Android na HD2 ... još malkice :)

poruka: 5
|
čitano: 1.511
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle samo informacija s XDA developersa, za one koji neznaju Cotulla, Dcordes i druga šmokljanska kompanija uspjela je upogoniti Linux na HD2. Ovo znači da je 60% posla napravljeno, još preostaje touchdriver (i vjerojatno još neki driveri) te su druge stvari (prema njihovim navodima) trivijalne. Naravno, i gomila optimizacije, rješavanja bugova itd. itd.

I prije su pokušavali, ali imali su kroničnih problema s "segmentation faults", što god to bilo - mislim da će ASM programer bolje znati od C# ASP.NET klikađije ;-) Uglavnom, to je sređeno i sad eto - rade na touch driveru

Uglavnom, Android možda ... za Božić ?

P.S.

biti će i na engadgetu reportaža

:-)
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 11:02 (zoran123456).
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Eto, pojavila se prva slika Androida na HD2 ... :-)) Naravno, još nema TS drivera, ali kad on bude gotov, navode da su ostale stvari trivijalne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

TouchScreen, bugovito ... ali radi :-)

Kako navodi na IRCu   developer "Cotulla" (jedna od 2 najvažnije osobe za portanje Androida), HD2 ima 3 vrste TouchScreen-a, trenutačno je napravio verziju za 1. touchscreen, koja radi bugovito - ali radi. Android se zna bez razloga ili zamrznuti ili se pojaviti "BSOD" isl. Kada TS bude gotov, slijedi mukotrpan rad na ostalim finesama - naime ... za sada osim bootanja Linuxa i TouchScreena, apsolutno ništa ne radi ... :-)

Kakogod, ovo je nevjerojatan uspjeh, nitko se nije nadao da će toliko brzo dvije najteže stvari biti (gotovo) sređene. Očekivalo se višemjesečni rad na TSu (Cotulla je napisao svoj driver za TS za svega 3 dana ! ). Preostale stvari za napraviti nisu toliko komplicirane (u odnosu na TS i bootanje Linuxa, naravno )  te se sada na ovaj projekat gleda veoma optimistično.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 21:13 (zoran123456).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo i video :

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Riješen je problem s BSOD ... i tko je glavni odgovorni ? Programer"Cotulla", tko drugi ? Da njega nema, vrlo vjeojatno nebi bilo nikakvog Android porta. Čovjek može sam nositi čitav projekat.

Problem s BSOD je nastao zbog hardverskog renderiranja (OpenGL) koje ne radi kako treba, te su prešli na softversko. U razgovoru s testerima nije se pronašlo nikakvo zamjetno usporavanje, doduše postoji "lag" zbog nepostojećih video drivera.

"Cotulla" i "CASS" sad rade na sound driveru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice