Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 833.764
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

dobio sam obavijest od pošte da dostavim dokumente tj račun. Koliko vidim to je ona pošta kod glavnog kolodvora pa kad dođem tamo i predam papire jel oni meni mogu odma naplatit PDV i da uzmem mobitel ili moram prvo ostavit račun pa mi oni kroz par dana pošalju mobitel i poštaru platim PDV?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2
Rodach kaže...

dobio sam obavijest od pošte da dostavim dokumente tj račun. Koliko vidim to je ona pošta kod glavnog kolodvora pa kad dođem tamo i predam papire jel oni meni mogu odma naplatit PDV i da uzmem mobitel ili moram prvo ostavit račun pa mi oni kroz par dana pošalju mobitel i poštaru platim PDV?

A nije mi jasna jedna stvar. Planiram kupiti taj mobitel i što nakon kupnje? Odakle meni račun i dokumenti za taj mobitel? Može li mi netko molim vas objasniti kako to ide nakon što naručim i kad stigne u Hrvatsku, tko me obavijesti o tome i tko mi javi da moram platiti PDV?

Hvala

17 godina

Carina ti pošalje pismo gdje pita koliko si ga platio. Ti pošalješ screenshoot kupovine a to najlakše napraviš ako odeš na http://www.banggood.com/account.php?action=view_orders i klikneš nan arudžbu

Tu spremiš, i pošalješ mailom, poštom ili faksom. Nakon toga ti oni šalju mobitel i poštaru plaćaš dodatnih 250kn carine kada ti daje paket u ruke.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
17 godina
neaktivan
Rodach kaže...

Zamolio bih te da ovdje napišeš kako si riješio situaciju. To čeka i mene.

14 godina
neaktivan

nema problema, sutra idem odnest isprintan račun sa banggood-a i mail od paypal-a pa kad mi dođe mobitel javim sve

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

misliš PDV-a? i trebalo bi bit 207kn ako sam platio mob 830kn

17 godina

Ja jos nisam dobio mobitel ali nakon kaj sam poslao "dokumente" na njihov mail, poslali mi da je zaprimljeno i da pocinje carinski postupak. Valjda sada gledaju i racunaju.

Uglavnom. Najlakse je ovako (barem meni) za one kaj koriste Chrome.

Nakon kaj dobijete od njih poziv postom doma (tek tada saljete mail, prije nikako!) u cosku ce vam pisati taj neki broj koji morate naznaciti u mailu.

Ulogirate se na paypal i na banggood stranicu.

Na paypalu idete na povijest, nadjete gdje vam je naplaceno od banggooda, stisnete na detalje. Kada ste na toj stranici stisnete na Chromu u desnom gornjem cosku na 3 crtice, pa na ispis i pod odrediste stavite spremi u PDF.

Isto napravite na Banggood stranici samo kaj morate spremit detalje od kupnje.

Sada imate dvije stranice spremljene u PDF formatu, to umetnete u mail i napisete broj kojeg ste dobili u pozivu.

Primjer kako sam ja napisao.

Postovani, dobio sam od vas poziv da vam dostavim dokumente od kupnje proizvoda koji mi je poslan zato vam prilazem sljedece:

Direktan link stranice gdje je proizvod kupljen (tu stavite link od moba)

Narudzba sa stranice u PDF formatu.

Paypal potvrda placanja u PDF formatu.

PCP 1234/13

I to je to. Sad cemo vidjeti.

Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 14:23 (ukay1000).
Moj PC  
8 1 hvala 6
14 godina

Osnovica za PDV nije plaćena cijena proizvoda. Od cijene se oduzme ne oporezivi dio od, mislim 20€, jer se do tog iznosa oslobađa plaćanje PDV-a,  a na ostatak se plaća PDV. Ovi koji su platili nek to potvrde ili demantiraju.

poklanjam 10$ kupone za banggood na pp
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 13:07 (turista).

0 3 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koliko $ smanjiva kupon s geekbuy-a i može mi netko objasniti to u vezi PDV-a? Dakle ako ja kupim od 180$ dali plaćam PDV na svih 180$ ili na 160$ zbog tih nekih 20$ "besplatnih"??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Placas na puni iznos...to ko je izvalio nije ni provjerio... I jos ti naplate mislim neke postanske usluge jerbo je meni za 814kn naplaceno 230kn pdva... Ili su mozda drugim tecajem racunali ili mozda slanje isto naplaceno
LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
11 godina
neaktivan

Stvarno su nas zeznuli u samom početku.Dobro je netko ovdje napisao "bilo je ljepo dko je trajalo" A ja sad bez mobitela,dok ne nađem nešto. :D 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dobro, dok se malo bolje izračuna, za soma kuna se isplati uzet mobitel, mada ona cifra od 750kn mi je bila prepredobra da bi trajala, al kaj je tu je...

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Molio bih da temu prestanete spammati s pitanjima o carinjenju, barem dok ne pročitate ovu temu i u njoj ne pronađete odgovor na svoje pitanje:

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Ovo su često postavljana pitanja za eBay, ali stvari vezane uz carinjenje se tiču svega što se kupuje izvana pa su tako primjenjive i na ovu temu.

6 7 hvala 1
11 godina
neaktivan

Hocu da kupim telefon sa geekbuying ali posto nemogu koristiti paypal (nije dozvoljen u Makedoniji) moram platiti preko western uniona, mislite li da je to sigurno za placanje i ima li neko iskustva sa geekbuying? hvala puno

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne, Western Union je poznati froad site.

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima li neko problem da mu se ne želi otvoriti traka obavijesti?

Meni se nakon nekog vremena korištenja ne želi otvoriti, tek nakon reboot-a mogu ju ponovo otvarati.

Ima li kakvog rješenja za taj problem?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Vidim tu evo zasad tri palca dolje na svoju poruku. Ako se ne slažete s mojom porukum, ne budite kukavice, ne budite beskorisni nego kažite što ne štima pa da razriješimo situaciju. U suprotnom samo iskazujete kukavičluk i palčevanjem nikome ne pomažete.

8 2 hvala 0
17 godina
ivek_sp kaže...

Meni se nakon nekog vremena korištenja ne želi otvoriti, tek nakon reboot-a mogu ju ponovo otvarati.

Ti je mobitel rootan? Kako se ne želi otvoriti. Povučeš prstom prema dolje i ne otvara se...?

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Vidim tu evo zasad tri palca dolje na svoju poruku. Ako se ne slažete s mojom porukum, ne budite kukavice, ne budite beskorisni nego kažite što ne štima pa da razriješimo situaciju. U suprotnom samo iskazujete kukavičluk i palčevanjem nikome ne pomažete.

Već smo imali na ovoj temi opomenu od jednog moderatora koji je na kraju dopustio da nastavimo sa iznošenjem problema. Ja nisam našao nigdje riješenje moga problema, osim na ovoj temi gdje su me ljudi kvalitetno savjetovali. Moj je problem specifičan i još je aktualan , dakle još trebam pomoć od ovih ljudi ( idalje nema mobitela na pračenju pošiljke).Ovo sa pošiljkama je specifično i odnosi se samo na probleme i iskustvo oko ovog modela pa nije daleko od teme, a tu smo se sada već i okupili pa bi bilo glupo to uništiti.

14 godina
neaktivan
tuvok kaže...
Već smo imali na ovoj temi opomenu od jednog moderatora koji je na kraju dopustio da nastavimo sa iznošenjem problema. Ja nisam našao nigdje riješenje moga problema, osim na ovoj temi gdje su me ljudi kvalitetno savjetovali. Moj je problem specifičan i još je aktualan , dakle još trebam pomoć od ovih ljudi ( idalje nema mobitela na pračenju pošiljke).Ovo sa pošiljkama je specifično i odnosi se samo na probleme i iskustvo oko ovog modela pa nije daleko od teme, a tu smo se sada već i okupili pa bi bilo glupo to uništiti.

Kak ti dugo nema mobitela na trackingu? Jer ni meni se nije vidjelo gdje je paket nekih 7 dana, pa se samo odjednom pojavilo, tak da se bude i tebi vjerovatno...

Pošto sam naručio da ide preko Singapura pratio sam ovdje: http://singpost.com

međutim automatski se pojavio i na: http://ips.posta.hr

Maurer
17 godina
moderator
tuvok kaže...
mbaksa kaže...

Molio bih te da pažljivije pročitaš moju poruku. Naime, napisao sam: Molio bih da temu prestanete spammati s pitanjima o carinjenju, barem dok ne pročitate ovu temu i u njoj ne pronađete odgovor na svoje pitanje...

Poruku sam napisao i stavio link baš zbog toga jer se počinjalo ispitivati o stvarima na koje je već milijun puta odgovoreno na forumu, konkretno u temi o eBayu (a mislim i u ovoj temi, u starijim porukama), zbog čega sam i pripremio taj FAQ da ljudi i ovdje ne bi postavljali ista pitanja milijun puta (da li ima carine, koliko će me koštati PDV, kome ću to platiti, gdje je račun, kako da pošaljem račun, kako da pratim pošiljku itd.).

Specifični problemi su sasvim druga stvar. {#}

Ako se dobro sjećam, drugi moderator upozorio je kad se tema pretvorila gotovo isključivo u to "jesu li ti carinili mobitel".

FAQ o kupovanju putem eBaya nastajao je kroz vrijeme, redovito se ažurira i sadrži hrpu korisnih informacija općenito o kupovanju rube izvana i trebao bi ga pročitati svatko prije nego se odluči bilo što naručiti iz inozemstva, s kojeg god sajta naručivao.

17 godina
moderator
David87 kaže...
tuvok kaže...

Kak ti dugo nema mobitela na trackingu? Jer ni meni se nije vidjelo gdje je paket nekih 7 dana, pa se samo odjednom pojavilo, tak da se bude i tebi vjerovatno...

Pošto sam naručio da ide preko Singapura pratio sam ovdje: http://singpost.com

međutim automatski se pojavio i na: http://ips.posta.hr

Ja bih tu zatražio još i dodatne informacije. Tuvoče, da ne idemo tražiti stare poruke (a i ne znam jesi li u njima naveo te podatke): kad si mobitel naručio, kad je poslan iz azijskih zemalja, kad je stigao o Švedsku - ako znaš i kako to znaš, i kako znaš da je iz Švedske odaslan u Hrvatsku?

Treba više dana da tracking proradi, a u osnovi znat ćeš da ti je mobitel odaslan u Hrvatsku tek kad ti to ips (ips.posta.hr) pokaže.

Ujedno, upućujem te na FAQ o eBayu: Napomena: pričekajte tjedan-dva za provjeru gdje se paket nalazi, dakle nemojte odmah kad dobijete tracking number ići provjeravati i onda bezveze paničariti zašto nema nikakvih informacija. Kad paket stigne u Hrvatsku, trenutni status paketa kasnit će više sati, ali uglavnom poslijepodne ili navečer ćete znati što se tijekom tog dana događalo s vašim paketom.

Zar se to ne odnosi i na tebe? U tvom konkretnom slučaju, tjedan-dva (može biti i manje, naravno) od trenutka kad je paket poslan iz Švedske, a ne od trenutka kad je poslan iz Singapura jer nemaš međunarodni tracking broj za putovanje od Singapura do Švedske. Ako sam ja dobro shvatio situaciju, ti još ni ne znaš je li ti mobitel stigao u Švedsku i je li odaslan prema Hrvatskoj. Ako nisam, objasni je.

17 godina
neaktivan

Po BG-u poslano mi je prije nešto više od 3 tjedna. Za taj period mnogi su već dobili mobitel a ja ne mogu niti pratiti.  Nije mi jasno koje informacije da iznesem kad nema nikakvih informacija. Ako mislite da to nije čudno onda sam ja samo nestrpljiv.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ag008 kaže...
ivek_sp kaže...

Ti je mobitel rootan? Kako se ne želi otvoriti. Povučeš prstom prema dolje i ne otvara se...?

Da, rootan je. Povučem  prstom prema dolje i ništa, onda ga rebootam i  onda je sve normalno. Sad se normalno otvara, nadam se da će tako ostati.

17 godina
moderator
tuvok kaže...

Po BG-u poslano mi je prije nešto više od 3 tjedna. Za taj period mnogi su već dobili mobitel a ja ne mogu niti pratiti.  Nije mi jasno koje informacije da iznesem kad nema nikakvih informacija. Ako mislite da to nije čudno onda sam ja samo nestrpljiv.

Napisao sam ti koje. Pitam te zato jer ne znam kakva je tvoja konkretna situacija. Zar da sad idem tražit tvoje poruke po temi i da iz njih pokušavam dokučiti što i kad se nešto dogodilo?

Znači, kažeš da kad ideš na Order Details, tamo pod Order Status History imaš status Shipped (i desno na Tracking Number: A0000....) od prije tri tjedna? Nadam se da za tracking number za upisivanje u ips.posta.hr nisi koristio taj tracking broj (taj tracking broj služi samo za praćenje onoga što se dešava sa Singapurske strane - možeš eventualno tu kliknuti na Click Query pa vidjeti ima li što korisnoga), nego tracking broj koji je ispisan u popisu narudžbi u stupcu Tracking Number i koji je formata RE(brojevi)SE. Dakle, kažeš da ti taj RE...SE broj ne pokazuje ništa u ips.posta.hr?

Ako je tako, ti kao krajnji kupac tu ne možeš ništa saznati. Paket ti najvjerojatni leži u nekom skladištu u Švedskoj na aerodromu - možda se zagubio negdje u skladištu. Ili možda nikad ni nije stigao do Švedske. Da li to znači da ga nikad nećeš dobiti ili će ga nekad već naći u skladištu i ubaciti u avion za Hrvatsku, to ne možeš znati. Možeš se eventualno još neko vrijeme strpiti i onda kontaktirati Banggood da provjere što je s pošiljkom - možda oni mogu saznati je li pošiljka stigla u Švedsku, je tamo uvedena u sustav. Ako oni ne mogu dokučiti gdje je paket, onda ti ne preostaje ništa drugo nego ili tražiti da ponovno pošalju ili tražiti povrat novca.

Da je pošiljka ubačena na avion za Hrvatsku, to bi ti se dosad već vjerojatno vidjelo na IPS-u. Osim ako je netko nije "slučajno" ubacio, bez da je uveze u informacijski sustav. Međutim, onda bi je u sustav uveli kod nas na pošti ili carini i pa bi znao da je stigla u Hrvatsku.

Mi ti s tvojim problemom ništa ne možemo pomoći. Možeš još neko vrijeme čekati, a onda nema druge osim da tražiš da ti vrate novac ili da pošalju ponovno.

13 godina
neaktivan

Jel ima itko podatak koliko taj mobitel zrači u odnosu na druge "poznatije" mobitele tipa Samsung, LG, Sony, ...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
peterstern9 kaže...

Jel ima itko podatak koliko taj mobitel zrači u odnosu na druge "poznatije" mobitele tipa Samsung, LG, Sony, ...?

Šta stvarno? {#}

Pa brate mili nećeš ga držat pokraj glave 24/7 da ti se koža ispeče od zračenja.. I valjda postoje neki standardi za to, nebi se to prodavalo da je "too much"... 

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 15:36 (ramzocro-HCR).
13 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...
peterstern9 kaže...

Šta stvarno? {#}

Pa brate mili nećeš ga držat pokraj glave 24/7 da ti se koža ispeče od radijacije.. I valjda postoje neki standardi za to, nebi se to prodavalo da je "too much"... 

Očito si neko dijete koje nije čulo da mobitel zrači...tko bi rekao
Ne shvaćam čemu takav bahati odgovor, pitao sam najnormalnije pitanje koje je dosta važno pogotovo jer se radi o kinezu, a nisam baš siguran paze li oni na to kao neke veće i ozbiljnije firme. Samsung ima relativno malo zračenje i 4 puta manje od iPhonea (S3, S4, Note,...). Pošto mobitel držim u džepu veći dio dana kad sam na faksu ili u gradu, nije mi baš svejedno jel mobitel zrači malo ili puno, planiram imat djecu jednog dana...

Ti "standardi" me i brinu jer govorimo o NoName kinezu, a ne o Samsungu ili Sonyju. Za svaki brandirani mobitel je moguće pronaći taj podatak, ali za kineza ne, čak ni na službenoj stranici.

13 godina
peterstern9 kaže...

Očito si neko dijete koje nije čulo da mobitel zrači...tko bi rekao
Ne shvaćam čemu takav bahati odgovor, pitao sam najnormalnije pitanje koje je dosta važno pogotovo jer se radi o kinezu, a nisam baš siguran paze li oni na to kao neke veće i ozbiljnije firme. Samsung ima relativno malo zračenje i 4 puta manje od iPhonea (S3, S4, Note,...). Pošto mobitel držim u džepu veći dio dana kad sam na faksu ili u gradu, nije mi baš svejedno jel mobitel zrači malo ili puno, planiram imat djecu jednog dana...

Ti "standardi" me i brinu jer govorimo o NoName kinezu, a ne o Samsungu ili Sonyju. Za svaki brandirani mobitel je moguće pronaći taj podatak, ali za kineza ne, čak ni na službenoj stranici.

Očito ne poznaješ bahatost, ja sam isto postavio najnormalnije pitanje..

Taj kinez sigurno ne zrači tolko puno da će ti oštetiti TKIVO ili bio šta tvom tijelu, pogotovo ne tvoja jajca, jer mobiteli najviše zrače(očito TI nisi upoznat s time) kada se telefonira/surfa/upaljen NET, tada su velike količine zračenja, ne dok je u Stand-By mode-u u kojem je dok je pokraj tvojih jajca..

Tako da preveliku brigu nemoraš imat u vezi toga. Sumljam da se imaš šta brinut u vezi tih "standarda", jer mobitel se nebi uopće ni prodavao da tolko zrači kolko se ti bojiš. 

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 15:52 (ramzocro-HCR).
14 godina
peterstern9 kaže...

na jednom od reviewova (ne znam tocno koji od silnih pa ti ne mogu dati link) sam procitao da je prosao europski test, dakle u granicama je normale i vjerojatno ne zraci nista vise od drugih mobitela...

Respect the Raise...!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice