Upgradeaj soft
kako? imam sad XS++. što još trebam? ne znam baš... ne želim se previše upuštati u to...
Koristi Sony Ericsson Update Service. Imaš ga i na hrvatskom jeziku. Puno je jednostavniji i prilagođen je za početnike.
Upgradeaj soft
kako? imam sad XS++. što još trebam? ne znam baš... ne želim se previše upuštati u to...
Koristi Sony Ericsson Update Service. Imaš ga i na hrvatskom jeziku. Puno je jednostavniji i prilagođen je za početnike.
hvala. sad sam malo guglao i mislim da to ne bi trebao biti neki problem. samo, vidim da skida firmware sa interneta. zanima me koliko će to biti prometa jer sam na dial-upu? ako nije puno, mogao bit onda čak to i napraviti
hvala. sad sam malo guglao i mislim da to ne bi trebao biti neki problem. samo, vidim da skida firmware sa interneta. zanima me koliko će to biti prometa jer sam na dial-upu? ako nije puno, mogao bit onda čak to i napraviti
Davno, dok sam imao K750i, ja sam radio nadogradnju s dial-upom i trajalo je dugo, ali vjeruj mi isplati se. Trebaš prvo skinuti program, a kad ga pokreneš on će vjerovatno skinuti neku manju nadogradnju od nekih 2 - 10 MB, a nakon toga će i skinuti zadnju verziju softvera za tvoj mobitel. Mislim da bi ti softver trebao biti velik nekih 20 ili 30 MB. Nakon što se to završi krene instalacija softvera.
Davno, dok sam imao K750i, ja sam radio nadogradnju s dial-upom i trajalo je dugo, ali vjeruj mi isplati se. Trebaš prvo skinuti program, a kad ga pokreneš on će vjerovatno skinuti neku manju nadogradnju od nekih 2 - 10 MB, a nakon toga će i skinuti zadnju verziju softvera za tvoj mobitel. Mislim da bi ti softver trebao biti velik nekih 20 ili 30 MB. Nakon što se to završi krene instalacija softvera.
ok. hvala. onda večeras skidam seus, a preksutra ili možda još noćas radim update. valjda neće skidanje s neta trajat dulje od 2 sata, jer veza puca točno svaka dva sata. a ako pukne, valjda će se moć nastaviti kao da ništa nije bilo.
skinuo sam SUSE i nakon skidanja megabajta i megabajta i raznih nadogradnji i sinkronizacija sad je spreman za korištenje. sad samo prikopčam mob na usb i mogu početi sa radom. jel se zna možda točna veličina podataka koja će se skinut s neta? bilo bi dobro da to znam prije nego što krenem...
jel se ta instalacija vrši online ili offline?
skinuo sam SUSE i nakon skidanja megabajta i megabajta i raznih nadogradnji i sinkronizacija sad je spreman za korištenje. sad samo prikopčam mob na usb i mogu početi sa radom. jel se zna možda točna veličina podataka koja će se skinut s neta? bilo bi dobro da to znam prije nego što krenem...
jel se ta instalacija vrši online ili offline?
Nakon sto si skinuo (i instalirao) SEUS prikopcaj telefon ali prvo ugasi ga,izvadi bateriju ( da se isprazni zaostala struja) i vrati bateriju nazad.
Nemoj ga paliti. Dok drzis pritisnut C na telefonu ukljuci USB kabel na PC i pricekaj da ti SEUS javi da se telefon "prijavio"
Zatim pocinje zabava :) Ja sam ovo radio na C905 (zasto ga niko ne spominje??) skinuo je oko 25-30 MB podataka
Tek kada skine sve (to sve stavi negde u tempu ili gde vec) pocinje nadogradnja. Traja negde oko 10 minuta (bar sto se tice C905-ice)
Zatim se telka restarta i to je to. I da se desi pad konekcije,program nastavi sa nadogradnjom onamo gde je zapeo
Budi strpljiv i za ime Boga ovo uradi negde gde imas pristup internetu od min. 1 mb/s. (30 MB na dialupu traje oko 3 sata) i po mogucnosti pronadi nekog ko ima laptop
Baterija mora,napominjem mora biti puna na maks.
Ovo mozda "zvuci" komplicirano ali sam SEUS ce te voditi. Nije nista strasno
Sretno
Od ovih C702i definitivno...... Pogledaj W595.....
Nemoj ga paliti. Dok drzis pritisnut C na telefonu ukljuci USB kabel na PC i pricekaj da ti SEUS javi da se telefon "prijavio"
Zatim pocinje zabava :) Ja sam ovo radio na C905 (zasto ga niko ne spominje??) skinuo je oko 25-30 MB podataka
Tek kada skine sve (to sve stavi negde u tempu ili gde vec) pocinje nadogradnja. Traja negde oko 10 minuta (bar sto se tice C905-ice)
Zatim se telka restarta i to je to. I da se desi pad konekcije,program nastavi sa nadogradnjom onamo gde je zapeo
Budi strpljiv i za ime Boga ovo uradi negde gde imas pristup internetu od min. 1 mb/s. (30 MB na dialupu traje oko 3 sata) i po mogucnosti pronadi nekog ko ima laptop
Baterija mora,napominjem mora biti puna na maks.
Ovo mozda "zvuci" komplicirano ali sam SEUS ce te voditi. Nije nista strasno
Sretno
ma već sam ja vidio da je program jednostavan i sve sam vodi što, kako itd...
kad sam skidao seus koji ima malo više od 27 mb, trajalo je 1h i 35 min, što znači da 30 mb nebi trebalo biti duže od 2 sata, ali i ako pukne veza, valjda će se nastaviti kao da nište nije bilo. nema veze što će dugo skidat, glavno da se to napravi kak spada...
Od ovih C702i definitivno...... Pogledaj W595.....
čovječe kasniš...
e ovako, prije nego krenem želim još nešto pitati?
trenutni firmware je R1EA030 prg1212-2395_GENERIC_KT i CID je 53
na sajtu SE Users sam našao firmware koji odgovaraju mom mobitelu. koji da skinem?
našao sam ovdje 3 brandirana za hrvatsku (t-mobile, vip, tele2) i ovdje su nebrandirani. ja bih skinuo ovaj, tj. nebrandirani. to je central europe i tu je valjda hrv jezik, što sam vidio negdje na tom istom sajtu. ili da skinem neki drugi?
to kad se skine, flasha se sa XS++ ako se ne varam
e sad, jeli bolje ovo radit sa seus-om, ili ovako ručno skinuti firmware pa ga flashati sa XS++? jer ja bih bolje sa XS++
Ima strasnih zajeba sa ovim CID-ovima. Pazi sta radis,ja navijam da koristis SEUS. XS++ stupa prilikom dekodiranja ili stavljanja jezika ili pretvaranje necega u nesto :) (na primer K800 u K810 ili neki SE u Walkman seriju)
Hint: Batali XS++ sve dok ne dekodiras telku
Ja imam C905 i puno toga se moze srediti sa A2 Uploaderom driveri,modanje sa drag&drop metodom) ali nisam siguran dali moze A2 sa C902
Da ne tupimo. Idi na ovaj forum i pazljivo sledi sticky postove,imas step by step tutorijale za XS++ ( sa slikama)
http://cafe.mobil.hr/ (forum je kaotican a admini strasnu sujetni i arogantni)
i ovde su "kraljevi"
Uzmi SEUS,ipak ovo uradi prvo pa zatim radi akrobacije sa XS++ om
ma može se flashati i sa XS++ i koliko vidim nije ništa teže nego sa seus-om. evo jedan dobar tutorijal, ako niste registrirani nećete vidjeti slike, a sve je lijepo objašnjeno
ako bih flashao sa seus-om, opet bi bio brandiran na t-mobile, a ako bi sa XS++, ja sam biram firmware koji hoću. zato me samo zanima koji da skinem? ima ih ovdje i ovdje
Evo da ne otvaram novu temu: koji bi vi od ova dva uzeli SE W890i ili SE W910i. Ovaj drugi bi bio iz Vipa
pa me zanima da li oni kao što su to prije radili mijenjaju softver ili to više ne rade.
e sad, jeli bolje ovo radit sa seus-om, ili ovako ručno skinuti firmware pa ga flashati sa XS++? jer ja bih bolje sa XS++
teško da ćeš nešto napraviti sa XS++ jer c510 je a2 mob, a XS++ ne podržava a2 platformu. treba ti a2 uploader.
teško da ćeš nešto napraviti sa XS++ jer c510 je a2 mob, a XS++ ne podržava a2 platformu. treba ti a2 uploader.
ok. onda nemaš brige. imam ja i A2 uploader... koji firmware? taj odgovor još tražim?
ok. onda nemaš brige. imam ja i A2 uploader... koji firmware? taj odgovor još tražim?
Trazi u imenima da ima nesto kao Generic ADRIATIC ili CENTRAL EUROPE
ADRIATIC je za tebe (Hrvatski i Hrvatski T9)
ADRIATIC je za tebe (Hrvatski i Hrvatski T9)
adriatic je ovaj, a ovaj je central europe
skinuo sam ovaj central europe, kasnije ću adriatic. a već sam negdje vidio da je hrvatski uključen u central europe. jel to znači da mi ne treba drugi?
edit: evo ovdje sam našao koji se jezik nalazi u kojem firmwareu. ja bih onda bolje adriu, jer bolje da imam njemački, talijanski itd nego srpski, mađarski, češki...
Da,definitivno ADRIATIC je firmware koji ti treba. Ja sam se davno zeznuo stavivsi Cent. Eur. na K810 misleci da cu dobiti i makedonski i dobio sam makedonski (ovo sve zbog makedonskie cirilice) ali telka je znatno izgubila na brzini u menijama. Ovo je (kako su mi kazali) bilo usko vezano uz one CID-ove
Stavi ADRIATIC
gledam sad ovaj tut i nešto mi nije jasno. znači ja moram imat 3 datoteke za flashanje. jednu MAIN, jednu FS, i jednu CUSTOM
od fs ovdje definitivno je adriatic, a koju da uzmem main? generic ili t-mobile?
a od custom već imam ovaj t-mobile. što to znači? to znači da će mobitel bit kao da je kupljen u t-mobileu? to baš nisam htio, ali u tutorijalu piše: "Your phone will come up with an "Configuration Error" if you don't upload a custpack after flashing the FS!"
gledam sad ovaj tut i nešto mi nije jasno. znači ja moram imat 3 datoteke za flashanje. jednu MAIN, jednu FS, i jednu CUSTOM
od fs ovdje definitivno je adriatic, a koju da uzmem main? generic ili t-mobile?
a od custom već imam ovaj t-mobile. što to znači? to znači da će mobitel bit kao da je kupljen u t-mobileu? to baš nisam htio, ali u tutorijalu piše: "Your phone will come up with an "Configuration Error" if you don't upload a custpack after flashing the FS!"
Uzmi GENERIC. T-Mobile ti je onaj brandirani meni
Uzmi GENERIC. T-Mobile ti je onaj brandirani meni
ok. a zašto se mora i onaj custom t-mobile? ja sam raspakirao tu arhivu i baš tu se nalaze one t-mobile teme, t-mobile jingleovi, slike itd...
Ma C702i 100% !!! Za klasu je bolji od ovih drugih!
Ma C702i 100% !!! Za klasu je bolji od ovih drugih!
Ti mal kasniš...Pogledaj prethodne poruke već je kupio mob i to c510!
ok. a zašto se mora i onaj custom t-mobile? ja sam raspakirao tu arhivu i baš tu se nalaze one t-mobile teme, t-mobile jingleovi, slike itd...
stavi to ako se mora, a poslje lako možeš mjenjati ili obrisati sve šta ti padne na pamet.
sad dok ovo sve radim, želio bih ubaciti i druge drivere za zvuk, možda za kameru, i želim ubaciti flash teme
1. driveri za zvuk - koliko sam skužio, ti novi driveri se ubacuju da bi zvučnik bio jači. koje da skinem odavde? na jednom stranom forumu sam vidio da je jedan predložio drugome da na C510 stavi drivere od modela W910. jel to u redu?
2. driveri za kameru - što će zapravo oni napraviti?
3. znam što su flash teme i kako ih ubaciti
itko?
dobivas to da ti je slika malo ostrija i izrazenija a zvuk da ti je malo ili dosta glasniji ali ne ocekuj sad da ces imat 10mpx sliku ili zvuk da mozes parti odrzavat,znaci samo se kvaliteta poboljsava ....
Može li C510 slati .jar file-ove?Uzeo bih taj mob.