odg sam ti na PP , ali i tu cu staviti da drugi mogu komentirati posto nisam mijenjao unity pa ako netko vise zna http://www.ubuntukiller.com/2013/03/how-to-installupgrade-gnome-38-in.html
PS naletio na ovo :D http://ubuntugnome.org/
odg sam ti na PP , ali i tu cu staviti da drugi mogu komentirati posto nisam mijenjao unity pa ako netko vise zna http://www.ubuntukiller.com/2013/03/how-to-installupgrade-gnome-38-in.html
PS naletio na ovo :D http://ubuntugnome.org/
instaliro sam ubuntu u vmware player i nekako mi to nie bas fluidno.... pa pitanje dali i u virtualku moram drivere instalirat za sve.....mislim dal zbog tog nie fluidno ili zbog virtualke....nekontam bas...
dal mi moze netko rec kak se stavljaju teme na linux, ili mi dat neki link koji to objasnjava? koristim ubuntu 13.04
Imaš više naćina direktno iz repozitorija ili ručno dodati u mapu pogledaj ovaj dolje link
http://askubuntu.com/questions/213697/how-can-i-install-themes
ili ovaj npr.
http://www.noobslab.com/2011/11/themes-collection-for-ubuntu-1110-unity.html
instaliro sam ubuntu u vmware player i nekako mi to nie bas fluidno.... pa pitanje dali i u virtualku moram drivere instalirat za sve.....mislim dal zbog tog nie fluidno ili zbog virtualke....nekontam bas...
Ne znam, pitanje je kakav hardver virtualka imitira.
posto vidim da nie bas lako napravit dual boot win\linux a pogotovo jer hocu prvi put da probam linux tj ubuntu probao bi u virtualki kako to ide i oso sam na ovaj link u clanku gdje je odabir image-a i koji da skinem onaj lte ili drugi?.... i ako neko zna napamet kako u virtualku instalirat ubuntu,valda se instalira prvi put i s njom radim...skinio sam VMware Player za virtualku....
Jednako je tesko kao i napraviti dual boot dva Windowsa. Mozda i lakse.
sredio sam si to malo sinoc naso sam opcije pa sam dao virtualki max postavke koje moze koristit pa je sad dosta brze sve.... samo me zanima dali drivere moram instalirat da jos bolje bude, graficku mi neprepoznaje sinoc sam probo instalirat i sve je proslo ok al nista i dalje..... nemoze mi rezoluciju namjestit nativna mi je 1920*1080 a sad je 1920*1200....
Večer.
Nadogradio sam Ubuntu sa 12.04 na 12.10 i sve je završilo, pitalo me da resetira, i nakon resetiranja kod bootanja stane na crnom ekranu. Ima tko kakvu ideju?
Komp je pod Moj PC, Asus...
Večer.
Nadogradio sam Ubuntu sa 12.04 na 12.10 i sve je završilo, pitalo me da resetira, i nakon resetiranja kod bootanja stane na crnom ekranu. Ima tko kakvu ideju?
Komp je pod Moj PC, Asus...
Dali mozes do naredbenog retka u konzoli ctrl+alt+f1 u konzolu pa se ulogiraj mislim da ti je tu problem sa gdm logon scrinom
dal mi moze netko rec kak se stavljaju teme na linux, ili mi dat neki link koji to objasnjava? koristim ubuntu 13.04
Imaš više naćina direktno iz repozitorija ili ručno dodati u mapu pogledaj ovaj dolje link
http://askubuntu.com/questions/213697/how-can-i-install-themes
ili ovaj npr.
http://www.noobslab.com/2011/11/themes-collection-for-ubuntu-1110-unity.html
KOje od tih tema bi gornji panel stavile u neku naranđastu ili svijetloplavu boju?
alt+tab mi inace normalno radi, al kad igram league of legends nemogu koristiat alt+tab, mis se promijeni kao da mi se screen promijenio, screen mi ostane na lol-u al kao da klikcem po onome na sta sam napravio alt+tab. koristim ubuntu 13.04
alt+tab mi inace normalno radi, al kad igram league of legends nemogu koristiat alt+tab, mis se promijeni kao da mi se screen promijenio, screen mi ostane na lol-u al kao da klikcem po onome na sta sam napravio alt+tab. koristim ubuntu 13.04
Nemoj alt-tabati. LoL sigurno igras preko wine i to ne radi kao na Winsima.
Nemoj alt-tabati. LoL sigurno igras preko wine i to ne radi kao na Winsima.
da... prijeko playonlinux, al mi je prije normalno radilo na linuxu, nezz zas sad nece
da... prijeko playonlinux, al mi je prije normalno radilo na linuxu, nezz zas sad nece
Ma daj? Zanimljivo. Ja nekad prije kad sam koristio wine za W3 nije mi funkcioniralo nikad kak se spada. Zbrejkalo bi uvijek.
vec treci put pitam niko neodgovara valda ce mi sad uspjet.....prvi put radim u linuxu da isprobam..... instaliran je ubuntu 12.04 u virtualku i pojavljuje mi se ova poruka na desku svaki put kad pokrenem..... i isto nije mi prepoznana graficka kartica....naso sam tut kako instalirat zadnje nvidia drivere, cak i onaj bumblebee driver, to je sve proslo uredu kolko sma skuzio jer nije nikakav eror u terminalu izbacio....ali i dalje nista slika je dolje i dalje nepozna graficku ako to je to.....pa pomagajte.... hardver je pod moj pc ako nekom treba da vidi sta imam
vec treci put pitam niko neodgovara valda ce mi sad uspjet.....prvi put radim u linuxu da isprobam..... instaliran je ubuntu 12.04 u virtualku i pojavljuje mi se ova poruka na desku svaki put kad pokrenem..... i isto nije mi prepoznana graficka kartica....naso sam tut kako instalirat zadnje nvidia drivere, cak i onaj bumblebee driver, to je sve proslo uredu kolko sma skuzio jer nije nikakav eror u terminalu izbacio....ali i dalje nista slika je dolje i dalje nepozna graficku ako to je to.....pa pomagajte.... hardver je pod moj pc ako nekom treba da vidi sta imam
Jesi li instalirao vbox guest additions?
Jesi li instalirao vbox guest additions?
jok...nigdje vidio da mi treba.... tek juce sam prvi put radio u linuxu uopce...tek pocinjem pa nez bas neke cake...
Pa ti koristiš virtualno računalo, a ne svoje.Nemaš potrebu za grafičkim driverima.
Probaj ovo, u pitanju je bug s vmwareom. Upiši u terminal:
sudo apt-get remove xserver-xorg-video-vmware
sudo apt-get install xserver-xorg-video-vmware
I onda restartaj.
Pa zato i pise da pitam jer neznam....a za nesta mi je izbacio neku poruku da kao nemam dovoljno jaku grafu za pokrenit kolko se sjecam.... probo i kad sam prvu upiso izbacio da nema instalirano pa nema sta deinstalirat,a drugi red da ima gresku neku i da imam nesta broken.....
probao?sudo apt-get install mesa-utils
A što ima broken ....?
Prekopiraj što izbaci.
Problem - nemogu ući u BIOS.
Instaliro sam Mint 14 na Lenovo S10e netbook prije mjesec dana, ali danas sam primjetio da nemogu ući u bios.
Kad palim netbook pojavi se lenovo logo (ali bez teksta di piše da pritisnem F2 i F12 za bios i boot options) i nakon toga GRUB2 i onda se pokrene Mint (koji normalno radi).
Htio sam isprobati drugu distribuciju linux-a sa usb-a ali nemogu.
Molio bih vašu pomoć.
Hvala unaprijed.
.. Lenovo S10e netbook ..
-novi LEnovo modeli, (ne znam za ovaj, provjeri) imaju poseban button za ulazak u BIOS.
-pročitaj upute, F2, F12, DEL... ili TAB da se pojavi POST txt.. (naravno mora biti restart-gašenje, jer iz sleep-hyber nema bootanja).
U bios sam mogo uci sa F12 do prije mjesec dana kad sam instaliro linux Mint a sad nemogu. postoji li mogucnost da postavim iz gruba da mi boota sa usb memorije i ako da kako.
U bios sam mogo uci sa F12 do prije mjesec dana kad sam instaliro linux Mint a sad nemogu. postoji li mogucnost da postavim iz gruba da mi boota sa usb memorije i ako da kako.
Ne vidim zasto ne bi mogao uci? Uvijek ide redoslijed power tipka > BIOS > bootloader (u ovom slucaju GRUB).
Cim upalis kompjuter, pocni lupati F12. Ako onda ne ude u BIOS, onda cemo vidjeti dalje sto bi moglo biti.
-F12 nije ulaz u BIOS nego (quick) Boot menu.
-ovisno o postavkama u BIOSu, funkcijskim tipkama.. može biti problem ući, tj na vrijeme stisnuti tipke.
To sam i radio ali samo počne pištat i opet se otvori GRUB.
Kad bi se netbook palio pokazao bi se početni ekran sa logom od Lenova, a ispod u donjem lijevom kutu bi pisalo" Press <F2> to Setup" i Press F12 to choose boot item at startup
E sad to više ne piše i kad pritiščem bilo F2, Fn+F11(jer netbook nema F12 tipku) ili del, poćne pištat i zastane i nastavi na GRUB.
@ihush
Da krivo sam napisao jer sam inace koristio F12 da odaberem boot device, ali F2 isto ne radi.
..
E sad to više ne piše i kad pritiščem bilo F2, Fn+F11(jer netbook nema F12 tipku) ili del, poćne pištat i zastane i nastavi na GRUB.
..
.. 123-10.
- fn je nešto suprotno, ako je defalutno postavljeno za multimedija tipke vjerojatno trebaš držati fn+F2 ili samo F2. (i to je opcija u BIOSu).
-čitaj postove (precizno) i probaj, ono što probaš opišeš rezuiltat..
-tipka PAUSE bi trebala zaustaviti boot-post i dati ti vremena da barem pročitaš txt.. nastavlja se s ENTERom.
ok, ovako. Odspoji HDD. Nakon tog podesi BIOS, spoji HDD. (svaki put odspoji struju i bateriju).
Izvadio sam hdd i pokušao sa F2 ući u bio ali se dešava isto s razlikom da nakon početnog ekrana crtica blinka i ništa se ne dešava.
Netbook ima normalne funkcijjske tipke F1 - F11 a F12 = Fn+F11.
Izvadio sam hdd i pokušao sa F2 ući u bio ali se dešava isto s razlikom da nakon početnog ekrana crtica blinka i ništa se ne dešava.
Izvadi bateriju, izvadi HDD i izvadi jedan memorijski modul. Sačekaj 10ak minuta i upali bez HDDa i tog RAM modula (i bez baterije). Promjena hardvera bi trebala natjerati autostart BIOSa.
Ako ni onda neće u bios, pokušaj pritiskati F2 - kad-tad će pokušati upaliti network boot. To mu neće uspjeti, restartaj ga nakon toga. Sad bi trebao ponuditi F2 za ulazak u BIOS.
Googlanjem sam našao ovo:
thanks for the suggestion of removing the harddrive.. it wasnt too hard to get out of the netbook ..after booting it didn't appear to be booting off any other devices (blank screen) but after shutting down a few times and pressing keys on boot it tried to boot off the lan device multiple times until reboot..... after trying to boot off the lan device I shut it down and upon restart the options (f2 for bios, f12 for boot menu) appear.... SUCCESS thanks erik for the suggestion...I didnt try it earlier since it didnt make sense that the menu would showup on the next reboot...maybe this is a failsafe lenovo has after adding options that disable access to bios =X (shame on lenovo) SOLVED
i ovo
In front of laptop, near of the POWER BUTTON is located "NOVO BUTTON" (Lenovo OnKey Recovery), which is possible push just using pen (or any sharp object).
1) Turn off computer
2) Push NOVO button (with pen)
3) Computer starts and go directly to BIOS
I btw, u krivom si topicu. Linux nema veze sa ovime...
Netbook ima normalne funkcijjske tipke F1 - F11 a F12 = Fn+F11.
Hm, ako si izvadio HDD (a na HDD-u u MBR-u je GRUB) onda to meni ne smrdi na problem s GRUB-om vec mozda s maticnom?