Asus ZenFone 5

poruka: 728
|
čitano: 173.923
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Već dugo nisam u posjedu zenfone5 ali svakodnevno ga mogu vidjeti kod
sadašnje vlasnice kojoj sam ga „morao“ pokloniti. Ona je ubojica za elektroniku
i mobitele uopće. Tako da mogu reći kako Zenfone 5 još uvijek odlično izgleda i još bolje
radi, moje mišljenje je ako netko nije prezahtjevan a želi pouzdan fon i da radi
out of the box tj. stvarno nikakvih softverskih intervencija i okapanja
nije potrebno, podrška od Asusa je uredna. Današnja vlasnica jedino
bi željela da je kamera bolja, po meni slike su odlične i s obzirom da
nikada neće poslužiti u marketinške svrhe već samo kao digitalni zapis
za sjećanje, nema potrebe za bolje. Normalno da cijena određuje puno
toga i zato smatram kako Zenfone 5 vrijedi plaćeno.
Zenfone 5_TOJ (A501CG) 2GB_ram 16GB_rom 1.6ghz

3 0 hvala 1
13 godina
Re: Asus ZenFone 5
wave90 kaže...

Pozdrav svima :)

Namjeravam kupiti sebi nov telefon al da je sa dual karticom. Hteo sam kupiti Xiaomi MI Note, ali cijena je ogromna tako da sam odustao. I naisao na telefon AusuZenfon2. Kako sam gledao neke klipove na YT izgleda da mu je kamera mnogo dobra. Kod Xioamia Mi Note kamera je cak bolja od Iphone 6 Plus. Nadam se da ce i Zenfonu 2 biti nesto slicno.

Ono sto me interesuje je:

1. Kako ste zadovoljni Vi dosadasnji korisnici zenfonom u opste?:)
2. Procesor koji se nalazi u Zenfone2 je (64-bit Intel Atom Z3560/Z3580 Quad Core Processor (Running at 1.8/2.3GHz) PowerVR Series 6 - G6430, with OpenGL 3.0 support), pa me interesujeu kojem rangu je ovaj procesor u odnosu na familiju Snapdragon? 800, 801 ili mozda 805?
3. Da li stvarno opcija HDR blacklight daje tako dobre slike pri losem osvetljenju ili je samo marketing trik?
4. Da li ce biti 4snimanje i slowmotion 240fps u zenfonu 2?
5. Zenfone 2 ce imati dva modela, jedan od 2GB a drugi od 4GB Rama. Da li je razlika samo u ramu ili ima jos neka varijanta?

Unapred veoma zahvalan :)

P.S. Vidim na komentarima je nekome crkla maticna ploca. Kako se to desava? I da li je to ucestali problem kod ovog telefona?

Ukratko, telefon je odlican.

Sto se tice Zenfone 2, sacekaj desetak dana nakon izlaska na trziste, pa ces imati odlicnu sliku i predstavu o njemu.

1) 10/10

2) To nemam pojma ali radi fantasticno, pogledaj razne antutu benchove i uporedi

3) Ja nisam pretjerano zadovoljan fotkama sa blicem u takvim situacijama, moglo je to i bolje. Fotke bez blica su fenomenalne.

4) To ne znam.

5) Razlika u RAM memoriji i brzini CPU mislim, 1.8ghz i 2.3ghz

Nego naletio sam na problem sa FB messenger app, cak mi je telefon zaledio od zadnjeg patcha grrr. Izbrisao sam je, bolje radi chat bez nje ionako. Dosta se buga sto ne znam.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Hvala na Vasem odgovoru. Da ne bih gubio mnogo vremena odlucio sam se za Zenfone2. Nego me interesuje odakle Vi kupijete? Mnogo telefona sam kupovao prekoAliexpresa, ali tamo PREORDER ovog telefona kosta 260eura i to Zenfon2 - 2 GB. Pa me interesuje da li da napravim preorder ili da cekam izlazak telefona? Znam da je cijena 199USD ali za te novce ga nigde ne mogu nabavit. A rado bih ovog sa 4GB i boljim procesorom a pogotovo rado bih kupio Zenfon Zoom ali po cijeni 399USD ali ne mogao naci nigde.

Da li ima neki drugi bolji sajt za preordovanje telefona ili kupovinom telefona sa boljim cijenama? Koji biste mi sajt preporucili za kupovinu Zenfona?

Nadam se da ce kvalitet kamere znacajno popraviti. 

kiki
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 22:22 (wave90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Asus ZenFone 5

ebay/amazon ih dobije prvi i najbolje su cijene tamo

A posto se dobije svjetska garancija, sve sto ti treba je ovlasteni servis za Asus i miran si.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Asus ZenFone 5

@wave90 - ne znam zasto pricas o kameri na zenfonu2 da je losa kad nitko od nas ne zna kako izgleda u praksi ni kakva ce biti nakon par softverskih poliranja kroz patcheve. U biti, o zenfonu2 znas isto koliko i mi ostali u ovoj temi.

Sto se tice kamere na zenu1, usporedjivao sam je sa nekih 6,7 kineza u tom cjenovonom rangu (od toga dva imam doma) i na zenu je definitivno najbolja kamera. 13mpx kameru sa mog redmi note 4G pojede za dorucak. I kao sto je kolega rekao, low light fotke su mu odlicne (za mobitel, i za tu cijenu). Blic sam koristio samo jednom valjda, kad sam ga tek kupio i od onda je ugasen.

Ako hoces top fotke, uvijek imas Z3, iP6+ ili nesto slicno.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mcf kaže...

@wave90 - ne znam zasto pricas o kameri na zenfonu2 da je losa kad nitko od nas ne zna kako izgleda u praksi ni kakva ce biti nakon par softverskih poliranja kroz patcheve. U biti, o zenfonu2 znas isto koliko i mi ostali u ovoj temi.

Sto se tice kamere na zenu1, usporedjivao sam je sa nekih 6,7 kineza u tom cjenovonom rangu (od toga dva imam doma) i na zenu je definitivno najbolja kamera. 13mpx kameru sa mog redmi note 4G pojede za dorucak. I kao sto je kolega rekao, low light fotke su mu odlicne (za mobitel, i za tu cijenu). Blic sam koristio samo jednom valjda, kad sam ga tek kupio i od onda je ugasen.

Ako hoces top fotke, uvijek imas Z3, iP6+ ili nesto slicno.

Kvalitet kamere mislio sam na Zenfone 5. Ali nadam se da cebiti popravljen znacajno na Zenfon2.  Uzeo bih ja jedan od tih telefona ali nemam toliko novca tako da se spremam za Zenfon 2.

kiki
13 godina
Asus ZenFone 5

Strasno me zivcira glupi face messenger, telefon mi zaledio tu drugi put otkad sam ga kupio, isti problem. Nesto ne radi na zenu pa se tel zagubi. Opteretim ga sa 15 drugih aplikacija i radi, a jel ovo smece upalim u multi-task gotovo je.

Unistall.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 0:00 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...

Strasno me zivcira glupi face messenger, telefon mi zaledio tu drugi put otkad sam ga kupio, isti problem. Nesto ne radi na zenu pa se tel zagubi. Opteretim ga sa 15 drugih aplikacija i radi, a jel ovo smece upalim u multi-task gotovo je.

Unistall.

meni se to nikad nije desilo

nemam za potpis
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Unistall.

Ni meni, meni se to dešavalo sa aplikacijama kao tportal, dnevnik, a sada nemam više takvih problema. Reko bi daje update sve popravio :) 

ja jošuvjek imam problem sa duplim lockscrenom (prvo moram pomaknuti prstom po ekranu a onda nacrtati uzorak)  to mi je napravio prvi update. 

11 godina
neaktivan

Pogledajte ovo http://www.ebay.com/itm/Metal-Bumper-ASUS-Zenfone5-Aviation-Aluminum-Protective-Casing-Slim-Fashion-CNC-/121560217888?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c4d8db920

Najljepsa maska koju sam do sada vidio :) premda je to samo za rub , nažalost  nema poleđine . I moram napominjati da ovo dodatno podeblava rub jer ga ima dosta. 

Mene to podsječa na ferari :) 

edit

mala napomena, cijena je paprena :D 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 23:18 (Markić7).
13 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

edit

mala napomena, cijena je paprena :D 

Uff toliko paprena da budi zdravstvene probleme haha

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
15 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Zanima m kolika bi otprilike trebala biti cijena za ovaj mobitel.Buduci da na merimobiles je cijena 136$(112€) dok je na mobicityu 250€..ako imate neke stranice odakle naručujete mobitele bio bih zahvalan ako ste voljni podijeliti. Pozz

0 0 hvala 0
13 godina
chorra kaže...

Zanima m kolika bi otprilike trebala biti cijena za ovaj mobitel.Buduci da na merimobiles je cijena 136$(112€) dok je na mobicityu 250€..ako imate neke stranice odakle naručujete mobitele bio bih zahvalan ako ste voljni podijeliti. Pozz

http://www.merimobiles.com/asus-zenfone-5-5-inch-1g-ram-8gb-rom-dual-sim-smartphone_p/meri10296.htm

136$ da ali to je 1.6ghz i 1GB ram memorije, to apsolutno svi zaobilaze zbog vise razloga:
cpu radi na 1.6ghz dok imas jace modele sa 2ghz

ima 1GB memorije, dok svi ostali modeli dolaze sa 2GB memorije

ima 8GB storage, dok imas modele sa 16/32GB 

Ta cijena je ok, ali kako ce se telefon ponasati sa 1gb memorije stvarno ne znam i jel pametno kupovati...

15 godina
neaktivan
chaselol kaže...
chorra kaže...

http://www.merimobiles.com/asus-zenfone-5-5-inch-1g-ram-8gb-rom-dual-sim-smartphone_p/meri10296.htm

136$ da ali to je 1.6ghz i 1GB ram memorije, to apsolutno svi zaobilaze zbog vise razloga:
cpu radi na 1.6ghz dok imas jace modele sa 2ghz

ima 1GB memorije, dok svi ostali modeli dolaze sa 2GB memorije

ima 8GB storage, dok imas modele sa 16/32GB 

Ta cijena je ok, ali kako ce se telefon ponasati sa 1gb memorije stvarno ne znam i jel pametno kupovati...

Da, ipak je isplativije dati 175€ za 2GB memorije i 16 internalne (alzashop)

11 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Evo men ponovo :) toliko sam zagrijan za Zenfone 2 da je to nemoguce. Ali opet s jedne strane imam strah da mu kamera ne bude losa. Jer gledajuci neke klipove Zenfone 5  i ostali imaju prosjecnu kameru, dok neke kineske kompanije koje su losije imaju bolju kameri u nekim segmentima. Ajde necu da uporedim Asus sa gigantima kao sto je Samsung i ostali, ali mi zao da tako jaka kompanija ne ubaci kameru jaceg stepena kao sto radi Xiaomi. Ali evo jednog primjera, i bolje da pitam Vas nego da razmisljam u prazno i da gubim vrijeme. Gospodo, Vi sto imate Zenfone da li vam video ovako laguje kao na ovom klipu -  

Da li neko moze da "iskopa" informaciju koju kameru, koji model kamere ce koristiti Zenfone 2? Mislim da bih tako jedino mogao da pronadem fotke i video klipove kod ostalih telefona koji koriste istu kameru i da se uvjerim kakav ce kvalitet biti.
Da li neko zna da li ce imati slow motion i sa koliko FPS?

Da li koristite timelaps? Ta opcija mi se mnogo svida, kako sam primjetio na jednom klipu, simana je vecina dana i to je sve stalo u jednom video klipu od 2 minuta :). 

Na ovom njihovom marketing klipu pokazuju covjeka sa motorom, koji vozi dok zenfon 4, 5 ili 6 snima kao da ima image stabilizator. Ali kako sam procitao zenfone 2 nece imati stabilizator. :/ Jel to tako ili sam pogrijesio?

kiki
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 11:11 (wave90).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

koliko košta MI3, a koliko zenfone5?

0 0 hvala 0
14 godina
wave90 kaže...

Evo men ponovo :) toliko sam zagrijan za Zenfone 2 da je to nemoguce. Ali opet s jedne strane imam strah da mu kamera ne bude losa. Jer gledajuci neke klipove Zenfone 5  i ostali imaju prosjecnu kameru, dok neke kineske kompanije koje su losije imaju bolju kameri u nekim segmentima. Ajde necu da uporedim Asus sa gigantima kao sto je Samsung i ostali, ali mi zao da tako jaka kompanija ne ubaci kameru jaceg stepena kao sto radi Xiaomi. 

Ali kako sam procitao zenfone 2 nece imati stabilizator. :/ Jel to tako ili sam pogrijesio?

Bez uvrede, ali naporan si vec malo. Ne, ne znamo nista o zenfonu 2 jer sluzbeno jos ne postoji. Jel' tak tesko pricekati da telefon izadje i onda u miru procitati sve specifikacije koje ce te zanimati?

Sto se tice xiaomija do 200$, ni jedan nema bolju kameru od zena 5. Vec smo ti sve napisali gore, za svoj rang zen ima dobru kameru. Ne postoji vrhunska kamera na telefonu od 200$.

edit - usporedba mi3 i zena5 je isto besmislena. U trenutku izlaska na trziste, mi3 je kostao skoro duplo vise, znaci pricamo o razlicitim klasama telefona.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2015 10:26 (mcf).
11 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Da preterao sam priznajem, mada mislio sam da neko zna vise informacijama o kameri, posto ja nisam mogao naci. Mada ipak kad dajem novac zelim da budem siguran u sta dajem. I da za taj novac izaberem nesto sto valja. Ipak ne kupujem telefon svaki dana a i nemam nesto preterano novca da kupim neki mnogo jaci model i da ne razmisljam hocel imati neke velike mane.

kiki
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
wave90 kaže...

Da preterao sam priznajem, mada mislio sam da neko zna vise informacijama o kameri, posto ja nisam mogao naci. Mada ipak kad dajem novac zelim da budem siguran u sta dajem. I da za taj novac izaberem nesto sto valja. Ipak ne kupujem telefon svaki dana a i nemam nesto preterano novca da kupim neki mnogo jaci model i da ne razmisljam hocel imati neke velike mane.

ASUS u svijetu stoji za vodeceg proizvodjaca najkvalitetnijeg hardvera, da kazem sve sto ispljune asus to je vrhunskog kvaliteta.

Previse brines ili jednostavno nisi upoznat sa brendom ASUS i njihovim proizvodima 

13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Ima netko iskustva sa prebacivanjem whatsapp poruka sa starog uređaja na zenfone? Ima nekoliko poruka koje bih volio , znam da je moguće poslati na mail, ali zbog ciste pristupacnosti volio bih ih imati na mobitelu

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

nadji folder whatsapp na mobu (najvjerojatnije na internoj memoriji) i cijelog ga kopiras na internu memoriju asusa. instaliras whatsapp, odaberes da restorea backup i ko da nisi nis mijenjal :). Backup ti se automatski radi u 04:00 svaki dan, tak da prije nego kaj to ides delat napravi ga ricno (options-chat settings-backup)

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 7:41 (cickova).

1 0 hvala 1
11 godina
Pozdrav ljudi
Kod mene dns mi se nešto krasno dogodilo, razbio sam staklo na zenu, popucalo na jako puno sitnih komadića i po prilično iritantni za gledati. Lcd radi i touch radi sad naravno treba, zamijeniti to. Jel tko mijenjao ga na zenu? Jel treba kompletan set uzimati sa dogitizerom ili ima negdje za uzeti samo staklo? Jel ima možda tko kakve informacije?
11 godina
neaktivan
herkulcro kaže...
Pozdrav ljudi
Kod mene dns mi se nešto krasno dogodilo, razbio sam staklo na zenu, popucalo na jako puno sitnih komadića i po prilično iritantni za gledati. Lcd radi i touch radi sad naravno treba, zamijeniti to. Jel tko mijenjao ga na zenu? Jel treba kompletan set uzimati sa dogitizerom ili ima negdje za uzeti samo staklo? Jel ima možda tko kakve informacije?

najbolje da pitas na servisu, čuo sam da je lcd ekran slijepljen za staklo pa moras kompletno mjenjati. Ne vjerujem da je kod zena drugačije, pa bolje pitaj na servisu. 

Iz znatiželje, kako si uspio polupati  zena, sto si radio :D 

15 godina
herkulcro kaže...
Pozdrav ljudi

u asusovom servisu naplaćuju 1000 kn, a na ebayu možeš dobiti display za 300 - 500 kn i zamjeniti ga sam

nemam za potpis
11 godina
Pokušao sam kontaktirati servis, naravno ne žele reći dali je zaljepljeno za lcd. No jedan bio tako ljubazan, pa mi je slučajno rekao da je navodno stisnuto s nečim, tj nije zaljepljeno iako nje siguran... Kako sam uspio, stvarno ne znam ni sam, pošto mi je bio u džepu i koristio ga 5 min prije, izvadio i ono razbijeno staklo, a nisam od ništa udario. Da peh bude veći dan prije mi stiga temperana staklena zaštita koju naravno nisam odmah stavio...
Sa eBay sam gledao cijene i sam ću mijenjati, samo još da vidim dali uzimam samo staklo sa digitizerom ili kompletan lcd panel, samo da si potvrdim dali je moguće uzeti staklo bez lcd-a i promjenit tako.
15 godina
herkulcro kaže...
Pokušao sam kontaktirati servis, naravno ne žele reći dali je zaljepljeno za lcd. No jedan bio tako ljubazan, pa mi je slučajno rekao da je navodno stisnuto s nečim, tj nije zaljepljeno iako nje siguran... Kako sam uspio, stvarno ne znam ni sam, pošto mi je bio u džepu i koristio ga 5 min prije, izvadio i ono razbijeno staklo, a nisam od ništa udario. Da peh bude veći dan prije mi stiga temperana staklena zaštita koju naravno nisam odmah stavio...
Sa eBay sam gledao cijene i sam ću mijenjati, samo još da vidim dali uzimam samo staklo sa digitizerom ili kompletan lcd panel, samo da si potvrdim dali je moguće uzeti staklo bez lcd-a i promjenit tako.

jednostavnije ti je ako uzmeš s lcd-om, al skuplje

nemam za potpis
14 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

moguce je promijenit, ali ima posla s time i lako ti ekran moze puknut. Homemade nacin jest grijanje stakla i s tankom zicom "pilit" ljepilo izmedju ekrana i stakla. vrlo cesto ekran pukne.

brze i sigurnije ti je uzet gotov proizvod, a i nije skupo, prvi rezultat kljik

0 0 hvala 0
11 godina
cickova kaže...

moguce je promijenit, ali ima posla s time i lako ti ekran moze puknut. Homemade nacin jest grijanje stakla i s tankom zicom "pilit" ljepilo izmedju ekrana i stakla. vrlo cesto ekran pukne.

brze i sigurnije ti je uzet gotov proizvod, a i nije skupo, prvi rezultat kljik

Ma tako cu i napraviti na kraju, bas gledam koji cu naruciti... E sad vidim da na kraju svakog tog oglasa imaju neke kratice tipa jmhg,y5rg,ot8g.... sta im to znaci? 

I jel mjenjao tko ekran na njima, kakve su kvalitete s obzirom na orginal i rezolucija kakva je?

15 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Pozdrav!

Namjeravam kupit asusa sa alzashopa, pa me zanima ima li netko neki popust za njega, a da mu ne treba? Hvala !

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kad se reg dobijes popust od 5 eurica
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice