AGPS vs. GPS

poruka: 7
|
čitano: 8.628
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AGPS vs. GPS

koja je razlika između AGPS vs. GPS ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: AGPS vs. GPS

AGPS je GPS koji koristi podatke o baznim stanicama da bi prblizno odredio svoj pololazj i time znatno ubrzao odredjivanje tacnog polozaja. AGPS trosi par kb prometa prilikom prvog lociranja i znant je brzi. Meni je na 5800 za max pola minute odredjivao pocetni polozaj dok je bez  A to trajalo i do 5 minuta. 

:)
15 godina
AGPS vs. GPS

hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS

Reci ako treba prevest :) 

Dodao bih još da android ima odličan sistem brze lokacije (prije nego što se GPS incijalizira) gdje se pozicionira uz pomoć WLAN ili GSM signala koje vidi oko sebe. Sistem funkcionira ovako: Ako mobitel vidi neki WLAN  ili GSM odašiljač a google lokacijski servis još nezna lokaciju tih uređaja, onda se pričeka normalni lock A-GPS-a. Kad se sazna lokacija preko GPS-a pošalje se na google lokacijski server (anonimno). Sljedeći put će se ta lokacija puno brže pronaći jer su već na serveru. Za identifikaciju (kao ključ) koriste se SSIDovi ili MAC adrese WLANa i neki ekvivalentni ID od GSM odašiljača.

razmjenavjestina.org
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 0:45 (vrodic).
17 godina
neaktivan
logic kaže...

AGPS je GPS koji koristi podatke o baznim stanicama da bi prblizno odredio svoj pololazj i time znatno ubrzao odredjivanje tacnog polozaja. AGPS trosi par kb prometa prilikom prvog lociranja i znant je brzi. Meni je na 5800 za max pola minute odredjivao pocetni polozaj dok je bez  A to trajalo i do 5 minuta. 

Malkoc je kompliciranije (vidi wikipediju)  ali i ovo tvoje je Assisted :) 

razmjenavjestina.org
15 godina
neaktivan
Ne preporučujem koristiti A-GPS u inozemstvu. Meni su prošli mjesec dodali 20 kn za 19 kb iz Italije. Najskuplji promet koji sam ikada platio i to jer sam zaboravio prebaciti nokiju na "obični” GPS. Što češ,na greškama se uči...
17 godina
neaktivan

Zato se u podesavanjima telefona kaze da se ne koristi gprs u roamingu i miran si. Jednom podesis i zaboravis. 

:)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice