Negdje sam citao da kad se uvozi takva neka oprema koja koristi mreze treba dobiti dopustenje hakoma.Sad me znaima di to treba nabaviti i bi li mi je dali za takav uredjaj koji jos nije dosao u Hrvatsku?
Hvala na pomoci!!
Neznam iz iskustva, ali sam čuo da trebaš platiti 200kn za dobivanje te dozvole ako još nitko nije uvozio taj mob ili ako je skinuti odobrenje s stranice od hakom-a
Ja sam kupio jedan mob preko E-baya i nisu mi trazili nista. Vjerovatno sreca. Inace, svaka nova TK oprema koja se uvozi mora ili imati postojecu dozvolu (dakle netko prije tebe je uveo i odradio papirologiju) ili ces morat pribaviti ateste jada jada... Vjeruj mi, 200kn ce ti bit najmanji problem.
Ako odredjeni mobitel vec nije odobren za uvoz na nase trsiste onda ti treba ta dozvola. Dodje kao sta je receno 200kuna. Trebas uplatiti i poslati specifikaicje uredjaja kojeg uvozis. Imas dosta detalja o tome na njihovim stranicama (i na stranicama carine cini mi se)
Možda ovo: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=413
Možda ovo: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=413
Hvala.
Bi li mozda netko znao koja sve papirologija treba da bi se uvezao takav jedan novi uredjaj?
BTW ne mogu naci HTC!Jel ga moze netko naci?
Izaberi traženje Po marketinškom imenu.
Pa da nemogu napravit normalno pretraživanje
Jesam i svejedno ne mogu naci.
Ima HTC ali nema wildfire ni 4g
triba 10 minuti okričat STM da se dođe do njih
Jesam i svejedno ne mogu naci.
HTC = High Tech Computer, pa potraži tako.
Ima HTC ali nema wildfire ni 4g
triba 10 minuti okričat STM da se dođe do njih
Misliš na EVO 4G?
Dajte malo pojasnite kako ste dosli do HTC-a?
Nema veze naso sam.
BTW kako ce oni znati koja je to dozvola kad nigdje ne pise specificno koji je to uredjaj.
Misliš na EVO 4G?
da mislim na njega
OMG naso sam sto je sve potrebno za izdavanje potvrde.Radije cu sacekati da to netko drugi uradi.
Misliš na EVO 4G?
da mislim na njega
Taj ne radi na GSM standardu, nego na CDMA2000/EV-DO 4G WiMAX-u. Tako da se ne zamaraj s narudžbom u HR.