Ne znam zašto, ali moj Ubuntu, koji je instaliran preko Wubija, starta se iz naredbenog retka, piše da se zove BusyBox v1.1.3 (mislim). Kako "natjerati" Ubić da se ponovno pokreće preko vizualnog sučelja?
Ubuntu 8.04 starta iz naredbenog retka (BusyBox)
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.219
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zar nitko ne zna kako natjerati Ubuntu da se pokreće normalno?!
Što ste vi ljudi smiješni, ako odgovor ne dobijete u roku odmah onda počnete: "Zar je moguće da ovdje nitko ne zna..."
Da bi ti išta konkretnije rekli, moraš reć više informacija (ili možemo davat odgovore kao tehničke podrške - "provjerite jeste li uštekali monitor u struju").
Kažeš da te pri startu Ubuntu baci u naredbeni redak, odnosno BusyBox (to je okrnjena verzija punog naredbenog retka, npr. bash).
Prvo pogledaj što ti izbacuje naredba:
dmesg
Tamo ti se obično ispisuju greške i informacije o radu sustava. Kopiraj tu datoteku ovdje, da ti možemo reći konkretnije (nemoj slučajno sve c/p ovdje na forum, nego stavi u obliku txt datoteke). Ta datoteka ti se nalazi ovdje (obično): cat /var/log/dmesg, pa je kopiraj recimo u home folder:
cp /var/log/dmesg ~/dmesg.log
i onda ju zakači.
OK, WTF?! Ne znam što se upravo dogodilo, ali mi se Ubuntu pokrenuo sasvim normalno! Štoviše, upravo se javljam sa mog dobrog, priraslom srcu, Ubuntua.
Postam svejedno dmesg file, tko zna što se zbiva, jer se Ubuntu dva puta startao iz BusyBoxa zaredom i sada radi normalno. Nisam ga koristio neko vrijeme, no to ne bi smio biti problem...
Link za download dmesg file-a:
Hmm,... a ne znam što da ti kažem (osim neobično). Može bit neki banalan razlog, ali ako sad radi, nema smisla tražit problem... tj. ako ti je gušt možeš kopat po logovima (ne znam zapravo kojima ako ti se stvar više ne ponavlja, sve ih imaš u /var/log).
Ako ti se slučajem ponovno dogodi isto, onda daj dmesg, jer s ovim tvojim naoko izgleda sve ok. Pozdrav.
btw, sljedeci put ako se desi dodaj i /var/log/Xorg.0.log - mozda xorg nesto zakenja, a i nece skodit.
btw, sljedeci put ako se desi dodaj i /var/log/Xorg.0.log - mozda xorg nesto zakenja, a i nece skodit.
Ovo sa BusyBox-om je bio bug na dosta HH-a. I ja sam imao taj bug. Trajao je 2 dana, nisam htio ništa poduzimat, jedan dan sam upalio laptop i opet radi bez problema.. Eto, da se drugi ne zezaju s tim, ovo je kao prehlada novog Ubuntu-a
Sad mi se sve više čini kao da nije, nego da mi je HDD riknuo...
Komp mi je crknuo i Ubuntu mi je iz BusyBoxa preko naredbe exit dao, vjerujem, zanimljive podatke u vezi svega, pa vas molim da mi pomognete dešifrirati ih.
Evo teme.
Ako si instalirao preko Wubija onda ce ti se BusyBox pojaviti svaki put kad ne ugasis pravilno Windowse jer se Wubi Ubuntu boota s NTFS particije.