Evo, već mi se drugi put dogodilo da mi Google ažurira svoje defaultne aplikacije (Hangouts, nekakve Fotografije, Word, Excell, OneDrive i ostale nepotrebne pizdarije) iako sam u postavkama stavio manualno ažuriranje. Ajde, to i ne bi bio takav problem da mi ne sjebe aplikacije koje uopće nemaju veze s njim, osim što koriste android sustav, kao npr m-zaba za poslovne korisnike. Šifre za ulazak u aplikaciju jednostavno su nestale i sad moram tražiti nove od banke. Više nisam siguran je li to do banke (da nakon svakog updatea i ažuriranja sustava njihova aplikacija blokira širfe) ili Google Playa?
No kako mi se to dogodilo? Instalirao sam 2 igrice iz Trgovine Play. Prilikom instalacije pojavila mi se poruka da treba ažurirati Google Play, što sam ja odbio. Igrice sam normalno pokrenuo (kog vraga se dopušta pokretanje ako traže ažuriranje?). Ali se tijekom noći Google odlučio sam ažurirati unatoč mojim postavkama koje su stavljene na manualno (!) i sjebat mi druge aplikacije poput m-zabe, Whatsappa i Vibera. Razmišljam da se to dogodilo jer sam prilikom instalacije igrica prihvatio uvjete, što je vjerojatno odmah pokrenulo glupi Google Play i ažuriranje. No sad mi stalno iskače poruka "Usluge za Google Play greška". Ima li netko ideju kako to riješiti?
Nakon svega sam počeo razmišljati da pređem na iPhone, jer mi je puna kapa prisilnog ažuriranja i nasilja od strane Googlea. Mobitel je Samsung Galaxy J3 ako to igra neku ulogu…