Mob je kupljen putem njuškala za 2000,00kn, zapakiran s garancijom.Dolazi u povelikom pakiranju (vidi sliku) naspram ostalih modela.
- Dimenzije - visina 139mm, širina 68,8 , dubina(debljina) 6,5. Mobitel je dizajna kao i Iphone/sony.,kockastih bridova,dobre zaobljenosti i odlično leži u ruci. Debljina a i težina su fascinantni. Teži samo 124g.,i osjeti se da je lakši od moga G3. Čovjek ima osječaj u ruci kao da drži Iphone 4s tj mob s ekranom od 4inca. Stvarno je lagan i kompaktan. Jedan od meni najljepše projektiranih mobitela naspram konkurencije. Jako elegantan mobitel. Ocjena 5.
- Ekran - 5inca IPS LCD FULL HD, 441pix - odličan full hd ekran kao i kod konkurencije. Boje su čiste, jasne, prirodne - Ocjena 5.
- Kontorle - S desne strane uređaja imate gumb za paljenje, gumb za pojačavanje i smanjivanje tona. To je od vanjskih kontrola. Gumbi izgledaju jako čvrsto i na pritiska su kvalitetni. Huawei je mislio pa je gumb za paljenje uređaja/ekrana stavio s desne strane na odličnu visinu tako da palac točno sjeda na navedeni gumb. Pohvalno. Ocjena 5.
- Povezivanje - sve moguče kao i svi premium androidi. Ocjena 5.
- Interface - Vrti 4.4. Kit Kat + Emotion UI 2.3 ( krajem listopada stiže 3.0) - Sučelje je uređena kao da je netko križao Xiaomi + Iphone.Slične ikone kao kod Xiaomia a kod Iphone to što nema onaj podmeni kao ostali Android uređaji.,nego su sve aplikacije na ekranim. Jako fluidno sučelje u razini Sony-a...Nema štekanja i sl. Ima dosta tema za instaliranje kao Xiaomi pa se automatski sve mjenja od ikona do slika...Jako fora. Ja sam takav Huawei/Xiaomi rom imao na S3 pa meni navedeno odgovara. Ocjena 4 jer se netko ta kombinacija ne bi sviđala.
- Audio zvučnik - jačina ništa posebno. Kad pustiš muziku se čuje ali ne grmi. Ocjena 3.
- Kamera - pun pogodak. Zadnja 13,6 mpix. Slike su iznenađujuče odlične,bez šuma, s jasnim i prirodnim bojama. Slike nisu ništa lošije od ostalih top modela.,čak u ragu s njima. Tko bi rekao da Huawei može napravit tako dobru kameru. Prednja kamera 8mpix - slobodno mogu reći da je ispred konkurencije. Sve prednje kamere (G3,Z3,S5,M8) se mogu sakrti naspram Huawei 8mpix kamere.,osim Htc Eye koji ima 13mpix.Prednja kamera je odlična,za selfije dušu dalo. Ocjena 5.
- Snimanje - kao i kod svih ostalih. Sve 5. Nema zamjerki. Ocjena 5.
Zaključak - za cijenu od 2000,00kn se dobije elegantan,lagan, fluidan uređaj, s zadnjom a posebno prednjom odličnom kamerom. Uspoređujuči konkurenciju oko 2000,00kn (kineske marke Zopo,H18,Prestigio itd) ovaj je best bay uređaj.Po meni je Huawei kao marka zapostavljena bez razloga. Ako i dalje nastave radit tako odlične uređaje po povoljnoj cijeni ne vidim razloga zašto mi ne bi ušao u krugu budučih mobitela.
Ako imate kakvih pitanja - slobodno.