Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.575
|
čitano: 5.698.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Koji monitor kupiti

Ali što ne valja s Chromeom? Ili bilo čime? UW je samo širi ekran i to je to, nije čak ni high-PPI i ne treba skaliranje (to je 1080 ili 1440 samo malo širi). Ako i skaliraš, od Windowsa 10, pogotovo 1607, s ničime nema problema kod skaliranja.

prodajem jednu od mašina
17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Dali posjeduje netko koji od ova dva monitora i koji su vam dojmovi?

LG 34UM88-P - ovo je ultrawide

LG 27UD68-W - taj se razlikuje od donjeg samo u tome što nema usb-c i nemože postolje ići gore-dolje i zakretati se za 90 stupnjeva
LG 27UD88-W

kojim putem ići, ultrawide ili 16:9?

molim da samo komentiraju ljudi sa iskustvom koji posjeduju takve monitore ili slićne, hvala

0 0 hvala 0
13 godina
Danijel5 kaže...

Dali posjeduje netko koji od ova dva monitora i koji su vam dojmovi?

LG 34UM88-P - ovo je ultrawide

LG 27UD68-W - taj se razlikuje od donjeg samo u tome što nema usb-c i nemože postolje ići gore-dolje i zakretati se za 90 stupnjeva
LG 27UD88-W

kojim putem ići, ultrawide ili 16:9?

molim da samo komentiraju ljudi sa iskustvom koji posjeduju takve monitore ili slićne, hvala

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=267&jumpto=5222241&sort=asc&view=flat

Možda pomogne

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koji monitor kupiti

namjena gaming, zatim surfanje i filmovi.

AOC G2460VQ6

AOC I2481FXH

Samsung LS24F350FHUXEN

Benq GW2470h

Ako može odgovor, zašto baš neki od njih. Cijenio bih pomoć, ili ako imate neki bolji 24" samo dajte. 

0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

BENQ Ako ces se baviti sa necim sto zahtjeva bolju kvalitetu boja i opcenuto slike,  AOC G2460VQ6 ako je za gaming.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
jurica_82 kaže...

Koji monitor kupiti

AOC G2460VQ6

AOC I2481FXH

Samsung LS24F350FHUXEN

Benq GW2470h

Ako može odgovor, zašto baš neki od njih. Cijenio bih pomoć, ili ako imate neki bolji 24" samo dajte. 

Svejedno... Kupis onaj jeftiniji sa sto vise garancije. Ionako ne trazis monitor za neku profesionalniju uporabu.

17 godina
jurica_82 kaže...

Koji monitor kupiti

AOC G2460VQ6

AOC I2481FXH

Samsung LS24F350FHUXEN

Benq GW2470h

ja bih ti opet preporucio AOC I2481FXH od tih navedenih upravo zbog IPS matrice.
 razliku izmedju 1ms i 4ms neces primjetiti u gamingu, a kada budes gledao film pa se izvalis negdje na krevet npr, itekako ces primjetiti distorziju slike TN matrice.

ovaj benq ne bi preporucio zbog AMVA matrice jer ces u gamingu primjetiti ghosting.

lp.

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Da, nikako nemoj ići na TN, stvarno nema razloga. Uzmi IPS ili VA, što ti više odgovara.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Decki hvala na brzim odgovorima. Tog ghostinga me i strah kod benq-a.. Onda ici na aoc ips najbolje?! A samsung on ima freesync?! Kakav je on nasprema aoca?

0 0 hvala 0
11 godina

CyberDemonVZ

Ustvari je to Samsungov panel sa nesto jeftinijim AMVA panelom, reza je prakticki 4K i 3440x1440p se reklamira kao 4K... Nelose i kako velis 2x jeftinije, nego slicni Acer i Asus: http://www.nabava.net/search.php?q=3440+100hz (cijena nije nabijena u odnosu na .de).

Sto se black crusha tice, kao i kvaliteta boje, zavisi o cijeni AMVA monitora. Da bi se black crush vidio treba imati sive sitne detalje na crnoj podlozi, npr. bilosta na sluzbenoj Be Quiet stranici di sam to primjetio. Javilo se kod ovog jeftinijeg 22" GW2270, ali prakticki ne postoji kod 2x skupljeg 24" BL2420Z pa tako vjerujem i kod 27" poznatih best buyeva. Znaci, brzim skrolanjem kod GW2270 djelomicno gubim sivi tekst opisa ventilatora, ali mi bijeli tekst ostaje: http://www.bequiet.com/en/casefans To se bas i ne javlja kod BL2420Z.

Da sad imam para, mijenjao bi GW2270 ne radi te djecje bolesti, nego radi dijagonale, za: https://edigital.hr/monitor/samsung-lc27f398-27-zakrivljen-led-monitor-p445613 ili https://edigital.hr/monitor/samsung-lc27f581-27-zakrivljen-led-monitor-bijela-p462723, makar bili iz ED. Opet 2 nova Samsunga sa AMVA panelima, kao i BenQ tog ranga 99 ili 100% sRGB, a ovaj drugi bijeli bi trebao imati 119% sRGB i mislim da se radi o tiskarskoj greski, da bi to trebao biti LC27F591. Tko kupuje u tom rangu 27" nek si pogleda i ovu PLS alternativu: http://www.nabava.net/search.php?q=S27F350FHU Ti Samsunzi naspram BenQa imaju FreeSync, a AMVA paneli su im svi odreda zakrivljeni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 12:46 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
jurica_82 kaže...

Decki hvala na brzim odgovorima. Tog ghostinga me i strah kod benq-a.. Onda ici na aoc ips najbolje?! A samsung on ima freesync?! Kakav je on nasprema aoca?

Samsung ima Freesync i vjerojatno nije ništa lošiji od AOC-a. Ako imaš grafičku koja podržava Freesync, ne vidim zašto ga ne bi uzeom pogotovo zato što ti je primarna namjena gaming. Imaš onda i opciju da ideš na LG 23MP68VQ ili na LG 24MP68VQ, ovisno o tome kakva ti je cijena i dijagonala prihvatljivija. Imaš i 27 inčnu verziju, ali ona je već dosta skuplja od ovdje navedenih monitora.

11 godina

Mene bi vise bilo strah backlight bleeda, ako pricamo o Samsung LS24F350FHUX/EN ili LR60/S24F kako negdje pise. Imena su im kaos. LG 23 ili 24MP68VQ se cini kao sigurniji odabir, ali je cijena losa. 24" monitor od 1550kn po meni mora biti ekstra, npr. imati super stalak, pivot..

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 12:55 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

koji monitor uzeti do 1500kn?

namjena gledanje filmova,surfanje i igranje!ciljam na ips matricu. lp

Battlelog: BumbleBee_HR"The difference between who you are and who you want to be is what you do!!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Domdom32 kaže...
jurica_82 kaže...

Samsung ima Freesync i vjerojatno nije ništa lošiji od AOC-a. Ako imaš grafičku koja podržava Freesync, ne vidim zašto ga ne bi uzeom pogotovo zato što ti je primarna namjena gaming. Imaš onda i opciju da ideš na LG 23MP68VQ ili na LG 24MP68VQ, ovisno o tome kakva ti je cijena i dijagonala prihvatljivija. Imaš i 27 inčnu verziju, ali ona je već dosta skuplja od ovdje navedenih monitora.

A u planu imam i grafu sa podrskom za freesync. Zato pitam ali ne nalazim bas neke testove tog samsunga pa sam skeptican. Dok za AOC manje vise pozitivno svi pisu. Jedan od ta dva lg-a, bi i uzeo najprije ali malo su mi preskupi.. Vidim da su hvaljeni i dizajn mi se svidja.

The_Fichek kaže...

Mene bi vise bilo strah backlight bleeda, ako pricamo o Samsung LS24F350FHUX/EN ili LR60/S24F kako negdje pise. Imena su im kaos. LG 23 ili 24MP68VQ se cini kao sigurniji odabir, ali je cijena losa. 24" monitor od 1550kn po meni mora biti ekstra, npr. imati super stalak, pivot..

Preskupi su mi ti lg-i.. Makar mi se svidjaju bolje od svih i dobre recenzije imaju. A sa tim modelom samsunga je bas nesto poznato kao bojka? 

13 godina

Kupio sam novi laptop i uocio sam malo backlight bleedinga, pa me zanima je li ovo u normalnim okvirima te je li uopce spada pod garanciju?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 20:18 (sLim95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

ma to je super...iako se uvjek mozes ici zaliti da je tebi to previse!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 20:22 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
Koji monitor kupiti

Ja na svom BENQ GW2470 uopce nisam primjetio ghosting i sumljam da ga ima, sve igre idu preko 90fps-a.

Na black point checku se vide sve varijente "crne".

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 23:18 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Slabo se razumijem u monitore, no zelim uzeti novi monitor sa najmanje 144 hz, ne znam da li je to uopce bitno, ali eto. Ne znam koliko ce pomoci, ali trenutno igram Dotu 2 te je to "najzahtjevnija" stvar koju pokrecem na racunalu. Pa bih trebao neki "gamerski" monitor. U nekom rangeu od, ne znam, 1200-1500 kn mozda. Konfiguracije mog trenutnog PC-a su :

0 0 hvala 0
11 godina

144Hz monitori idu od 2000kn.

8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kakve su preporuke onda? Mislim da bi mogao proci i losiji monitor od 144 hz onda, ne planiram dati preko 1200-1500 kn na monitor. s

0 0 hvala 0
10 godina
dignitywins kaže...

Kakve su preporuke onda? Mislim da bi mogao proci i losiji monitor od 144 hz onda, ne planiram dati preko 1200-1500 kn na monitor. s

I onak nema smisla na taj komp 144Hz jer ta grafa (740gt) neće Dotu 2 vrtjeti 144 fps-a. A i proc bi mogao kašljucati... Za usporedbu 760-tka vrti jako teško preko 100 fps-a, ako staviš sve na max.

13 godina
protjeran
dignitywins kaže...

zasto si nebi uzeo odlican benq 27-28" fullhd, imas ih za 1500kn! dusu dao za sve! a oci ce ti biti zahvalne ako puno buljis e ekran!lp

8 godina
neaktivan

Koji tocno? Sto mislis? Obzirom na komponente koje imam trenutno... ako je vec 144 previse

13 godina
protjeran
dignitywins kaže...

Koji tocno? Sto mislis? Obzirom na komponente koje imam trenutno... ako je vec 144 previse

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=216774

bili su ispod 1500kn, no kako je dolar skocio tako je i cijena otisla malo gore!lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 13:12 (Stjepanj).
10 godina
Koji monitor kupiti

Da bi monitor od 144Hz imao smisla, treba ti grafa koja može vrtjeti igru u 144 fps-a. Inače isto tako ožeš uzeti normalni od 60 Hz, ako će ti raditi na manje od 144 fps-a.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kako nema? scrolanje u browseru ce bit fluidnije 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...

Da bi monitor od 144Hz imao smisla, treba ti grafa koja može vrtjeti igru u 144 fps-a. Inače isto tako ožeš uzeti normalni od 60 Hz, ako će ti raditi na manje od 144 fps-a.

Totalno pogresno.

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

a u cemu je to totalno pogrijesio? meni na 144hz ako padne ispod 120 vise to nije to, na 90 je vec koma...da mora biti 144 kao sto na 60hz mora biti na min 60...inace budes povracao!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gamer15 kaže...

koji monitor uzeti do 1500kn?

namjena gledanje filmova,surfanje i igranje!ciljam na ips matricu. lp

itko? gledao sam DELL P2417H i S2316H, ASUS VX239H-W,pa koji je po vama bolji? ili predlazete nesto trece?

Battlelog: BumbleBee_HR"The difference between who you are and who you want to be is what you do!!"
9 godina
neaktivan
Sto kazete na ovaj monitor LS22F350FHUX?
Imali ikakvih problema sanjim i imali ista bolje za te novce?
Namjena ponekad igranje i uglavnom surfanje i rad u programima.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice