. 

A kome nije bitna optika x10, tu je P40 Pro...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dan1234567890 kaže...
Interesantno... još jedan mob koji imas je najbolji mob za slikanje na svijetu. Bas sam se iznenadio.

Samo ne znam kako ovi plaćeni recenzenti ne vide te prednosti kamere na Mi 10 seriji. Koja je to plaćena bagra.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 23:41 (R36).
11 godina
Dan1234567890 kaže...

Na zalost nemam, puno mi je 6.5K dati za njega...Mi 10 PRO, bit ces moj kad tad.

11 godina
R36 kaže...
Dan1234567890 kaže...

Samo ne znam kako ovi plaćeni recenzenti ne vide te prednosti kamere na Mi 10 seriji. Koja je to plaćena bagra.

Jesam ja u krivu ili nesto gledam krivo:

Dxo

1) Mi 10 ultra

5) Mi 10 pro

10) Mi note 10

Dakle xiaomi vlada.

A ti si uzeo p40 pro, pa ga gledaš ko dijete vlasito, pa ga malo braniš, to je ok. Al kad tad ces priznat da mobitel nije bas tako kompletan i da je ova xiaomijeva bagra kompletnija. 

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
11 godina
thebatman kaže...
R36 kaže...
Dan1234567890 kaže...

Dxo

1) Mi 10 ultra

5) Mi 10 pro

10) Mi note 10

Dakle xiaomi vlada.

A ti si uzeo p40 pro, pa ga gledaš ko dijete vlasito, pa ga malo braniš, to je ok. Al kad tad ces priznat da mobitel nije bas tako kompletan i da je ova xiaomijeva bagra kompletnija. 

Da, slažem se.

Mi10 Ultra sigurno za par koplja bolja od mi10 pro.

P40p+ nije bio na dxomark testu - očito Huaweiu nisu bitni (dxomark) pa im ne dostavljaju uređaje na test kod "puštanja" novog mobitela - Xiaomi tu ima bolju vezu sa DxoMark-om.

Po onome što ja pratim (a pratim mali broj uređaja), mi 10pro moze biti u naaajbolju ruku (vrlo rastegnuto, između uređaja koje ja pratim) na 3/4 mjestu ove godine (za razliku od dxomarka ne pratim oppo i honor uređaje), a mi note 10 jos dosta niže...tako da izjave tipa "ove godine najbolji camera phone Mi10 PRO kome nije preskup, odnosno Mi Note 10 onima sa plicim djepom" su mi vrlo neozbiljne s aspekta drugih koji tu prate temu, no kad vidim tko to piše mi je sasvim očekivano...;)

s tim da mi10 ultra nema ocjene za selfi kameru, a mi10pro ima, ali je dosta loša, pa ne znam na ultri jel selfi kamera daje bolje rezultate...što isto ulazi u ukupnu ocjenu za kameraphone, a tu je p40p puno bolji (mislim na selfi kameru)...

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 11:51 (Dan1234567890).
13 godina
neaktivan
thebatman kaže...
R36 kaže...
Dan1234567890 kaže...

Dxo

1) Mi 10 ultra

5) Mi 10 pro

10) Mi note 10

Dakle xiaomi vlada.

Kolega ne znam da li sam ja u krivu...ali vidim da je netko zaboravio da postoji i prednje set kamera...što sam gore i naveo i opisao. Tko ga zanima kompletan sustav kamera (PREDNJA + ZADNJA) sve je jasno.

Dxo

2) P40 Pro

3) Honor 30 Pro +

6) Mate 30 Pro

7) Honor V30 Pro

9) Mate 30 Pro

P40 Pro + nije testiran al ne sumnjam koji bi bio. 

Za tebe i kolegu mogu slobodno reći : Plaćeni oglas (Xiaomi), tako da nemoj o meni molim Vas. Ja na vašu sponzoriranu akciju imam uvijek ciljanu reakciju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 10:38 (R36).
13 godina
neaktivan
Dan1234567890 kaže...
thebatman kaže...
R36 kaže...
Dan1234567890 kaže...

Dxo

1) Mi 10 ultra

5) Mi 10 pro

10) Mi note 10

Dakle xiaomi vlada.

Da, slažem se.

P40p+ nije bio na dxomark testu - očito Huaweiu nisu bitni (dxomark) pa im ne dostavljaju uređaje na test kod "puštanja" novog mobitela - Xiaomi tu ima bolju vezu sa DxoMark-om.

Po onome što ja pratim (a pratim mali broj uređaja), mi 10pro moze biti u naaajbolju ruku (vrlo rastegnuto, između uređaja koje ja pratim) na 3/4 mjestu ove godine (za razliku od dxomarka ne pratim oppo i honor uređaje), a mi note 10 jos dosta niže...tako da izjave tipa "ove godine najbolji camera phone Mi10 PRO kome nije preskup, odnosno Mi Note 10 onima sa plicim djepom" su mi vrlo neozbiljne s aspekta drugih koji tu prate temu, no kad vidim tko to piše mi je sasvim očekivano...;)

s tim da mi10 ultra nema ocjene za selfi kameru, a mi10pro ima, ali je dosta loša, pa ne znam na ultri jel selfi kamera daje bolje rezultate...što isto ulazi u ukupnu ocjenu za kameraphone, a tu je p40p puno bolji...

Kolega MI 10 Ultra ima istu prednju kameru kao i Mi 10 Pro tako da je tu sve jasno.

11 godina

Kolega, prednja kamera mi je bitna koliko i HDZov ogranak u Australiji.

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina

sad ću u inat svima kupit samsung 

kakvi gcam kakvi gms kakve gluposti..

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina

Ajme da me bar sponzoriraju da ne trosim 1000e misecno na mobitele 😂

11 godina
digitall kaže...

To to to samo exynos 🤝

13 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Kolega, prednja kamera mi je bitna koliko i HDZov ogranak u Australiji.

Znači nisi baš nešto u faci. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 11:09 (R36).
11 godina

Gabor hahahahah

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Dan1234567890 kaže...

Da, slažem se.

s tim da mi10 ultra nema ocjene za selfi kameru, a mi10pro ima, ali je dosta loša, pa ne znam na ultri jel selfi kamera daje bolje rezultate...što isto ulazi u ukupnu ocjenu za kameraphone, a tu je p40p puno bolji...

Meni je opet do DxO stalo kao do lanjskog snijega iako je eto i po njemu Xiaomi na vrhu...cak se nisam ni referirao na taj famozni DxO.

Sto se tice ovoga da je Mi 10 Ultra par koplja ispred Mi 10 PRO s tim se uopce ne slazem jer je razlika u kameri zapravo vrlo mala izmedju ta dva.

Dodali su drugaciji glavni senzor nize rezolucije, ali sa vecim pojedinacnim pixelima sto sigurno u odredjenim situacijama donosi neke benefite, ali u ukupnoj rezoluciji i na cropu se nesto izgubilo tako da nebih bas rekao da je to nesto sto donosi par koplja prednosti.

Dodali su periskopsku 5X umjesto 3.7 telephoto koja je opet i na Mi10 PRO zamisljena kao 5X sa vrlo malim cropom i tu sigurno nema neke ogromne razlike.

Sve skupa cijeli mob je na nekim drugim poljima napravio vece iskorake nego na samoj kameri...mislim na enormno brze punjenje baterije.

Sto se usporedbe sa P40 PRO tice ja i dalje tvrdim da je to promasen mob kao i P30 PRO ranije koji sam imao.

Vi nikako da shvatite da imati 23mm i izmedju 125mm NIŠTA nije nimalo cool.

Ti sve sto je vise od 23mm (glavna kamera) ides bar malo uvecati....npr. sjedis sa obitelji za stolom u kaficu i hoces fotkati dijete kao portret (ili head shot) moras koristiti digitalni zoom sto stvarno nije cool.

Na Mi10 PRO npr. za te situacije imas na raspolaganju 50mm f/2, zatim 94mm f/2 i ako bar trebas nesto udaljeno imas i tu 3,7 (94mm) kameru rastezljivu do 125mm odnosno X5 kao i na P40 PRO.

Ako vi ovo ne mozete shvatiti iako sam vam ovako "plasticno" objasnio ja vam tu ne mogu pomoci, vjerujete i dalje da je P30/40 PRO super mobitel sa tim kraterom od fokala...pa ja ga samo zbog toga nebi uopce uzimao u obzir jer ne samo sto ima taj krater vec se ne mozes pouzdati ni ako odaberes tu 5X da te SW nece zahebati i dati ti CROP glavne sto je totalna idiotarija.

Kada jos dodam da je to sada cisti kineski mobitel bez GMS-a (legalno) tu je za mene prica kompletno gotova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 12:04 (ocean77).
11 godina
thebatman kaže...

Previše novaca... 

Pretpostavljam da je to koliko potrošis, ali nesto dobijes i od ovih koje prodas, no sigurno si svaki mjesec u minusu, i to pričamo o ne samo par-sto kuna?

Ja sam izračunao da cca mjesečno izgubim po uređaju cca 150kn (najvise sam izgubio na p20p - u 6mjeseci skoro 2000kn), no ako ih se češće mijenja, to je pretpostavljam onda veći iznos... p20p sam se razocarao lošim videom, pa sam ga brzo isao prodati, da sam pricekao jos 6 mjeseci, vjv bi manje izgubio.

Uglavnom, što želim reći, čini mi se da česte promjene mobitela uzrokuju i veće gubitke u cijeni, no ja uvijek kupujem novi, neotvarani, a to jako utječe na tu priču :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 12:14 (Dan1234567890).
11 godina
Dan1234567890 kaže...
thebatman kaže...

Previše novaca... 

Pretpostavljam da je to koliko potrošis, ali nesto dobijes i od ovih koje prodas, no sigurno si svaki mjesec u minusu, i to pričamo o ne samo par-sto kuna?

Ja sam izračunao da cca mjesečno izgubim po uređaju cca 150kn (najvise sam izgubio na p20p - u 6mjeseci skoro 2000kn), no ako ih se češće mijenja, to je pretpostavljam onda veći iznos... p20p sam se razocarao lošim videom, pa sam ga brzo isao prodati, da sam pricekao jos 6 mjeseci, vjv bi manje izgubio.

Netko se drogira, netko se alkoholizira , netko puši kutiju dvije dnevno... 

mi mijenjamo mobitele 

11 godina

Ma na nekom.izgubis, na nekom.dobijes. Najgore kupovat nove. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
digitall kaže...

bogme...to je moj razlog zašto nisam promijenio mob prije par mjeseci kad sam zapravo mislio...i još čekam ;) Kamere nabolje na xiaomi i Huawei uređajima, ali ovi nedostaci su mi skoro showstoperi, pa odlučio cekati pixel 5 da vidim kako će ispasti 😛😀

Toliko sam očajan, da sam čak počeo "škicati" i iPhone, no ipak još nisam toliko očajan 😂😂

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 12:30 (Dan1234567890).
11 godina
Dan1234567890 kaže...
thebatman kaže...

Previše novaca... 

Uglavnom, što želim reći, čini mi se da česte promjene mobitela uzrokuju i veće gubitke u cijeni, no ja uvijek kupujem novi, neotvarani, a to jako utječe na tu priču :)

Ja ne mijenjam toliko cesto, ali promjenim cca 3-4 mobitela u godinu dana.

Nekada sam znao i izgubiti, ali u zadnje vrijeme nisam bio na gubitku, mozda na nekom izgubim cca 200 Kn, ali na drugom dobijem 500 Kn kao npr. na iPhone X koji sam kupio od lika kojem je bila hitna prodaja pa ga koristio mjesec dana i prodao za 500 Kn vise...summa summarum ne gubim na mobitelima skoro nista.

Jedini uvjet da se ne gubi je da se zaobilaze full novi modeli prvih 6 mjeseci.

17 godina
ocean77 kaže...

Sto se usporedbe sa P40 PRO tice ja i dalje tvrdim da je to promasen mob kao i P30 PRO ranije koji sam imao.

Ti sve sto je vise od 23mm (glavna kamera) ides bar malo uvecati....npr. sjedis sa obitelji za stolom u kaficu i hoces fotkati dijete kao portret (ili head shot) moras koristiti digitalni zoom sto stvarno nije cool.

Na Mi10 PRO npr. za te situacije imas na raspolaganju 50mm f/2, zatim 94mm f/2 i ako bar trebas nesto udaljeno imas i tu 3,7 (94mm) kameru rastezljivu do 125mm odnosno X5 kao i na P40 PRO.

Ako vi ovo ne mozete shvatiti iako sam vam ovako "plasticno" objasnio ja vam tu ne mogu pomoci, vjerujete i dalje da je P30/40 PRO super mobitel sa tim kraterom od fokala...pa ja ga samo zbog toga nebi uopce uzimao u obzir jer ne samo sto ima taj krater vec se ne mozes pouzdati ni ako odaberes tu 5X da te SW nece zahebati i dati ti CROP glavne sto je totalna idiotarija.

Kada jos dodam da je to sada cisti kineski mobitel bez GMS-a (legalno) tu je za mene prica kompletno gotova.

Ajd, s ovim se slažem i to je bezveze totalno, da je 23mm ili 50mm tj 80mm bi bilo ok.. A dok imaš 23 pa onda 125mm, baš ono, šaka u oko

Nego, spominjao si ovu Ultru od Šaomija, ima mrvicu veći senzor, al ak se ne varam i pixel size je veći?

Nego, što se to dogodilo sa samsung s20 serijom, kamera na najmanjem modelu gledajući optiku bi trebala bit odlična, al da, samsung vodi bitku sa softverom, poznata boljka..

Ne vidim baš nešto puno korisnika samsunga, onaj vulgaris model bi mi odgovarao još najviše, al taj pak pati od bakterije koja nije nešto pa do "vatrenog" exynosa i dolazimo do onog bitnog, kamera.. Tolko su hajpali taj fotić, da sam mislio da će napokon bit sad to to, nakon što je na tržištu već dost vremena, al očito da je S20 serija podbacila na polju kamera, šteta.

13 godina
neaktivan

Kamera na S20 je razočaravajuća, OP7 + gcam i fotografije su odlične nasprem samsunga. A da ne pričam da kad upališ kameru na S20 mob se grije ko pećnica,a ako usput popratiš postotak baterije imaš osjećaj da gledaš tajmer kako odbrojava haha. Kupio, istestirao sve šta me zanimalo, uvjerio se da je to šta pišu po forumima istina i prodao ga dalje. Imam još jedan S20+ 5G, ima sve iste probleme ali je baterija nešto veća pa se može izvući 1h SOT više. Ono šta me najviše smetalo su znojne ruke uzrokovano pretoplim mobitelom, odvratan osjećaj.

Jedino kod kamera šta mi se sviđalo je 64mp, na toj postavci i pod uvjetom da ima jako dobro osvjetljenje, slika stvarno obiluje detaljima. Ako osvjetljenje nije odlično detalji ispadnu klasično samsungovski zamusani, vodene boje itd.

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
Dan1234567890 kaže...
digitall kaže...

bogme...to je moj razlog zašto nisam promijenio mob prije par mjeseci kad sam zapravo mislio...i još čekam ;) Kamere nabolje na xiaomi i Huawei uređajima, ali ovi nedostaci su mi skoro showstoperi, pa odlučio cekati pixel 5 da vidim kako će ispasti 😛😀

Toliko sam očajan, da sam čak počeo "škicati" i iPhone, no ipak još nisam toliko očajan 😂😂

i ja isto, doslovno nemam sta kupiti.. iphone bi mozda uzeo da je jedini na svijetu.. mozda.. 

jos uvijek se ne mogu nacuditi da je situacija takva da sto dalje cekam imam sve manje izbora.. mislio sam da ce trziste smartphonea do sada biti prezasiceno s milijun proizvodaca i verzija i podverzija raznih modela.. kad ono nista.. 

za note20ultra ne dam toliko love

13 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Kako ti ne shvaćas da je nekima cool 5x-10x zoomi da ih ovo između ne zanima.

Meni su veća fora SPONTANE slike između 5x-10x nego bilo kakav portret od 1x do 5x.

Ne vidim šta je tu sporno. 

Kao da ja tebi tvrdim kako nije Cool ima spor procesor tj sporu obradu slike na Mi Note 10. To stvarno nije cool.

Da je P40 Pro + izašao u prodaju kad i P40 Pro - pretpostavlja da bi bio lud pa bi ga uzeo. Ne bi ga uzeo radi 3x zoom-a nego radi 10x zoom. To bi mi bio glavni razlog ako pričamo o zoomu.

Al nema veze. Vratimo se u krug s objašnjavanjem što sam već rekao. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice