Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.575
|
čitano: 5.698.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

Kupujem monitor u cijenovnom rangu oko 2000kn, po mogućnosti 27 inča.

Monitor bi služio za surfanje, igranje i gledanje filmova.

Vidio sam ovdje unazad par stranica da je best buy BenQ EW2750ZL.

Dali ima još koji monitor u rangu sa tim?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
dexxa86 kaže...

Pozdrav,

Hvala.

Imas samsung s27e390HL, s27d590H ali to su PLS paneli. 
Sad trebas odluciti izmedu mana i prednosti AMVA naspram PLS panela i 
toj to. Ako si vec odlucio ici sa AMVA panelom, onda je taj benq logican izbor.

12 godina
neaktivan
danny_2 kaže...
dexxa86 kaže...

Pozdrav,

Hvala.

Imas samsung s27e390HL, s27d590H ali to su PLS paneli. 
Sad trebas odluciti izmedu mana i prednosti AMVA naspram PLS panela i 
toj to. Ako si vec odlucio ici sa AMVA panelom, onda je taj benq logican izbor.

Hvala na odgovoru, ali ja baš ne kužim razlike između tih panela..

Pa ako možeš brzinski objasnit bio bih zahvalan..

16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti
Počeli su OLED-i - Lenovo Yoga - 14" 2560x1440 OLED :)

Mesmerizing blacks!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

dexxa86

Prema ovom reviewu: https://pcmonitors.info/reviews/benq-ew2750zl/ rekao bih da se nema kaj gledati PLS Samsunga jer ovaj ima 100% sRGB sa cime je pobijena prednost Samsungove PLS matrice koja opcenito u prosjeku vjerojatno ima nesto bolji Color Gamut vs prosjeka AMVA matrica, kada pricamo o nekom srednjem cijenovnom rangu. U zakljucku reviewa ti dalje sve lijepo pise. Nekakve opcenite mane AMVA vs IPS/PLS su svedene na minimum, a prednost jaceg kontrasta BenQove AMVA matrice je i dalje na mjestu, stovise kontrast je cesce izmjeren blize 4000:1, nego propisanih 3000:1, tj. najmanji kontrast je 3425:1 kada se koristi Low Blue Light kojeg ne preporucujem jer boje odu vrit. Imas i namjesten njihov profil, smanjis svjetlinu na 50% i namjestit RGB na 100 100 95, Gamma na 2 i imas izvrsnih 4175:1 kontrast sto je 4 puta vise nego kontrast IPS/PLS matrice. To je prva prednost, bolji staticki kontrast i stoga bolja crna, a druga prednost je sto nema IPS glow sto se vidi u tamnoj prostoriji, ali ne smeta sve ljude. Prednost IPS/PLS su obicno nest vjernije boje, brzi kontrast, no to je svedeno na minimum ili sasvim pobijeno kad se usporedi sa ovak novijom AMVA matricom. Prednost IPS/PLS koja ostaje su bolji kutevi gledanja, no to nije isti slucaj kao kutevi gledanja TN vs IPS. Ovdje je to malo specificno, boje ostaju iste, ali posvijetle, poblijede iz daljnjeg kuta sto se mozda vidi na mom reviewu na prosloj stranici, no to je 2x jeftiniji BenQ i kao i za IPS glow, ovdje vrijedi da nekog smeta nekog ne, a sigurno te nece smetat ako ne gledas sa strane u ekran.

Znaci kada se usporedi neka jeftinija, nerecenzirana AMVA/VA matrica vs IPS/PLS rekao bih da treba biti oprezan. Kada imas sve na papiru i jos iskalibrirani profil pri ruci jednostavno vidis koliko prednosti/mane dolaze ili ne dolaze do izrazaja i vidis koji panel, tj. monitor ima vise pluseva.

Zajednicka mana tih Samsunga i tog BenQa je ergonomija, nemas nikakvog pomicanja monitora osim tiltanja malo naprijed i nesto vise unazad, nema VESA. Ne znam za stalak Samsunga, ali BenQ ima dovoljno cvrst stalak jer vidim da je slican kao kod mog.. Zadnja sto ti preostaje je broj i smjestaj konektora te dizajn i izgled samog monitora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 13:41 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Iako ti je Fichek objasnio vazne stvari ja cu ti samo napisati za najvecu manu
po meni AMVA panela, a to je sporiji odziv u tamnijim scenama. Pa onda dolazi
do kao zamucivanja, zatamnjivanja slike. Vecinom to mozda neces ni primjetiti,
medutim u nekim scenama je primjetno. Moguce da ti nece smetat, ali eto meni smeta
pa sam zbog toga odlucio jos ne uzimati AMVA panel.
Ovaj novi benq je poboljsan oko tih stvari, ali po recenzijama jos toga ima.
Evo ti video pa odluci da li bi tebi smetalo ili ne. 
Iako ovo nisu slike bas toga monitora, ali to je samo za primjer da shvatis sta je to.
Takoder napominjem da se to samo dogada u tamnim scenama kao u ovim igrama.

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ajde ljudi hitna upomoć !!

Benq monitor 27" do 2000 kn za igranje i ponekad bi pogledao koji film 

Molim vas pomognite ! 

TSC

0 0 hvala 0
17 godina
dexxa86 kaže...

Pozdrav,

Hvala.

Ne baš taj Benq nikak nije bestbuy, jer več odavno provjereni GW2760HS košta 250-300kn manje, a on eto ima taj "prokleto skupi" DVI priključak.Pozelenjeli Benq model je preskup, i to zato jer u kvaliteti slike nema nikakve bitne razlike+spomenute mane.

http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2760hs-led-27__5284181

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

Uostalom pa tu je i malo veči GW2870H(niti on nema DVI), dakle ista cijena kao ovaj pozelenjeli model, ali ovo je ipak 28 veličina.

https://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2870h-led-28__17272431

dexxa86 kaže...

Ovo dole na linku jel AMVA vs IPS, to ti je ono najbitnije u praksi za jedan današnji multimedijski monitor.Sve ostale sitnice ili razlike nisu bitne, jer monitori takve cijene nisu za profi Fotošop primjenu bio to IPS ili AMVA LCD panel.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
11 godina
neaktivan
rambox kaže...
dexxa86 kaže...

Pozdrav,

Hvala.

Ne baš taj Benq nikak nije bestbuy, jer več odavno provjereni GW2760HS košta 250-300kn manje, a on eto ima taj "prokleto skupi" DVI priključak.Pozelenjeli Benq model je preskup, i to zato jer u kvaliteti slike nema nikakve bitne razlike+spomenute mane.

Kako je pozelenjeni monitor preskup?? Skuplji je od navedenog GW2760HS za 300 kuna recimo.
A jedina mana naspram 2760 je sto nema dvi, sve ostalo mu je prednost. Bolje boje, brzi panel,
bolje rijesen overdrive, noviji panel, bolji kontrast, manje blackcrusha. Sada ces ti opet reci da su to sitnice, ali
kad sve zbrojis onda su to lijepe prednosti naspram starijeg GW2760HS.
I moj savjet je definitivno da ako moze da plati tu razliku od 300 kuna za BenQ EW2750ZL, 
jer je jednostavno bolji monitor sa lijepim prednostima u svim segmentima osim sto nema DVI.

17 godina
danny_2 kaže...

Kako je pozelenjeni monitor preskup?? Skuplji je od navedenog GW2760HS za 300 kuna recimo.
A jedina mana naspram 2760 je sto nema dvi, sve ostalo mu je prednost. Bolje boje, brzi panel,
bolje rijesen overdrive, noviji panel, bolji kontrast, manje blackcrusha. Sada ces ti opet reci da su to sitnice, ali
kad sve zbrojis onda su to lijepe prednosti naspram starijeg GW2760HS.
I moj savjet je definitivno da ako moze da plati tu razliku od 300 kuna za BenQ EW2750ZL, 
jer je jednostavno bolji monitor sa lijepim prednostima u svim segmentima
osim sto nema DVI.

Razlike u kvaliteti prikaza su realno sitne, i nikako ne vrjede 300kn više niti blizu. To šta nema DVI je zapravo glupost na kubik, jer HDMI defolt slika nije optimalna+neupučen korisnik, pa eto dalje i sam znaš kak to ide.

Treba bit realan jel, a ne sitnice ili prednosti pretvorit u neku bitnu razliku za čak 300kn više love.Zeleni Benq je realno neisplativ, da ima DVI onda ok nek mu bude ne bi baš priigovaral, ali ovako fučkaj ga sad.

Za 300kn razlike kupiš ovo dole, 128gb USB štapič dakle to je itekako opipljiva razlika.Ok to nije neki super brzi USB 3.0 štapič, ali s obzirom na cijenu i kapacitet performanse su i više nego dovoljne.

http://www.protis.hr/products/details/verbatim-usb30-storengo-v3-128gb-high-performance-usb-drive/92230

13 godina
protjeran
danny_2 kaže...

Iako ti je Fichek objasnio vazne stvari ja cu ti samo napisati za najvecu manu
po meni AMVA panela, a to je sporiji odziv u tamnijim scenama. Pa onda dolazi
do kao zamucivanja, zatamnjivanja slike. Vecinom to mozda neces ni primjetiti,
medutim u nekim scenama je primjetno. Moguce da ti nece smetat, ali eto meni smeta
pa sam zbog toga odlucio jos ne uzimati AMVA panel.
Ovaj novi benq je poboljsan oko tih stvari, ali po recenzijama jos toga ima.
Evo ti video pa odluci da li bi tebi smetalo ili ne. 
Iako ovo nisu slike bas toga monitora, ali to je samo za primjer da shvatis sta je to.
Takoder napominjem da se to samo dogada u tamnim scenama kao u ovim igrama.

ja imam 27" benq Gw2760 i ovo gore nabrojano su gluposti, lazi ili nesto nevalja s monitorom! amva panel sam usporedivao s poprilicno drugih i odaziv je najnormalniji! doticni panel ima isti odaziv kao i moj 27" pa nevidim razloga zasto bi slika bila takva! to prikazano u videu sam vidio jedino na najeftinijim lcd-ima koje dobijes s deterdentom! 

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 17:01 (Stjepanj).
14 godina
Koji monitor kupiti
Rambox, mislim da nije potrebno nedostatak DVI iznositi kao veliku manu pošto svaka grafička ima HDMI izlaz, a istu sliku će davati. A onih problema sa bojama preko HDMI više nema.
A nekome se taj zeleni Benq više sviđa jer je izgledom puno atraktivniji i spremni su dati 200-300kn više za dizajn
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Može preporuka nekog 2560x1440 27" monitora?

Nebi htio potrošiti cijelo bogatstvo, a kvaliteta slike/boje su mi naravno bitni.

Dakle nešto što vrijedi tih para, jel ima uopće što takvo u rangu 2000-2500kn?

Bilo bi fino da ima i pivot, ali nije toliko bitno. 

Monitor je za rad i filmove, ne za igranje igara, za igranje imam TFT 1920x1080 ekran od 23".

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 12:33 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Razlike u kvaliteti prikaza su realno sitne, i nikako ne vrjede 300kn više niti blizu. To šta nema DVI je zapravo glupost na kubik, jer HDMI defolt slika nije optimalna+neupučen korisnik, pa eto dalje i sam znaš kak to ide.

Treba bit realan jel, a ne sitnice ili prednosti pretvorit u neku bitnu razliku za čak 300kn više love.Zeleni Benq je realno neisplativ, da ima DVI onda ok nek mu bude ne bi baš priigovaral, ali ovako fučkaj ga sad.

Za 300kn razlike kupiš ovo dole, 128gb USB štapič dakle to je itekako opipljiva razlika.Ok to nije neki super brzi USB 3.0 štapič, ali s obzirom na cijenu i kapacitet performanse su i više nego dovoljne.

http://www.protis.hr/products/details/verbatim-usb30-storengo-v3-128gb-high-performance-usb-drive/92230

Razlike u kvaliteti su ipak razlike u korist novijeg modela u svim segmentima. Sitne ali u svemu je noviji model u prednosti.
A monitor kupujes da ti ipak potraje malo i  ne mjenjas ga cesto, pa onda za te razlike, a ima ih, ipak
se isplati dati 300 kuna vise jer monitor neces brzo mjenjat. 
Isto trako ja mogu reci da mi je DVI sitnica i to jos manja. Kupio monitor bez dvia, stavio preko hdmi-a,
15 sekundi namjestanja u opcijama i dobio istu kvalitetu slike kao sa dvi-em.  U takim slucajevima ni DVI nije
neka bas mana. Naravno ako neko bas zeli DVI i ako je potreban zbog neceg slobodno neka uzme monitor sa njim. 
Ovi monitori o kojima mi pisemo, tako je svejedno skoro jesu preko dvia il hdmia prikljucen i. 

11 godina

Sve zavisi u kakvoj je financijskoj situaciji kupac.. Mozda nekog boli briga za 128GB USB stapic ili vec ima sve ostalo, fali mu samo monitor, ima 2000kn i zeli ih cim bolje potrositi. Mislim da postoji razlog zasto je GW2870H unatoc 1" veceg ekrana, ipak jeftiniji od EW2750ZL. Nekih razlika ocito ima, nekom bitno, nekom nebitno, netko zeli da bude cim novije, neko cim bolje makar bilo u par % itd. Sa druge strane GW2760HS je i dalje super kupovina. Kad neko veli da ima 2000kn budzet za monitor, pretpostavljam da je spreman potrositi svih 2k na monitor.

Danny, ono muljanje crne sam sad iso provjerit i ne primjetim, a imam dobro oko za detalje.. Gledao sam u DA:Origins kad odem u Camp di je dost tamno, al ne onak tamno kak je bilo u sceni iz Sykrima sto sam prije linkao kao dokaz Black overshoota. Uglavnom, bio sam i ja skeptican, al to je prakticki nemoguce primjetiti, a mozda je, ak stvarno imas brutalno crnu scenu u kojoj imas neke svijetle detalje kao u primjeru onog sa YT. Uglavnom, nebih to vise uzeo kao manu jer i ako postoji, onda postoji u gotovo pa skroz crnoj sceni. Nema toga niti u filmovima, niti u dost tamnim scenama itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 13:40 (The_Fichek).
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Može preporuka nekog 2560x1440 27" monitora?

Nebi htio potrošiti cijelo bogatstvo, a kvaliteta slike/boje su mi naravno bitni.

Dakle nešto što vrijedi tih para, jel ima uopće što takvo u rangu 2000-2500kn?

Bilo bi fino da ima i pivot, ali nije toliko bitno. 

Monitor je za rad i filmove, ne za igranje igara, za igranje imam TFT 1920x1080 ekran od 23".

Nema ništa od takvog monitora za 2500kn, dakle minimalno 3000kn trenutno to su te cijene.Dakle to je 27/1440p monitor sa IPS panelom, jer trenutno još uvjek ne postoji 27/1440p AMVA monitor čudno ali eto tak ja za sad.

S obzirom kaj tebi treba, samo uzmi Benq GW2760HS bit češ i više nego zadovoljan pogotovo na filmovima.

danny_2 kaže...

Razlike u kvaliteti su ipak razlike u korist novijeg modela u svim segmentima. Sitne ali u svemu je noviji model u prednosti.
A monitor kupujes da ti ipak potraje malo i  ne mjenjas ga cesto, pa onda za te razlike, a ima ih, ipak
se isplati dati 300 kuna vise jer monitor neces brzo mjenjat. 
Isto trako ja mogu reci da mi je DVI sitnica i to jos manja. Kupio monitor bez dvia, stavio preko hdmi-a,
15 sekundi namjestanja u opcijama i dobio istu kvalitetu slike kao sa dvi-em.  U takim slucajevima ni DVI nije
neka bas mana. Naravno ako neko bas zeli DVI i ako je potreban zbog neceg slobodno neka uzme monitor sa njim. 
Ovi monitori o kojima mi pisemo, tako je svejedno skoro jesu preko dvia il hdmia prikljucen i. 

Ne nikad nije svejedno, a to kaj su proizvođači monitora počeli iste tretirat kao klasične TV uređaje to je druga blesava priča.

DVI=čisti izvorni digitalni Živciranje-Free monitor kabel ili video

HDMI=izvoli pa ak ti se da čeprkaj po postavkama slike ko te hebe

Ti jednostavno neš razumit, da po defoltu HDMI nikad nije ono šta daje običan DVI.Forsiranje samo HDMI priključka je glupost, ako preko njega ne moš "po defoltu" dobit optimalnu kvalitetu slike.

Prosječan kupac ne zna niti šta je to LCD panel, pa dalje spoji kako zna i može, a trgovca ionako boli đon za korisnu preporuku bitno da proda robu.

11 godina
neaktivan

Ne nikad nije svejedno, a to kaj su proizvođači monitora počeli iste tretirat kao klasične TV uređaje to je druga blesava priča.

DVI=čisti izvorni digitalni Živciranje-Free monitor kabel ili video

HDMI=izvoli pa ak ti se da čeprkaj po postavkama slike ko te hebe

Ti jednostavno neš razumit, da po defoltu HDMI nikad nije ono šta daje običan DVI.Forsiranje samo HDMI priključka je glupost, ako preko njega ne moš "po defoltu" dobit optimalnu kvalitetu slike.

Prosječan kupac ne zna niti šta je to LCD panel, pa dalje spoji kako zna i može, a trgovca ionako boli đon za korisnu preporuku bitno da proda robu.

Ja razumijem sta ti pises, da se za HDMI treba malo potrudit, al ocito ti ne zelis razumit.. Ti tu spominjes  prosjecnog kupca koji ne zna sta je 
LCD panel, pa ono nek sam ima dvi da spoji i nema gnjavaze. Takav korisnik onda vece probleme od DVI il HDMI
utora. Njemu mozes podvalit TN panel sa dvi utoirom i sta, on sretan. 
Ovdje ipak mislim da vecina ljudi ipak se kuzi malo u neke stvari. Uostalom gameri i oni koji rade vjerojatno
vec znaju bez problema namjestiti HDMI da bude kako treba, takima DVI ne igra mozda ulogu jer im mozda to 
zivciranje free ne predstavlja nista jer ionako znaju postaviti preko hdmia. Oni koji ne znaju lako
im se pokaze. A oni koji ipak ne znaju i ne zele se zezat s tim, a neka uzmu sa dvi-em. 
Idealno bi bilo da svaki monitor ima i dvi i hdmi i sta ja znam, al eto nemaju, osim oni skupi.

Jednom davno me je jedan susjed zvao da mu spojim adsl internet, pa eto i on bi surfo.
I ok ja dosao uredaj tamo kablovi i sve super, gledam okolo ne mogu naci racunalo,
pitam ga pa dobro gdje ti je komp, a on u cudenju pita "pa jel mi treba komp za to". 
Cinjenica je da se ovdje na grupi tko god trazi pomoc moze vidit da li se nesto razumije ili ne.
Na temelju toga mu se uvijek moze dat savjet i mogucnot da sam izabere. Pa nekom je hdmi
gnjavaza, onda ok, preporuci sa dvi, a nekom je svejedno, onda dam preporuku na temelju toga.

17 godina
rambox kaže...

S obzirom kaj tebi treba, samo uzmi Benq GW2760HS bit češ i više nego zadovoljan pogotovo na filmovima.

Ma nije uopće toliko stvar u veličini, nego u rezoluciji. Htio bi više prostora za rad, u tome je stvar, a opet na 24" 1440p bi mi sve bilo presitno. Također pivotirani ekran s 2560 točaka po vertikali bi mi bila fenomenalna stvar kad radim s kodom.

Plan je uzeti ovo, ali dok malo para skupim još 

http://www.centro.hr/acer-cb270hubmidpr-27-led-monitor-um-hb0ee-001.aspx

Čitao sam i u Bugu recenziju da je monitor vrhunski za taj novac... Ali još uvijek malo iznad mojih trenutnih mogućnosti.

Kak uopće W10 skalira tak velike rezolucije, sjećam se da je prije bilo govora da ne izgleda najbolje baš na 1440p i 2160p... Jel to donekle rješeno sad?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 15:09 (lllnuclearlll).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Sve zavisi u kakvoj je financijskoj situaciji kupac.. Mozda nekog boli briga za 128GB USB stapic ili vec ima sve ostalo, fali mu samo monitor, ima 2000kn i zeli ih cim bolje potrositi. Mislim da postoji razlog zasto je GW2870H unatoc 1" veceg ekrana, ipak jeftiniji od EW2750ZL. Nekih razlika ocito ima, nekom bitno, nekom nebitno, netko zeli da bude cim novije, neko cim bolje makar bilo u par % itd. Sa druge strane GW2760HS je i dalje super kupovina. Kad neko veli da ima 2000kn budzet za monitor, pretpostavljam da je spreman potrositi svih 2k na monitor.

Danny, ono muljanje crne sam sad iso provjerit i ne primjetim, a imam dobro oko za detalje.. Gledao sam u DA:Origins kad odem u Camp di je dost tamno, al ne onak tamno kak je bilo u sceni iz Sykrima sto sam prije linkao kao dokaz Black overshoota. Uglavnom, bio sam i ja skeptican, al to je prakticki nemoguce primjetiti, a mozda je, ak stvarno imas brutalno crnu scenu u kojoj imas neke svijetle detalje kao u primjeru onog sa YT. Uglavnom, nebih to vise uzeo kao manu jer i ako postoji, onda postoji u gotovo pa skroz crnoj sceni. Nema toga niti u filmovima, niti u dost tamnim scenama itd.

Slazem se sa tvojim prvi dijelom texta.
Ovo drugo, ja stvarno ne mogu reci jer nemam monitor sa AMVA panelom,
medutim prijatelj mi kaze da na njegovom GW2760HM sa novijim panelom,
kaze da primjeti te stvari u skyrimu i witcheru. U nekim scenama vise u nekima zanemarivo.
I stvarno ovisi u sceni, u vecini igara ne primjeti i nema toga, ali eto u nekima ipak da.
U filmovima i serijama kaze nije to vidio ni primjetio da se dogada.
Budem jednom otisao do njega pa vidio i snimio. U svakom slucaju ocito je da polako
sve vise poboljsavaju AMVA panele. Valda ce uskoro krenuti izbacivati  i gamerske AMVA sa 144 hz. 

12 godina
lllnuclearlll kaže...

Ma nije uopće toliko stvar u veličini, nego u rezoluciji. Htio bi više prostora za rad, u tome je stvar, a opet na 24" 1440p bi mi sve bilo presitno. Također pivotirani ekran s 2560 točaka po vertikali bi mi bila fenomenalna stvar kad radim s kodom.

Plan je uzeti ovo, ali dok malo para skupim još 

http://www.centro.hr/acer-cb270hubmidpr-27-led-monitor-um-hb0ee-001.aspx

Čitao sam i u Bugu recenziju da je monitor vrhunski za taj novac... Ali još uvijek malo iznad mojih trenutnih mogućnosti.

Kak uopće W10 skalira tak velike rezolucije, sjećam se da je prije bilo govora da ne izgleda najbolje baš na 1440p i 2160p... Jel to donekle rješeno sad?

2560 su horizontalni pikseli

17 godina
roby27 kaže...

2560 su horizontalni pikseli

Pa da, a kad ga pivotiraš postaju vertikalni 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 15:37 (lllnuclearlll).
12 godina
rambox kaže...

Bolje ulozen novac je ipak ovo fučkaj ga 

http://www.mymemory.co.uk/USB-Flash-Drives/Lexar/Lexar-64GB-JumpDrive-P20-USB-3.0-Flash-Drive---400MB_s

http://www.mymemory.co.uk/USB-Flash-Drives/Lexar/Lexar-128GB-JumpDrive-S75-USB-3.0-Flash-Drive---150MB_s

16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Nitko nije spomenuo da DVI za razliku od HDMI prenosi i zvuk, sa obzirom da Benq gw 2760 ima ugrađene zvucnike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Trebalo bi biti obratno kaj ne, HDMI ima žice za zvuk u kablu, samo treba očito namjestiti u OSD menu

16 godina
neaktivan
Sry, to sam i htio reciHDMI prenosi zvuk a DVI ne.
17 godina
Koji monitor kupiti

Asus PW-201 ovo je najbolji ips lcd i bio je jako skup svojedobno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Je ali to nije u Hrvatskim dučanima, bio bi red prvo dat ponudu u našim dučanima ipak smo u Hrvaškoj.

belson kaže...

Nitko nije spomenuo da DVI za razliku od HDMI prenosi i zvuk, sa obzirom da Benq gw 2760 ima ugrađene zvucnike.

Kakve to ima veze kaj taj monitor ima zvučnike, kad su to loši i slabi zvučnici sa kastriranim zvukom.Takvi zvučnici su ok za Office upotrebu, dakle eto imaš zvuk i to je to a dalje se tri puta prekriži.

Na monitoru je najbitnija kvaliteta slike, a zvuk je na vrbi sviralo=sporedna stvar, dakle spoji monitor na najoptimalniji način a to nije HDMI.

13 godina
Koji monitor kupiti

Ja sam kupio BenQ EW2750ZL. 

Ako nekog nešto zanima, slobodno može pitati.

Mislim da stvarno nema smisla uzimati stari model samo zbog DVI priključka, kad i sa HDMI priključkom radi odlično, a razlika je 300 kn.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Daj napisi neku recenziju da svi vide :-) Bas me zanima...

12 godina

sorry na offtopicu, no jel ovaj lexar ima sa stražnje strane rupicu za pričvrstiti one špagice

uzeo bi ga, ali bi ga obavezno htio vezati za ključeve kao privjesak

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice