Prije nešto više od godinu i pol dana (tamo negdje u prvoj polovici 2019.) imao sam potrebu za redovnim spajanjem na udaljeno računalo. Nisam baš imao previše vremena pa sam odlucio kupiti TeamViewer. Imali su nekakav 1 year subscription koji je bio oko 3.500kn . Skupo, ali jbga, bila je potreba pa sam kupio.
Kako se taj 1 year subscription period približavao kraju u 2020. nisam više imao potrebu za njim pa ga nisam ni htio produžiti u 2020. godini. U međuvremenu sam promijenio i bankovnu karticu sa kojom sam ga kupio, pa reko ionako se taj subscription nece moci sam od sebe obnoviti.
Slali su oni meni neke ponude/racune/sto-li-vec za produljenje tog subscriptiona, a ja sam ih ignorirao jer nisam htio produžiti subscription. S obzirom da nisam platio, oni su meni ukinuli pristup na aplikaciju - sve 5, ni ne treba mi.
Danas ujutro otvaram email
Stoji nekakva čudna poruka, odma na prvu mislim da je SPAM, ali opet nekako mi cudna, reko aj da vidim što je to. Kad ono jbna TeamViewer firma prodala moje "dugove", za taj subscription za drugu godinu koju nisam ni htio kupiti, nekakvoj Njemačkoj firmi Creditreform , i sad ta firma Creditreform od mene traži da ja njima platim 510,16 EUR-a tih svojih "dugova" za tu drugu godinu subscriptiona koju ja nikada nisam htio i nisam platio i nisam koristio. Nisam ni mogao koristiti jer su mi ukinuli account. Kao ako ne platim oni će me progoniti koliko god mogu zakonski. Ja sam i dalje mislio da je ovo nekakva zajebancija - nekakav SPAM. Odem malo na internet i Googlam TeamViewer i Creditreform i ispada da nije SPAM, da je to sasvim normalna praksa koju TeamViewer primjenjuje.
Kažu: "Please note that not paying does not mean you have cancelled your subscription license."
I kao ako korisnik želi otkazati svoj subscription da mora poslati ticket njihovoj support službi barem 28 dana prije isteka ciklusa (ovog 1 year subscriptiona)
Čitao sam po internetu i vidim da se masa ljudi žali: https://www.trustpilot.com/review/www.teamviewer.com
Htio bih cuti vas misljenje o ovome -- da li bi trebao platiti ovo ili ne?