Zahvaljujući ovom forumu i GSM areni sam našao par mobova koji su ušli u završni izbor.
No problem je-gdje ih kupiti? Hrvatski dućani, za ovih par koje prodaju, stavljaju sulude marže-jefinije je naručiti iz amerike i platiti $100 dostavu nego tu kupiti.
Ostalih uopće nema.
Konkretno, mobiteli su:
- Poco F5 (nema na našem Mi dućanu, na ostalim su ne samo ok cijene nego i akcije trenutno)
- Oneplus nord 3 (vjerojatno ću kupiti ovaj jer jedini dostavlja u HR, čak po MSRP)
- Samsung A34-jeftini midrange, ali za moje potrebe sasvim ok-problem je što naši prodaju za 100 eura iznad MSRP kompletno poništavajući glavnu prednost ovog moba
- još par solidnih koje sam isključio zbog manjkave podrške: Motorola G82/G73, Sony Xperia 10 V
Da li postoje dućani iz koji je moguće:
1. Dobiti mobitele, legit, bez vjerojatnosti scamma (nabava/jeftinije ima hrpetinu shopova za koje nisam nikad čuo, a imaju MSRP cijene)
2. Dobiti iste legit iz EU, bez rizika od carina (npr. tradingshenzen ako krivo odabereš opciju ili whatever)
3. Ostvariti garanciju bez problema u slučaju problema (mobilshop.eu je problematičan po ovom pitanju po odgovorima na ovom forumu)