Trebam pomoc HITNO oko instalacije Linuxa na 2 par

poruka: 7
|
čitano: 1.114
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

D.D MOlimvas ak mi neko HITNO POMOCI!!!

Srusili su mi se WINDOWSI i sad sam napokon odlucio staviti UBUNTU ali problem je u tome sta na C disku (to je jedan disk pojeljen na 2particije C I D) I SAda ja tamo imam podatke pa me zanima kako mogu installirati UBUNTU na 1.particji (C) a da mi 2.particija (D) Ostane i da mi svi podaci ostanu pa ak moze pomoc HITNO hvala i LP

(i ujedni bi vas zamolio ako bistemi mogli govoriti korak po korak di da idem HVALA)

http://www.bytelove.com/images/uploads/Gadgets/linuxgear/x-ray-tux-sticker.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

On bi ti trebao prepoznati obje particije i onda kada ubaciš cd formatiraš samo sistemsku particiju i na nju instaliraš linux, a ovu drugu ne diraš.

Poslje nakon instalacije možeš backupat podatke pa i drugu particiju prebacit u ext filesystem.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

OVDJE imaš jako fino objašnjen proces instalacije Ubuntua korak po korak na engleskom jeziku.

Imaš i screenshotove tako da ćeš se lako snaći!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovaj link pokazuje kako installuirati na DISK ne na particju a ovo kad idem za particju to neznam moze pomoc kako plzz

http://www.bytelove.com/images/uploads/Gadgets/linuxgear/x-ray-tux-sticker.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Trebam pomoc HITNO oko instalacije Linuxa na 2
PC Man kaže...

ovaj link pokazuje kako installuirati na DISK ne na particju a ovo kad idem za particju to neznam moze pomoc kako plzz

Kod particioniranja imas tri opcije Automatski  ( izbrisi cijei disk i instaliran na njemu )  poluautomaski ( oslobodi malo mjesta pa na njemu instalira linux)  a treći je ručno , nađes particiju i odaberes formatiraj i kao toču montiranja odaberes "/" kosu crtu to znači da će na tome biti instaliran glavni sustav. hmm preporucujem da prije instalacije oslobodis malo mjesta sa partition managerom Gpartedom imas ga na meniju kada dignes livecd, oslobodi recimo 400mb i napravi linux swap particiju to je nesto poput ram memorije. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
16 godina

@ PC Man, samo ubaci Ubuntu CD(Live) i dalje obavi sve što trebaš s podatcima (backup!)...

-nakon toga možeš (ako želiš) instalirati. Pošto je za linux ext3/ext4 + swap, vrlo lako se može desiti da nešto izbrišeš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran

isčitao sam da prvi puta ide na linux...mođžda mu je lakše particionirati sa boot windows cd-om,samo u raw formatu..i potom restartati i pokrenuti linux instalaciju...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice