ja bi root-o mob,..al jel moram sta prije uradit,..kao backup il tak nest,..imam dosta aplikacija itd pa jel mogu tako rootati il mora bit prazan?
Samsung Galaxy Mini 2 ROOT i OC KERNEL-tutorial
- poruka: 401
- |
- čitano: 183.910
- |
- moderatori:
XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
ja bi root-o mob,..al jel moram sta prije uradit,..kao backup il tak nest,..imam dosta aplikacija itd pa jel mogu tako rootati il mora bit prazan?
pa bilo bi zgodno kad bi backupirao preko kiesa kontakte, kalendar i tako to... aplikacije se ne mogu backupirat bez roota tak da...
sad sam rooto,..i stavio onaj za overclosc,..i neradi mi wi fi ko ni ostalima,..sad vidim da ima pun k***c mogucnosti,..al nesto spomonju rom itd,..ja nisam stavljo nikakav custom rom,..ja sam samo stavio onaj cwm6,..rooto,..stavio onaj mod za overclock i nist drugo,..kak da to popravim
sad sam rooto,..i stavio onaj za overclosc,..i neradi mi wi fi ko ni ostalima,..sad vidim da ima pun k***c mogucnosti,..al nesto spomonju rom itd,..ja nisam stavljo nikakav custom rom,..ja sam samo stavio onaj cwm6,..rooto,..stavio onaj mod za overclock i nist drugo,..kak da to popravim
to se događa jer ti si stock rom updatreao na novu verziju. taj kernel radi sa starijom verzijom roma te kako to ispraviti pogledaj na prethodnoj stranici (imaš link do mojeg tutoriala how to fix it). ako imas mobitel kupljen u vipa javi pa da ti dam prvi link iz tog tutoriala za tvoj mob.
imas puno postova u prethodnim stranicama,..btw prije nego sto sam rooto,..pregledo sam ovaj tread i vidio cwm6 tako da sam taj stavio,...al ipak neradi wi fi,..ak mos mi dat taj link u sljedecem postu jer nezz koji je u prethodnim stranicama
nisam kupio u vipu neg u tcomu
imas puno postova u prethodnim stranicama,..btw prije nego sto sam rooto,..pregledo sam ovaj tread i vidio cwm6 tako da sam taj stavio,...al ipak neradi wi fi,..ak mos mi dat taj link u sljedecem postu jer nezz koji je u prethodnim stranicama
nisam kupio u vipu neg u tcomu
dobar je cwm6 te je sad preopruka da on bude glavni recovery... tutorail da fixas taj wifi je ovdje http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/samsung-galaxy-mini-2-root-oc-kernel-tutorial/164108.aspx?page=3&jumpto=3465040&sort=asc&view=flat ... inace za pit file pogledaj ovaj link jer je u tom postu krivi link ... pit file link : http://www.mediafire.com/?46gyc7wiaogr4r8
znaci skinem taj stock rom od 200 i jos nest mb-a,..pratim korake koji su navedeni,..skinem taj .pit file,..opet pratim korate i ak uspije jel mi je mob rootan?,..jel ima taj oc mod i cwm?
ulg kad stavim taj stock rom,..oce li se sta promjenit?
jao,..nist,..skonto sam,..jednostavno cu stavit outdated rom pa da radi wi fi,..da da da,..
all oce li sta bit sa aplikacijama itd?
jao,..nist,..skonto sam,..jednostavno cu stavit outdated rom pa da radi wi fi,..da da da,..
all oce li sta bit sa aplikacijama itd?
aplikacije se tad brišu (nažalost, takva je stvar)... ostale postavke ako si napravio backup preko kiesa lako vratiš poslije svega
problem je sto nisam napravio nikakav backup..neg sam eto..al sta ce mi wi fi kad imam instant internet...al napravit cu to kad vec budem stavljo neki custom rom pa cu morati sve obrisati svejedno...i sam da pitam..kad ubacujem custom rom..jel to isti ovaj postupak..?
problem je sto nisam napravio nikakav backup..neg sam eto..al sta ce mi wi fi kad imam instant internet...al napravit cu to kad vec budem stavljo neki custom rom pa cu morati sve obrisati svejedno...i sam da pitam..kad ubacujem custom rom..jel to isti ovaj postupak..?
za stavljanje custom roma ide ova procedura
1) ugasiti mobitel
2) ući u CWM/TWRP pomoću kombinacije vol up+vol down + home + power
3) OBAVEZNO: napraviti backup sadašnjeg ROM-a u slučaju da se ROM koji ćete probati ne sviđa
4) OBAVEZNO: Wipe data/Factory reset (ovo prvo je za CWM, a drugo za TWRP)
5) OBAVEZNO: Wipe dalvik cache
6) Install from SD card (ili kako već piše, nisam čest gost u recovrey-u već skoro mjesec dana)
7) reboot / reboot to system (ovo drugo je za TWRP)
8) VAŽNA NAPOMENA: NIKADA ne rebootajte iz ROM-a u recovery jer inače dolazi do bootloopa te procedure da morate ponovno flashati recovery(CWM/TWRP ovisno što koristite)
sad sam popravio wi fi onom metodom koju si reko,..napravio sam backup svega,..kopiro sd na komp,..skinio titanium backup sve backupiro,..i kad sam flasho mob,..sta vec,..i upalim ga,..sve je vec bio na njemo,..cak i one apliacije koje sam obriso prije mjesec dva,..wi fi radi,..a reko si da ce se obrisati aplikacije,..il je titanium odma restoro app-s,..nekontam nist,..il nije dobro flashano :O
i jel mogu sad na ovaj rom koji imam stavit custom il trebam neki drugi stavit,..sad imam taj s kojim sam popravio wi fi,..i tamo se spominje neko flashanje,..kontam sta je to al neznam cime da flasham,..jos mi samo ovo kazes i to je to,..sve znam i o ovome xD
btw,..stavio bi si ovaj rom
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2134582
jel valja? jel ga koristi tko?
sad sam popravio wi fi onom metodom koju si reko,..napravio sam backup svega,..kopiro sd na komp,..skinio titanium backup sve backupiro,..i kad sam flasho mob,..sta vec,..i upalim ga,..sve je vec bio na njemo,..cak i one apliacije koje sam obriso prije mjesec dva,..wi fi radi,..a reko si da ce se obrisati aplikacije,..il je titanium odma restoro app-s,..nekontam nist,..il nije dobro flashano :O
Titanium nisat ne restorea automatski... Moguce je da se nesto zblesiralo pa je povuklo appse koje si izbriso preko google računa (to mi se prije znalo dešavati na starom optimusu one)...
i jel mogu sad na ovaj rom koji imam stavit custom il trebam neki drugi stavit,..sad imam taj s kojim sam popravio wi fi,..i tamo se spominje neko flashanje,..kontam sta je to al neznam cime da flasham,..jos mi samo ovo kazes i to je to,..sve znam i o ovome xD
btw,..stavio bi si ovaj rom
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2134582
jel valja? jel ga koristi tko?
taj ROm ne preporučam jer treba imati Indoneziski stock ROM prije toga... Inače kod flashanja custom ROm-a koristi se ova procedura navedena gore (2 posta prije ovoga)
aha to je flashanje,..lol,..a kod flashanja prek odin-a sta moram ubacit u pda kolumnu?
jel za ove isto treba taj indonedijski stock rom?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1924502
Htio bih si staviti CM10.1. S obzirom da sam cuo da ne njemu ne radi sve, htio bih si ostaviti stock rom. Postoji li ikakva mogucnost za dual boot?
Znam da ima takva app za SGS2. Mozda bi mijenjanjem build.prop u GT-I9100 (zapravo to vec imam) bila upotrebljiva ta aplikacija?
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.hellcat.droiddev.lolboot&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm5ldC5oZWxsY2F0LmRyb2lkZGV2LmxvbGJvb3QiXQ..
Htio bih si staviti CM10.1. S obzirom da sam cuo da ne njemu ne radi svel, htio bih si ostaviti stock rom. Postoji li ikakva mogucnost za dual boot?
Znam da ima takva app za SGS2. Mozda bi mijenjanjem build.prop u GT-I9100 (zapravo to vec imam) bila upotrebljiva ta aplikacija?
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.hellcat.droiddev.lolboot&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm5ldC5oZWxsY2F0LmRyb2lkZGV2LmxvbGJvb3QiXQ..
Kratko i jasno NE. Nažalost nemamo podršku za takav kernel na kojem sve ovisi o tom "dualbootu".
Dobro, nema veze. Nadam se da kad izađe JB, da će izaći i kompatibilan OC kernel, jer bez OC kernela mi je mob jadan za tegra 3 efekte u Dead Triggeru...
stavio sam custom rom thewisp cm 10.1,..i napravio backup svega preko titanium backup root,..i sad kad ocu skinit titanium,..google play kaze da ga imam instalirano,..tako da ga sad nemogu skinit i instalirati,..jel zna ko rijesenje?
EDIT: kad sam htjeo vratit stock rom,..tj restorat preko cwm,..usred recovery-a mi je izbacio error system/ coundt restore tak nest nezz,...i nije mi se tjeo upalit uopce,..stavio sam ovaj stock firmware koji je midzan21 dao tutorial,..i opet kad se boot-a stane kod samsunga,..i to bljesti bljesti,..vibrira dvaput,..i prikaze tcom logo,..i opet taj bljestavi samsung,..i tak stalno,..sta da vise napravim,..sve sam probo
je li netko instalirao ovaj rom?
http://www.hotfile.com/dl/176596214/902d4e0/S6500DXXLD3_S6500DCROLD3_CRO.zip.html
meni kaze da je pokvaren..
imate li koji stock rom za ovaj mob?
Dobro, nema veze. Nadam se da kad izađe JB, da će izaći i kompatibilan OC kernel, jer bez OC kernela mi je mob jadan za tegra 3 efekte u Dead Triggeru...
valjda će se netko udostojiti omogućiti OC na JB official kernelu ;)
......
EDIT: kad sam htjeo vratit stock rom,..tj restorat preko cwm,..usred recovery-a mi je izbacio error system/ coundt restore tak nest nezz,...i nije mi se tjeo upalit uopce,..stavio sam ovaj stock firmware koji je midzan21 dao tutorial,..i opet kad se boot-a stane kod samsunga,..i to bljesti bljesti,..vibrira dvaput,..i prikaze tcom logo,..i opet taj bljestavi samsung,..i tak stalno,..sta da vise napravim,..sve sam probo
reflashaj ovaj stock rom kojeg sam stavio te odaberi repatition u odinu... to se i meni desilo nekoliko puta te je nakon reflasha sa repatitionom proradilo (muka ziva ali sto mozes)
je li netko instalirao ovaj rom?
http://www.hotfile.com/dl/176596214/902d4e0/S6500DXXLD3_S6500DCROLD3_CRO.zip.html
meni kaze da je pokvaren..
imate li koji stock rom za ovaj mob?
to se instalirava preko odina a ne preko cwm-a... imas tutorial pred par stranica ili cak na ovoj stranici nisam ziher...
ovako ja sam učinio sve korake što se tiče rootanja, kad palim mobitel pokaže mi se žuti trokut, međutim sve aplikacije koje zahtjevaju rootanje jednostavno blokiraju kada je potreban pristup rootu
ovako ja sam učinio sve korake što se tiče rootanja, kad palim mobitel pokaže mi se žuti trokut, međutim sve aplikacije koje zahtjevaju rootanje jednostavno blokiraju kada je potreban pristup rootu
moj je prijateljski savjet da u temi pronađeš supersu zip fajl te da ga instaliras umjesto superusera tj root.zip fajla. postzpak je isti kao i za root.zip . inace taj trokut mozes ukloniti uz pomoc triangle away 2.9 i novije verzije. upute se nalaze negdje u temi pa malo pogledaj.

hvala lega,..sad sam skinio dxld1 i flasho si reginu v3 ultimate,..ima pokoji bug,..i dok imam mastercleaner autokill upaljen,..kad zakljucam mob stalno vibrira ,..i app dock mi je zabugiran sad,..nema ga uopce,..sve sam isprobo nece da se pojavi,..toliko o regini v3,..mozda budem sutra stavljo naj biohazmat,..vidit cu jos
Postoji li neki custom rom za gm2 koji podrzava overclock? a da na njemu radi kamera, wifi i ostalo da je barem noviji od gb?
a neznam,..imo sam ovaj regina i thewisp cm10.1,..al puno bugova,..kod regine nije mi se pojavljivala tipkovnica itd,..a kamera je radila,..a kod wispa nemos skidati sa play store,..ja sve probo al isam mogo nist skinut,..probat cu biohazmat,..al isto ima buggova,..nevrijeti bezveze flashati mob i riskirati
a neznam,..imo sam ovaj regina i thewisp cm10.1,..al puno bugova,..kod regine nije mi se pojavljivala tipkovnica itd,..a kamera je radila,..a kod wispa nemos skidati sa play store,..ja sve probo al isam mogo nist skinut,..probat cu biohazmat,..al isto ima buggova,..nevrijeti bezveze flashati mob i riskirati
vezano uz cm10.1 jesi nakon instalacije roma indtalirao i gappse? ako nisi onda je to problem... inace.akonsi voljan isprobavati onda skini pacman rom i probaj ga. neces pozaliti sto ga imas

molio bih vas ako netko ima backup od galaxy mini 2 koji se pokreće u clockworku jer sam nešto gadno zabrljao...
molio bih vas ako netko ima backup od galaxy mini 2 koji se pokreće u clockworku jer sam nešto gadno zabrljao...
jednostavnije bi ti bilo da sve ponovni reflashas. ukljucujuci i rom i cwm
možete li mi to malo objasniti, kako da ga reflasham? Preko Odina?