Huawei Y300

poruka: 1.538
|
čitano: 511.433
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Huawei Y300
Super haha, znači mogu se slikati sada...
11 godina
neaktivan
Huawei Y300

Nakon sto sam presao na t-mobile mrezu pocetkom mjeseca,svaki put kad sam izvan dometa wi fi ili kad iskljucim wi fi trazi me potvrdu da ukljuci mobilne podatke.

Ovako to izgleda:

[IMG]http://i62.tinypic.com/200tj61.jpg[/IMG]

Na tele2,a ni tomato mrezi se ovo nikad nije dogadjalo.

U t-mobile me uvjeravaju da sam nesto prckao po mobitelu i sam aktivirao obavijest.Nakon sto kliknem U redu mobilni internet zbilja radi,sve je ok.

Ovo je odgovor t-mobile SZK:

"vidimo kako je u slučaju da su postavke ispravno odabrane, te ako je nakon potvrde spajanje moguće, s naše strane sve uredu. Po prikazu je vidljivo kako je ovo samo obavijest o prijelazu sa Wifi mreže na promet u tarifi, a to je jedino moguće isključiti u postavkama uređaja ako uređaj ima tu mogućnost."

Kako ovo iskljucit? Ne da mi se svaki put kad iskljucim wi fi klikati na ovu potvrdu.Najcesce i zaboravim na to,samo odem vani,stavim mobitel u dzep,a dok ne kliknem u redu internet je iskljucen,kao da ga nema.

0 0 hvala 0
14 godina
texas.bug kaže...

Nakon sto sam presao na t-mobile mrezu pocetkom mjeseca,svaki put kad sam izvan dometa wi fi ili kad iskljucim wi fi trazi me potvrdu da ukljuci mobilne podatke.

Ovako to izgleda:

U t-mobile me uvjeravaju da sam nesto prckao po mobitelu i sam aktivirao obavijest.Nakon sto kliknem U redu mobilni internet zbilja radi,sve je ok.

"vidimo kako je u slučaju da su postavke ispravno odabrane, te ako je nakon potvrde spajanje moguće, s naše strane sve uredu. Po prikazu je vidljivo kako je ovo samo obavijest o prijelazu sa Wifi mreže na promet u tarifi, a to je jedino moguće isključiti u postavkama uređaja ako uređaj ima tu mogućnost."

Kako ovo iskljucit? Ne da mi se svaki put kad iskljucim wi fi klikati na ovu potvrdu.Najcesce i zaboravim na to,samo odem vani,stavim mobitel u dzep,a dok ne kliknem u redu internet je iskljucen,kao da ga nema.

Ako imaš rootan mobitel, možeš tu opciju isključiti u build.prop koji se nalazi u system folderu.

Inače, tamo ima još raznih drugih podešavanja, između ostaloga može se uključiti i postotni prikaz napunjenosti baterije, zvukova, raznih obavijesti itd. Čudno da takve opcije postoje, ali ih nisu integrirali u meni uređaja nego se moraju uključivati ovako "zaobilazno".

14 godina
neaktivan
Huawei Y300

Dečki koji da ROM stavim na mobitel, ali da je za prodati, znači da se svaka osoba može snaći u njemu, da nema laga nikakvog i da ga mogu instalirati sa ovim fakin TWRP 2.8.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
sethdot kaže...
texas.bug kaže...

Ovako to izgleda:

Ako imaš rootan mobitel, možeš tu opciju isključiti u build.prop koji se nalazi u system folderu.

Inače, tamo ima još raznih drugih podešavanja, između ostaloga može se uključiti i postotni prikaz napunjenosti baterije, zvukova, raznih obavijesti itd. Čudno da takve opcije postoje, ali ih nisu integrirali u meni uređaja nego se moraju uključivati ovako "zaobilazno".

Mob je rootan,i otvorio sam build.prop kao tekstualnu datoteku.Ne kuzim se previse u ovo postavke,pa da nesto ne zabrljam,kako tocno to iskljuciti? I kako ukljuciti postotak baterije? {#}

12 godina
Huawei Y300

Koji custom rom mi preporucujete. Bitno mi je da je brz,da sve funkcionira,da je stabilan i da baterija traje dosta dugo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 12:55 (kristijan6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

AOSP  Najbolji, možda nije *brz* ko Fonzov, ali, AOSP ima najbolju bateriju od svih ROM-ova trenutno, i daleko najstabilniji od svih.

Samo je razlika što je AOSP 4.1.1,    a  Fonzov je 4.2.2 CM..., 

A ako želiš nekih slučajem 4.4.4 Kitkat onda...    SlimKat... iako ja više preferiram od kitkata ovaj   AOSPA , ima podosta bolji vijek trajanja baterije nego SlimKat. 

Inače, KitKat Rom-ovi imaju loš vijek baterije...

Only God Can Judge Me
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 23:58 (jukiii).
14 godina
texas.bug kaže...
sethdot kaže...
texas.bug kaže...

Ovako to izgleda:

Mob je rootan,i otvorio sam build.prop kao tekstualnu datoteku.Ne kuzim se previse u ovo postavke,pa da nesto ne zabrljam,kako tocno to iskljuciti? I kako ukljuciti postotak baterije? {#}

Promijeni ro.config.hw_RemindWifiToPdp=true u false. Dakle, samo obriši true na kraju i napiši false - ro.config.hw_RemindWifiToPdp=false. Nakon toga resetiraj mob i nećeš više imati upozorenja kad se spaja na data konekciju.

Za postotak baterije je ista procedura, promijeni ro.config.hw_battery_percent=false u true - dakle ro.config.hw_battery_percent=true. Resetiraj mob.

Inače, ima tu još brdo opcija, većinom shvatiš iz naziva što znače tako da teško možeš nešto pokvariti - jednostavno ćeš neku opciju uključiti ili isključiti i ništa više.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 0:40 (sethdot).
10 godina
neaktivan
Huawei Y300

kako instalirati viber kada je nedostatak unutarnje memorije . imam sd karticu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
lili100 kaže...

kako instalirati viber kada je nedostatak unutarnje memorije . imam sd karticu

Probaj s ovim:

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s2/themes-apps/tool-directorybind-data-to-externalsd-t1410262

11 godina
neaktivan
sethdot kaže...
texas.bug kaže...

Promijeni ro.config.hw_RemindWifiToPdp=true u false. Dakle, samo obriši true na kraju i napiši false - ro.config.hw_RemindWifiToPdp=false. Nakon toga resetiraj mob i nećeš više imati upozorenja kad se spaja na data konekciju.

Za postotak baterije je ista procedura, promijeni ro.config.hw_battery_percent=false u true - dakle ro.config.hw_battery_percent=true. Resetiraj mob.

Inače, ima tu još brdo opcija, većinom shvatiš iz naziva što znače tako da teško možeš nešto pokvariti - jednostavno ćeš neku opciju uključiti ili isključiti i ništa više.

sve to promjenim,medjutim ne zeli mi sacuvati promjene. Javi mi: Greska pri pisanju u datoteku/system/buil.prop

Otvaram sa total comanderom,koji ima root dopustenje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 23:41 (texas.bug).
15 godina

Problem nije u rootu nego u mountanju RO/RW... da bi mogao mijenjati u build.propu omogući opciju RW., jer je po defaultu stavljeno RO..........

skini es file explorer... desnu tipku na mobu, uđeš zatim u TOOLS i upreš na Root Explorer , i zatim Mount R/W opciju upreš.., Onda tek možeš u build propu radit što želiš..

Only God Can Judge Me
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 14:45 (jukiii).
11 godina
neaktivan
Huawei Y300

Mobilna mreza se aktivira automatski,a i postotak baterije se ukazao, tako da mogu izbrisati battery doctor koji sam do sad koristio u tu svrhu.

Zahvaljujem

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Huawei Y300

Ahem 

Link

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Huawei Y300

Za koliko bi ja trebao staviti ovaj mobitel na njuškalo da bi ga prodao? Stoji mi već malo više od mjesec dana i evo zadnja cijena je 400 kuna sa SD karticom od 16GB, nitko baš mi se nije još javio . Ne razumijem...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Huawei Y300

Pozdrav,

Naime treba mi ako netko ima link za skinuti Y300_firmware(Y300-0100,Android 4.1,Emotion_UI,V100R001HRVC150B192,Croatia-T-Mobile,05011MEK) ili nešto slično da mogu updejtat firmware- mob pao u vodu i samo se logo pojavljuje i to je to.

http://download-c.huawei.com/download/downloadCenter?downloadId=24928&version=44288&siteCode=hr

s ove stranice skida brzinom od 10 kb/s i obicno zasteka nakon par minuta i prekine se download.

Ostali firmware-i mi nisu radili to tj. "update failed" (b209, ... ).

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Wicked_Sick87 kaže...

Za koliko bi ja trebao staviti ovaj mobitel na njuškalo da bi ga prodao? Stoji mi već malo više od mjesec dana i evo zadnja cijena je 400 kuna sa SD karticom od 16GB, nitko baš mi se nije još javio . Ne razumijem...

Nije prije par mjeseci taj mobitel novi kostao 400kn?

15 godina
moderator
Wicked_Sick87 kaže...

Neznam što točno ne razumiješ?

Puno ih je njuškalo po cijeni od 300kn, a novi je koštao 600kn nedavno.

A 16gb micro SD se može naći nova već za 50kn.

Budi sretan ako i 300 dobiješ...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
Huawei Y300

moze pomoc na brzinu.. rooto sam mob i sad dalje neznas sta treba napraviti da bi si stavio custom rom.. probao sam preko ovog recovery-a instalit rom ali neide, isto tako sam probo instalirati twrp i cmw i isto pise instalation aborted

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Huawei Y300

ima li itko neki firmware za y300 ?? po mogucnosti da je kompatibilan s nasima - t mobile. ovi neki internacionalni mi nisu radili...

jedino je stvar sto mi treba u obliku one datoteke sto se stavi u DLOAD folder...jer mi je zastekan na logu i nemogu uc u mob nego cu stavit na SD i voume up+down + power button.

ovdje je link točno onoga sto mi treba ali je nemoguce skinuti jer uvijek zasteka. molio bih vas da i vi probate pa napravite reupload ako uspijete.

Y300_firmware(Y300-0100,Android 4.1,Emotion_UI,V100R001HRVC150B192,Croatia-T-Mobile,05011MEK)

http://consumer.huawei.com/hr/mobile-phones/support/downloads/detail/ascend-y300-hr.htm?id=24928

DDL: http://download-c.huawei.com/download/downloadCenter?downloadId=24928&version=44288&siteCode=hr

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2015 17:04 (staragarda).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Huawei Y300

Zainati se malo 

Ja baš idem skinut jer bi i meni moglo zatrebat i ide al jako polako

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
nijo123 kaže...

Zainati se malo 

znaci pun mi kompjuter ove datoteke npr od  2Mb pa 6 pa 20 pa 40 pa 100 pa 200 ..i u nedogled izmedu...jer se download prekine na npr 200 mb..i kad pokrenes opet skidanje skida normalnom brzinom(ovisi o tvom downloadu) do tih 200 mb sto si skinuo..a kasnije nastavi po 5-20 kb/s.

inace svaki dan opet krene od pocetka datoteke skidati minimalnom brzinom..

neznam objasnit zasto..

ali da sam se zainatio..zainatio sam se :D

9 godina
neaktivan
Huawei Y300

Y300_firmware(Y300-0100,Android 4.1,Emotion_UI,V100R001HRVC150B192,Croatia-T-Mobile,05011MEK)

https://mega.co.nz/#!tIohgLIK!AWmDUrn8vtv-0bTY6xbAdkYdj8puRBajMEZdZsWObDc

uspjesno instaliran sa hard metodom. dakle volume up+down+power button. 

Ali izgleda pošto je mob pao u vodu da nema spasa. nakon uspjesne instalacije kad se iso restartat opet zastekao na logu. :(

0 0 hvala 0
17 godina

sad dok sam i ja skinuo ti staviš link :)

zanima me jel to "noviji" rom od onog koji je dolazio kao dok je kupljen i dal je brandiran?

inače sad trenutno imam slimkat, a malo sam lijen opet to radit :D

17 godina
Huawei Y300

imam instalirani zadnji SlimKat 9.0 friški, i znao mi se jako vuć dok sam ga natrpal aplikacijama..

pa sam instalirao ovaj kernel i mob doslovno leti, nijednom mi nije zaštekao, restart, i nisam primjetil bijele kockice..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Huawei Y300

Može neki lagani provjereni custom ROM i ako je ikako moguće, ako netko zna sigurnu stranicu za otključavanje SIM-a jer ovo prije šta su radili preko ebaya je sve izgašeno.

0 0 hvala 0
15 godina

Kolega koju verziju androida?.......   Evo moje preporuke za 4.1,4.2,4,4...

SlimKAT    - Najbolji 4.4 ROM, sve radi, baterija je isto ok. 

CyanogenMod 10.1 - Najbolji 4.2 ROM, stabilno sve, baterija solidna.

AOSP -Najbolji ROM od svih trenutno. 4.1.1... stock verzija ali najbolja baterija isto.

Ovo su ti tri najbolja ROMA, isprobava sam ih dosta.. i ova tri mi se čine najbolja po mom mišljenju.

Bilo koji da odabereš garantiram ti da nećeš falit.....  Sve ovisi koju bi verziju.

AOSPu dajem prednost baterije... CM 10.1 fluidnost.... SlimKat 4.4.4.. verzija i poneke mogućnosti za razliku od ova ostala dva...

Znači svi su stabilni i odlični,  samo na SLIMKATU ne očekivaj neko igranje.. jer nema kitkat drivere za grafiku za naš MOB.. -.-.

Trenutno koristim SlimKat radi emitokona lijepih, lockscreena .. i nekako overall mi se sviđa više nego Stock AOSP...

Only God Can Judge Me
13 godina
neaktivan
jukiii kaže...

Kolega koju verziju androida?.......   Evo moje preporuke za 4.1,4.2,4,4...

SlimKAT    - Najbolji 4.4 ROM, sve radi, baterija je isto ok. 

CyanogenMod 10.1 - Najbolji 4.2 ROM, stabilno sve, baterija solidna.

AOSP -Najbolji ROM od svih trenutno. 4.1.1... stock verzija ali najbolja baterija isto.

Imam 4.1 pa bi onda mogao AOSP, ali možda se i odlucim za CM 10.1 jer mi je potrebna fluidnost.

15 godina

AOSP sam imao dugooo vremena, iako po naravi svojoj stalno mijenjam romove... najbolji mi je utisak on ostavio. To ti je ROM bez greške. prefektan... Ako si više za 4.1.1 onda njega, ne možeš faliti...

Only God Can Judge Me
9 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Prije promjene originalnog tzv STOCK ROM-a, preporucujem da se skine Titanium Backup i da se uradi backup, pa ako se zezne stvar da se moze vratiti na staro, da se ne gubi garancija itd.

{#} verzija se moze naci svuda.

Prije svega skinuti ROOT tools sa

http://www.multiupload.nl/Z2CL5EO4M3

i extract sve u jedan folder (preporucljivo na desktop, u daljnjem tekstu GLAVNI FOLDER), tu se nalaze drajveri za telefon, root tools, unlock bootloader itd.

1. Otkljucati Bootloader

telefon je zakljucan te nam treba 16-to cifreni broj koji dobijete sa huawei sajta, link ispod

http://www.huaweidevice.com/worldwide/servicePolicy.do?method=toApplyUnlock

Fino odete na link iznad, ukucate podatke i za par sati dobijete mail od Huawei sa 16-to cifrenim brojem koji ce vam trebati u daljnjem procesu.

Pomoc u vezi popunjavanja tabele na linku iznad:
S/N broj se nalazi na telefonu, kad skinete bateriju.

Product ID: ukucajte na telefonu *#*#1357946#*#*

IMEI se nalazi na telefonu ispod baterije, ili ukucajte *#06#a imate broj i u Settings/About phone/Status

Kad dobijete broj idemo

Settings/Developer Options/USB Debugging upalimo.

U opcijama ugasimo Fast Boot.

Iz glavnog foldera MobilePhoneDrivers koji smo skinuli sa linka na pocetku instaliramo drajvere za telefon.

Gasimo telefon i izvadimo bateriju na 5-10 sekundi. 

Vracamo bateriju i drzimo VOLUME DOWN i taster za paljenje telefona zajedno! Drzimo 10-15 sekundi dok telefon ne "zaledi" na pocetnoj animaciji.

Spojimo telefon sa PC preko USB kabla.

Iz glavnog foldera UnlockTools, pokrecemo check_bootloader.bat koji ce nam pokazati da nas telefon je zakljucan i treba se otkljucati.

Iz glavnog foldera UnlockTools, pokrecemo unlock_bootloader.bat, trazi nam 16-to cifreni broj koji smo dobili preko Huawei sajta.
Ukucamo broj, potvrdimo dva puta.
Telefon ce se resetovati, resetovati sve na fabricka podesavanja, izbrisati cache itd. 

I telefon je otkljucan.

2. Instaliranje TWRP 2.5 Recovery

Gasimo telefon, vadimo bateriju na 5-10 sekundi.

Vracamo bateriju i drzimo VOLUME DOWN i taster za paljenje telefona zajedno! Drzimo 10-15 sekundi dok telefon ne "zaledi" na pocetnoj animaciji.

Spojimo telefon sa PC preko USB kabla.

Iz glavnog foldera UnlockTools, pokrecemo flash_recovery.bat, potvrdimo.

Kad zavrsi telefon ce se resetovati.

3. Root

Iz glavnog foldera, otvaramo folder SuperSU, kopiramo zip file SuperSU-1.25-ROOT i stavljamo na SD karticu od telefona.

Ugasimo Fast boot u opcijama.

Gasimo telefon.

Palimo telefon i drzimo VOLUME UP i taster za paljenje telefona zajedno dok telefon ne udje u Recovery mode.

Team Win Recovery Project v2.5.0.1 se otvara. Biramo opciju Install. Otvara se tzv Explorer fajlova sa SD kartice, biramo file SuperSU-1.25-ROOT.zip i pokrecemo!

Swipe to confirm flash.

Kad zavrsi, biramo opciju Reboot System.
Telefon je ROOT-ovan.

4. Instaliranje Custom i STOCK ROM-a

Na linku ispod imate oficijalu Huawei STOCK ROM, kad sve zabrljate na kraju se vratite ovamo.

http://www.huaweidevice.com/worldwide/downloadCenter.do?method=toDownloadFile&flay=software&softid=NDcxNDI=

HARD install, takozvani FORCE install.
Skinete ROM sa linka izad.

Extract uradite, dobijete folder u kome se nalazi jedan PDF sa upustvom kako instalirati (na engleskom) i folder dload u kome se nalazi jedan file UPDATE.APP 

Stavljate folder dload na karticu, tako da kad otvarate taj folder on se nalazi na pocetku tipa F:\dload (s tim da vam  "F" moze biti i "Z" sto se mene tice, stvar je do vaseg sistema, samo je bitno da bude na "pocetku" kartice da nije u nekom folderu ili sta vec)

Ugasite telefon, drzite VOLUME UP+VOLUME DOWN+taster za paljenje telefona dok ne pocne setup.

Kad zavrsi imate STOCK ROM instaliran i sve pobrisano sa telefona.
Ako je prethodno telefon ROOT-ovan i instaliran Custom RecoveryROOT je izbrisan i Custom Recovery .

SVE SE BRISE SA TELEFONA I VRACA NA FABRICKE POSTAVKE.

Ovu metodu zaboravite ne radi na nasem telefonu, sta kako zasto nisam skontao i ne interesuje me nasao sam dosta laksi nacin.

Za pocetak skinete 

https://docs.google.com/file/d/0B8KpAhOMHuo_ZEJaVGhwZ0tWdHc/edit

Kad skinete, extraktujte u neki folder na desktopu.

Spojite telefon preko USB kabla.
Sve prebacite u TWRP>BACKUP folder.

Ugasimo Fast boot u opcijama.

Gasimo telefon.

Palimo telefon i drzimo VOLUME UP i taster za paljenje telefona zajedno dok telefon ne udje u Recovery mode.

Team Win Recovery Project v2.5.0.1 se otvara.

Idemo opcija BACKUP i potvrdimo.

STOCK ROM instaliran.

Kod instaliranja CUSTOM ROM, skinete odredjeni CUSTOM ROM i stavite na SD karticu.

Gasimo telefon.

Palimo telefon i drzimo VOLUME UP i taster za paljenje telefona zajedno dok telefon ne udje u Recovery mode.

U Recovery, radimo Factory reset, wipe(Dalvik Cache, Cache, Cust, System data, Internal SDcard) idemo na Install, biramo CUSTOM ROM koji se nalazi tamo gdje smo ga prethodno stavili. Pokrecemo instalaciju. 
Reboot.

To je to. Instaliran vam je Custom Rom. 

Ja sam sve pisao korak po korak, nista nije preskoceno. Ako ima kakvih pitanja, slobodno pitajte tu smo da pomazemo jedni drugima.

Par rezultata Antutu bencha:

Stock rom sa par aplikacija

7436 mark

RAM 180MB Free.

Linkovi za CUSTOM ROM-ove koje sam testirao:

Kod:https://mega.co.nz/#!F8FX3KoJ!E8mKaDMsgVgxu3h6bRG2WHcWT5FqEGT5N2EI72oPUAM

Kod:https://mega.co.nz/#!9lEnWC7S!Mj0h83g82Wmqt24szvxqSQKVZtltu1OF40usfeBo7EY

Kod:https://mega.co.nz/#!hxEijDpD!KnIgKwWDdYk5vjHlVa0A8FfAPlISScT3TKKnVR2kgsk

Kod:https://mega.co.nz/#!It8k0RyB!N54RhlnNvJ-vcR8T_MTtq2SnazdfUifJhqLANvgnhJg

Kod:https://mega.co.nz/#!gIBgUIwT!Wu3omnBROjCgaDiit8gpxTa9Tu5s2wWEwQww39SGMZ8

Super ako hoce neko malo drugacije, pa kome se igra izvolite.

Pozdrav svima, sorry kaj citiram post od prije 2 godine ali tražeći po netu upute za root mog y-300 naišao sam na ove upute no link sa početka posta na "root tools" više ne radi pa ako bi mogao tko zalijepiti neki koji radi.

Inače registrirao sam se na ovaj forum baš zbog ovog jer mi je moj Huawei nakon preko 2 godine korištenja počeo opako štekat, aplikacije se gase same od sebe i slično.Do sad nisam ništa čačkao po njemu osim što je odkodiran jer je bio na t-mobile a sad prima sve kartice.Do sad sam bio ajmo reči zadovoljan sa mob-om pa sam čak kupio ponovno Huawei i to  G6 model koji radi zbilja lijepo i stvarno je best-buy pogotovo kaj se tiče kamere ali mi je šteta ovog y300, htio bi ga malo sriktati da ipak radi malo fluidnije

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice