Gearbest.com

poruka: 1.642
|
čitano: 454.650
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Gearbest.com

Ja se sad moram složiti sa jednim mojim pajdašom koji bi rekao:

"Nije kupovanje iz Kine za plačipičke"

Meni je iz Tinydeala EU (Njemačka) putovao paket 3 mjeseca, pa kaj.

Jbg, ni naš HT nije bolji. Pismo mi je u 15 km udaljeno mjesto dostavio za 10 dana.

Sranja se događaju, htjeli mi to ili ne.

dak
17 godina
Ako je naruceno iz Gearbest Eu u zemlju Eu onda nebi trebalo biti nikakvog pdv i carine i samim time je Gearbest glavni krivac ako dodje na carinu. Mene kao kupca nije briga ako posalju iz Eu( bescarinske zone) i to ne prodje normalno nego zavrsi na carini , to je iskljucivo njihov problem i normalno da cu traziti full refund, morao bi bit budala da placam dodatne troskove.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
odjavljen
Tvoje mišljenje je samo to. Tvoje misljenje. A znas sta kazu za misljenj... Nigdje ne pise da se ne placa... Al ko ce citati kad je lakse imati misljenje...
12 godina
Obzirom da se u Europi u maloprodaji ne mogu niti smiju prodavati proizvodi na koje nisu obračunata sva davanja, takva Gearbestova prodaja je nelegalna. To sam im i napisao nedavno kad mi je mob iz EU skladišta završio na carini, te sam platio Pdv i troškove obrade. Uz malo njihovog otpora, dobio sam puni iznos (čak i skoro 2 dolara više) povrat na GB Wallet
13 godina
dak0001 kaže...

Ja se sad moram složiti sa jednim mojim pajdašom koji bi rekao:

"Nije kupovanje iz Kine za plačipičke"

Meni je iz Tinydeala EU (Njemačka) putovao paket 3 mjeseca, pa kaj.

Jbg, ni naš HT nije bolji. Pismo mi je u 15 km udaljeno mjesto dostavio za 10 dana.

Sranja se događaju, htjeli mi to ili ne.

Izgleda da vi neznate baš ni čitati, meni odgovaraš a pričamo o sasvim nečemu desetom. Gdje sam ja cvilio koliko dugo dolazi paket? Ajde molim te citiraj me. Pričamo o naručivanju iz EU warehouce, ne Kine, i pričamo o otkazivanju itema. Imam i ja podužu listi naručivanja i iz EU i iz kine(ebay i topone-aliexpress), nigdje se nisam bunio na cekanje. Dobio sam notifikaciju da si meni ovo napisao, ako jesi, iskreno nemam pojma o čemu točno ti govoriš, ako nije meni namijenjeno, onda isprike.

Torent kaže...
Tvoje mišljenje je samo to. Tvoje misljenje. A znas sta kazu za misljenj... Nigdje ne pise da se ne placa... Al ko ce citati kad je lakse imati misljenje...

Idalje jos jedan vrhunski argument.

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 13:58 (Et_Tu_Brute?).
15 godina
neaktivan

A što se češeš, ako te ne svrbi? Gdje piše da sam tebe prozvao?

Ako si se našao prozvanim, to je ipak samo tvoj problem.

I nemam pojma kak te notifikacije rade, ja još nikad nisam dobio niti jednu - žali se administratoru.

I da čitate i druge forume, bi vidli da još nitko nije vratio novce za PDV od Paypala,

samo od prodavača i to mislim da je bilo max 5$ refunda, makar su se busali u prsa junačka.

dak
17 godina
Torent ja ne kuzim sta tebi nije jasno? Jer uopce znas zakone Eu? Po ovome sta trabnjas neznas, a i narucujes u Bosnu koja nije clan Eu, tako da normalno da ces platiti pdv iako narucis iz Eu, nekad ce proci,nekad ne to sve ovisi o carini.
www.europarl.europa.eu/atyourservice/hr/displayFtu.html?ftuId=FTU_3.1.2.html

Evo ti malo pa prouci o slobodi kretanja robe u Eu.
9 godina
odjavljen
Darko150 kaže...
Obzirom da se u Europi u maloprodaji ne mogu niti smiju prodavati proizvodi na koje nisu obračunata sva davanja, takva Gearbestova prodaja je nelegalna. To sam im i napisao nedavno kad mi je mob iz EU skladišta završio na carini, te sam platio Pdv i troškove obrade. Uz malo njihovog otpora, dobio sam puni iznos (čak i skoro 2 dolara više) povrat na GB Wallet

EU warehouse je samo to. Warehouse i kao takav se ne bavi maloprodajom. Mozes li ti otici u taj warehous i kupiti robu? Je li gearbest regostrovan u eu? Nije... O kakvoj maloprodajji u EU iz warehousa ti pricas...

Patrick_cro kaže...
Torent ja ne kuzim sta tebi nije jasno? Jer uopce znas zakone Eu? Po ovome sta trabnjas neznas, a i narucujes u Bosnu koja nije clan Eu, tako da normalno da ces platiti pdv iako narucis iz Eu, nekad ce proci,nekad ne to sve ovisi o carini.
www.europarl.europa.eu/atyourservice/hr/displayFtu.html?ftuId=FTU_3.1.2.html

Evo ti malo pa prouci o slobodi kretanja robe u Eu.

Sta kazu zakoni EU? Ajd prosvijetli me. Koji zakon EU je prekrsen? Kakve veze ima sto ja zivim u bosni. Ma sta ti mislio nisi ti daleko odmakao pogotovo sa takvim razmisljanjem. Jel ti znas sta znaci besarinska zona i kako to uopste funkcionise? Pa puna ti je hrvatska besccarinskih zona...Ovo sta si ti linkao je prica o roba koje je proizvedena u EU ili je uvezena u EU radi dalje prodaje a roba koja se nalazi u EU warehouse nije niti jedno niti drugo ma sta ti mislio o tome...

10 godina
Pred desetak dana sam iz EU skladišta naručio dvije sitnice.Odmah drugi dan sam dobio tracking broj.Jedna stvar ide mađarskom,druga belgijskom poštom.Ono što mi je čudno je to što se tracking status od drugog dana uopće ne mijenja.Nadobudno sam mislio kalo će mi iz EU skladišta stvar doći puno brže..Ovako ispada kako mi je brže dolazilo s kineskog skladišta (oko 15 dana.).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa dođe za oko tjedan dana, prvih 4-5 dana se neće mijenjati ništa, a onda u dva dana hoće, evo SS dva nedavno paketa sitnica madjarskom poštom iz EU skladišta:

EDIT: Evo i SS moba s EU skladišta (koji je na carini završio) te DHL-om paket iz UK vrijednosti cca 1000 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 16:19 (frulex).
10 godina
odjavljen
Gearbest.com

Evo neke moje narudžbe s kineskog skladišta i dokaz da s EU skladišta ni nema nekog smisla naručivat kaj se tiče brzine osim izbjegavanja carine koja se očito ne može izbjeći. I takva mi je većina narudžbi. Ak se ne varam, tamo negdje od travnja se sve ubrzalo i sve mi otprilike stiže u roku 7-8 dana, rijetko koji paket mi prelazi 10 dana

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 16:49 (kbenzema).

0 0 hvala 0
17 godina
Narucio sam robu sa Euwarehousa iz Gearbeasta i poslano mi iz Engleske i vidi vraga cak je bila jeftinija sa eu skladiska nego sa kineskog, rijec je bila o Xiaomi yeelight svjetiljki i sve je proslo bez problema, isto je powerbank bio jeftiniji na eu skladistu nego china, makar je mali iznos ne znaci da je uvijek china skladiste jeftinije.Ako je nesto u Eu warehouse onda treba biti i poslano iz Eu warehouse. Drugi par rukava je sta im je skladiste vecinom u bescaribskoj zoni i sta jednom oni plate pdv za uvoz a drugi put samo posalju iz tog skladista kupcu i onda kupac dobije pismo sa carine. To je njihov nacin poslovanja gdje oni prihvacaju rizik jer ce proci carinu ili ne da ustede za iznos koji bi trebali platiti uvoz i kao kupac da zavrsi na carini nebih preuzeo robu nego bih trazio povrat novca. Neki ducani bez problema posluju sa Eu warehouse i nemaju nikakvih problema, a nekima nije dovoljno pa probaju app na stetu kupca.
9 godina
odjavljen
U bescarinskoj zoni ne placas nista. To je i smisao bescarinske zone. Nema uvoza nema davanja na uvoz. Iz zone mozes robu bez problema vratiti u kinu izvesti na mjesec sta god.
12 godina
Da, ali ćim ju šalješ u bilo koju zemlju EUa ona napušta bescarinsko skladište i moraju biti plaćena sva davanja.
Uostalom, bezveze mi je uvjeravati te. Ja sam svoje novce dobio, a dobiti ću i u buduće ako se takvog što desi.
17 godina
moderator
Darko150 kaže...
Da, ali ćim ju šalješ u bilo koju zemlju EUa ona napušta bescarinsko skladište i moraju biti plaćena sva davanja.
Uostalom, bezveze mi je uvjeravati te. Ja sam svoje novce dobio, a dobiti ću i u buduće ako se takvog što desi.

Nisi shvatio što ti govori. To što ti je poslano iz EU skladišta je iz koje god perspektive (osim puko geografske) isto kao da ti je poslano iz Kine. Znači, tu nije riječ o maloprodaji u EU, tu nije riječ o robi iz EU. Po svemu tome riječ je o robi iz Kine. To što si dobio novce ili dio novca je samo njihova dobra volja, jer su i sami svjesni da kupce dovode u zabludu, odnosno idu na ako-prođe-prođe, a ne zato što bi ti imao pravo na to.

Patrick_cro kaže...
Narucio sam robu sa Euwarehousa iz Gearbeasta i poslano mi iz Engleske i vidi vraga cak je bila jeftinija sa eu skladiska nego sa kineskog, rijec je bila o Xiaomi yeelight svjetiljki i sve je proslo bez problema, isto je powerbank bio jeftiniji na eu skladistu nego china, makar je mali iznos ne znaci da je uvijek china skladiste jeftinije.

Daješ primjere za nešto za što te ionako na carini ne bi tražili račun.

9 godina
odjavljen
Darko150 kaže...

Baksa ti je vec odgovorio. Roba iz jedne bescarinske zone tj skladist moze putovati u drugu beskonacno daleko i beskonacno puta...Objasnicu ti na primjeru. Bescarinske zone su korisne recimo kod skupe robe. Tipa auta. Prodavac uskladisti auta u bescarinskom skladistu (skladista trebaju zadovoljavati odredjene uslove od samog fizickog izgelda do papirologije) dok ih ne proda. Tek kada proda onda ga iz skladista uputi na carinu i plati davanja na njega i preda kupcu. Kvaka je u ne zarobljavanju novca ako bi paltio davanja pa cekao kupca ali i skaldiste ima svoje troskove. Za svu robu u skladistu trebas drzavi dati bankarsku garanciju u iznosu davanja na tu robu tako d ane mozes uzeti robu iz skladista i odvesti se u nepoznatom pravcu izbjegavajuci placanje...Isto tako iz skladista moze robu uputiti u drugu srzavu bez ikakvih placanja svojoj drzavi jer ta roba nikad nije carinski ni usla u tu drzavu.. Fizicki da ali carinski ne....Ista situacija je recimo kupis kamion za kupca u BiH (to sam ja radio) i uputis ga u Srbiju na nadogradnju hladnajce recimo. Roba udje u srbiju bez carine odradi se nadogradnja i kada ulazi u bih plate se davanja na kamion sa nadogradnjom ukupno. Kamion kao takav se nije carinio u srbiji jer nije namijenjen prodaji u srbiji i bio je u bescarinskoj zoni za vrijeme nadogradnje. Citava firma moze biti bescarinska zona. Nadam se da je sad jasnije kako bescarinske zone funkcionisu...

12 godina

Ha, ha, ha, baš se voliš praviti pametan... a zaboravljaš da smo mi kao kupci mobitela i ine elektronike krajnji kupci u maloprodaji, a ne bescarinsko skladište niti proizvod ide k nama na doradu. Zato prodavatelj PRIJE isporuke mora obračunati-platiti carinu i Pdv.
Uostalom, kao što već rekoh, zaboli me za tvoje filozofiranje. Ja znam kako ostvariti svoja prava...

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 22:57 (Darko150).
17 godina
moderator
Darko150 kaže...

Ha, ha, ha, baš se voliš praviti pametan... a zaboravljaš da smo mi kao kupci mobitela i ine elektronike krajnji kupci u maloprodaji, a ne bescarinsko skladište niti proizvod ide k nama na doradu. Zato prodavatelj PRIJE isporuke mora obračunati-platiti carinu i Pdv.

Kad kupuješ preko GearBesta, ti u pravilu nisi kupac u maloprodaji EU, nego si uvoznik robe kupljene iz Kine. Zato si ti odgovoran za PDV, carinu i druge troškove uvoza, a ne prodavač iz Kine. Ako prodavač ima svoju poslovnicu u EU, koja legalno uveze robu u EU, onda je on uvoznik te robe u EU i onda on plaća sve namete u zemlji uvoza i onda si ti kupac u EU maloprodaji ako kupiš tako uvezenu robu. Ako ne kupiš tako uvezenu robu, nego iz Kine (roba u bescarinskom skladištu je iz pravne perspektive roba prodana iz Kine), onda si ti uvoznik.

9 godina
odjavljen
Džaba njemu pricat. Nema pojma o čemu priča a ja i ti se dobro namjerno trudimo objasniti ali džaba. Mada posla. Sve znamo i svi smo pametni... Dobro i živimo kakvo smo...

0 0 hvala 0
17 godina
Gearbest.com

Za ovo da nebi trazili racun na carini Link nije bas jeftina stvar tako da ne vjerujem da nebi trazili. Pogledaj cijene hk i eu skladiste, skoro pa iste i narucio prije sa eu i bez problema proslo, poslano iz UK skladista. 

I dalje ne kuzite da su oni rekli da ce poslati iz EU i da nece biti dodatnih davanja, i imali su to dosta vremena na stranici i dok je to bilo aktualno opet je ljudima dolazio poziv sa carine. U meduvremenu su to maknuli sa stranice ali i dalje ostaje stvar da su lagali kupce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Patrick_cro kaže...

Za ovo da nebi trazili racun na carini Link nije bas jeftina stvar tako da ne vjerujem da nebi trazili.

Kak carina zna koliko to košta? Vidi - neka plastična lampa, puštaj to.

Patrick_cro kaže...

I dalje ne kuzite da su oni rekli da ce poslati iz EU i da nece biti dodatnih davanja, i imali su to dosta vremena na stranici i dok je to bilo aktualno opet je ljudima dolazio poziv sa carine. U meduvremenu su to maknuli sa stranice ali i dalje ostaje stvar da su lagali kupce. 

I? Ti se sad misliš izvlačiti na to da su oni nekad nešto rekli? Ako i jesu nekad varali kupce na temelju toga, sad više ne varaju kupce na temelju toga - što sad?

Volio bih vidjeti kronologiju s točnim datumima. Znači, kad su počeli slati u Hrvatsku iz EU skladišta (jer to rade relativno kratko - samo ne znam jesu li u pitanju samo mobiteli ili sva roba) i do kojeg datuma su na svojim stranicama imali da neće biti dodatnih davanja.

17 godina
Ja sam narucio u Njemacku posto sam tamo sad a i par poznanika je imalo problem sa tim da je zavrsilo na carini sa Eu skladista i bila ista ta svjetiljka u pitanju, vratila se natrag a kasnije poslali i onda proslo, kupovao sam tamo jer je bilo nekih 20 $ jeftinija od drugih. Koliko znam dosta njih sa Eu skladista je prolazilo bez problema jer su uvozili robu u Eu i platili davanja pa onda slali dalje prema kupcu. Kako recimo te trgovine mogu normalno i posteno poslovat. Pogledaj samo njihov sustav reviewa, svaki review 5* a mojeg koji sam dao negativnu ocjenu nema, potrazi malo na netu info o Gearbestu pa ces sigurno naci i o ovome custom dutty free.
17 godina
moderator
Patrick_cro kaže...
Ja sam narucio u Njemacku posto sam tamo sad a i par poznanika je imalo problem sa tim da je zavrsilo na carini sa Eu skladista i bila ista ta svjetiljka u pitanju, vratila se natrag a kasnije poslali i onda proslo, kupovao sam tamo jer je bilo nekih 20 $ jeftinija od drugih.

Par poznanika iz Njemačke?

Patrick_cro kaže...
Koliko znam dosta njih sa Eu skladista je prolazilo bez problema jer su uvozili robu u Eu i platili davanja pa onda slali dalje prema kupcu.

Kako ti to znaš? I opet, govoriš o Njemačkoj ili Hrvatskoj? I govoriš samo o toj svjetiljci ili o nekoj drugoj robi?

Patrick_cro kaže...
Pogledaj samo njihov sustav reviewa, svaki review 5* a mojeg koji sam dao negativnu ocjenu nema, potrazi malo na netu info o Gearbestu pa ces sigurno naci i o ovome custom dutty free.

Ne znam zašto meni govoriš neka to pogledam, kad sam upravo ja pred koji tjedan povukao to pitanje. Vrati se koju stranicu teme natrag.

9 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Za ovo da nebi trazili racun na carini Link nije bas jeftina stvar tako da ne vjerujem da nebi trazili. Pogledaj cijene hk i eu skladiste, skoro pa iste i narucio prije sa eu i bez problema proslo, poslano iz UK skladista. 

Zasto stavljas link sa googla? Kupujes od googla ili GB? Ukucaj taj link pa vidi sta ce ti izbaciti....

13 godina
neaktivan

To uopće nije nekorektno, to je moje pravo koje mi omugućava hrvatski i europski zakon:

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, čl.72., u kojeg je transponirana EU Direktiva  Directive on Consumer   Right   (2011/83/EC),  kupac ima pravo na odustajanje od kupnje proizvoda kupljenog preko interneta u roku od 14 dana od datuma kada je proizvod dostavljen, bez da navede razlog povrata. Obaveza je kupca da u roku od 14 dana od odustajanja od kupnje vrati prodavatelju proizvod i sam snosi troskove povrata.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2016 10:39 (e-zara).
13 godina
neaktivan

To uopće nije nekorektno, to je moje pravo koje mi omugućava hrvatski i europski zakon:

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, čl.72., u kojeg je transponirana EU Direktiva  Directive on Consumer   Right   (2011/83/EC),  kupac ima pravo na odustajanje od kupnje proizvoda kupljenog preko interneta u roku od 14 dana od datuma kada je proizvod dostavljen, bez da navede razlog povrata. Obaveza je kupca da u roku od 14 dana od odustajanja od kupnje vrati prodavatelju proizvod i sam snosi troskove povrata.

17 godina
moderator
Otkad to hrvatski ili europski zakoni za zaštitu potrošača vrijede u Kini? Ako si htjela da te ti zakoni štite onda si robu mogla kupiti od hrvatske ili europske firme.
9 godina
odjavljen
e-zara kaže...

Daj vec jednom shvatite da ste uvoznik vi licno a nosilac obeveze provodjejaj eu pravila trgovine jeste uvoznik i/ili trgovac a u ovom slucaju ste to vi.... e znam vise na koliko nacina da vam ja i baksa objasnimo....

12 godina
neaktivan
Upravo gledam tracking i pise mi nedostaje racun,znaci sada cekam postara sa pismom,i sada me nesto zanima
Cijena mobitela je bila 67.99$,ali posto sam ja imao 25$ na GB Walletu koji sam iskoristio pri kupovini ovog uređaja, hocu li ja PDV platiti na cjelokupan iznos ili samo na onaj iznos koji sam ja uplatio tocnije 42.99$?
I vidio sam isto tako da je jedan forumas imao problema sa slanjem podataka u PDF formatu,pa me zanima mogu li ja u privitku poslati snimak zaslona sa GB(naruđbu) i PayPala(iznos koji sam ja platio) ili bas moram raditi PDF?

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Pošalji im račun, tj. iznos koji si ti platio, znači 42,99 i to u pdfu, tak traže, to će ti i pisat na pozivu, al ak oćeš bit siguran pošalji im i screenshot
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice