Pomoc oko uspostave WLAN mreze

poruka: 6
|
čitano: 4.090
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Do donedavno sam bio pod ugovorom T koma i koristio njihovu uslugu ADSL-a sa ruterom Siemens Gigaset SE555.

Znaci taj ruter ima WLAN i imao sam WLAN mrezu koja je radila.

Sad sam se prebacio na Metronet koji nejde preko telefonske zice vec preko optickog kabla i samim time sam morao uzeti njihov Erricson ruter koji na sebi ima utor za opticki kabel, UTP i utor za tel. zicu (telefon).

Sad, oni u ponudi nemaju nikakvih WLAN rutera...

Zanima me, da li ikako mogu spojiti svoj stari WLAN ruter na ovaj postojeci ruter da bi ostvario WLAN mrezu, ili mi mozda treba novi ruter?

Ako mi treba novi ruter, ja za sad nisam uspio naci gdje mogu kupiti ruter za opticki kabel koji na sebi takoder ima i utor za telefon.

Za sada sam probao spojiti ruter jedan na drugi pomocu UTP kabla.

Moj Wi Fi mobitel pronade WLAN mrezu ali ta mreza nema pristup na internet i ne moze se spojiti.

Bojim se da je to zato sto su to jednostavno dva razlicita tipa veze - Optika i ADSL.

U My Computer>Network ne vidim ruter spojen.

Ima li tko mozda nekakvo rjesenje?

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko uspostave WLAN mreze
Jesi na postavkama od mrežne stavio da ti je gateway ip od routera koji ti nema wlan?
17 godina
Kako si spajao?

Ides UTP kabel iz novog rutera na ovaj stari sa wifi, ali nemoj kabel ukljuciti u onaj sto na njemu pise ADSL, nego imas one LAN1, 2, 3, 4. pa u jeda od njih ukljuci, onda probaj traziti. I resetiraj ovaj stari ruter na tvornicke postavke, neka mu sve bude automatsko.
It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Do donedavno sam bio pod ugovorom T koma i koristio njihovu uslugu ADSL-a sa ruterom Siemens Gigaset SE555.

Znaci taj ruter ima WLAN i imao sam WLAN mrezu koja je radila.

Sad sam se prebacio na Metronet koji nejde preko telefonske zice vec preko optickog kabla i samim time sam morao uzeti njihov Erricson ruter koji na sebi ima utor za opticki kabel, UTP i utor za tel. zicu (telefon).

Sad, oni u ponudi nemaju nikakvih WLAN rutera...

Zanima me, da li ikako mogu spojiti svoj stari WLAN ruter na ovaj postojeci ruter da bi ostvario WLAN mrezu, ili mi mozda treba novi ruter?

Ako mi treba novi ruter, ja za sad nisam uspio naci gdje mogu kupiti ruter za opticki kabel koji na sebi takoder ima i utor za telefon.

Za sada sam probao spojiti ruter jedan na drugi pomocu UTP kabla.

Moj Wi Fi mobitel pronade WLAN mrezu ali ta mreza nema pristup na internet i ne moze se spojiti.

Bojim se da je to zato sto su to jednostavno dva razlicita tipa veze - Optika i ADSL.

U My Computer>Network ne vidim ruter spojen.

Ima li tko mozda nekakvo rjesenje?

Koji ruter imas? Ukopcaj ti utp koji ti dolazi iz modema u taj port koji je izdvojen ali u routeru stavi kao vrstu veze dinamic IP i sve ce ti raditi kao prije.

17 godina

Stavi na Siemensu da dobiva adresu preko DHCP-a, kao gateway mu stavi IP adresu metronetovog rutera. Zakaci ih medjusobno preko etherneta i to bi trebalo sljakati.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sve ce dobitit preko dhcp-a. Ne treba nista rucno podesavati osim dinamyc IP kao vrste veze.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice