Koji 22" monitor za oko 1500 kn?

poruka: 16
|
čitano: 3.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Preporuka za monitor

Ovako, razmišljam o kupovini monitora. Svejedno mi je LCD, LED... iako me zanima što je bolje (čuo sam da je LED najbolji), bilo bi dobro da ima i TV tuner, mora imati HDMI priključak, oko 22" i da bude oko 1500 kn, ne preko 2000. Ajde eksperti, da vidimo šta znate, cijenim svaki savjet i unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 15:32 (danijel206).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Preporuka za monitor
Jedan jedini, Dell U2311, IPS matrica, nema konkurencije
14 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
Preporuka za monitor

samsung se nemože usporediti s dellom, samsung je TN za mase, dell je IPS, a kad jednom vidiš razliku ips i tn, shvatit ćeš o čem se radi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovaj dell je stvarno izvrstan, no nema HDMI priključak :/

Svejedno hvala. Ima li još neki prijedlog?

14 godina
neaktivan
Preporuka za monitor

Ima... kupi Dell U2311H i kupi si adapter displayport na hdmi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo ja bih ti samo preporucio da uzmes 27" monitor :)

Je da ces probiti onu granicu sa lovom koju navodis, ali vjeruj mi da je ta velicina monitora taman i da neces pozaliti.

btw: ja sam bio malo skeptican, ocu-necu i na kraju sam se odlucio za 27" Samsung koji sve sto ti to navodis. Bilo kako bilo sretno :D

17 godina
destructor kaže...

Je da ces probiti onu granicu sa lovom koju navodis, ali vjeruj mi da je ta velicina monitora taman i da neces pozaliti.

btw: ja sam bio malo skeptican, ocu-necu i na kraju sam se odlucio za 27" Samsung koji sve sto ti to navodis. Bilo kako bilo sretno :D

Neki govore da je rezolucija 1920x1080 premala za 27" monitor, da im više odgovara 2560x1440.

Kakvo je tvoje viđenje i mišljenje pošto da imaš pred sobom?

Imaš li P2770H ili S27A350H?

16 godina
neaktivan
danijel206 kaže...

Ovaj dell je stvarno izvrstan, no nema HDMI priključak :/

(...)

Uskoro bi trebao izaći U2312H, navodno bi trebao imati i HDMI.

Migi86 kaže...

(...) kupi Dell U2311H i kupi si adapter displayport na hdmi

Ili DVI na HDMI adapter. DVI i HDMI imaju iste električke specifikacije, tako da su adapteri 2-3 puta jeftiniji od DP<->HDMI adaptera (koji su usto ograničeni na single link HDMI zbog nedostatka pinova).

Matozan kaže...
destructor kaže...

(...)

Neki govore da je rezolucija 1920x1080 premala za 27" monitor, da im više odgovara 2560x1440.

(...)

Rezolucija 1920x1080 na 27" monitoru daje 82 DPI što je manje od standarda (uzima se 96 DPI), dok 2560x1440 daje 109 DPI. Ako je monitor prvenstveno za igranje/video to nećeš osjetiti, ali se manja oštrina i izobličenja kod malih fontova u usporedbi s ostalim monitorima može se vidjeti kod rada s bilo kakvim tekstom (UI OS-a, surfanje, obrada teksta, ...). Problem je u tome što Windowsi (čini mi se) ne dozvoljavaju namještanje vrijednosti DPI manje od 96, tako da je potrebno koristiti manje veličine fontova od normalnih; u tom slučaju hinting podaci nisu ispravni, a budući da Windowsi agresivno koriste hinting, to dovodi do izobličenja oblika slova. Ukoliko koristiš Linux, problema nema - omogućeno je ručno postavljanje vrijednosti DPI ili automatsko određivanje upisivanjem dimenzija ekrana.

Na poslu koristim 22" LCD monitor na 1680x1050 (90 DPI), kod kuće 17" CRT na 1024x768 (80 DPI) i razlika u Windowsima je vidljiva (btw, planiram nabavu U2312H kada izađe). Podesim li rezoluciju na 1152x864 (90 DPI), tekst je oštriji, dok  na 1280x1024 (102 dpi) izgleda vrlo dobro, iako ne koristim tu rezoluciju jer dobivam osvježenje ekrana 60 Hz (što nije dovoljno za CRT - treba biti barem 75 Hz).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 11:29 (hrx).
14 godina
neaktivan
Preporuka za monitor

A jel se zna neka okvirna cijena za taj U2312H?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Preporuka za monitor

Prema glasinama, trebao bi izaći u trećem kvartalu ove godine (usput, U2311 je izašao krajem svibnja prošle godine), a cijena bi trebala biti ispod 2000 kn (vjerojatno oko 250 eura).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Matozan kaže...
destructor kaže...

A gle, ja sam svjestan njegovih prednosti i nedostataka koje ima, tako da je meni to bilo u redu s obzirom na to koliko sam novaca htio izdvojiti. Iskreno da ti kazem.., ne primjecujem te neke mane i nedostatke koji se navode, za ono sto ja radim mi je sasvim zadovoljavajuci. 

Isto tako stoji da je za neke stvari mozda cak i nijansu prevelik, al naviknes se brzo... :) 

Inace radi se o modelu: Samsung 27" LCD P2770HD

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 14:22 (destructor).
17 godina
destructor kaže...
Matozan kaže...
destructor kaže...

A gle, ja sam svjestan njegovih prednosti i nedostataka koje ima, tako da je meni to bilo u redu s obzirom na to koliko sam novaca htio izdvojiti. Iskreno da ti kazem.., ne primjecujem te neke mane i nedostatke koji se navode, za ono sto ja radim mi je sasvim zadovoljavajuci. 

Isto tako stoji da je za neke stvari mozda cak i nijansu prevelik, al naviknes se brzo... :) 

Inace radi se o modelu: Samsung 27" LCD P2770HD

A što radiš tj. za što ga koristiš?

Ja bih ipak išao na S27A350H, jer pretpostavljam da je tanji (LED), nisam ga još vidio u živo.

TV opcija mi nije bitna, radije kupim TV karticu pa mogu i snimati program.

Ostaje dilema, da li da idem na 27" ili kvalitetniji 23"/24" monitor do 2.500 kn.

Općeniti rad na PC-u - malo Office-a, surfanje, gledanje filmova, sporadično igranje.

15 godina
neaktivan
Preporuka za monitor

Dali je ovo dobar monitor za PC i za spojit PS3?

http://www.hgspot.hr/60837/monitor-acer-s243hlabmii-led-61-cm-24-

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni isto treba za PS3, zato sam i naglasio da ima HDMI priključak, pa ako netko zna...

15 godina
neaktivan
Preporuka za monitor

Ja ču si uzet ovaj Asus VH242H LCD 24.

Čitam komentare odl ljudi, kažu da su prezadovoljni, igre s PS3 i Xbox 360 izgledaju super ko na TV, recenzije su dobre.

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 22:27 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice