Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.223
|
čitano: 3.966.012
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori
Nocio kaže...

Bok ekipa.

Da li ima koja verzija linux-a da je pogodnija za "programiranje" ili ne Arch jedan od boljih?

Hvala unaprijed.

Arch User Repository me toliko puta spasio muka (nekad i zadao, ali otom potom), ne znam stvarno koja distra bi bila bolja za programiranje.

Debian je puno stabilniji, ali kod njega mi se često dešavalo da su neki paketi jednostavno bili prestari i nekompatibilni.

Say hello to my little friend
17 godina
Linux - pitanja i odgovori

Kakvim programiranjem se baviš?

Provjeri koje distre IDE koje namjeravaš koristiti podržava i isprobaj.

Generalno, bilo koja distra s kojom se ti snalaziš će biti dobra za programiranje.

xy

1 0 hvala 0
1 dan
Re: Linux - pitanja i odgovori
Nocio kaže...

Bok ekipa.

Naumio sam se maknuti sa Windowsa i instalirati Linux.

Specifikacije računala su pod moj PC.

Instalirao bi Arch Linux, već ga imam na virtualni. S obzirom da trenutno pokažem za backend developera, Linux mi se pokazao "boljim".

Shvaćam da tu ima svakakvih mišljenja za i protiv ali sam se odlučio na taj korak.

Da li ima koja verzija linux-a da je pogodnija za "programiranje" ili ne Arch jedan od boljih?

Hvala unaprijed.

Ako ti Arch paše idi na njega, ali je to ipak za korisnike koji imaju iskustva u Linuxu i znaju ga održavati. 

Ako želiš stabilnost i mir, uzmi Ubuntu, Mint ili Fedoru.

Sad su to dovoljno ispeglane distre, čak i za početnika.

P.S. Možeš probati kao i ja : Dual Boot (Win + Linux), radi igrica i Office u Windowsima..

Prvo napravi slobodan prostor u Windowsu i isključi Fast Startup, zatim bootaj npr: Ubuntu USB i odaberi “Install alongside Windows”, da Ubuntu automatski složi GRUB za dual boot.

Nakon instalacije pri paljenju biraš između Windowsa i Ubuntua u GRUB izborniku.

typing... scrolling...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice