TP-LINK TD-W8901G firmware

poruka: 6
|
čitano: 8.048
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Mogu li u navedeni ruter staviti original firmware od TP-LINKA tako da mi nije optimin?

Gledao sam na njihovoj stranici i ima raznih firmware-a za različite verzije. Piše da se ne smiju mješati verzije.

Kod mene ispod ruter piše da je 3.5 a na njihovoj stranici ima firmware za verziju 3, 4, 5...ali nema za 3.5

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2011 17:08 (iceman89iceman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: TP-LINK TD-W8901G firmware

Nitko ništa?

{#}

16 godina
neaktivan

{#} trebao bih i ja pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Možete.

Prije si napravite hard reset pa backup!!!

Backup: Maintenance -> Firmware -> ROMFILESAVE 

Obratite pažnju na HW verziju, piše iza na naljepnici važan je prvi broj npr. Ver. 3.x  

Također obratite pažnju na opis firmware-a tj. izmjene npr. zadnja verzija za HW 3 ne podržava PVC profile pa nema IPTV.

Optimin firmware će blokirati upgrade, pa preimenujete raspakirani file u "ras" i pokušajte flash kroz web administraciju

ili

preimenujte fajl i spremite ga u root diska npr. C

U terminalu (cmd) upišete: "ftp 192.168.xxx.xxx" (tj. IP adresu modema) -> traži vas password (upišite password) -> upišete  "put C:\ras" -> trebao bi vam se ispisati "File received OK" -> upišite "bye" -> ispiše se "Goodbye for writing flash"

Ugasite modem i ponovo ga upalite i trebao bi imati novi firmware.

Na isti način se radi upgrade D-link DSL-2640R s time da se njemu ne mogu individualno postavit osim kroz CLI PVC-i ali ako se uploada prethodno spremljeni originalni Optimin backup ROM file vrate se sve postavke (iako se i dalje kroz web administraciju ne mogu dodavati PVC-i).

P.S. Ne odgovaram za brickane modeme. Ja sam na isti način napravio update oba modema. D-link je nažalost ostao isto smeće. Mali savjet ne diraj što radi. ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 5:06 (Bura).
17 godina
neaktivan

Hvala na pomoci,

Stalno pucao wlan na smecu od tp linka te na windows mobile uredajima uopce ne radi dok se ne napravi upgrade. A Optimina podrska kaze da je kod njih sve ok :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja sam uspeo da pogresim i updejtovao sam ruter sa pogresnom verzijom firmwera. To jest umesto sa v3 ja sam uradio v6.

Sad ruteru ne mogu prici sa podesavanjem tj sa adresom 192.168.1.1 i ruter mi je beskoristan.

Ima li sanse da se vrati predhodni firmware ili nekako da se uradi neki hard reset i vrati na staro? 

ps. Na mimi web softveru mi prijavljuje ip adresu 127.0.0.1 ali ne mogu pristupiti podesavanju rutera.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice