Postavljanje WLAN mreže unutar zgrade

poruka: 4
|
čitano: 3.153
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Postavljanje WLAN mreže unutar zgradePostavljanje

Pozdrav,

Imam jedan poseban zadatak na poslu koji moram riješiti, a kako do sada nisam takvo što radio trebao bi savjete.

Naime, moram složiti WLAN unutar jedne firme. Objekat je cca 15metara x 40 metara i ima 4 kata + prizemlje + podrum. Ono što ja moram napraviti je pokriti cijelu zgradu sa WLAN mrežom, ograničiti brzinu uploada i downloada na WLAN-u (da nemogu koristiti svih 20Mbps) i WLAN odvojiti od lokalne mreže (iz sigurnosnih razloga) jer će se na WLAN spajati stranke koje posjećuju zgradu. Bilo bi i poželjno da cijela zgrada bude 1 WLAN tako da se podesi samo jedno korisničko ime i lozinka, neovisno o kojem katu zgrade se radi.

Ima li tko kakav savjet što od opreme koristiti (ne mora biti ekstra jeftino, imaju para :) ), ja sam gledao nekakve cisco access pointove sa 3 antene al neznam koji router da stavim kako bi odvojio LAN od WLANA, bilo bi poželjno da access pointovi radi tzv. "hangover" ili kako se to već zove, dakle kada idete sa jednog kata na drugi da jednostavne signal prelazi sa jednog AP-a na drugi bez pucanja veze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Postavljanje WLAN mreže unutar zgradePostavlja

Pronašao sam rješenje koje je zadovoljilo sve potrebe.
Ako će još nekome trebati, koristio sam TP link TL-WA901ND. Ima mogućnost bandwith control, guest wifi network, povezani su međusobno preko WDS-a (na svaki kat po jedan komad) i to bi bilo to...

13 godina
Postavljanje WLAN mreže unutar zgrade

zasto routere zicno ne spojis? po mogucnosti stavi na njih dd-wrt ili openwrt. sigurno postoji u routeru opcija client isolate sa kojim klijent vidi sam sebe i gateway. napravi da se web gui-u moze samo preko lana pristupit tako da wifi klijent uopce ne moze pristupit pocetnom dijelu gdje se upisuje lozinka za konfiguraciju routera

0 0 hvala 1
17 godina
Re: Postavljanje WLAN mreže unutar zgradePostavlja
kljaja89 kaže...

Pronašao sam rješenje koje je zadovoljilo sve potrebe.
Ako će još nekome trebati, koristio sam TP link TL-WA901ND. Ima mogućnost bandwith control, guest wifi network, povezani su međusobno preko WDS-a (na svaki kat po jedan komad) i to bi bilo to...

Ako je profi svrha, gledaj ozbiljniju opremu.

Ideja je centralni WLAN kontroler koji kontrolira i upravlja svim AP-ovima, time možeš dobiti i više WLAN domena (zasebna za goste, zasebna za interne potrebe) i slično. To ti imaju svi veći - Cisco, HP, Fortinet...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice