Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.582
|
čitano: 5.704.283
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
Hvala ti i domdom-u, ma mislija san do 2500-3000 kn, a onda računam tko zna kad ću minjat monitor, visine mi ne treba, a često kad radim treba mi više tabova pa da se ne prebacivan ovo će mi pomoć, a pogotovo sad kad si mi reka svoje iakustvo sa ips-om. Nego jedino da ne buden loše sreće sa mrtvim pixelima, vidim computeruniverse ima neku doplatu da se to provjeri, a opet računam ako ne budem zadovoljan mogu ga zaminit, samo nakon ovog krša u mene čisto sumnjam. Eto kad dođe javim dojmove, mislim da je cijena korektna, priko paypala me izašlo 3588 k n, mogao sam kreditnom al računam paypal radi sigurnosti, mada sam tu glupo odigra jer kupujem u firme, moga san uštedit par 10 kn hahaha cicije...
11 godina
neaktivan
P.S. loša crna me nervira, to sam i kod tv-a gleda da je VA panel za filmove, uzea Panasonic i slika perverzija za gledat filmove, crna skoro ka u plasma tv, ips ne može vode donit.
15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Ko hoce vrhunski veliki monitor sa VA panelom, od mene sve preporuke. 

Sa dostavom izadje oko 3200kn a puno je veci od 29" wide-a.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ansha kaže...

Razmišlja sam o tome, ali mi se pari ogroman, doduše već mi piše na alzi da je poslan onaj tako da ne mogu više ni prominit odluku i da hoću... Valjda neću požalit...

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Odma review kad stigne!

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Poštovanje ekipa, evo i ovdje da postavim pitanje, znači, imam px2370 monitor trenutno, necu jos ali u skoro vrijeme planiram uzeti novi, 144hz bi uzea ali s G SYNC. Isplati li mi se uzimati 4k ili da ostanem na 1440p, imam  asus strix 1070. Predlozite svakako monitore koje mislite da su ok, opcija mi i iz vana uzeti i ovdje u hr.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...
mrki_tua kaže...

Srce nije izdržalo, nisam ljubitelj Samsunga, ali kad sam u Bezvezete vidija prvi UW monitor, odmah sam se zaljubio. Al svaki je monitor napredak nakon ASUS VW221 LOL. Hvala na savjetima ova dva forumaša. 

Ma za filmove i igre sa tamnijm scenama i ako gledas u mraku, VA je neusporedivo bolji od IPS-a.

Ja sam jedva docekao bio da se rijesim IPS-a jer me glow, blb i losa crna uzasno zivciraju..

Eto čak je drugi Tito sa lošim vidom primjetil tu famoznu razliku.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

mrki_tua kaže...
P.S. loša crna me nervira, to sam i kod tv-a gleda da je VA panel za filmove, uzea Panasonic i slika perverzija za gledat filmove, crna skoro ka u plasma tv, ips ne može vode donit.

VA crna je ipak dosta iza Plazme, ali realno u odnosu na blještavi IPS LCD panel to je onako iznimno vidljiva ili primjetna razlika.Svi skuplji i kvalitetni LCD televizori, bilo kaj drugo osim VA LCD panela fakat nema nekakvog smisla.

Realno svako bi htio 55/4K Philips Ambilight TV, ali zbog Ambilight ekskluzive njihova cijena je očekivano prilično visoka.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=172&jumpto=4850440&sort=asc&view=flat

ansha kaže...

Pa ok 32/1440p VA monitor, nije to ništa novo jer Benq je prije par godina prvi izbacio monitor takvih tehnikalija.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
16 godina
Koji monitor kupiti

Evo ja sam netko ko je prešao s Panasonic plazme na Philips AMVA TV i stvarno sam zadovoljan. Crna nije kao na plazmi ali je jako jako dobra!
S obzirom da sam jako zadovoljan s VA panelom uzeo sam Benq GW2470H, ali mogu reći da on ima malo lošiju crnu od Philips VA.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
SHELBY_09 kaže...

Evo ja sam netko ko je prešao s Panasonic plazme na Philips AMVA TV i stvarno sam zadovoljan. Crna nije kao na plazmi ali je jako jako dobra!
S obzirom da sam jako zadovoljan s VA panelom uzeo sam Benq GW2470H, ali mogu reći da on ima malo lošiju crnu od Philips VA.

To ti dosta ovisi o postavakama slike, realno ako krivo podesiš monitor(previsoki Brightnes ili zbrčkane Gamma postavke) moš prilično isprat VA LCD crnu boju i kontrast.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=110&jumpto=4550532&sort=asc&view=flat

8 godina
Koji monitor kupiti

imam priliku nabaviti novi hp z24i, za 1200kn, 36mj garancije.

jel ima netko taj monitor i jel ok? što vi mislite i ima li nešto bolje za tu cijenu?

0 0 hvala 0
16 godina
rambox kaže...
SHELBY_09 kaže...

To ti dosta ovisi o postavakama slike, realno ako krivo podesiš monitor(previsoki Brightnes ili zbrčkane Gamma postavke) moš prilično isprat VA LCD crnu boju i kontrast.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=110&jumpto=4550532&sort=asc&view=flat

Je je, čim sam ga dobio sam namjestio po ovim postavkama, Brightness je na 30%.

17 godina
SHELBY_09 kaže...

Je je, čim sam ga dobio sam namjestio po ovim postavkama, Brightness je na 30%.

Ak ti tak paše onda ok, ja kod sebe trenutno imam Brightnes na 60%(nekad i 70%) i nema frke.Ipak je to VA LCD panel, iako je na 100% Brightnes opet je to VA, a ne IPS kod kojeg crna boja ili kontrast nema nikakve veze sa tehnikalijama koje nudi VA LVD panel.

16 godina
rambox kaže...

Ak ti tak paše onda ok, ja kod sebe trenutno imam Brightnes na 60%(nekad i 70%) i nema frke.Ipak je to VA LCD panel, iako je na 100% Brightnes opet je to VA, a ne IPS kod kojeg crna boja ili kontrast nema nikakve veze sa tehnikalijama koje nudi VA LVD panel.

Izgleda da sam navikao tako jer me po noci dosta bole oci ako je osvjetljenje prejako. Na laptopu mi je uvijek na minimumu!

Evo jedna velika mana za spomenuti monitor! Sad moram skidati filmove od 20+ Gb jer mi sve drugo na ovom monitoru izgleda preloše.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 22:24 (SHELBY_09).
11 godina
neaktivan
Tako je, svatko ima drugačije preferencije, ali je meni kod odabura televizije bili isključivo i jedino kvaliteta slike do 8000 kn, a da je 140 cm dijagonala, tada sam uzeo Panasonic As640h dull HD na akciji, taman ta cijena, panep pregleda nema probijanja svijetla nigdi, kalibrira tv, ma u filmovima pervezija. Npr. Kum mi uzea nešto skuplji Philips, IPS, 4K, ima ona ambilight (a i to će svi imat kad istekne zaštita patenta), ali u filmu nemože vide donit, a čak i SD signal bolji na mojoj, vidi se prostim okom. Nadalje non stop ima neke softwarske mušuce, a se ugasi, itd., ja nikad ništa, da je ne ureknem (lažem, udarija grom, pregorija hdmi ulaz, al pod garancijom zamjenili matičnu ploču). Sad nikako isčekat monitor, ka malo dite, uvik isto, a za dva dana će bit sve po starom hehe.
13 godina

Dobro ne treba generalizovati da svi IPS monitori imaju jak "glow" jer to zavisi od modela do modela, ja na nekom value IPS modelu imam zaista minoran glow ali bas moras biti picajzla da zagledas sa strane da ga vidis sto je u praksi meni nebitno.

Al na kraju dana sta uzeti da zadovolji sve?

Oled

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 9:30 (chaselol).
15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Nisam se susreo sa ips-om koji ima dovoljno mal glow da ne bi smetao kad u mraku gledam/igram nesto sa tamnim scenama.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ja cu sestri uzet isto ko i seb Benq E2750zl i onda cu iskorjenit IPS zlo iz kuce

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Može pitanje vezano za EW2750ZL.Imam dotični monitor i kada ode u sleep mode ne mogu ga vratiti u normalan rad niti sa mišem niti tipkovnicom , nego samo na gumb iza.Kako da to ispravim?

C2D E6850@ 3Ghz,Gigabyte P35-DS3P,2x1Gb Kingmax 667,Sapphire Radeon HD3870 ,Seasonic S12II-500,2x320Gb Seagate Baracuda+500Gb Samsung Spinpoint,Samsung 971P
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kakve su preporuke za monitor ACER P244W, potrebno mi je za video igrice?

0 0 hvala 0
11 godina

Ha? Kakve preporuke zelis? Kupujes novi monitor ili? Ako da, do kolko novca, koja dijagonala itd.

8 godina
neaktivan

Necu nov uzeo bih polovan do 100 eura ako ima neki da valja

11 godina

To bi trebao traziti po zupaniji pa onda malo sam pronjuskati, traziti VA, IPS ili PLS monitore, znaci ne TN, ako zelis cim bolju kvalitetu slike. Ostalo je manje vazno..

11 godina
neaktivan
penetrisac kaže...

Može pitanje vezano za EW2750ZL.Imam dotični monitor i kada ode u sleep mode ne mogu ga vratiti u normalan rad niti sa mišem niti tipkovnicom , nego samo na gumb iza.Kako da to ispravim?

Vjerojatno sam monitor ima neki power-saving mod ili tko zna što. Uđi u meni, pronađi to i deaktiviraj.

8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

penetrisac, Praetorian1 razmišljam da kupim Benqov EW2750ZL monitor za 1432 kn (na sniženju je na edigitalu) i planiram ga koristiti uglavno za igranje i gledanje filmova, serija ali me brine ghosting, gledala sam na youtubeu jedan

ali me zanima koliki je to stvarno problem u praksi? Da li da radije uzmem neki drugi monitor s IPS panelom? Ne budem baš tak skoro imala prilike kupiti novi monitor pa se nebi htjela zeznuti.
Alternative su mi LG 27MP58VQ-P https://edigital.hr/monitor/lg-27mp58vq-p-27-ips-led-monitor-p417881

i Samsung LC27F398 https://edigital.hr/monitor/samsung-lc27f398-27-zakrivljen-led-monitor-p445613

Ako tko slučajno ima bolji prijedlog do nekih 1500kn slobodno :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja imam spojeni ps4 na dotični benq i nemam zamjerki što se tiče igranja. Možda na nekim brzim fps igrama na većem fps-u bi skuzio. Al neznam, meni je ok kak je
Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NinaP kaže...

penetrisac, Praetorian1 razmišljam da kupim Benqov EW2750ZL monitor za 1432 kn (na sniženju je na edigitalu) i planiram ga koristiti uglavno za igranje i gledanje filmova, serija ali me brine ghosting, gledala sam na youtubeu jedan

ali me zanima koliki je to stvarno problem u praksi? Da li da radije uzmem neki drugi monitor s IPS panelom? Ne budem baš tak skoro imala prilike kupiti novi monitor pa se nebi htjela zeznuti.
Alternative su mi LG 27MP58VQ-P https://edigital.hr/monitor/lg-27mp58vq-p-27-ips-led-monitor-p417881

i Samsung LC27F398 https://edigital.hr/monitor/samsung-lc27f398-27-zakrivljen-led-monitor-p445613

Ako tko slučajno ima bolji prijedlog do nekih 1500kn slobodno :)

Gle ima malo ghostinga ali nista strasno. Sto se tice mene definitvno uzimaj taj monitor za te pare. Odlicna slika koju s IPS nes dobit ni da kupis monitor za 3k.

8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Lp, moze preporuka best buy monitora do 1000kn? Svrha prvenstveno gledanje serija i povremeni gaming na 1080p.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 0:43 (Harpertown).

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Harpertown kaže...

Lp, moze preporuka best buy monitora do 1000kn? Svrha prvenstveno gledanje serija i povremeni gaming na 1080p.

Monitor 23.6" LED ACER V246HQLAbd, UM.UV6EE.A01, IPS, 6ms, 250cd/m2, 100.000.000:1, D-SUB, DVI, crni

12 godina
neaktivan

Pozz, a jel bi isti odgovor bio da je svrha prvenstveno gaming?

9 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Normalno, ovo je debeli best buy, IPS 24" fullHD ispod 1000kn, di ces bolje 

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice