Hmm, imas pravo, ja sam mislio da je u ed bar 1000kn povoljnije nego kod nas, ali sad smo izgleda i mi korigirali cijene...
i ovaj mi izgleda ok:
Hmm, imas pravo, ja sam mislio da je u ed bar 1000kn povoljnije nego kod nas, ali sad smo izgleda i mi korigirali cijene...
i ovaj mi izgleda ok:
Joj, ne bih iz edigitala, mislim da ne moram objasnjavati zasto.
Biram izmedu 1440p ips 60hz i 1440p tn 144hz..
LED DELL S2716DG taj su preporučili
Heh nezz dal da se smijem ili plačem,jel oni to preporučuju TN u zamjenu za IPS-a?
Heh nezz dal da se smijem ili plačem,jel oni to preporučuju TN u zamjenu za IPS-a?
da taj su mi preporucili,mislim gledao samtaj monitor i stvarn je ok,usporedbu su radili sa asusom koji ima IPS matricu,a jucer kad sam guglao koji sad da uzmem,manje vise svi koriste istu IPS matricu samo sta je kod asusa ocito bug najvise izrazenaiji.iskreno malo sam se razocaro u kvaltetu boja,bolje su boje na mom drugom monitoru,jbga on ima 60hz
Kužim ja to sve,ali ako kupuješ ips-a onda kupuješ bolje boje,kuteve gledanja i sl.Znaš kaj tražiš i kaj te zanima i zbog čega?Kad ti onda prodavač radi lošeg panela preporučuje TN od Della to mi je smijeh
asus MX279H mi je drugi monitor,i on ima boje bolje nego ovaj asusov ajmo rec premium,samo staje ovaj jeftiniji tri puta
trazio sam jucer cijeli dan koji da uzmem,i nisam naso ni jedan a da nije neko piso da je imao isti problem
Jesi skinuo kalibracijske postavke sa tft-a?nebi trebao bit lošiji od starog asusa po pitanju boja?control panel od nvidie i postavke boja na full spectrum?
Jesi dao u driverima RGB range na full?
Gle ako smo realni ili iskreni, bilo koji LCD panel je sranje na kvadrat kad se uspoređuje sa umrlom Plazmom.
OLED ili Mobitel AMOLED da ne spominjem, ali jefitnijih OLED monitora nema i neče ih bit još dosta vremena.
OLED ili Amoled=nema pozadinskog svjetla
Opet isto ako smo realni, VA/AMVALCD panel je karakteristikama ipak najbliži OLED ili AMOLED tehnikalijama.
Ovaj video jako dobro ili precizno prikazuje tu razliku. Dakle VA/AMVA vs IPS na kojem se vrlo očito vide njegove klasična mane, ili isprano/loš kontrast i crna boja+IPS Glow+probijanje pozadinskog osvjetljenja.
evosad skino,boje ok,jbga,pun k...toga treba podesit,kopiro sam samo sta su naveli i to je to
kak to mislis?nisam nista diro po driverima,jedino sam stavio na nvidia colors
vidim da znate vise od mene,koji da kupim onda monitor??mora bit g-sync i 27 incha,odo sad na sljaku,ovo sta ste okacili cu proucit kad dodjem sa posla,Hvala sto se trudite da mi pojasnite
Na racing mi je podeseno,ako n ato mislis
Na racing mi je podeseno,ako n ato mislis
Znaci na desktop desni klik, pa odaberes Nvidia control panel onda change resolution. I onda ti pise malo nize Output color format to stavis RGB a Output dynamic range na Full
Ja sam ga uzeo, alzashop 535eura. :D
Pozdrav
Slazem novu konfu sa gtx1070 ili 1080ti (nisam jos siguran) i i7icom a trenutno imam LG Flatron IPS234 monitor. Zanima me ima li potrebe mjenjati ga i za koji monitor ga mjenjati? Gledao sam nesto malo vece od 25-27", i gledao sam curved lcd-e pa nisam ni sam vise siguran. Rad, igrice i ponekad filmovi. Zahvaljujem :)
BTW cijena, da nije nesto ubitacno skupo preko 2-2,5 milje
Razmisljam da li se isplati uopce mjenjati moj monitor ako ne planiram izdvojiti vise od 3-3,5 k kuna? To mi je stvarno gornji plafon i moram negdje podvuci crtu, volio bi imati i gsync i ostale điđe ali neznam dali su one uopće toliko vidljive i primjetljive (većinom igram MP igre tipa cs:go, pubg,lol i slicno)
http://com2000.hr/shop/dell-ultrasharp-2405-2407wfp-24-lcd-1920x1080/
jel ovo valja kaj?
ili ovo: http://rabljena-racunala.com/index.php?route=product/product&path=25_70&product_id=273
Pozdrav trebao bih preporuku monitora za programiranje,photoshop i gaming do nekih 1500 kn. Idealno bi bilo 27"+ i 1440p ekran makar ne znam jeli to opće moguće. Ako nije bolje da bude 1080 p nego manja dijagonala.
General poslije bitke.....najbolji su mi ovi što na ytube postaju videa o razlici između 60hz i 144hz monitora a ja gledao na 59,50hz.
Ako ga niste prije vidjeli teško je,barem meni,uzeti ozbiljno revjuere o bilom kojem komadu hardware-a da se radi.Intenzivnih 2 tjedna gledanja i čitanja o 144hz uglavnom me je dovelo gdje sam i počeo istraživanje,nigdje.Znao sam jedino da ne želim plaćati 1000-2000kn više za brend nahajpan da boli,jer ionako porez na g-sync bio sam spreman prećutno platiti.A sa AOC imam samo pozitivna iskustva,nažalost to za neke brendove nemogu reći koji su uredno otkazivali 4-5 dana nakon isteka garancije....ali to je druga priča.
U trgovini bio je izložen jedan 27' ,IPS,1440p,ne sjećam se imena proizvođača....sa nevjerojatno zrnatom slikom,postavke su bile ok...144hz@1440p....ali.Nemogu reći da me je drugi 27',IPS,144hz oduševio,mislim da je bio upravo od DELL-a,ja sam vidio zrnastu sliku....
Pa sam odmah odlučio se za "manje pakiranje" sa više pixela...ili kako već...po kvadratnom km...pa time prikaz ima near IPS,slika kao da "iskače" iz okvira i zanimljivo kut gledanja nema nikakav utjecaj na kvalitetu.Međutim to sve dođe po cijenu spartanske opreme i bez priručnika,izbornik od kojeg vam se čini da imate pamćenje zlatne ribice,pa svaki put nanovo treba učiti gdje je šta i na to sve moraju se kalibrirati boje,po defaultu sve dođe na 65.
Ali nema odumrlih pixela i još neznam kakvih problema.
Prvo paljenje je bilo wow...ta oštrina slike...oduševljeno gledavši ne shvaćajući da radi na 60hz jer sam spojio HDMI kabel...dok nisam skužio za šta služi onaj deblji sa utisnutim "DP" na njemu....oko puca od oštrine,ispravio mi je dioptriju.
Napravio sam mali test te zovnuo susjeda,okorjelog gejmera kojemu ništa nisam rekao o kupnji,u petoj sekundi pitao "šta nije ovo 144hz monitor?",ostao je impresioniran prikazom,bojama ponajviše,brzinom.Drugi testni subjekt bila je supruga,koja je radila par sati za tim monitorom....zatim prešla na laptop da bi mi rekla kako joj nešto nije u redu sa slikom "nekako je mutna" .Zatim je je zvala sa posla da pita za moju bližu rodbinu;tamo radi na tri 60hz monitora.
Razlika je čak i u običnom dnevnom radu,ne samo gejmingu,nadam se da 144hz bude bio standard.
Nisam imao niti vidio niti mi je trenutno potreban 60Hz+ monitor, ali mogu reći da 1440p na 24'' izgleda predobro. Slika je tako oštra da je to neusporedivo s 1080p, a i posebno 1080p na 27''.
Zaboravio sam napomenuti da bi na njega vjerovatno bio spojen i PS4 pa bi bilo dobro da ima i 2 HDMI-a ili 1 DP 1 HDMI