Ajde da napišem koji redak o mobu nakon tjedan dana intenzivnog druženja. Negativne strane a to je na prvom mjestu GPS koji radi ali ne baš precizno i ne može se na njega pouzdati, drugo škripavi zadnji poklopac, loš blic. Druge negativnosti nisam doživio tipa krčanja, lošeg wifi_a niti crte preko ekrana. Pozitivne strane su vrlo dobar ekran, dobro trajanje baterije, dobra kvaliteta i glasan zvuk kod razgovora. Za mene mobitel ispunjava sve zahtjeve osim GPS_a i to mi malo kvari ukupni doživljaj. Kamera dobro slika po danu i tu imam pitanje, u postavkama mogu odabrati maksimalno 6 mp a trebalo bi više. Jel ima gdje za namjestiti više megapiksela?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pod svojstvima kamere odaberi 4:3 format, trenutno je Automatic. Onda ide do 12mpx.
Jesi probao GPS fix. Ja sam se mučio kao lud s GPSom kada sam ga dobio, isprobao nekoliko fixeva, tražio i tražio dok nisam našao
http://www.gizchina.com/2013/07/23/how-to-fix-poor-gps-on-mediatek-phones/
Budi na balkonu dok to radiš i da si pokriven wi-fijom. Nekada ovaj fix "nestane" tj. gps se pokvari (meni nakon mjesec dana) pa ga samo ponovi.
Minutama i minutama me locirao bez ovoga (i to neprecizno), a nakon preciznost je unutar 3m i savršeno mi radi.
EDIT: Je li kome nakon najnovije verzije RR3 vratio igru malo unatrag? Ja sam bio na 36% na ovome i 5% dolje s jednim dodatnim autom a nakon updatea sve mi se vratilo...
Radio sam GPS fix i to radi ali jakost signala nije baš najbolja. Ne mogu naći u postavkama kamere opciju za promjenu omjera stranice. Gdje se to nalazi? Našao sam (Preview size - Standard 4:3).

Sad sam testirao i dok stojim preciznost 3 metra al kad se krećem signal pada i gubi preciznost na 10 metara.
evo da se malo vratimo na problem s povezivanjem na internet za vip korisnike, ručnim unošenjem podataka nisam napravio ništa, jednostavno neće pa neće, pa sam nazvao službu za korisnike i tražio da mi pošalju mms-om postavke i voila - sve radi. Mala zanimljivost, dečko iz službe je tražio da mu slovkam C U B O T i onako skeptično rekao da to možda i neće raditi ali da su to opće postavke za android telefone pa da probam a ako ne bude radilo da će mi u tom slučaju poslati mailom uputstvo step by step za ručni unos. Prvo sam dobio obavijest da će mi stići automatski settings i da ukucam nešto kao PIN 1234 pa će se sam instalirati i kad je stigao ukucao sam ga jedno 15-ak puta i neće pa neće prihvatiti, stalno traži pin iznova. Odustanem i resetiram mob kad gle čuda - sve radi. Gremlini nekakvi valjda, uglavnom, zadovoljan sam telefonom.
Sad sam testirao i dok stojim preciznost 3 metra al kad se krećem signal pada i gubi preciznost na 10 metara.
Ta ocena tačnosti je, barem kod mene, skroz pogrešna. Zna reći da je 3m, a u stvarnosti promašiti za 30.
Cubot sam narucio 15.10 ili tako nesto i sada se dvoumim dali da na njega stavim MIUI ? Meni je design predivan i sve.. Jeste ga probali ? Sta mislite o njemu ? Ima nedostataka ?
Jel netko probao onu fintu da se stavi žica ispod poklopca na onaj kontakt od antene? Netko je prije par dana bio stavio link i sliku u ovoj temi.[Govorim o GPS fix-u]
Ja ću definitivno probat kad mi za tjedan/dva stigne mob, al svejedno, ak je netko probao, neka javi.
(Ako je već netko nešto pisao u vezi toga onda se ispričavam na spam-u.)
da li je netko probao igrati Despicable Me? meni uzasno steka totalno je neigrivo, nije mi jasno zasto igra uopce nije neka totalno zahtjevna..
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gameloft.android.ANMP.GloftDMHM
Meni je znalo malo štekati prvih 100m u laboratoriju ali zato na plaži i u podzemlju ništa.
Samo od ovog Hallowen updatea malo mi i na cesti zna zaštekati, prije nije toliko. Tako da je za to kriv zadnji update, inače je bilo puno brže.
Jel se moze izabrati opcija da kada se skine igrica ilu spkikacija da ide na sd karticu a ne na mobitel

Kuc kuc po drvu, meni out of the box (0803 upgrade stavljen u tvornici valjda) radi ko raketa, jedan reboot dosad u mjesec dana. Doduse nisam siguran dal je bil reboot ili sam rukom drzo dugo power tipku gurajuci ga u jaknu, ali rebooto se :)
Slažem se 0803 radi ko urica, iako problema sa GPS-om i dalje imam, ali sve ostalo radi ko urica
gdje pogledati koja je verzija? nisam nigdje vidio nešto kao 0803 u About Phone
i kako rješavate problem s punjenjem dok je maska na njemu? ne koristim njegov punjač jer sam čuo da je loš nego od drugog telefona koji odlično radi. međutim, ne mogu ga spojiti preko maske, nego svaki put moram skidati masku.
Zar usb kabel ne možeš odspojiti i staviti na drugog adaptera? Ja koritstim SOnyjev adapter (ono što se ušteka u struju) ali bijeli kabel koji priključim u mob.
Također koristim originalan kabel zbog dužine konektora ali ga možeš spojiti na bilo koji punjač, znam ga i puniti preko USB-a na računalu kada je ugašeno.
Nemogu nikako uraditi Root tojest kao da mi kompjuter neprepoznaje mobitel ili nesto tako.
Obavio sam sve kako pise na blogu i na videu ali jednostavno nece.
Instalirao sam Pdanet i na mobitel opet nista.
Edit ovo sam rjesio
Sada kada mi se otvori CMD prompt stane na daemon started sucessfuly i nemice se
Nemogu nikako uraditi Root tojest kao da mi kompjuter neprepoznaje mobitel ili nesto tako.
Obavio sam sve kako pise na blogu i na videu ali jednostavno nece.
Instalirao sam Pdanet i na mobitel opet nista.
Edit ovo sam rjesio
Sada kada mi se otvori CMD prompt stane na daemon started sucessfuly i nemice se
Pa upali usb debugging u mobiteli, u developer option i onda uštekaj mob u Pc.
jesam ali nece
sada cu probati na laptopu
Meni se GPS na tronsmartu ustabilio s ovim app-om: GPS Fix Deluxe
Odredi mi položaj na nekih 5-10 metara što je prilično dobro s obzirom da me je znao pozicionirat na 2 kilometra
sada kada sam na laptopu stane na
pkb data/local/superiser.apk i nec dalje vec 5minuta
Imam nekog iz Srbije tko bi uzeo ovaj mob, pa me zanima znali itko dali dostavljaju u Srbiju?
EDIT:
Pronašao: http://www.banggood.com/Can-You-Ship-To-Inch-MY-COUNTRY-Inch--_hi13_52.html
dostavljaju širom svijeta,
zašto bi srbija bila izuzetak
Također koristim originalan kabel zbog dužine konektora ali ga možeš spojiti na bilo koji punjač, znam ga i puniti preko USB-a na računalu kada je ugašeno.
Isprva uopće nisam ni otvarao njegove kablove, ali sad sam probao njegov microUSB kabel i to je to, malo je duži pa dobro paše. To je sad OK. Što se tiče ostaloga, koristim mobitel dva dana i oduševljen sam svime osim GPS-a. Probao sam onaj gps fix for mediatek phones preko Mobile Uncle MTK Toolsa, nakon toga stajao desetak minuta na otvorenom i nije se spojio ni na jedan satelit, iako ih je vidio desetak. Kasnije sam pročitao da je one korake u fixu trebalo izvoditi s ugašenim GPS-om pa ga na kraju upaliti, dok sam ja to radio s uključenim GPS-om. Poslije toga sam ponovio s ugašenim GPS-om, ali nisam vidio pomak.
Kako su ostali uspjeli? Čujem da nakon fixa bude OK za uhvatiti lokaciju, ali da je problem sa zadržavanjem GPS locka tijekom kretanja. Iz ove situacije kad ne mogu uhvatiti nijedan satelit pomak na tu gdje gubi signal u kretanju bio bi zadovoljavajuć.
E da, još jedna stvar, korištenje ledica kao svjetiljke. Primijetio sam da kod fotografiranja ledica ima očekivanu, prosječnu snagu kao i na drugim telefonima, ali kad se koristi kao flashlight preko neke druge aplikacije, vrlo je slaba. Ima li neka aplikacija s kojom radi na maksimalnom intenzitetu?
Ovako: http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/cubot-gt99-smartphone-android-42/3862172.aspx
gdje pogledati koja je verzija? nisam nigdje vidio nešto kao 0803 u About Phone
i kako rješavate problem s punjenjem dok je maska na njemu? ne koristim njegov punjač jer sam čuo da je loš nego od drugog telefona koji odlično radi. međutim, ne mogu ga spojiti preko maske, nego svaki put moram skidati masku.
System settings -> about -> build number
meni pod build number piše " ALPS.JB2.MP.v1.3" jel to verzija 1.3 ili šta ?
Imam custom rom,Nemam backup i mob mi je rootan.Jel bi mi neko mogao pomoči vratiti defaultni stock.Molim
Jesi zamjenio gps.conf file isto? Mene je gps s iGo appom vodia od Os do Pecuha bez ikakog gubitka locka satelita pri bilo kojoj brzini (a gazio sam i do 140km/h)

mBaksa koju aplikaciju za Gps koristis?