Hitno molim pomoć.
Imam 22 inčni monitor S-View rezolucija 1680x1050
I sve šljaka ok ali zadnjih par dana već mi se 2 puta događa jedna smetnja.... usred rada monitor se zagasi, javi poruku OUT OF RANGE i moram ga restartati pa lijepo izgubim sve što sam napravio ako nisam sejvao.. a kako ću ja znati kad će on točno poludit.
da skratim... ta opcija se javlja u slučaju da video signal premaši frekvencijski raspon monitora.... i to je zapravo zaštita da nekaj ne rikne...
E sad... ja kontam treba podesiti horizontalnu i vertikalnu frekvenciju.
Dali mi netko može reći kako da to napravim na windowsu xp? Podesio sam ja na display properties u Settingsu rezoluciju i radnu frekvenciju na 60khz... ali opet nema opcije (bar ju ja ne vidim) za detaljnije podešenje.
Sam monitor je plug and play dakle... nema svog drivera.
Postoji li kakva opcija za to uštimati? Znam da u linuxtu to ide bez problema... i to sam radio s lakoćom ali kako vidim windows je dosta automatiziran no ograničen. Može mi netko pomoći... na windowsu nisam baš 100% na TI sa svim opcijama.
zašto mi se to uopće događa?? jel može biti struja u pitanju?? nekada imam problema jer mi na jednom osiguraču rade 2 računala pa se zna dogoditi da čak neće jedno od njih upaliti u nekim udarnim terminima.... oko 8 ujutro i kasno popodne.... ili je nešto softwareski.,... ili jednostavno nisam sve podesio kako treba. a zar windows ne bi trebao to sve po automatizmu raditi?!
Hvala.
Horizontalne i vertikalne postavke na winxp
- poruka: 2
- |
- čitano: 980
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
aj molim admina da obriše ovu temu jer sam pitanje prebacio u odjel za probleme s hardwareom.
stoga je ova tema pod monitorima suvišna...
ne znam kako pobrisati svoju temu na forumu pa sad ovako ispadam bezobrazni spamer.
mea kulpa..... eto za kaznu možete me natjerati da šmrčem ugljen ili tako nešto. hehehe