Vga na Dvi-D

poruka: 11
|
čitano: 3.819
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Vga na Dvi-D

Ovako imam monitor na kojem imam samo ulaz za vga,stara graficka hd 7770 koristi drugi dvi ulaz a sad planiram uzet rx 470 koja ima dvi-d ulaz,jel moguce spojit vga na dvi-d?

Evo gledam u linksu dali je to mozda ovo

https://www.links.hr/hr/adapter-delock-dvi-24-1-m-na-vga-z-crni-200300297

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Vga na Dvi-D

-ne bi vjerovao.. tema postoji, 99% identičan naslov koji je već sam za sebe katastrofa.. pa potraži malo.

+btw, VGA nema ulaz.. ima izlaz.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 19:38 (ihush).
11 godina
ihush kaže...

-ne bi vjerovao.. tema postoji, 99% identičan naslov koji je već sam za sebe katastrofa.. pa potraži malo.

+btw, VGA nema ulaz.. ima izlaz.

Fakat si puno pomogo,nisi trebo ni trosit svoje vrijeme da bih mi napisao da potrazim u drugoj temi odgovor.

Naso sam drugu temu no bas nekih odgovora nisam nasao.

Pitanje je samo dali mogu spojit rx 470 na taj adapter.

Nasao sam i ovo https://www.links.hr/hr/adapter-msi-dvi-m-na-vga-z-200300229

16 godina
odjavljen

Ovo su dva savršena primjera kako naši dragi trgovci kurca ne kuže i kako trpaju dva kompletno različita proizvoda pod isto ime.

https://www.links.hr/hr/adapter-msi-dvi-m-na-vga-z-200300229 - adapter, pasiva, nije pametan, treba mu analogni signal da bi poslao išta na VGA.

https://www.links.hr/hr/adapter-delock-dvi-24-1-m-na-vga-z-crni-200300297 - konverter, aktivna komponenta koja pretvara digitalni signal u analogni (od tuda ogromna razlika u cijeni).

Prvi bi mogao i sam napraviti za 0kn ako si vješt sa lemilicom jer samo preraspoređuje žice u pravi konektor. Ovaj drugi, konverter radi modulaciju signala iz digitalnog u analogni. Tebi treba takav jer ti grafička nema nikakvu analogiju na sebi (i trebat će ti HDMI na DVI-D adapter).

Oni malo boljeg oka će primjetiti da adapter na DVI strani ima drugačije pinove nego konverter i to sa razlogom. Na slici se jako slabo vidi ali bi trebao imati pinove na lijevoj strani posložene u "križ" koji je dozvoljava da se takav adapter upikne u digitalni izlaz (DVI-D).

Doduše, bio je tu na forumu jedan mudrac koji je kliještima potrgao te posebne pinove, upikao adapter u DVI-D i čudom se čudio kako to ne radi.

BTW, dobro ti je ihush rekao, u onoj temi je sve pisalo i ovu si otvarao bezveze - samo zato jer si lijen čitati i tražiti.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
11 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ovo su dva savršena primjera kako naši dragi trgovci kurca ne kuže i kako trpaju dva kompletno različita proizvoda pod isto ime.

https://www.links.hr/hr/adapter-msi-dvi-m-na-vga-z-200300229 - adapter, pasiva, nije pametan, treba mu analogni signal da bi poslao išta na VGA.

https://www.links.hr/hr/adapter-delock-dvi-24-1-m-na-vga-z-crni-200300297 - konverter, aktivna komponenta koja pretvara digitalni signal u analogni (od tuda ogromna razlika u cijeni).

Prvi bi mogao i sam napraviti za 0kn ako si vješt sa lemilicom jer samo preraspoređuje žice u pravi konektor. Ovaj drugi, konverter radi modulaciju signala iz digitalnog u analogni. Tebi treba takav jer ti grafička nema nikakvu analogiju na sebi (i trebat će ti HDMI na DVI-D adapter).

Oni malo boljeg oka će primjetiti da adapter na DVI strani ima drugačije pinove nego konverter i to sa razlogom. Na slici se jako slabo vidi ali bi trebao imati pinove na lijevoj strani posložene u "križ" koji je dozvoljava da se takav adapter upikne u digitalni izlaz (DVI-D).

Doduše, bio je tu na forumu jedan mudrac koji je kliještima potrgao te posebne pinove, upikao adapter u DVI-D i čudom se čudio kako to ne radi.

BTW, dobro ti je ihush rekao, u onoj temi je sve pisalo i ovu si otvarao bezveze - samo zato jer si lijen čitati i tražiti.

Znaci trebat ce mi ovaj konverter da mogu spojit graficku i monitor.

Nekuzim ovo sto si napiso da mi treba hdmi na dvi-d adapter? moj monitor ni nema hdmi nego samo vga.

16 godina
odjavljen

A jel ti grafička ima DVI na sebi?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
11 godina
Sum_of_all_fears kaže...

A jel ti grafička ima DVI na sebi?

Nisi me vjerovatno skuzio,kupujem kroz par dana rx 470 koji ima dvi-d,trenutno imam hd 7770 a ona ima drukciji dvi.

Dakle treba mi taj konverter za rx 470.

16 godina
odjavljen

A onda da, treba ti samo taj konverter ako imaš DVI-D na grafičkoj.

Btw, daj investiraj u neki monitor, nećeš se sa ovim usrećit, sigurno će biti neke degradacije slike...

11 godina
Vga na Dvi-D

U planu mi je uzet BENQ GW2270 nakon sto uzmem graficku jer nema se para za oboje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vga na Dvi-D

Mislim da može i ovo uzeti. Ili ovo. Ili ovo.

HDMI na VGA HDMI na VGA
DVI-D na VGA DVI-D na VGA
DP na VGA DP na VGA
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 21:56 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Sum_of_all_fears kaže...

A onda da, treba ti samo taj konverter ako imaš DVI-D na grafičkoj.

Btw, daj investiraj u neki monitor, nećeš se sa ovim usrećit, sigurno će biti neke degradacije slike...

Kako mislis degradacija slike?nekuzim,sta slika nece biti normalna?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice