Sve si dobro napidao osim jedne stvari: pocetnog uvjeta da bi Linux nesto 'trebao'. Linux nee treba veci desktop market share, zapravo ne 'treba' nista.
Linux nije firma, nema dionicara niti upravnog odbora. Jedino sto ima su entuzijasti, koji zele nesto poboljsati, rijesiti neki problem i zatim podijeliti to rjesenje sa svijetom. Tko ce tako nekome nesto uvjetovati?
Dakle imas vlastiti problem koji si rijesio za sebe i nisi to digao na razinu da napises kod koji bi ga potom pomogao rijesiti za sve ostale korisnike tog specificnog programa. I to je okej, nitko od tebe to niti ne trazi. Mozda nisi programer, mozda jesi ali ne znas konkretan jezik u kojem je to pisano, mozda i znas ali nemas vremena, mozda i imas vremena ali ti se ne da... Sve su to realni i opipljivi razlozi, sve pet. Ali iz te perspektive imati 'viziju' sto bi 'Linux' trebao je mozda i bezobrazno, zar ne?
Linux je dragulj dan ljudima potpuno besplatno i onda yi isti ljudi, koji pojma nemaju o nicemu imaju ideje u kojem smjeru bi se trebao kretati razvoj OS-a koji je doninantan na mobilnom i serverskom trzistu?
Mislim, o cemu pricamo?
Pa forkaj sve i napravi svoju savrsenu distru, slobodan si. I kaj sad?
Tema je zašto korisnici ne vole linux, ja sam dao neko svoje mišljenje koje je možda i 100% krivo. Ali eto raspravljamo na forumu o glupostima i ubijamo vrijeme. Vjerojatno nitko ovdje nije dovoljno kompetentan da riješi ovaj "problem".
Meni je realno bolje da je što manje ljudi na Linuxu jer samim time imam manje konkurencije i veću plaću pošto na poslu radim isključivo s linux-om.
Kako si i sam napisao podosta mogućih razloga zašto ne radim contribution na kod neću ulaziti u to.
Isto kad napišeš na temi zašto auto ima fejk auspuhe, pa ti netko odgovori kaj te tolko smetaju fejk auspuci. Napravi svoj auto sa pravim.
Ne smetaju me fejk auspuci, ne smeta mene osobno što linux nema 10% udjela u desktopu, ali tema je zašto....
SUSE Linux Enterprise Server (SLES) 15 Service Pack (SP) 6 is at the heart of these upgrades. This update future-proofs IT workloads with a new Long Term Service (LTS) Pack Support Core. How long is long-term? Would you believe 19 years? This gives SLES the longest-term support period in the enterprise Linux market. Even Ubuntu, for which Canonical recently extended its LTS to 12 years, doesn't come close.
Ovo za SUSE je i meni misterija, IMHO bolji OS za enterprise use od RHEL. Ali eto RHEL ima puno veći broj korisnika od SUSE-a.
Nobody gets fired for buying IBM RHEL