Spomenuli su R.Stallmana, da i meni je on bolji lik... GNU, GPL, CopyLeft.. Navijao bi za njega, jer mislim da znanje ne smije biti copyrightano-patentibilno, ali US-pantent + 6th-fleet ima jače argumente...
ma mozes se derati koliko god hoces da znanje treba biti svima dostupno kad dodje cook i kaze: slusaj, moja kompanija vrijedi 450 milijardi dolara i ako hocu neki patent dobit cu ga. skidam kapu stallmanu, ali mislim da se bori s vjetrenjacama...
osobno, vrtim arch i super mi je, sve radi, sav softwer instaliram tipkanjem 4 rijeci i svidja mi se brzina podizanja i gasenja sustava. virusi mi ne igraju nikakvu ulogu, tu me najvise cuva google sa svojim filtriranim rezultatima pretrage (ne sjecam se kad sam zadnji put imao virus, bilo na windowsu ili na linuxu; na potonjem, nikad). open source mi takodjer ne znaci nesto posebno, znam jako malo o programiranju (ucim) da bi ja sada editirao ili nadopunjavao neki program, mozda kasnije kad budem znao vise.
a sto se tice igranja na linuxu. mislim da se polako okrece kotac sto se tice linux igara, indie humble bundle dobija sve vise na popularnosti, a valve radi punom parom na portanju svojih igara (mislim da ce dota 2 imati linux client).