Koja DDR2 memorija??

poruka: 8
|
čitano: 6.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koja DDR2 memorija??

Evo imam ovakvu situaciju pa mi neke stvari nisu jasne. Trenutno imam koju prodajem jer mi smeta (nemam slotova)

2*512mb DDR2 Kingmax + 2*512mb Infineon DDR2 - dual channel. (www.njuskalo.hr/ram-memorija/2-512mb-ddr2-kingmax-2-512mb-infineon-ddr2-dual-chanell-oglas-2832011)

Imam ovu matičnu ploču Naziv tvrtke Elitegroup Computer Systems, Naziv matične ploče ECS 945P-A

po everestu ovo pise:

Podržane FSB frekvencije FSB533, FSB800, FSB1066

Podržani tipovi memorije DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM, DDR2-667 SDRAM

Maksimalna količina memorije 4 GB

Memorijski utori 

DRAM utor 1 512 MB  (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

DRAM utor 2 512 MB  (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

DRAM utor 3 512 MB  (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

DRAM utor 4 512 MB  (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

Htio bi nadograditi komp ocitno jedino mogu s ddr2 ramima, pa me zanima sta moja matična podržava??

Sta moram gledati fsb frekvenciju ili tipove memorije? tj. dali bi ovo radilo kod mene 

4gb DDR2 (2x2gb)1000mhz G.SKILL

Koja je vaša preporuka kako da najbolje i najjeftinije nadogradim do 4gb? molim pomoc i konkretne odgovore. HVALA!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koja DDR2 memorija??

Ovaj ram koji si naveo ti nebi radio mislim da bi radio ali ne na tom taktu, najjače što ide na tu maticnu je ddr2 667Mhz znači uzmeš ovo:

http://www.nabava.net/radna-memorija-ram__190/kingmax-ram-2gb-so-dimm-ddr2-667mhz__1245411

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koja DDR2 memorija??

Evo ti jedan prijedlog: LINK

Ali daj još nekoliko informacija: koliko memorije i koliko pločica želiš, koja frekvencija?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koja DDR2 memorija??
k1klop kaže...

Ovaj ram koji si naveo ti nebi radio mislim da bi radio ali ne na tom taktu, najjače što ide na tu maticnu je ddr2 667Mhz znači uzmeš ovo:

http://www.nabava.net/radna-memorija-ram__190/kingmax-ram-2gb-so-dimm-ddr2-667mhz__1245411

Predložio si mu memoriju za laptop!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
15 godina
neaktivan

Pa sta onda znaci to FSb frekvencija da moze do 1066Mhz?? 

Napisao sam da imam 4 utora,da bi htio nadograditi do 4gb, dakle mislim da mi je najjeftinije 2*2gb, ali da bi i najbolje radilo.

Frekvenciju zelim naravno najveću moguću, koju maticna moze podnjeti...naravno da necu uzimati bolje ako mi nece raditi na tome..

16 godina
protjeran
Makikiza kaže...

Pa sta onda znaci to FSb frekvencija da moze do 1066Mhz??

Napisao sam da imam 4 utora,da bi htio nadograditi do 4gb, dakle mislim da mi je najjeftinije 2*2gb, ali da bi i najbolje radilo.

Frekvenciju zelim naravno najveću moguću, koju maticna moze podnjeti...naravno da necu uzimati bolje ako mi nece raditi na tome..

Frekvencija FSB je frekvencija front side bus-a koju množiš množiteljem multiplier-om da bi dobio konacnu frekvenciju svoje memorije.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
15 godina
neaktivan

i?? koje rame ja nakraju mogu staviti? tj.koja je najveća frekvecncija koja ce mi raditi na mojoj matičnoj?? molim ako cete pomoci da odg konkretno ne neke definicije..

15 godina
neaktivan
Makikiza kaže...

i?? koje rame ja nakraju mogu staviti? tj.koja je najveća frekvecncija koja ce mi raditi na mojoj matičnoj?? molim ako cete pomoci da odg konkretno ne neke definicije..

Možeš DDR2-400

Evo ti točnije:

-4 x DDR2 SDRAM DIMM (up to 4 GB DDR2-400/533/667 without ECC it supports dual channel mode, so users are recommended to install memory modules symmetrically in pairs)

Dakle kupiš ovo:

http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-6400-4-gb-mushkin-silverline-stiletto-996760-ddr2-800mhz-kit-2x2gb&option=artikl&id_kategorija=05120790&id_artikl=051.207.176

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice