Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.504.187
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Linux - pitanja i odgovori

Upravo sam instalirao zorin os x64,nakon instalacije ati drajvera dobio sam u donjem desnom uglu watermark od atija(AMD testing use only), koji neznam skinuti.

Kako taj pečat maknuti ?

Stavio sam beta drajver od atija,zato jer rješava neke probleme sa hdmi zvukom.

EDIT:

Napravija update os-a,i sad imam samo crni ekran i kursor na ekranu,,je ovaj linux teško xxxx....  odustajem od njega.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 9:17 (zzz).
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina

Nije za guske sijeno.{#}

Moj PC  
1 8 hvala 0
16 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori
plavi08 kaže...

Nije za guske sijeno.{#}

Baš ti hvala na tvojoj velikoj pomoći,neznam kako bih ovo uspi riješiti bez tvog vrlikog znanja i poznavanja linuxa.

16 godina

Napisao sam ovo jer zašto bi se trudio nekome pomoći tko napiše da je nešto sra*je i onda traži pomoć za isto.

Ne znam ti pomoći neka dođe iskusnija ekipa.

Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
CXZpro4all kaže...

Da li CrunchBang 11 nema podrsku za hrvatsku tipkovnicu ni kod pune instalacije? nema ni za jezik,ali mi je bitnija tipkovnica

ps. pisem s #!

Kako misliš nema? Pa ja sam instaliro #! prije par mjeseci,isto ver. 11,normalno hrv. tipkovnica i jezik...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
13 godina
CXZpro4all kaže...

Da li CrunchBang 11 nema podrsku za hrvatsku tipkovnicu ni kod pune instalacije? nema ni za jezik,ali mi je bitnija tipkovnica

ps. pisem s #!

Ima podršku, i za jezik i za tipkovnicu. Imam #! instaliran i sve radi.

Samo kad se koristi njegov liveCD nema hrv tipkovnice.

17 godina
neaktivan
zzz kaže...

Upravo sam instalirao zorin os x64,nakon instalacije ati drajvera dobio sam u donjem desnom uglu watermark od atija(AMD testing use only), koji neznam skinuti.

Kako taj pečat maknuti ?

EDIT:

Napravija update os-a,i sad imam samo crni ekran i kursor na ekranu,,je ovaj linux teško xxxx....  odustajem od njega.

{#}

De nemoj me šokirati u nedeljno jutro
Pa koji normalni početnik ide na opskurne distribucije koje koristi 10 korisnika ??????? {#}

Kad si početnik odi na provjerene varijante
- Debian
- Ubuntu - windows like debian derivat

- Ret Hat

- Suse

Svaki od navedenih ima jako kvalitetnu zajednicu, i jak CS što plaćeni i besplatni preko foruma

kad se naučiš osnove, kad budešznao raditi administraciju linuxa, tek onda kreni na ostale varijate {#}

12 godina
neaktivan

zorinos je ubuntu sa drugom temom, vallpaperom i desktop sučeljem.

6 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
invoking kaže...

zorinos je ubuntu sa drugom temom, vallpaperom i desktop sučeljem.

pa i ja sam nedavno napravio vlastitu distru.... {#}

skinuo ubuntu server - goli i onda lijepio na njega dio po dio

i to je bio Ubuntu ali jedan jedistveni koji je meni na mom stroju radio

da li bi ikome drugom radio to je pak drugo pitanje

ako si početnik ne slušati savjete za "bolje" i "naprednije" distribucije - kreni utabanim putem, pa kad naučiš onda radi svoje varijante i experimente
PS. vezano za experimentiranje - ne radiš experimente na distibuciji već na derivatu (fala bogu pa imaš grub/lilo za load), a ako ne znaš napravit sam derivat, pa onda ti nisi ni spreman za čačkanje po dubini sistema {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 11:15 (Darky).
12 godina
neaktivan
insan kaže...
CXZpro4all kaže...

ps. pisem s #!

Ima podršku, i za jezik i za tipkovnicu. Imam #! instaliran i sve radi.

Samo kad se koristi njegov liveCD nema hrv tipkovnice.

upravo tako, koristim Live

What to do with an Iphone ? Sell it and buy an Android phone :)
17 godina
neaktivan
zzz kaže...

Kako taj pečat maknuti ?

EDIT:

A jesi nasao distru... Ja koji vec poduze vrijeme radim na Linuxu nikad cuo za nju.

Kao sto kaze kolega: Ubuntu, Mint, Debian... neka provjerena distra koju koriste milijuni, a nemoj poceti s tamo nekom babinom gredom koju koristi sto ljudi. I naravno, odmah je Linux kriv i odustaje se. ROFL.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina

Testirao sam još mint i ubuntu,ali svi imaju isti problem zvuk, preko hdmi kabela puca (xfx 7950).

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2013 20:51 (zzz).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Baš me čudi to kaj pričate jer koristio sam Zorin os 6 lite i core verziju, čak sam stavio tu negdje na forum i screenshotove svog desktopa. Zorin je prilično sređena distra i radi onak out of the box(bar večini) a eno i na distrowatchu je sad na 12 mjestu a sjećam se da je bila i na višim mjestima. Koristio sam lxde verziju(lite) i gnome koja se trudi izgledat ko win-si(core) , nakon onih main distri, ovu bi preporučil početnicima.

http://d-u-d.deviantart.com

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dud kaže...

Baš me čudi to kaj pričate jer koristio sam Zorin os 6 lite i core verziju, čak sam stavio tu negdje na forum i screenshotove svog desktopa. Zorin je prilično sređena distra i radi onak out of the box(bar večini) a eno i na distrowatchu je sad na 12 mjestu a sjećam se da je bila i na višim mjestima. Koristio sam lxde verziju(lite) i gnome koja se trudi izgledat ko win-si(core) , nakon onih main distri, ovu bi preporučil početnicima.

Slažem se s tobom. Iako ju nisam testirao,čak niti kao livecd,čuo sam da ju mnogi hvale kao dosta ispolirana distra....Još joj nisam dao priliku,ali bih mogao...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
neaktivan

Sve je to OK ali za početnika je uvijek najbolje uzeti distribuciju s širokom korisničkom bazom. Kad zapne onda je veća vjerojatnost da će naći rješenje problema. Mislim da je zbog toga i logično početnicima predložiti Ubuntu ili Mint i eventualno openSUSE.

Stručnjak za odmaganje...

8 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zorin os je Ubuntu sa drugom temom i nešto dodatnog softvera. Zapakiraj ga kak god hoćeš ali to je idalje ubuntu.

I govno možeš zapakirati u zlatnu foliju ali ono je idalje govno. Nijednom početniku ako želi koristiti linux nikad ne bi preporučil ubuntu.

0 8 hvala 0
17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
invoking kaže...

Zorin os je Ubuntu sa drugom temom i nešto dodatnog softvera. Zapakiraj ga kak god hoćeš ali to je idalje ubuntu.

I govno možeš zapakirati u zlatnu foliju ali ono je idalje govno. Nijednom početniku ako želi koristiti linux nikad ne bi preporučil ubuntu.

Nego? Gentoo? Tak treba! {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
neaktivan
invoking kaže...

Znam,znam...reklame,politika canonicala,bla bla,ali to početnika ne zanima. početnika zanima da on ima funkcionalan OS,a to je Ubuntu. Koliko god mrzio (ja) Unity,politiku Canonicala i sve to,Ubuntu je i dalje super distra za početnike. Kasnije kad shvati neke stvari preći će na neku drugu distru i gotovo. 

12 godina
neaktivan

Ma naravno, Ubuntu ili Mint, to je za nekoga tko radi prijelaz na linux. Eventualno će u tu skupinu pasti i Elementary, ako ga ikada izbace, lol.

Parva Diplodocus

6 0 hvala 0
17 godina

Pričate gluposti. Početniku je najbolje početi iz početka:

http://www.linuxfromscratch.org/lfs/index.html

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

9 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
zzz kaže...
plavi08 kaže...

Nije za guske sijeno.{#}

Baš ti hvala na tvojoj velikoj pomoći,neznam kako bih ovo uspi riješiti bez tvog vrlikog znanja i poznavanja linuxa.

Driveri za grafičku uvijek zezaju...

Jeli je moguće nekako potpuno reinstalirati unity,znači da on reinstalira i sve dependencije i da se sve postavke x-a stave na "tvorničke"?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
g12356 kaže...
zzz kaže...
plavi08 kaže...
Driveri za grafičku uvijek zezaju...

Jeli je moguće nekako potpuno reinstalirati unity,znači da on reinstalira i sve dependencije i da se sve postavke x-a stave na "tvorničke"?

Unity je moguće reinstalirati jer je on samo grafičko sučelje, kao što uz Unity možeš instalirati Xfce, LXDE, Cinnamon itd.

Say hello to my little friend
15 godina
neaktivan
Ali kako?
Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 23:13 (g12356).
14 godina
g12356 kaže...
Ali kako?

U sekundi "guglanja" dobio sam zanimljiv rezultat koji bi ti mogao pomoći.

Say hello to my little friend
16 godina
neaktivan
Krunoo7 kaže...
g12356 kaže...
Ali kako?

Ne može se unity deinstalirati ni maknuti ovisnosti, a da se sustav ne shebe.

Zbilja ne vidim nikakve potrebe za takvim akrobacijama ako ti ne paše ubuntu unity ima milion drugih mogučnosti.

Napravi si drugog usera i imati češ sve ponovo na defoltu ili nađi na google kako se unity vraća na defolt mada meni to nikada ne upali kako treba ili kako bi ja želio

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 22:19 (Buhaha).
15 godina
neaktivan
Buhaha kaže...
Krunoo7 kaže...
g12356 kaže...
Ali kako?

Ne može se unity deinstalirati ni maknuti ovisnosti, a da se sustav ne shebe.

Zbilja ne vidim nikakve potrebe za takvim akrobacijama ako ti ne paše ubuntu unity ima milion drugih mogučnosti.

Napravi si drugog usera i imati češ sve ponovo na defoltu ili nađi na google kako se unity vraća na defolt mada meni to nikada ne upali kako treba ili kako bi ja želio

Ma,pokvario sam nešto,dok sam išao j**ati ježa,tj. instalirati proprietary drivere na intel/ati hibridnu grafiku,sva sreća da sam imao kde instaliran pored njega,koji se nije pokvario,pa sam nekako sve to popravio.Jedno 10 rješenja sam pokušao prije nego sam naišao na pravo.

Ja i instaliranje grafičkih drivera,bilo na Windowsima,bilo na Linuxu,to je neka posebna priča gdje se uvijek nešto može sje***t.

13 godina
neaktivan

novi sam u svijetu linuxa pa sam odlučio prije nego napravim dual boot snimiti linux na workstation9 i isprobati malo

instalirao sam mint 15 kde, ali nikako ne mogu upogoniti sve one desktop efekte koje on omogućava ( wobbly windows i slično )

da li je to zbog toga što je snimljen kao virtualni sustav ili trebam potražiti problem negdje drugdje?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

koji linux mi preporučujete za sljedeću konfu? e4300 1.8ghz,8400gs,1gb ram,80gb hdd,p5pl2(HTPC)

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

koji linux mi preporučujete za sljedeću konfu? e4300 1.8ghz,8400gs,1gb ram,80gb hdd,p5pl2(HTPC)

Linux Mint,najnoviji.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice