Iphone 5

poruka: 949
|
čitano: 257.266
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Iphone 5
FlyBoy kaže...
mar123 kaže...

evo kako sam ja imo u vipu, tarfiu 75 na popustu 50% pa sam placo 37.5 kn. i sad ja odem da ocu raskinut ugovor i uzeo sam mob kad sam potpisivo i pitam kako sad to ide, ostalo mi jos 4 mjeseca. kazu oni ili da otplatim ta 4 mjeseca ili platim razliku za mob(onolko kolko fali do pune cijene uredaja), i sad ja odlucim isplatit mjesece. i mnozili su 4x75, i tolko mi je doso racun.

To sad ovisi i koliko vip cijeni svoju tarifu, valim u TM druga stavka   (ne nadoplata do pune cijene ostvarene pogodnosti) a to je preostale mj. naknade se ne skaliraju 1:1, recimo na Extra priča tarifama (nevažno jel XS, S, M) ona je 5 HRK x broj mjeseci itd...

...............

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 0:24 (tonček).
17 godina
neaktivan
Iphone 5

Da, tako nekako, samo što u tim tarifama obično nude ove entry-level uređaje, tj. na skuplje ne dobiješ nikakav popust.

I have nothing to say. Thank you and goodbye.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iphone 5

da, pai bilo mi je čudno kak na extra priči ima samo 200kn popusta ..

a ima li kakve veze ako se mobitel dobije uz jos neki popust ,recimo zamjena za one +club bodove ili bila je akcije 50% na sve mobitele perd koju godinu bozicna akcija.. jel se onda i to mora platiti ili to nema nikakve veze?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 0:35 (tonček).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...
explorer 4 kaže...

Evo baš sam ga danas probao i moram reći da je uređaj fantastičan.

Odličan ekran, brz ko munja, kvalitetna izrada, dobra kamera, ma sve 5, vrhunska stvar.

Onaj tko kaže da ovaj mob ne valja se pravi budalom ili je stvarno budala.

naravno da mobitel valja, stvarno ko kaze da nevalja je idiot, ali rec da je u rangu konkurencije, nije. pa uzmite flagship samsung, sony i usporedite, pojedu iphone samo tako, to se ne cini tako dok ne uzmete sve te uredaje odjednom i usporedite, ja jesam i neznam kolko se iphone isplati uzet za ovolike pare(vrijedi nekih 3000 kn, vise ne).

Ma po čemu nije u rangu konkurencije. Možda po tome šta nisu u njega utrpali 4- jezgreni procesor koji ne služi ničemu. Mob nije zatrza niti jedanput dok san ga koristija, htc one x, samsung galaxy s3 i sony xperia t (koju sam jučer također pogledao), znaju zatrzati ili se izbezumiti, naravno, ništa čudno za Android, imam ga i sam. Neznam stvarno, bilo bi mi drago kad bi mi netko nabrojao par konkretnih stvari gdje ti flagshipovi od Samsunga ili Htc-a pobjeđuju iPhone. Benchmark me ne zanima naravno, neznam tko to koristi na mobu.

ATJLučko kaže...
explorer 4 kaže...

Odličan ekran, brz ko munja, kvalitetna izrada, dobra kamera, ma sve 5, vrhunska stvar.

U tri rečenice si kompa istovario dva vagona suprotnosti koje ne štimaju zajedno!!!!

Nitko nije ( barem ja nisam ) rekao da IPhone5 i nije fantastičan, odličan ekran, da nije brz, o kvaliteti izrade mogu komentirati samo oni koji su ga kupili po meni, a kamera, kako si i sam naveo DOBRA, znači nije odlična, vrhunska ili nešto slično!

Na kraju poentiraš kako ako netko kaže da ovi mob nije DOBAR, ODNOSNO NE VALJA {#}, pa gledaj, nije to danas recimo nekada NOKIA 3330, tako da IPhone5 svakako valja, dobar je, ali da je odličan, must have a peace of gadget, NIKAKO, NITI U KOJEM SLUČAJU!!??

Da to i po tko zna koji puta elaboriram, ukratko;

01 dijagonala je čak četri incha, ali na koju površinu, izdužili ga kao da su ga futrali germom i steroidima, odavno ispod nekakvog standarda koji je danas minimalno barem 4.3,

02 rezolucija, pa kada se fale sa RETINA "rezolucijom", što nisu učinili hrabar iskorak i proširili mob da ima i pet kolona ikona, ne samo redova, a moglo se tu i jača onda rezolucija podesiti,

03 widgeti, kada mi netko spomene da sa IPhone možeš isto što i sa Android mobom, ja se blago rečeno zgrozim, kod Androida root se radi zbog nekih razloga, a jailbreak se kod IP honea radi da možeš imati usrani običan vremenski widget, da nije komično, bilo bi vrlo žalosno, što ustvari i je,

04 raznovrsnost, kod IPhonea imaš jednu veličinu, dvije boje i jedan OS ( koji je zato tako fluidan, brz, ispeglan, a da treba raditi na još 48 drugih mobova {#} ), što ga čini krajnje dosadnim generalno gledajuć, jer recimo, kod HTC brenda i W8 linije mobova, imaš dvije ( za sada ) varijante, slabiju i jači u u svakoj po četri boje, što je realno 300% veća ponuda, agdje su ostali modeli u ostalim operativnim sustavima, ili SGS III, jedan model a imaš ga u koliko verzija, koliko ja znam samo šest, i opet 300% veća ponuda!

Ovo su samo natuknice pobrane i zbrojene na brzaka, gdje je još kvaliteta boja kod displaya, korisna površina na kojoj se radi, pa zamisli ovo, IPhone5 cijeli stane na ekran SGN II, čak se ekrana nazire i sa strana i gore i dolje! Mogućnost multitaskinga, izgled stranice konkretno BUG online kada ju otvoriš, da nebi bilo zabune, ovo sam sve sam pogledao u živo u Zagrebu u T Com dućanu, tako da mi se kao zaključak nameće samo jedna račanica, eventualno prosto proširena, a što sam boldao u tvom postu; IGhone5 kao mob valja, samo to, za nešto veću ocjenu treba još puno papati i narasti!

A koji to mobitel ima odličnu kameru. Napisao sam dobra jer svi znamo da su kamere na top smartphone-ima dobre, ništa više od toga. Naravno, izuzev Nokie purewiev 808.

01 dijagonala- Neznam, meni je ok, paše mi skroz.

02 rezolucija- pa šta će im bolja rezolucija, ova je dovoljno gusta i pikseli se ne vide, neznam čemu veća. Bilo bi mi drago da mi ti objasniš.

03 widgeti- Kako ovo možeš navesti kao nedostatak. Zašto se zgroziš, od svog neznanja ili nečeg drugog. Tako je potpuno si u pravu, jailbreak se radi da bi ljudi imali widgete. Mislim koje gluposti prosipaš ovdje, ja ih nisam ni imao niti su mi bili potrebni. Kako ti možeš znat kome šta treba.

04 raznovrsnost- e pa šta da ima jednu veličinu( ima dvije ustvari, 4s i 5), i šta s bojama sad, i šta s os-om. Bolje da je jedno ili dvoje pa da valja. Ok znači, kod Htc-a imamo dvije varijante, slabiju i jaču, i 4 boje. Kod Apple-a imamo dvije varijante, jaču (ip5) i slabiju (ip4s) te dvije boje. Znači, 2 boje više, velika prednost. I što želiš sad reći s Androidom, to što ga ima na dosta mobova, a da na nijednom ne radi kako spada. Andorid ide na svašta, ko prostitutka. Pogledaj npr. wp8, Microsoft je rekao fino kakve predispozicije mob mora imati da bi na njega išao wp8, a tih modela trenutno nema puno. Isto kako nije bilo puno wp7 mobitela kad je sustav izašao, sjećam se da su bili Lg optimus 7 i Samsung Omnia 7.

Što ne valja s kvalitetom slike na displayu, ok površina je manja, to mu je mana. E pa šta da stane na cijeli ekran od Note-a -.- Opet glupost. Šta ne valja s multitaskingom. Što to ne valja sa stranicom bug-a, zanima me baš.

Evo, očekujem odgovor od tebe, da mi utvrdiš kako je Iphone dosta lošiji od konkurencije.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
16 godina
Iphone 5

pa ne trza ni ip4s, jel ga to svrstava u rang s3, one x, xperie t i ostalih?

i da, kamera na mobitelu moze bit jako dobra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Pa pitao sam da mi nabrojiš par konkretnih stvari.

Gdje kamera na mobu može biti dobra. Po danu možda kakva takva slika, i to je to. Tako da to opet nije jako dobro.

16 godina
explorer 4 kaže...
mar123 kaže...

Pa pitao sam da mi nabrojiš par konkretnih stvari.

Gdje kamera na mobu može biti dobra. Po danu možda kakva takva slika, i to je to. Tako da to opet nije jako dobro.

s kojim mobitelima si sliko? iphone 5 recimo ima odlicnu kameru, po danu i po noci odlicne slike radi. xperia t ima odlicnu kameru, isto tako i po danu i po noci. nokie ne moram ni spominjat, recimo s3 i htc nisu nesto.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

s kojim mobitelima si sliko? iphone 5 recimo ima odlicnu kameru, po danu i po noci odlicne slike radi. xperia t ima odlicnu kameru, isto tako i po danu i po noci. nokie ne moram ni spominjat, recimo s3 i htc nisu nesto.

Ma slika san ja sa svakakvim mobitelima.

Ma samo ti želim reći, mobiteli s ovako malim lećama, i s ovakvom debljinom nikad neće moći napraviti neku odličnu sliku. Ove sve slike od mobitela možeš svrstat pod dobre, ništa više.

Odlične slike po noći, no way...dok god nema pravu bljeskalicu i dok nije dovoljno udaljena od leće kamere ništa od toga. Kažem, po danu se da uhvatit kakva takva slika.

Al ako ćemo već analizu fotića, tu je htc one x kiksao totalno, S3 ima čak i dobru sliku, nešto otprilike slično kao ip4s, ip5 ima nešto bolju sliku, nešto u rangu Nokie n8 i Xperie s. Purewiev 808 ne računam jer je to ipak koplje iznad.

14 godina
explorer 4 kaže...
mar123 kaže...
explorer 4 kaže...

Ma po čemu nije u rangu konkurencije. Možda po tome šta nisu u njega utrpali 4- jezgreni procesor koji ne služi ničemu. Mob nije zatrza niti jedanput dok san ga koristija, htc one x, samsung galaxy s3 i sony xperia t (koju sam jučer također pogledao), znaju zatrzati ili se izbezumiti, naravno, ništa čudno za Android, imam ga i sam. Neznam stvarno, bilo bi mi drago kad bi mi netko nabrojao par konkretnih stvari gdje ti flagshipovi od Samsunga ili Htc-a pobjeđuju iPhone. Benchmark me ne zanima naravno, neznam tko to koristi na mobu.

ATJLučko kaže...
explorer 4 kaže...

A koji to mobitel ima odličnu kameru!? {#} Napisao sam dobra jer svi znamo da su kamere na top smartphone-ima dobre, ništa više od toga. Naravno, izuzev Nokie purewiev 808.

02 rezolucija- pa šta će im bolja rezolucija, ova je dovoljno gusta i pikseli se ne vide, neznam čemu veća. Bilo bi mi drago da mi ti objasniš.

03 widgeti- Kako ovo možeš navesti kao nedostatak??!! {#} Zašto se zgroziš, od svog neznanja ili nečeg drugog. Tako je potpuno si u pravu, jailbreak se radi da bi ljudi imali widgete!!!! {#} {#} Mislim koje gluposti prosipaš ovdje, ja ih nisam ni imao niti su mi bili potrebni. Kako ti možeš znat kome šta treba.

04 raznovrsnost- e pa šta da ima jednu veličinu( ima dvije ustvari, 4s i 5), i šta s bojama sad, i šta s os-om. Bolje da je jedno ili dvoje pa da valja. Ok znači, kod Htc-a imamo dvije varijante, slabiju i jaču, i 4 boje. Kod Apple-a imamo dvije varijante, jaču (ip5) i slabiju (ip4s) te dvije boje. Znači, 2 boje više, velika prednost. I što želiš sad reći s Androidom, to što ga ima na dosta mobova, a da na nijednom ne radi kako spada. Andorid ide na svašta, ko prostitutka.Pogledaj npr. wp8, Microsoft je rekao fino kakve predispozicije mob mora imati da bi na njega išao wp8, a tih modela trenutno nema puno. Isto kako nije bilo puno wp7 mobitela kad je sustav izašao, sjećam se da su bili Lg optimus 7 i Samsung Omnia 7.

Što ne valja {#} s kvalitetom slike na displayu, ok površina je manja, to mu je mana. E pa šta da stane na cijeli ekran od Note-a -.- Opet glupost. Šta ne valja s multitaskingom. Što to ne valja sa stranicom bug-a, zanima me baš.

Evo, očekujem odgovor od tebe, da mi utvrdiš kako je Iphone dosta lošiji od konkurencije.

Ad1; što se mene tiče kamera, nebitan element za jednadžbu, da je i nema, ja se ne bih osjećao uskraćen,

Ad2; dijagonala, ako tebi paše, meni smrdi do neba, pa što će mi 24000000 pixela na "oko" 16cm2 kada na njemu ne mogu vidjeti niti pola što na nekom drugom, konkretno SGN II, a to što se ne vide pixeli, pa neka stvore neku brojku koja je standard da se "ne vide" pixeli, sasvim sigurno postoji nivo iznad kojeg NEĆE NIKADA moći ići,

Ad3; widgeti, nedostatak je da recimo imam kalendar ili nekakvu podlošku za bilješku odmah dostupnu, jedan korak sam brži i jači nego kada imam samo GLUPU NEINVENTIVNU ikonu, odnosno skup ikonicaa kako ti to možeš tretirati kao prednost, glupost nad glupostima, kao i jailbrake, koji je btw kao forbiden, jer ako učiniš jailbrake, gubiš garanciju na mob, kakav {#}, zar ne??!! A kada već spominješ moje gluposti, ti kao jedinka imaš svoje ukuse, po svemu videć minimalističke, počevši od gabarita moba pa sve do funkcionalnosti, pa ako ti već nisu niti potrebni, čemu će ti onda smartphone, pa bio koji god bilo???? Ja ne znam kome što treba, ali jako dobro znam što MENI TREBA, a to IPhone nema od vrlo prvog modela, čak i da stave slobodne widgete, ima još preko nekoliko falenki koje bi me znatno odbile u investiciju nečeg takvog,

Ad4; raznovrsnost, to ti je ćudna stvar znaš, kada kažeš da Iphone ima slabiju ( 4S ) i jaču varijantu ( 5 ) te dvije boje, malo si polupao lončiće kompa! Kao prvo, 4S ti je recimo HTC Sensation ili SGS II a 5 je HTC HOX ili SGS III, pa mi sada objasni kako možeš porediti nešto kao jaču ili slabiju varijantu,verziju, po čemu, po ničemu, čak niti po datumu izlaska na tržište, kao niti kod HTC Sensationa ili HOX moba ili kod Samsunga SGS II ili SGS III, jer je to kod HTC linije poredba krušaka i jabuka, a kod Samsunga je jedan prošle sezone berbe a drugi ovogodišnji urod, karikirano rečeno! Kod Applea usporedba da je jadan slabiji a drugi jači isto ne stoji pored razloga što nisu niti približno dizajnerski jednaki, nadogradnja jednog reda ikona, opet dizajn, dizajn displaya,kućište, konektor, SIM kartica, i još xyz razlika, dočim bi jači i slabiji mob bila usporedba da si imao IPhone 4S sa Iphone 4S XL/XLL ili 4S sa dijagonalom ekrana od točno 3 incha, pa 3.5 incha, preko 4 incha pa do neznam 5 incha, e to je po nekim parametrima jači slabiji odnos mobova, ono tvoje su kruške i jabuke, pa čak niti boje, kod 4S je staklo u pitanju, kod 5 je aluminij tema koji nikako ne ide u pravcu bijelog odnosno dviju boja što je jako jako teško, skorom nikako,

Ad5; Android, istina punao babica kilavo dijete, ALI, ponavljam ALI, si provjerio recimo kakav je Andriod na NEXUS mobovima, vjerojatno nisi, nikada, jer u samom početku nebi lupao ovakve nebuloze, to što svaki proizvođač stavlja svoj brendirani softver nije problem Androida već HTC-a, Samsunga, LG-a, MOTOROLA-e i inih drugih proizvođača, a da stvar bude bolja, izgleda da je pao dogovor da će ubuduće svaka marka imati svoj NEXUS mob, gdje neće smijeti biti njihovog prčkanja po software-u moba, e to čekam, kada to postane standard, pa još na nekoj ugodnoj dijagonali sa 1920x1080p rezolucijom, aka HTC J Butterfly! Što se tiče W programa i only and lonely NOKIA brenda, po meni, oni su se u startu ukakili, čim su odredili kako ih može podržavati max rezolucija od ako se ne varam 480x800, čisti debilizam, pa im se je to i obilo o glavu, neka, vjerujem da će sa linijom 8 na to pripaziti osim ako ne smatraju da je 3.7 incha maximum za korisnike W mobova, provala godine i {#}, a da i nešto nisu zastupljeni i to nešto govori o svemu,

Ad6; što ne valja, ma ne valja AMA BAŠ SVE!!!! Da na početku budem malo jasniji, slika i display na IP5 su ZA NJEGA I NJEGOVE DIMENZIJe ODLIČNE, ali samo za njega i njegove dimenzije! Volio bih vidjeti IP7SLX recimo sa dijagonalom 5 incha i rezolucijom 1920x1080p, onda bi to po meni bio OK mob, a neka onda bude i slabijeg IP7 od 3.2 incha sa 400x800 rezom za one kojima je ova uber velik, jer bih onda mogao možda reći kako je IP7SLX bolji od SGN IV, a to meni nije glupost, već je glupost da se nešto diže u nebesa a nije baš sasvim zaslužio! Kod multitaskinga SGN II imad mogućnost rada sa 10 točaka, a IP5 neznam, nije niti bitno, kuda bi na ono sirotinje od ekrana stalo toliko prstiju, govorim o mogućnostima da podsjetim, ili što ne valja sa BUG stranicom, pa sva je na IP5 što zgužvana, što slomljena, ako skrčena poslije pranja, dobijam osjećaj klaustrofobije kada surfam na IP5 za razliku od prostranosti bilo kojeg moba sa dijagonalom od minimalno 4.5 incha pa do 5.5 kod SGN II, a da spomenem i saturaciju boja koje su barem meni puuuuno bolje na SGN II nego IP5!

Eto, to su moji argumenti zašto je po svakom detalju jedan SGN II bolji od IP5, makar govorimo o različitim OS-ovima, volio bih vidjeti IOS6 na manjoj reroluciji ili većoj dijagonali, obzirom JB-a i ostalih starijih ima na mobovima od recimo 3.5 incha kao HTC Desire C pa do SGN II sa 5.5 Ogromnih incha, a to opet Apple i IPhone NEJMAJU!!!!   

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
Iphone 5

Recimo da osvojimo Iphone 5 na nekoj nagradnoj igri u inozemstvu.

Kakva bi bila procedura da dobijem taj mobitel iz SAD? A iz EU? Kakva bi bila da kupim preko ebaya?

Pod procedurom mislim na carinu, poreze itd.

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
Iphone 5

moro bi platit carinu i pdv.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Iphone 5
Kontam da su onda kupci npr galaxy s3 mini isto blesavi jer nisu uzeli mob kvadrature osrednje kupaonice?
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 21:55 (difre).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
explorer 4 kaže...

A koji to mobitel ima odličnu kameru!? {#} Napisao sam dobra jer svi znamo da su kamere na top smartphone-ima dobre, ništa više od toga. Naravno, izuzev Nokie purewiev 808.

03 widgeti- Kako ovo možeš navesti kao nedostatak??!! {#} Zašto se zgroziš, od svog neznanja ili nečeg drugog. Tako je potpuno si u pravu, jailbreak se radi da bi ljudi imali widgete!!!! {#} {#} Mislim koje gluposti prosipaš ovdje, ja ih nisam ni imao niti su mi bili potrebni. Kako ti možeš znat kome šta treba.

04 raznovrsnost- e pa šta da ima jednu veličinu( ima dvije ustvari, 4s i 5), i šta s bojama sad, i šta s os-om. Bolje da je jedno ili dvoje pa da valja. Ok znači, kod Htc-a imamo dvije varijante, slabiju i jaču, i 4 boje. Kod Apple-a imamo dvije varijante, jaču (ip5) i slabiju (ip4s) te dvije boje. Znači, 2 boje više, velika prednost. I što želiš sad reći s Androidom, to što ga ima na dosta mobova, a da na nijednom ne radi kako spada. Andorid ide na svašta, ko prostitutka.Pogledaj npr. wp8, Microsoft je rekao fino kakve predispozicije mob mora imati da bi na njega išao wp8, a tih modela trenutno nema puno. Isto kako nije bilo puno wp7 mobitela kad je sustav izašao, sjećam se da su bili Lg optimus 7 i Samsung Omnia 7.

Što ne valja {#} s kvalitetom slike na displayu, ok površina je manja, to mu je mana. E pa šta da stane na cijeli ekran od Note-a -.- Opet glupost. Šta ne valja s multitaskingom. Što to ne valja sa stranicom bug-a, zanima me baš.

Ad1; što se mene tiče kamera, nebitan element za jednadžbu, da je i nema, ja se ne bih osjećao uskraćen,

Ad2; dijagonala, ako tebi paše, meni smrdi do neba, pa što će mi 24000000 pixela na "oko" 16cm2 kada na njemu ne mogu vidjeti niti pola što na nekom drugom, konkretno SGN II, a to što se ne vide pixeli, pa neka stvore neku brojku koja je standard da se "ne vide" pixeli, sasvim sigurno postoji nivo iznad kojeg NEĆE NIKADA moći ići,

Ad3; widgeti, nedostatak je da recimo imam kalendar ili nekakvu podlošku za bilješku odmah dostupnu, jedan korak sam brži i jači nego kada imam samo GLUPU NEINVENTIVNU ikonu, odnosno skup ikonicaa a)kako ti to možeš tretirati kao prednost, glupost nad glupostima, kao i jailbrake, koji je btw kao forbiden, b)jer ako učiniš jailbrake, gubiš garanciju na mob, kakav {#}, zar ne??!! c) A kada već spominješ moje gluposti, ti kao jedinka imaš svoje ukuse, po svemu videć minimalističke, počevši od gabarita moba pa sve do funkcionalnosti, pa ako ti već nisu niti potrebni, čemu će ti onda smartphone, pa bio koji god bilo???? Ja ne znam kome što treba, ali jako dobro znam što MENI TREBA, a to IPhone nema od vrlo prvog modela, čak i da stave slobodne widgete, ima još preko nekoliko falenki koje bi me znatno odbile u investiciju nečeg takvog,

Ad4; raznovrsnost, to ti je ćudna stvar znaš, kada kažeš da Iphone ima slabiju ( 4S ) i jaču varijantu ( 5 ) te dvije boje, malo si polupao lončiće kompa! Kao prvo, 4S ti je recimo HTC Sensation ili SGS II a 5 je HTC HOX ili SGS III, pa mi sada objasni kako možeš porediti nešto kao jaču ili slabiju varijantu,verziju, po čemu, po ničemu, čak niti po datumu izlaska na tržište, kao niti kod HTC Sensationa ili HOX moba ili kod Samsunga SGS II ili SGS III, jer je to kod HTC linije poredba krušaka i jabuka, a kod Samsunga je jedan prošle sezone berbe a drugi ovogodišnji urod, karikirano rečeno! Kod Applea usporedba da je jadan slabiji a drugi jači isto ne stoji pored razloga što nisu niti približno dizajnerski jednaki, nadogradnja jednog reda ikona, opet dizajn, dizajn displaya,kućište, konektor, SIM kartica, i još xyz razlika, dočim bi jači i slabiji mob bila usporedba da si imao IPhone 4S sa Iphone 4S XL/XLL ili 4S sa dijagonalom ekrana od točno 3 incha, pa 3.5 incha, preko 4 incha pa do neznam 5 incha, e to je po nekim parametrima jači slabiji odnos mobova, ono tvoje su kruške i jabuke, pa čak niti boje, kod 4S je staklo u pitanju, kod 5 je aluminij tema koji nikako ne ide u pravcu bijelog odnosno dviju boja što je jako jako teško, skorom nikako,

Ad5; Android, istina punao babica kilavo dijete, ALI, ponavljam ALI, si provjerio recimo kakav je Andriod na NEXUS mobovima, vjerojatno nisi, nikada, jer u samom početku nebi lupao ovakve nebuloze, to što svaki proizvođač stavlja svoj brendirani softver nije problem Androida već HTC-a, Samsunga, LG-a, MOTOROLA-e i inih drugih proizvođača, a da stvar bude bolja, izgleda da je pao dogovor da će ubuduće svaka marka imati svoj NEXUS mob, gdje neće smijeti biti njihovog prčkanja po software-u moba, e to čekam, kada to postane standard, pa još na nekoj ugodnoj dijagonali sa 1920x1080p rezolucijom, aka HTC J Butterfly! Što se tiče W programa i only and lonely NOKIA brenda, po meni, oni su se u startu ukakili, čim su odredili kako ih može podržavati max rezolucija od ako se ne varam 480x800, čisti debilizam, pa im se je to i obilo o glavu, neka, vjerujem da će sa linijom 8 na to pripaziti osim ako ne smatraju da je 3.7 incha maximum za korisnike W mobova, provala godine i {#}, a da i nešto nisu zastupljeni i to nešto govori o svemu,

Ad6; što ne valja, ma ne valja AMA BAŠ SVE!!!! Da na početku budem malo jasniji, slika i display na IP5 su ZA NJEGA I NJEGOVE DIMENZIJe ODLIČNE, ali samo za njega i njegove dimenzije! Volio bih vidjeti IP7SLX recimo sa dijagonalom 5 incha i rezolucijom 1920x1080p, onda bi to po meni bio OK mob, a neka onda bude i slabijeg IP7 od 3.2 incha sa 400x800 rezom za one kojima je ova uber velik, jer bih onda mogao možda reći kako je IP7SLX bolji od SGN IV, a to meni nije glupost, već je glupost da se nešto diže u nebesa a nije baš sasvim zaslužio! Kod multitaskinga SGN II imad mogućnost rada sa 10 točaka, a IP5 neznam, nije niti bitno, kuda bi na ono sirotinje od ekrana stalo toliko prstiju, govorim o mogućnostima da podsjetim, ili što ne valja sa BUG stranicom, pa sva je na IP5 što zgužvana, što slomljena, ako skrčena poslije pranja, dobijam osjećaj klaustrofobije kada surfam na IP5 za razliku od prostranosti bilo kojeg moba sa dijagonalom od minimalno 4.5 incha pa do 5.5 kod SGN II, a da spomenem i saturaciju boja koje su barem meni puuuuno bolje na SGN II nego IP5!

Eto, to su moji argumenti zašto je po svakom detalju jedan SGN II bolji od IP5, makar govorimo o različitim OS-ovima, volio bih vidjeti IOS6 na manjoj reroluciji ili većoj dijagonali, obzirom JB-a i ostalih starijih ima na mobovima od recimo 3.5 incha kao HTC Desire C pa do SGN II sa 5.5 Ogromnih incha, a to opet Apple i IPhone NEJMAJU!!!!   

Uff, umorio si me ovom porukom, no pokušat ću odgovoriti.

Ad 1. /

Ad 2. Što si zapeo za taj note II, pa ne mora značit ako ima velik ekran da je najbolji. Tako ti, čini mi se gledaš. Htio sam reći da je dobro kad mob ima gustu rezoluciju da se ne vide pikseli, jer je ljepše kad čitaš, što ti očito nisi razumio pa pišeš da "stvore" brojku koja će biti standard. Ne razumijem te, kao ni pola foruma pretpostavljam.

Ad 3. a) Jesam ja to negdje naveo kao prednost. Čitaj malo bolje prije nego se provaljuješ. b) napraviš restore i garancija je tu. c) Što će mi smartphone ? Pa da si pojednostavnim i ubrzam neke stvari.

Ad posljednja. Odustajem, ne mogu se raspravljati s tobom. Previše pomješanih misli, s brda s dola sve. Previše vremena ću potrošit.

Adio Marinko.

13 godina
protjeran
Iphone 5
Ok ekipa, da se ne pravdamo vise i da ne trazimo dlaku u jajetu u inace odlicnim samsung/apple aparatima. Jel se mozemo slozit da je ip5 gospodar klase 4- inchera i bok?!? A sgs3 je najbolji >4 incher i gnex4 je best buy mobitel.. Jel moze?!?
0 Moze
27 Ne moze, ja bi se dalje svadio
0 Najbolja je lumia 920
2 Ne zanima me koji je najbolji
2 .. zoidberg

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Iphone 5

Sad sam i ja stisnuo 'B', slucajno naravno. 'Bem ti mali ekran na iphone- u :D

edit:    18:03, 11 ljudi bi se dalje svadilo i 1 zodberg. prihvaćeno skoro pa jednoglasno, fajt se nastavlja.. {#}

p.s. volio bih čuti od jednog koji je stisnuo opciju 'fight', u čemu je problem.? jel možda smatrate da ima bolji 4- incher od iphonea (ne mislim pri tome na 'best buy' opciju, nego na ono, BOLJI mobitel i koji?)    jel nešto drugo po sredi, ili vam se jednostavno ne sviđa ovakva 'klasifikacija'..?   fakat {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 18:11 (difre).

2 0 hvala 1
16 godina
protjeran
explorer 4 kaže...

Ad 1. /

Ad 2. Što si zapeo za taj note II, pa ne mora značit ako ima velik ekran da je najbolji. Tako ti, čini mi se gledaš. Htio sam reći da je dobro kad mob ima gustu rezoluciju da se ne vide pikseli, jer je ljepše kad čitaš, što ti očito nisi razumio pa pišeš da "stvore" brojku koja će biti standard. Ne razumijem te, kao ni pola foruma pretpostavljam.

Ad 3. a) Jesam ja to negdje naveo kao prednost. Čitaj malo bolje prije nego se provaljuješ. b) napraviš restore i garancija je tu. c) Što će mi smartphone ? Pa da si pojednostavnim i ubrzam neke stvari.

Ad posljednja. Odustajem, ne mogu se raspravljati s tobom. Previše pomješanih misli, s brda s dola sve. Previše vremena ću potrošit.

Adio Marinko.

Ne mora značit ako ima velik ekran da je najbolji, ali u ovom slučaju znači. Note 2 nema tako guste piksele, kao recimo iP5, radi puno većeg ekrana pa opet slika je savršena (i više zadivljava), tako da te stvari koje trebaš gledati pod mikroskop da vidiš ne treba ni spominjati.

Note 2 ima toliko stvari i finti (s S Pen i bez), također i senzora da se ne može nikoji mobitel trenurno mijeriti s njime. Neću ni spominjat multitasking.

A complex man drawn off of simplicity.
14 godina
epic kaže...
explorer 4 kaže...

Ad 1. /

Adio Marinko.

Ne mora značit ako ima velik ekran da je najbolji, ali u ovom slučaju znači. Note 2 nema tako guste piksele, kao recimo iP5, radi puno većeg ekrana pa opet slika je savršena (i više zadivljava), tako da te stvari koje trebaš gledati pod mikroskop da vidiš ne treba ni spominjati.

Note 2 ima toliko stvari i finti (s S Pen i bez), također i senzora da se ne može nikoji mobitel trenurno mijeriti s njime. Neću ni spominjat multitasking.

Evo upravo sam i ja o tome lamentirao čovjeku {#}, ali nikako mu utuviti u glavu, a možda neće ili ne želi nikako si/nam priznati da ima malu ručicu i da fizički ne može nešto takvo staviti u ruku {#} !!!!

Da budem iskren, i ja za sada imam pomalo problema uhvatiti ga onako sigurno, no sebe opravdavam činjenicama da je zakvačen na onim žnjorama da ga se ne ukrade i činjenica da sam biturbo oprezan oko korištenja dok jednog ne upiknem, da mu se nešto ne dogodi a onda sam {#} i/ili {#}, ali da pere i dere ne samo IP5, nego i sve ostalo oko sebe, pere i dere!!!!

Što je jedan kolega forumaš primjetio, IPhone5 je najvjerojatnije najbolji mob unutar 4 incha, sad, kako za koga da li je must have ili tako tako, neko tako, neko ni primako, gdje moram kazati kako do sada nisam još bio u prilici vidjeti u živo i imati u svojoj ruci "bijelu" verziju, obzirom sam sa crnom neimpresioniran, baš totalno! Jedna je gorka činjenica, od 5 sam ipak više očekivao, kako u "visinu" tako i u širinu, što je po meni, za mene, too much too little {#} !!

ATJ Lučko
17 godina
epic kaže...

Mene samo zanima zasto itko vise kupuje S3 ako je Note II tako dobar... {#}

Nego da vidimo sto narod kaze. Najbolji Android mobitel na svijetu je?

8 Note II
3 S3
2 Gnex4
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
14 godina
SupremeCommander kaže...
epic kaže...

Mene samo zanima zasto itko vise kupuje S3 ako je Note II tako dobar... {#}

Nego da vidimo sto narod kaze. Najbolji Android mobitel na svijetu je?

Ovo se može elaborirati iz više aspekata i kuteva, ali da ne bih ulazio u OT, ja ću pokušati elaborirati uz neophodno potrebito uplitanje IP5 {#} !!

Kao prvo, prvi se je na tržištu pojavio SGS III, zar ne, a onda su sa +- par dana uletili u igru i IP5 i SGN II, s tom crticom, čini mi se ipak SGN II prije, tako da su ga jednostavno počeli, govorim o SGS III, i kupovati!

Kao drugo, na 100 kupaca, ne vjerujem da sa stvarnim potrebama njima od više od recimo 15 do 25 treba nešto sa 5.5 incha dijagonale displaya, dočim ostatak potrošača, kupaca kupuje onaj mob po svojem ukusu, gdje je do sada bilo veeeeeelika većina za SGS III, dočim je to sada donekle pretpostavljam izjednačen omjer, možda sada sa prevagom na IP5, jer je on ipak movoji mob!

Kao treće, makar sam donekle to već spomenuo, koliko je ljudi spremno žrtvovati komociju korištenja nečega kao SGS III ili IP5 u odnosu na poveliku kvadraturu SGN II, samo vrlo rijetki koji imaju veče ručice i kojima je on svrsishodan, gdje se ja opet pronalazim u oba dvije opcije, stavke {#} !!!!

Još jedan maaaaali OT; najbolji Android mob je NOVI MOB i MOJ MOB, ako ćeš mene pitati {#} !!  

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan
Iphone 5

pa vjerojatno jer je prevelik

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Evo upravo sam i ja o tome lamentirao čovjeku {#}, ali nikako mu utuviti u glavu, a možda neće ili ne želi nikako si/nam priznati da ima malu ručicu i da fizički ne može nešto takvo staviti u ruku {#} !!!!

Da budem iskren, i ja za sada imam pomalo problema uhvatiti ga onako sigurno, no sebe opravdavam činjenicama da je zakvačen na onim žnjorama da ga se ne ukrade i činjenica da sam biturbo oprezan oko korištenja dok jednog ne upiknem, da mu se nešto ne dogodi a onda sam {#} i/ili {#}, ali da pere i dere ne samo IP5, nego i sve ostalo oko sebe, pere i dere!!!!

Što je jedan kolega forumaš primjetio, IPhone5 je najvjerojatnije najbolji mob unutar 4 incha, sad, kako za koga da li je must have ili tako tako, neko tako, neko ni primako, gdje moram kazati kako do sada nisam još bio u prilici vidjeti u živo i imati u svojoj ruci "bijelu" verziju, obzirom sam sa crnom neimpresioniran, baš totalno! Jedna je gorka činjenica, od 5 sam ipak više očekivao, kako u "visinu" tako i u širinu, što je po meni, za mene, too much too little {#} !!

Ma nemam malu ruku, mogu ja i s note-om radit, ali mob ko mob je velik. Pa dok ti je u džepu, opasno je čućnut s njim, imam osjećaj da bi se slomilo nešto, xperia S mi je po tom pitanju skroz na knap.

Tebi očito paše Note, ali vidiš da si i sam rekao da je velik, i stvarno jest. Mobitele bi trebalo ograničit na nekih 4,3-4,5"....pa ako na takvim ekranima ne vidiš što piše, onda ti trebaju naočale sigurno (ne govorim ovo za tebe).

Ne želim ja, Bože sačuvaj, reći da Note 2 nije ništa posebno.

Neg, daj mi reci kako funkcionira s pen na ovakvom tipu ekrana.

iPhone je podbacio je najviše zbog velikih očekivanja. Ali mogli su se malo više potruditi za tu cijenu. Naravno, i dalje stojim pri tome da je mob vrhunski, i po meni u top 3 mob telefona današnjice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.11.2012 0:35 (explorer 4).
14 godina
Iphone 5

Za sve lovere {#} i hatere {#} IPhone5, evo jednog mojeg novog dojma, vezan za bijeli IP5!!!!

Danas sam imao na par sekundi u rukama jedan IP5 "bijele" boje, odnosno bolje reći alu dizajna u originalu, i odmah sam se dvostruko razočarao, nažalost, naime, čovjek koji ga je imao o mobu kao nečemu što košta nešto ipak većeg novca, on se nažalost odnaša vrlo nezahvalno, jer njemu to nije apsolutno nikakav problem, ima čovjek novaca, pun je kao dva tankera!

Činjenica ja da sam uočio da mu je već nakon neka koliko je rekao dva tjedna korištenja, gornja staklena zona već popucala na pola, makar ima mob u kao zaštitnoj futroli, usput budi rečeno, uporedo ima i IP4 sada jeli S ili nije manje više nebitno, ali i druga činjenica, makar je to boljka svim manje više smartphoneima, straga na alu kućištu packav je do bola {#}, tako da sada nakon što sam imao prilike "probati" i pogledati oba dvije verzije, mogu mirne duše reći, IP5 definitivno nije moj odabir nti u primisli! Sada, ako bi netko rekao da je u pitanju jedan veći {#} ( kako sada fali oni gujdan, za one koji ne kuže, Prasac ), ne bih se baš složio obzirom čovjek vozi kantu od Porsche Panamera, u bijeloj boji, a njega baš i nije tako lako za očuvati, koliko ima nekih koji bi bili jalni!  

Bez obzira na sve, čini mi se kako odlaskom SJ, Apple je počeo sa krajem kako kvalitete tako i originalnosti, gdje to obrazlažem činjenicama da su podaci procurili puuuuno više i prije nego u doba SJ-a i kako je finalna kvaliteta debelo upitna, a i činjenica kako je priznata činjenica kako je proizvodnja + kvaliteta ovog moba vrlo upitna! 

Kada se sjetim kako je SJ {#} kada je kod vrlo prvog IPhone primjerka, nultog, uočio olaka oštećenja ekrana kada je mob bio u džepu zajedno sa snopom ključeva, pitam se pitam, kako bi IPhone5 na takav test odreagirao, bi li uopće preživio tjedan dana takvog korištenja, ma što tjedan dana, 24 sata {#} !!!!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Iphone 5

Koliko se god trudio, ne mogu izbjeći odreagirati na članak koji se tiče nečega što je trebalo biti must have gadget 2012 godine, nažalost {#} i polako {#} !!

LINK; http://www.phonearena.com/news/Latest-Apple-iPhone-5-glitch-could-be-a-more-serious-problem_id36460

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 19:16 (ATJLučko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iphone 5

Moj je jucer ispustio dusu! {#}

***** Maxxy *****
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iphone 5

Nije vrag da nemaš jamstvo  :O

0 0 hvala 0
17 godina

Imam jamstvo, kupljen je u VIPu. Problem je sto nisam u HR, a dolazim doma tek za mjesec dana.  

***** Maxxy *****
14 godina
Maxxy kaže...

Moj je jucer ispustio dusu! {#}

Što, kako, zašto {#} {#} ?!?!

ATJ Lučko
17 godina

Jednostavno, radila je navigacija, stao sam da upisem adresu i kad sam je upisao (iGo) napisao je da nije nasao adresu i zblesirao se. Restart, proradi ali je ekran sroz zatamnjen, jedva se vidi. Nakon par minuta se opet zblesira, pojave se ove crte i to je to. Telefon sad radi "normalno", komp ga prepoznaje, ujutro odradi alarm, ali ekran je mrtav. Samo ove pruge po njemu. Cak sam napravio screenshot, sve je ok na njemu! Probao restore, ista stvar... {#}

***** Maxxy *****
14 godina
Maxxy kaže...

Jednostavno, radila je navigacija, stao sam da upisem adresu i kad sam je upisao (iGo) napisao je da nije nasao adresu i zblesirao se. Restart, proradi ali je ekran sroz zatamnjen, jedva se vidi. Nakon par minuta se opet zblesira, pojave se ove crte i to je to. Telefon sad radi "normalno", komp ga prepoznaje, ujutro odradi alarm, ali ekran je mrtav. Samo ove pruge po njemu. Cak sam napravio screenshot, sve je ok na njemu! Probao restore, ista stvar... {#}

Obzirom na tvoj odgovor, meni se čini da tvoj mob nije krepao, čini mi se samo da mu je screen otišao u najgorem slučaju ili možda kakav kontakt {#}!

Najviše sam takvog dojma obzirom štosi spomenuo da ga komp prepoznaje, ujutro odrai alarm, ali DA JE EKRAN "MRTAV", dao bih se okladiti u novi bijeli IP5 da je tvornička greška i da je samo i isključivo ekran u pitanju, a sada, hoćeš li dobiti novi mob ili ćeš imati malo teži postupak popravka i servisiranja, nadam se svemu najboljem, koliko to sada se može očekivati uopće, zadovoljstvo viđenim i doživljenim je uvelike uništeno {#} !!

ATJ Lučko
17 godina

Ma da, telefon zapravo radi, ali je neupotrebljiv jer ekran ne reagira na dodir, niti prikazuje sliku... 

Imam dosta toga od Applea, a ovo mi je prvi problem, tako da cu im ovaj put progledati kroz prste... Jedino sto sam shvatio kakv je problem kad ti krepa pametni telefon u kojem imas sve, od passworda do bank tokena, a nalazis se u inostranstvu. Sreca da dolazim doma za Bozic! {#}

***** Maxxy *****
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice