Loš rezultat prikaza nakon kalibracije monitora

poruka: 3
|
čitano: 2.119
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Loš rezultat prikaza nakon kalibracije monitora

Kupio sam nedavno kalibrator za monitor Spyder 3 elite. Kalibrirao monitor sljedeći temeljito instrukcije korak po korak. No vrlo sam nezadovoljan rezultatom. Nakon kalibracije monitor bezobrazno vuće na žutu boju, tako da sam morao odokativnom metodom korigirati isti. Čudna stvar je da kad sam isti postupak sproveo na drugom monitoru, rezultat je bio jednako bezobrazan, ali ovaj put je vuklo na plavu boju. Još čudniji podatak je da se monitori (računala na koja su spojeni) nalaze u istoj prostoriji i dakle u istom svjetlosnom okružju. Dakle, neznam otkud toliko odstupanje u temperaturi boje svijetla. Naposljetku dobio sam dojam da sam 1500 kn bacio u vjetar i da možda ipak ja imam oko sokolovo a ne onaj plastični pauk koji je za to i plaćen.

Ima li netko iskustva na tom području pa da me posavjetuje?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Loš rezultat prikaza nakon kalibracije monitor

Možda da posudiš taj tvoj spyder 3 elite pošto radim u tiskari pa da isprobam na nekoliko monitora kako radi kalibracija pošto sam i ja svojim golim okom kalibrirao monitore, pa ti javim rezultate i vratim uredno kalibrator, šta kažeš na tu opciju?

17 godina
RE: Loš rezultat prikaza nakon kalibracije monitor

... ili je problem s kalibratorom već riješio, nakon više od godinu i po (datum).

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice