Najbrži browser

poruka: 102
|
čitano: 29.608
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Najbrži browser

istina, opera nije bila besplatna, ali je mogla raditi u sponzoriranom modu, znači vrtila je reklame pa kome nije smetalo opet dobro, a mislim i da firefox može svoju ekspanziju zahvaliti google-u koji ga je, ako nešto nisam pomiješao, preporučivao na svakom koraku.

sad kad je chrome na tržištu pretpostavljam da firefoxova zastupljenost može ići samo nizbrdo i spašavaju ga expanzije. tj. spašavale su ga dok ih i chrome nije dobio. :O)

internet exporer je posebna priča i da ne dolazi s windowsima vjerojatno bi bio manje zastupljen od opere. :O)

koristio sam i ja jedno vrijeme firefox no onaj iritantni bug s procesorom koji je svako malo skakao na maximum i tako uzrokovao trzanje u gledanju videa i scrolanju me je izluđivao, a da ne spominjem kako je njegova brzina bila obrnuto proporcionalna vremenu koliko je bio otvoren pa ga je svaki sat trebalo restartat da malo dođe k sebi.   :O)

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 1:56 (awesomo).
15 godina
awesomo kaže...

ne znam koji je najbrži jer mislim da surfanje nije sportska disciplina.

uglavnom surfam operom jer ima sve što mi treba i nekako se u njoj najugodnije osjećam pa mi zbilja nije jasno zašto je koristi tako mali broj ljudi. ako nešto ne šljaka tu je chrome. firefox sam odavno prekrižio tako da ne znam je li u međuvremenu postao upotrebljiv.

Dali ti sa novom Operom radi uplad slika na Facebook? INace Opera nije los preglednik (dapace) no ima i ona svojih "musica".

Za sada se drzim Firefox-a i isprobavam Chrome....no moram vidjeti kako se Chrome "ponasa" na nekim stranicama i dali sve radi kako treba....pa ako je ok mozda ga i ostavim.

Jedino sto mi se kod njega ne svida je pretjerani minimalizam...ali bas pretjerani i to totalno nepotrebno.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan

ne znam ovo za facebook je ga više ne koristim, no radilo je iako se baš nisam nauploadavao (koja riječ :O)) slika.

čuj, svaki browser ima svojih mušica. ustvari svaki softver ima svojih mušica tako da... :O)

što se chromea tiče netko baš voli taj minimalizam i baš je dobra suprotnost operi koja je možda i prekrcana mogućnostima. meni je svejedno jer mi je chrome rezervni browser i u njemu otvaram samo ono što je problematično u operi, a toga je svakim danom sve manje.

15 godina

Evo drugi dan da koristim da Chrome 5 betu.....i nije tako los browser makar nije bas stabilan i ne pokazuje sve stranice kako treba.

Nadam se da ce to popraviti kada izade iz Bete, a i sam sam im prijavio par stranica......

Brzi je nego Firefox, ali i dalje ostavljam "Liju" kao glavni browser.

Chrome-u definitivno nedostaje vise naprednih opcija za samo podesavanje. Shvacam minimalizam sto se tice izgleda, ali ne shvacam minimalizam sto se tice samih opcija.

Kakva je nova Opera i koja je verzija najbolja za skinit? Zadnja Opera mi je bila koma, makar je imala par zgodnih opcija....jedino mi se ne svida njena pretrpanost no to se da sredit.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan
win32 kaže...

...jedino mi se ne svida njena pretrpanost no to se da sredit.

Šta je ovdje prenatrpano? Ili ovdje?

Prvi je defaultni opera skin, drugi nesto u windows stilu. Inace ima dosta efektnih skinova za operu s raznim transparent efektima itd..

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
15 godina
neaktivan
Najbrži browser

chrome je najbrži ali ne koristim ga jer ima bug koji spriječava da sačuvam email adresu i lozinku kada se idem prijavljivat na BUG.HR.

u rujnu 1987 godine sam došao na svijet.

0 0 hvala 0
15 godina
mindstorm kaže...

šta chrome najbrži ? lol, pa meni je to u chrome os-u štekalo, di neče u winsu, mislim brz je, nema šta ali ima bugova i zašteka

a ova opera, valja li to probati ?

nervira me kad mi na youtube louda neki video od 10 min pa stane na pola u firefoxu...

i neznam dal se to i drugima događa, meni samo u xp, kad kliknem full screen nekog videa s youtuba, samo se restarta firefox

to ako tebi steka ne znaci da i drugima.. Koji bugovi????? pojasni mi molim te...

15 godina
protjeran
Najbrži browser

nema bugova nema ništa....najbrži je crome

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

Kakva je nova Opera i koja je verzija najbolja za skinit? Zadnja Opera mi je bila koma, makar je imala par zgodnih opcija....jedino mi se ne svida njena pretrpanost no to se da sredit.

zadnja opera je ok iako ima nekih mušica. ja koristim verziju 10.50 i ta mi radi ok dok su mi 10.51 - 10.53 štekale. skini, instaliraj i koristi par dana pa vidi. ništa te ne košta.

15 godina
FlyBoy kaže...
win32 kaže...

...jedino mi se ne svida njena pretrpanost no to se da sredit.

Šta je ovdje prenatrpano? Ili ovdje?

Prvi je defaultni opera skin, drugi nesto u windows stilu. Inace ima dosta efektnih skinova za operu s raznim transparent efektima itd..

Kada uzimam browser, onda hocu browser....a ne ispodrprosjecni e-mail, news reader i sl. Oduvijek me to npr. odbijalo u Operi, uz njenu nestabilnost...sada koja verzija je u pitanju ne bih znao jer je dugo nisam koristio (mislim na par mj. pod "dugo")

Kao sto rekoh, jako dobro je "poznajem" posto sam je dosta godina koristio......no nakon FF je definitivno otisla u drugi i sada u treci plan nakon Chrome-a.

Uz to ima jos nekih nepotrebnih stvari no ne mogu se sjetit koje posto je vise ne koristim.

awesomo kaže...
win32 kaže...

zadnja opera je ok iako ima nekih mušica. ja koristim verziju 10.50 i ta mi radi ok dok su mi 10.51 - 10.53 štekale. skini, instaliraj i koristi par dana pa vidi. ništa te ne košta.

Budem probao zadnju verziju, makar mislim da cu i dalje ostati na FF....koliko god bih nekada htio promjeniti neki program, ipak se uvijek vracam onome koji je meni najbolji, a to je FF.

Chrome je odlican, ali mu nedostaje malo naprednijih opcija.

P.S.

Vidim da se neki ljudi medusobno ovdje pocinju prepucavat sto je jako lose posto je tema ok i bolje da si tu pomognemo nekim savjetima, a ne da se spamma i trola bezveze.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 18:45 (win32).
15 godina
protjeran
Najbrži browser

je opera mozda brza od chromea u izvodjenju javascripta, ali to se mjeri u milisekundama, to za mene nije brzina browsera. dvoklik na chrome, on se otvori u pola sekunde. savrseno.

4 0 hvala 0
15 godina
bog kaže...

chrome je najbrži ali ne koristim ga jer ima bug koji spriječava da sačuvam email adresu i lozinku kada se idem prijavljivat na BUG.HR.

Vidis meni pamti bas sve lozinke i to bez greske.....i bas sam zadovoljan radi toga.

Ostajem na Firefox-u i kao drugi browser cu koristiti Chrome. Jednostavno od Firefixa mozes napraviti sta god hoces i zadovoljava sve moje kriterije, nisam naisao stranicu da mi je krivo prikazao ni bilo sta sl.

Znaci Chrome + Firefox.....ne treba nekada mjenjati stare navike, a i FF je car...bar meni. "Guta" memorije, ali imam je 8GB pa me to ne brine.....ali eto, cak i na netbooku sa 1GB radi bez greske.

No Chrome je brzi od FF, a po pitanju gutanja memorije su isti sto prikatuje i moj screenshot.

Opera, nula bodova.....mozda je opet probam kada budem instalirao Win ispocetka pa onda prije "format c" isprobavam neke nove programe te ih kasnije stavim na komp ako se pokazu bolji od onih koje sam do sada koristio.

P.S.

Šef -> mogu zati zasto "prst dolje" te sta sam krivo rekao!? Iskreno, bemi se za te "prste"...no cisto informativno me zanima da vidim sta sam rekao krivo i da cujem neke tvoje argumente i tvoje misljenje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 20:13 (win32).
17 godina
protjeran
Najbrži browser

Smeta me kod Chrome-a bug u kojem ako je maksimiziran (ne full screen), ne želi mi se pojaviti taskbar ukoliko pomaknem strelicu miša prema donjem kutu ekrana nego moram pritisnuti win tipku. Riječ je o Windowsima 7. Ovdje se spominje taj bug:

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/w7itproui/thread/c58ba29c-0141-4d25-9349-6ab9f41150d3

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 20:25 (the_tux).

0 0 hvala 0
15 godina
the_tux kaže...

Smeta me kod Chrome-a bug u kojem ako je maksimiziran (ne full screen), ne želi mi se pojaviti taskbar ukoliko pomaknem strelicu miša prema donjem kutu ekrana nego moram pritisnuti win tipku. Riječ je o Windowsima 7. Ovdje se spominje taj bug:

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/w7itproui/thread/c58ba29c-0141-4d25-9349-6ab9f41150d3

Cekaj, mislis na F11 zar ne!? Ako je to u pitanju ni meni to ne radi, ali bas nikada ne koristim tu opciju pa mi to ne smeta. No ako ljudima smeta i smatraju da je to neki bug, onda bi to trebalo ispraviti. No ne treba zaboraviti da je ovo ipak jos uvijek "samo" beta....ako koristis Chrome 5?

17 godina
protjeran
win32 kaže...
the_tux kaže...

Cekaj, mislis na F11 zar ne!? Ako je to u pitanju ni meni to ne radi, ali bas nikada ne koristim tu opciju pa mi to ne smeta. No ako ljudima smeta i smatraju da je to neki bug, onda bi to trebalo ispraviti. No ne treba zaboraviti da je ovo ipak jos uvijek "samo" beta....ako koristis Chrome 5?

Ne F11, običan full screen koji se dobije pritiskom na maximize gumb. Koristim Chrome 4.1.

15 godina
the_tux kaže...
win32 kaže...
the_tux kaže...

Ne F11, običan full screen koji se dobije pritiskom na maximize gumb. Koristim Chrome 4.1.

Hmmm...cudno. Meni na Chrome 5 beta sve radi kako treba i taskabar se prikazuje kako treba bez "intervencije" za Win tipkom. Cak sam sada probao ukljuciti "Auto-hide the taskbar" i cim spustim strelicu dolje odmah se pojavi, a browser mi je uvijek u full screen-u. OS je Win7 x64 Ultimate, a browser kako sam rekao, znaci Chrome 5 Beta. Chrome 4.1 nisam isprobavao pa ne mogu nista za njega reci......

17 godina
protjeran
win32 kaže...
the_tux kaže...
win32 kaže...
the_tux kaže...

Hmmm...cudno. Meni na Chrome 5 beta sve radi kako treba i taskabar se prikazuje kako treba bez "intervencije" za Win tipkom. Cak sam sada probao ukljuciti "Auto-hide the taskbar" i cim spustim strelicu dolje odmah se pojavi, a browser mi je uvijek u full screen-u. OS je Win7 x64 Ultimate, a browser kako sam rekao, znaci Chrome 5 Beta. Chrome 4.1 nisam isprobavao pa ne mogu nista za njega reci......

Stavio sam betu i sada radi kako treba.

15 godina
protjeran

Prije nekoliko tjedana sam s dugogodišnjeg korištenja Microsoft -ovog Internet Explorera prešao na FireFox i trenutno sam prezadovoljan s njime i njegovom brzinom. Svaku korisnu sugestiju prihvaćam i unaprijed zahvaljujem.

16 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...

Prije nekoliko tjedana sam s dugogodišnjeg korištenja Microsoft -ovog Internet Explorera prešao na FireFox i trenutno sam prezadovoljan s njime i njegovom brzinom. Svaku korisnu sugestiju prihvaćam i unaprijed zahvaljujem.

Ako nemaš potrebu za nekim posebnim add-onovima - tu je Opera!Namigiva

Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
protjeran
Šef kaže...
BlackFoot kaže...

Ako nemaš potrebu za nekim posebnim add-onovima - tu je Opera!Namigiva

Jel brža, sigurnija. Ima li podršku za hrvatski jezik ( meni nije problem, ali drugim korisnicima mog računala itekako jeste ). Za sada nemam nikave potrebe za add-onovima unutar Firefoxa, osim što sam ga nadogradio sa AdBlock-om.( korisni dodatak, bar po meni).   

16 godina
neaktivan
Puno brža i sigurnija, ima ugrađen AdBlock i puno toga što je u FF-u potrebno naknadno instalirat. Neznam da li ima hrvatski
Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
neaktivan

Hajde nemojmo baljezgati gluposti o tome da je IE najsporiji samo zato što nosi ime Internet Explorera. Da su zeznuli i IE7 i IE8, jesu... Ali zato IE9 ima što za pokazati!

http://ie.microsoft.com/testdrive/benchmarks/SunSpider/Default.html

SilvioS, MSP Lead
17 godina
neaktivan
Šef kaže...
Puno brža i sigurnija, ima ugrađen AdBlock i puno toga što je u FF-u potrebno naknadno instalirat. Neznam da li ima hrvatski

Mislim da ima s njihove stranice za skinuti multi verziju, pa se kod instalacije izabere hrvatski.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
15 godina
protjeran
Šef kaže...

Hvala na odgovoru. Probat ću i taj, u zadnje vrijeme hvaljeni browsare.  

15 godina
protjeran
SilvioS kaže...

Hajde nemojmo baljezgati gluposti o tome da je IE najsporiji samo zato što nosi ime Internet Explorera. Da su zeznuli i IE7 i IE8, jesu... Ali zato IE9 ima što za pokazati!

http://ie.microsoft.com/testdrive/benchmarks/SunSpider/Default.html

Da SilvioS, ali koliko sam upućen taj budući IE 9 neće moći raditi na XP. Jesam li u pravu ili možda stvarno gadno griješim.

15 godina
neaktivan

To je istina. XP se planira totalno ugasiti.

SilvioS, MSP Lead
17 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...

Da SilvioS, ali koliko sam upućen taj budući IE 9 neće moći raditi na XP. Jesam li u pravu ili možda stvarno gadno griješim.

Tako se pisalo, a tko ga zna, možda i promjene tu odluku.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
15 godina
protjeran
Najbrži browser

isprobao sam sve browsere i opera mi je najbolja, a chrome najbrzi, te je jos dosta bugovit...

http://beterz.com/?Referer=151198
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
SilvioS kaže...

To je istina. XP se planira totalno ugasiti.

Hvala na odgovoru i potvrđenoj sumnji. Tako sam i mislio. Da, podrška za SP 2 traje još koji mjesec, možda i manje, a za SP 3 do neke 2014.god. Valjda ću do tada nešto skrpati pa da i ja pređem na Windows 7, a najvjerovatnije s time mi slijedi i mijenjanje ove trenutačne stare konfiguracije.

17 godina
Najbrži browser

Evo nekoliko testova preglednika:

Googleov test -

i Operin odgovor na ovaj test:

.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice