LCD TV Full HD kao monitor?

poruka: 43
|
čitano: 32.814
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: LCD TV Full HD kao monitor?
peachwoman kaže...

i sad kad sam tu sve lijepo napisala vidim naslov topica LCD TV Full HD kao monitor?{#}

I skužim da ja trebam monitor u funkciji monitora pa onda tv-a, a ne obrnuto....{#}

sve ti je to slicno{#}

17 godina
peachwoman kaže...

i sad kad sam tu sve lijepo napisala vidim naslov topica LCD TV Full HD kao monitor?{#}

I skužim da ja trebam monitor u funkciji monitora pa onda tv-a, a ne obrnuto....{#}

Ok, odlično si poslikala sistem, dakle imaš integriranu grafičku na matičnoj i to nešto

starije generacije. Vjerojatno ima samo Dsub konektor. U tom slučaju - u pravu si;

najbolji izbor je monitor koji može poslužiti kao tv.

Za tv, postoje dvije opcije.

1.monitor sa tv tunerom

2.dvb-t tuner za pc i "običan monitor.

...

Ako si zadovoljna trenutnim monitorom i ne smeta ti da radi kompjuter kad gledaš tv program,

2. opcija, DVB-t tuner ti je najpovoljnija. Kad si na vemilu, to ti je ovo:

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1013570

...

ako želiš i novi monitor, opet ovisi koliko novaca: kvalitetniji su IPS modeli, pa recimo

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1015772 će za 1590 kn davati

istu sliku iz svih kuteva

(za razliku od njega, jeftini TN matrica modeli mijenjaju boju kako dižeš pogled)

provjeri si još jednom imaš li dodatnog mjesta 5 cm,

jer ovaj je monitor 54,87cm širine, 23cm dubine i 42,19 cm visine!

ako nemaš, MORAT ćeš tražiti 20" model!...

ako želiš monitor s tv-om, onda na istom tom vemilu ti je cijela rubrika

"Monitor/TV" i tamo su svi monitori s TV tunerom.

13 godina
neaktivan

Jao ti si divan, svaka čast, sad mi je ono ko da si mi obriso zamazana stakla na naočalama{#}.

ovih 49 centimetara mi je od zida do ruba stola, a duljina stola mi je 59 cm, tj.mjerila metrom meni je taman neki 22 inch -a{#}, imam lufta još oko njega{#}....Bit će da sam nekaj krivo napisala, hahaha{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 19:54 (peachwoman).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1013579

Evo ovog si sad gledam i čini mi se da ima sve kaj treba ili da još učim, hahahahaha.... Jel ovaj ima dva izlaza?VGA i DVI?Ja vidim kod sebe na mašini VGA ulaz, e sad dal je ovaj bijeli DVI ne znam{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 20:04 (peachwoman).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

aj kad je vec tema bumpana, imam i ja pitanje :) ako spojim tv na pc preko hdmia, dal mogu ja igrat na vecoj rezi igre od 1366x768 (pc in reza <<) ? 

0 0 hvala 0
17 godina
peachwoman kaže...

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1013579

Evo ovog si sad gledam i čini mi se da ima sve kaj treba ili da još učim, hahahahaha.... Jel ovaj ima dva izlaza?VGA i DVI?Ja vidim kod sebe na mašini VGA ulaz, e sad dal je ovaj bijeli DVI ne znam{#}

Taj ima sve, lako se spoji na tvoj kompjuter, ali je on TN matrica(jako promijeni boju ako pomakneš glavu gore-dolje) 

i recimo samo zbog tv tunera koji je ugrađen u njega, košta 500 kn više od onog monitora sa kvalitetnijom slikom koji sam ti predložio;)

No ako ti smeta da radi kompjuter dok gledaš tv, pa želiš monitor koji može raditi kao tv neovisno ko kompjuteru - bit će sasvim u redu.

evilclone kaže...

aj kad je vec tema bumpana, imam i ja pitanje :) ako spojim tv na pc preko hdmia, dal mogu ja igrat na vecoj rezi igre od 1366x768 (pc in reza <<) ?

A imaš Full HD TV?

E to sam ja imao problema na pc-u koji je imao integriranu grafičku (hd4200). Kad sam stavio zasebnu grafičku (najjeftinija pasivna hd5450)

sve je bez problema preko hdmi-a proradilo na 1920x1024 na tv na prepoznatoj frekvenciji i istodobno se uredno vidi i na PC monitoru i TV u u kojoj god kombinaciji hoću

(spanning, mirroring, actvive video blabla).

13 godina
neaktivan

aha, pa onda ću naći nešto što ima tu bolju matricu odnosno onu koju si mi ti preporučio, samo mi reci šta mora pisati?IPS panel?

Ili još nisam toliko dobra da shvatim da ne postoji monitor/tv (znači monitor sa tv tunerom ) koji ima IPS panel....{#}

Jer, gdje god pogledam te monitore sa Tv Tunerom, nema u specifikaciji tog IPS panela.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 23:53 (peachwoman).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma znaš kaj toliko sam kopala i definitvno se odlučila za ovaj koji sam gledala na VE-MILu, pogotovo sad kad sam ga našla u Protisu za  430,00 kn manje...na akciji i u Top 10 najtraženijih artikala i 36 mjeseci garancije, pa di puklo{#}

Hvala ti na trudu i strpljenju, naučio si me svašta {#}

1 0 hvala 0
17 godina
peachwoman kaže...

aha, pa onda ću naći nešto što ima tu bolju matricu odnosno onu koju si mi ti preporučio, samo mi reci šta mora pisati?IPS panel?

Ili još nisam toliko dobra da shvatim da ne postoji monitor/tv (znači monitor sa tv tunerom ) koji ima IPS panel....{#}

Jer, gdje god pogledam te monitore sa Tv Tunerom, nema u specifikaciji tog IPS panela.

Da morao bih pogledati, moguće je da u klasi monitora s tv-om nema IPS matrice.

Ako baš mora biti tv monitor, a ne monitor na kompu sa instaliranim tv-om - nema problema,

odi u Ve-mil (njega spominjem jer si rekla da kod njih gledaš, ali može bilo koji dućan koji

izlaže monitore: emmezetta, links i sl.) i tamo pogledaj sliku uživo na monitoru koji odabereš.

Morali bi ti dozvoliti i ako nije uključen. Moguće da ti je sasvim u redu slika, noviji TN imaju

poboljšan kut gledanja. Raspitaj se odmah i kakve zvučnike imaju ugrađene, dobija li se antena i sl.

peachwoman kaže...

Ma znaš kaj toliko sam kopala i definitvno se odlučila za ovaj koji sam gledala na VE-MILu, pogotovo sad kad sam ga našla u Protisu za 430,00 kn manje...na akciji i u Top 10 najtraženijih artikala i 36 mjeseci garancije, pa di puklo{#}

Hvala ti na trudu i strpljenju, naučio si me svašta {#}

A ako može u jeftinijem dućanu, super:)

Ma super je to model za radni stol, evo ti ovdje

doduše češka

video recenzija modela, ali razumijemo ih bez problema, jel;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 0:51 (overhaul).
14 godina
neaktivan

A imaš Full HD TV?

E to sam ja imao problema na pc-u koji je imao integriranu grafičku (hd4200). Kad sam stavio zasebnu grafičku (najjeftinija pasivna hd5450)

sve je bez problema preko hdmi-a proradilo na 1920x1024 na tv na prepoznatoj frekvenciji i istodobno se uredno vidi i na PC monitoru i TV u u kojoj god kombinaciji hoću

(spanning, mirroring, actvive video blabla).

imam jedan, kupujem drugi :) vjerovatno neka toshiba 32"-samo jer su cheap, btw ja imam graf nvidia gtx 560 ti,pa oko graf nece bit problema :) 
i jos jedno pitanje, pc mogu spojit na bilo koji tv koji ima hdmi ? tako da ako tv npr nema vga/pc in jos uvijek ih mogu spojit hdmi-em ?  

17 godina
Naravno, morao bi moći. 560tka ima hdmi izlaz, dakle bez problema.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
evilclone kaže...

možeš naravno, najveća rezolucija je uvjetovana monitorom/tv na koji spajaš tv...koliko dobro ćeš moć vrtit igre na određenoj rezoluciji to je stvar snage komponenti u kompu (grafe)....iako je full hd tv recimo, ti možeš namjestit u winsima manju rezoluciju...

samo krupno, ništa sitniš
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
peachwoman kaže...

Ok, odlično si poslikala sistem, dakle imaš integriranu grafičku na matičnoj i to nešto

starije generacije. Vjerojatno ima samo Dsub konektor. U tom slučaju - u pravu si;

najbolji izbor je monitor koji može poslužiti kao tv.

Za tv, postoje dvije opcije.

1.monitor sa tv tunerom

2.dvb-t tuner za pc i "običan monitor.

...

Ako si zadovoljna trenutnim monitorom i ne smeta ti da radi kompjuter kad gledaš tv program,

2. opcija, DVB-t tuner ti je najpovoljnija. Kad si na vemilu, to ti je ovo:

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1013570

...

ako želiš i novi monitor, opet ovisi koliko novaca: kvalitetniji su IPS modeli, pa recimo

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1015772 će za 1590 kn davati

istu sliku iz svih kuteva

(za razliku od njega, jeftini TN matrica modeli mijenjaju boju kako dižeš pogled)

provjeri si još jednom imaš li dodatnog mjesta 5 cm,

jer ovaj je monitor 54,87cm širine, 23cm dubine i 42,19 cm visine!

ako nemaš, MORAT ćeš tražiti 20" model!...

ako želiš monitor s tv-om, onda na istom tom vemilu ti je cijela rubrika

"Monitor/TV" i tamo su svi monitori s TV tunerom.

Kupila sam ipak ovo{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice