Kolika je garancija na moj LCD monitor?

poruka: 9
|
čitano: 4.216
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kolika je garancija

Monitor  lcd mi se pokvario nakon 2god. Na originalnoj ambalaži je navedeno velika reklama da je garancija 3 godine, tako mi je i prodavač rekao prilikom kupnje, sada kada se pokvario u servisu kažu da na knjižici od garancije navedeno da traje 1god i da se oni pridržavaju toga pa da mi ne mogu servisirati monitor.

Da li ko ima sličnih iskustava i što mi je raditi

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Kolika je garancija
stela kaže...

Monitor  lcd mi se pokvario nakon 2god. Na originalnoj ambalaži je navedeno velika reklama da je garancija 3 godine, tako mi je i prodavač rekao prilikom kupnje, sada kada se pokvario u servisu kažu da na knjižici od garancije navedeno da traje 1god i da se oni pridržavaju toga pa da mi ne mogu servisirati monitor.

Imaš li gdje na pismeno da garancija traje tri godine? Na računu, na papiru s popisom garancija koji si dobila uz račun?

stela kaže...

Da li ko ima sličnih iskustava i što mi je raditi

Ako nemaš crno na bijelo da ti je garancija na monitor tri godine (ili još gore, ako ti u garantnoj knjižici piše da je garancija godinu dana), mislim da znaš što ti je raditi - platiti popravak ili kupiti novi monitor.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 10:08 (mbaksa).
13 godina
neaktivan

Crno na bijelo je samo specifikacija na garantnom listu od proizvođača da je garancija 1god. dok na orginalnom pakiranju reklama dva pedlja velika da je garancija 3god. kad sam ga kupovao prodavač je rekao da trebam sačuvati originalan račun i da nema problema iako u garantnom listu nije ispunio nikakve podatke.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Kolika je garancija na moj LCD monitor?
stela kaže...

Crno na bijelo je samo specifikacija na garantnom listu od proizvođača da je garancija 1god. dok na orginalnom pakiranju reklama dva pedlja velika da je garancija 3god. kad sam ga kupovao prodavač je rekao da trebam sačuvati originalan račun i da nema problema iako u garantnom listu nije ispunio nikakve podatke.

Jedno je jamstvo koje daje proizvođač (probaj se obratiti proizvođaču), a drugo je jamstvo koje daje prodavač ili zastupnik/uvoznik. Ako se ne varam, bila je jedno vrijeme situacija recimo s diskovima - dobiš kao pet godina garancije, s tim da u prve tri godine reklamaciju će rješavati prodavač, a u 4. i 5. se moraš obratiti proizvođaču.

Prodavač te lijepo nasanjkao. I sam kažeš da piše da je garancija godinu dana - stvar je jasna. Reklame na pakiranju su nebitne.

13 godina
neaktivan

Ne mogu virovat, zvao sam jutros zastupnika koji je dao 3god, jamstvo kazao mu situaciju a on meni da je sve ok i da ga odnesem u ovlaštenog servisera i da ga je dužan popraviti a ako ga ne može popraviti da ga pošalje njima u zagreb i da će ga oni popraviti.

Stvar je u tome da sam ga ranije nosio u istog ovlaštenog servisera koji mi je kazao da je garancija onolika koliko piše u jamstvenom listu od proizvođača.

Preostaje mi čekati 20ak dana pa ću znati je li ovaj novogodišnji poklon stvaran.

"lcd smartvision 20.1 wide w2005s12-d"

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 14:47 (stela).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Koji monitor je inače u pitanju?

15 godina
neaktivan

Ja sam u 11mj poslao monitor LG W2253TQ na servis.Garancija je 3 godine,a njemu su prošle 2 godine.Nisu ga mogli popravit i dobio sam isti takvi novi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo samo da vas sa veseljem obavijestim da mi se sa servisa vratio popravljen monitor i radi OK. priznali su garanciju koja je bila navedena reklamno  na ambalaži 3g. i nigdje više.

1 0 hvala 0
17 godina
stela kaže...

Evo samo da vas sa veseljem obavijestim da mi se sa servisa vratio popravljen monitor i radi OK. priznali su garanciju koja je bila navedena reklamno  na ambalaži 3g. i nigdje više.

Bravo za njih. To je pouka ubuduće - jamstvo je ono što piše u jamtvenom listu. Nosilac jamstva u RH nije proizvođač već uvoznik / zastupnik.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice