vidi se okom,poslo sam im mail,trebali bi mi dati novi(kojeg vise nemaju na skladistu),nije mi jasno da toliko kosta a takvu gresku naprave na nekoliko tisuca komada
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Poštovani,
Očito greška u seri proizvoda dotičnog proizvođača.
Možete vratiti monitor na naš odjel reklamacija (zgrada do poslovnice Trešnjevka)
Moja preporuka što se općenito monitora tiče je Dell, koji je daleko kompletniji i kvalitetniji od Asus-a što se tiče monitora.
LED DELL S2716DG taj su preporučili
vidi se okom,poslo sam im mail,trebali bi mi dati novi(kojeg vise nemaju na skladistu),nije mi jasno da toliko kosta a takvu gresku naprave na nekoliko tisuca komada
Zbog tog problema sam ja uzeo Acer-a, jer BLB je najvidljiviji upravo na Asus-u, mada Asus, Acer i AOC imaju isti panel, ali najveće problem ima Asus sa BLB.
vratit ču ga.a sad sata da uzmem neam pojma,jos najbolje da sam uzeo sa TN panelom,nisam vise pametan
Naručio prije par dana LG ultra wide 29um69g.
Čekam dostavu u utorak najvjerojatnije.
Zanima me što prvo da provjerim kad monitor stigne? Vidim probleme s bleedom itd? S kojim programom da provjerim?
Monitor će služiti samo za surfanje, filmove i osnovne stvari. Dali su ugrađeni zvučnici kvalitetnijih od geniusovih usb za 70etak kn koje imam sada? Pošto se ionako monitor nalazi u malom stanu i ne trebam jače zvučnike, a prostor bi dobro došao pa odmah maknem te usb zvucnike!
E da, kako YouTube i ostale net stranice su prilagođene za 21:9 format?
vratit ču ga.a sad sata da uzmem neam pojma,jos najbolje da sam uzeo sa TN panelom,nisam vise pametan
Ako te ne smeta TN, a ima sve kao i Asus onda si pikni ovaj Dell S2716DG.
Po ovoj recenziji je kao dobar

Pozdrav
Slazem novu konfu sa gtx1070 ili 1080ti (nisam jos siguran) i i7icom a trenutno imam LG Flatron IPS234 monitor. Zanima me ima li potrebe mjenjati ga i za koji monitor ga mjenjati? Gledao sam nesto malo vece od 25-27", i gledao sam curved lcd-e pa nisam ni sam vise siguran. Rad, igrice i ponekad filmovi. Zahvaljujem :)
BTW cijena, da nije nesto ubitacno skupo preko 2-2,5 milje
Za gaming ti ne bih preporucio 4k monitor, i 1070 i 1080ti se u vecini slucajeva muce sa tom rezom za ugodno igranje, 1080ti jos nekako, 1070 uglavnom dobro ispod 60 fps-a.
Radije 1440p i visoki refresh rate monitor, mada je to malo teze naci za te novce.
Trazim monitor do nekih 1300kn. Osim surfanja, worda i tih osnovnih stvari, najvise bi se koristio za Photoshop, Illustrator i slicne programe. Od igara eventualno ove sportske simulacije. Ne znam apsolutno nista o panelima, ali koliko mi google pomaze, mislim da trebam monitor s IPS panelom. Isao bih na dijagonalu od 24". Preferiram Futuru, ali moze i neka druga fizicka trgovina u Zagrebu.
Na zadnjih desetak stranica glavni prijedlozi su:
AOC I2481FXH
Benq GW2406Z i
LG 24MP59G-P
Ima li uopce neke velike razlike medju njima ili se sve moze svesti na to da uzmem onaj s najvise garancije i koji mi je najljepsi? :D
Evo da se i ja priključim na temu backlight bleedinga (BLB). Stigo mi je jučer BenQ BL2711U. Kutija u kojoj je bio je bila neoštećena i sve je upučivalo da nema nikakvih problema. Otpakiro ga i prvi dojam je bio WOOOW Preprejbno.....Ehhh sad, išao sam odmah provjeravat mrtve pixele kojih nije bilo, te nakon toga BLB. Nažalost, BLB postoji i najviše je izražen u donjem lijevom kutu

Meni je to previše BLB. Ja sam si uzeo manji 24'' Benq Bl2420PT 1440p. Isto, čista lutrija kako te zapadne s time, i kad sam ga upalio i testirao, vidio sam da uopće ne pati od tih famoznih problema :D. Mijenjaj, ako bude gori BLB, pa valjda mozes dobiti novce nazad.

Ja bi ga mjenjao prvenstveno radi groznog odzavia (14ms), a također bi išao na nešto veću rezu od 1080p akd već ideš na tako jake kartice.
Ako mozes protegni se još malo pa uzmi ovo
Pogledat cu malo na amazonu kako mu se vrte cijene. Imas jos neki prijedlog mozda
Za gaming ti ne bih preporucio 4k monitor, i 1070 i 1080ti se u vecini slucajeva muce sa tom rezom za ugodno igranje, 1080ti jos nekako, 1070 uglavnom dobro ispod 60 fps-a.
Radije 1440p i visoki refresh rate monitor, mada je to malo teze naci za te novce.
Mogu se ja protegnuti ako se isplati nije problem, kad sam dao vec toliki novac u neke "nevidljive" stvari dat cu i vise za nesto u sta cu buljiti cijelo vrijeme :D
Acer Gaming XF270HUA Ja gledam tog, a mozda bi i ti trebao. cca 500eura košta.
I ja bih ga možda uzel
Zanimljivo, sviđa mi se...samo baš gledam, ne mogu ga nigdje drugdje naći osim na toj stranici koji si ti linkao....to mi je malo čudno da ga baš nitko drugi nema. Al uvrstit ću ga u uži krug definitivno, hvala ti
Acer Gaming XF270HUA Ja gledam tog, a mozda bi i ti trebao. cca 500eura košta.
I ja bih ga možda uzel
Hmm, malo mi je to ipak previse. Valja li LG 27UD58 (ili 27UD68 neznam koja je razlika) ili mozda dell u2715h ? Isplati li se davati novac na neki 144 hz monitor?
EDIT neda mi se bas previse gledat vise, ako moze nesto do 450 funti sa amazona uk da to puknem i gotovo...
Mislim da bolje od ovoga za te novce ne mogu naći:
1. 27" LG 27UD68-W (LED Monitor - 4K UHD IPS, 16:9, 5M:1, 350cd/m2, 5ms GTG, 3840x2160, sRGB >99%, 2x HDMI, DisplayPort, Flicker Safe, FreeSync, Black Stabilizer, VESA, matte)
2. 27" LG 27UD68P-B (LED Monitor - 4K UHD IPS 16: 9 5M: 1, 350cd / m2, 5ms GTG, 3840x2160, sRGB> 99%, 2x HDMI, DisplayPort, Flicker Safe, FreeSync, Black Stabilizer, VESA, matt, adjustable height stand)
Koliko vidim, razlika je jedino ta šta ovaj 1. nema pivot funkciju (ali ima VESA šta mi odgovara jer tak i tak koristim zidni nosač), te čak ima veći brightness (350 cd/m2) dok je ovaj drugi skuplji za cca. 500kn, a ima pivot i 300 cd/m2. Valja li gledati te modele ?
Pozdrav,
trazim dobar monitor za posao koji ce sluziti kao dodatni display uz laptop. Prije 2,3god dobio sam tu preporuku za DELL P2414H i jako sam zadovoljan s njime. Tako da sam razmisljao o nabavci istog, no vidiio sam u ponudu noviji model, DELL P2417H. Da, ne ili imate mozda preporuku za neki drugi model/monitor?
Veličina da je 24", da se moze podesiti visina i nagib... najvise bi se koristio za office i jos neke programe, ali dosta ceto znam upaliti jos Ps ili Illustrator ili premier... cijena do cca 1500kn bez PDVa :)
Mjesec dana je tvoj mlađi i kritičan je BLB. Baš mi je žao što ga vraćaš i ideš po drugi jer je monitor brutalan, al' kao što su naveli valjda je to 50%/50% hoćeš li ili ne imati BLB odnosno da je to zbog IPS panela.
Mjesec dana je tvoj mlađi i kritičan je BLB. Baš mi je žao što ga vraćaš i ideš po drugi jer je monitor brutalan, al' kao što su naveli valjda je to 50%/50% hoćeš li ili ne imati BLB odnosno da je to zbog IPS panela.
ma brutalan pm.. svaki drugi im je takav ako ne i svaki, po cemu je brutalan? po specifikacijama a panel katastrofa...
ja 6 tisuca kn da dam za monitor ocu da bude perfektan a ne sranje..

Zanima me što prvo da provjerim kad monitor stigne? Vidim probleme s bleedom itd? S kojim programom da provjerim?
Monitor će služiti samo za surfanje, filmove i osnovne stvari. Dali su ugrađeni zvučnici kvalitetnijih od geniusovih usb za 70etak kn koje imam sada? Pošto se ionako monitor nalazi u malom stanu i ne trebam jače zvučnike, a prostor bi dobro došao pa odmah maknem te usb zvucnike!
Itko?
Itko?
backlight bleed imaju svi monitori, samo je manje izrazen kod amva matrica...ips glow ces vjerojatno primjetiti, ali to je normalno za sve monitore sa ips matricom...jedino sto bih ja napravio je startao neki monitor test, da imam cistu bijelu pozadinu na ekranu i potrazio mrtve/zaglavljene pixele, pa reklamirao ako ih ima...izuzev toga, dobro si ubo(extreme digital?), ali ima i jeftinija verzija, za 1600kn, isto ed...nisam bas siguran da se isplati dat toliko vise koliko si ti dao...imho, amva matrica je dusu dala za 4k monitore i gledanje filmova...ovaj tvoj je vise za igranje, i to ponajvise simulacije...eventualno da igras na 1920*1080 prozoru i na visku prostora sa strane stavis nesto drugo...
Kupio sam konfu, trebao sam i monitor ali nisam jer ne znam koji.
Dajte mi nekaj predlozite do max 500eura (hr ili eu shop)
Konfa je dolje u prilogu.
Itko?
backlight bleed imaju svi monitori, samo je manje izrazen kod amva matrica...ips glow ces vjerojatno primjetiti, ali to je normalno za sve monitore sa ips matricom...jedino sto bih ja napravio je startao neki monitor test, da imam cistu bijelu pozadinu na ekranu i potrazio mrtve/zaglavljene pixele, pa reklamirao ako ih ima...izuzev toga, dobro si ubo(extreme digital?), ali ima i jeftinija verzija, za 1600kn, isto ed...nisam bas siguran da se isplati dat toliko vise koliko si ti dao...imho, amva matrica je dusu dala za 4k monitore i gledanje filmova...ovaj tvoj je vise za igranje, i to ponajvise simulacije...eventualno da igras na 1920*1080 prozoru i na visku prostora sa strane stavis nesto drugo...
Dao sam točno 1916 kn u mall.hr. stvarno odlična ponuda, a naš dućan. Ed sam izbjegao u širokom luku na preporuku forumaša.
Imam benq s amwa i da, lijepo je za filmove. Ali njega ću premjestiti na drugi PC, a ovaj sam najviše uzeo da ne vidi se crna traka dolje i gore na filmovima + dobra ponuda, a i mislim da sam osiguran za budućnost s 21:9 formatom.