[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 581.660
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
dakiva kaže...
Liverpool1892 kaže...

Sve sam napravio, nakon ovoga:
Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> odabrati datoteku koji je custom ROM te po završetku instalacije vratiti se na početnu stranicu tipkom "BACK" i odabrati >> Reboot system now 

Bio je LG logo, pa nestao i došao novi logo SwiftDroid Second life i sada tako stalno stoji, mislim da je zablokiro, što da napravim, izvadim bateriju pa ga ponovo upalim?

EDIT: Izvadio bateriju i ponovo ga upalio opet isto,  Logo: SwiftDroid Second life i sada tako stalno stoji.

Jesi li pažljivo ispratio 16.-ti korak i ako jesi koliki si mbn file izabrao ( stavio )?

Taj korak nisam ni radio jer imam recovery 3.0....
Možda trebam staviti recovery 6? Kako njega da stavim sada

12 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
dakiva kaže...
Liverpool1892 kaže...

Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> odabrati datoteku koji je custom ROM te po završetku instalacije vratiti se na početnu stranicu tipkom "BACK" i odabrati >> Reboot system now 

Bio je LG logo, pa nestao i došao novi logo SwiftDroid Second life i sada tako stalno stoji, mislim da je zablokiro, što da napravim, izvadim bateriju pa ga ponovo upalim?

EDIT: Izvadio bateriju i ponovo ga upalio opet isto,  Logo: SwiftDroid Second life i sada tako stalno stoji.

Jesi li pažljivo ispratio 16.-ti korak i ako jesi koliki si mbn file izabrao ( stavio )?

Moraš imati ili 5 ili neki od tih 6 reacovery-a i obavezno isprati taj 16-ti korak pažljivo, a kreni od 14-og. Lepo je objašnjeno

14 godina
neaktivan
dakiva kaže...
Liverpool1892 kaže...
dakiva kaže...
Liverpool1892 kaže...

Moraš imati ili 5 ili neki od tih 6 reacovery-a i obavezno isprati taj 16-ti korak pažljivo, a kreni od 14-og. Lepo je objašnjeno

Dođem do koraka fastboot -w i onda stisnem enter pa stalno stojiwaiting for device

16 godina
Re: FASTBOOT & RECOVERY na LG GT540:
Najbrži kaže...
  1. http://www.lg.com/hr/android/LGUnitedMobileDriver_S497CA20_WHQL_ML_Ver_1.0_20100801_4.9.7.0.zip

Download ASUS Android BootLoader Interface - DRIVER OBVEZAN ZA WINDOWS XP KORISNIKE

Download LG Android Driver - DRIVER OBVEZAN ZA WINDOWS 7 KORISNIKE

NAPOMENA za Windows 7 korisnike: OBVEZNO uraditi automatsko instaliranje DRIVER-a pomoću windows update

1. Ugasite i upalite mobitel i odmah čim se pojavi LG logo držati 5s stisnuto POWER + CAMERA kako bi ušli u FASTBOOT MODE
  2. NAPOMENA: kod većine će se pojaviti crni ekran sa pozadinskim osvjetljenjem, a kasnije je moguć PLAVI ekran sa sitnim bijelim tekstom.

3. Raspakirati i kopirati folder tools u C:\

4. Windows + R, upisati CMD te potom stisnuti ENTER
  5. Upisati:
    cd C:\tools    NAPOMENA: znak "\" dobivate kombinacijom tipki "CTRL + ALT + Q"fastboot -wfastboot erase bootfastboot erase systemfastboot erase cachefastboot flash recovery recovery6.img PREPORUKA: koristite recovery 6, a ako želite drugi, preuzmite OVDJEfastboot flash APPSBL mbn_file.mbn    NAPOMENA: "APPSBL" mora biti VELIKIM slovima. Datoteku appsboot_250_134_64.mbn preimenujte u "mbn_file"fastboot -wfastboot reboot  
  6. Držeći tipke HOME + POWER ući u RECOVERY MODE, za početnike SREDNJA i DESNA tipka
  7. Mounts and storage >> Mount USB /NAPOMENA: izbornikom se krećete VOLUME UP/DOWN, a odabiranje vršite tipkom "CAMERA" s desne bočne strane
  8. Preuzeti na PC neki od custom ROM-ova i prebaciti na SD karticu u folder "2.3.7" /NAPOMENA: naziv foldera treba biti brojčane oznake kako bi vam se pokazivao na vrhu izbornika u recovery modu

Lista TOP 5 ROM-ova za naš LG GT540:
    2.3.7 | CM7 | AOSP v2.0 - recovery / fastboot 
    2.3.7 | CM7 | Zoe 5.0 - recovery / fastboot / bootloop fix
    4.0.4 | CM9 | ICS CM9.1 FINAL - recovery
    2.3.7 | CM7 | SDSL 4.0 FINAL - recovery / fastboot
    2.3.7 | CM7 | Build Three by tejasdj12 - recovery

9. Dvaput stisnuti "BACK" tipku kako bi se vratili na početak recovery moda
  10. Wipe data/factory reset
    Wipe cache
    Advanced >> Wipe Dalvik cache >> jedanput stisnuti "BACK" tipku
  11. Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> odabrati datoteku koji je custom ROM te po završetku instalacije vratiti se na početnu stranicu tipkom "BACK" i odabrati >> Reboot system now

RECOVERY MODE >> HOME + POWER iliti SREDNJA + DESNA tipka
FASTBOOT MODE >> POWER + CAMERA iliti DESNA + KAMERA
FACTORY RESET >> VOLUME UP + HOME + SEARCH

Lijepo sam napisao da kreneš od 13. koraka. Što se tiče fastboota instaliraj DRIVER. Linkovi su ti u gornjem dijelu posta za XP/7

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 13:25 (Najbrži).
14 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Evo sve sam instalirao i onda mi stalno ovo stoji:

EDIT: Imam win 7

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 13:31 (Liverpool1892).
16 godina
Liverpool1892 kaže...
Evo sve sam instalirao i onda mi stalno ovo stoji:

A ovo?

Download LG Android Driver - DRIVER OBVEZAN ZA WINDOWS 7 KORISNIKE

NAPOMENA za Windows 7 korisnike: OBVEZNO uraditi automatsko instaliranje DRIVER-a pomoću windows update

14 godina
dakiva kaže...

onda neka mi neko objasni jesam ja lud ili glup. da frend koji ima jos GT540 i recovery 3 uredno instalira i najnovije romove, i to pred mojim ocima.

e sad ako ekipa tvrdi da se mora imat odredjeni, kak onda on to instalira bez problema?

il sam ja glup il lud

16 godina
Nocio kaže...
dakiva kaže...

onda neka mi neko objasni jesam ja lud ili glup. da frend koji ima jos GT540 i recovery 3 uredno instalira i najnovije romove, i to pred mojim ocima.

e sad ako ekipa tvrdi da se mora imat odredjeni, kak onda on to instalira bez problema?

il sam ja glup il lud

Osobno sam koristio 2.5.1.8 dugo vremena i sve sam preko njega instalirao, međutim nove ROM-ove više nije mogao instalirati, javljao je grešku Aborted status - 7 ili tako nešto. Prebacio se na 5.x.x.x i poslije toga na 6.x.x.x i bez problema sve ide. Zašto noviji recovery? Čisto jer su izbačene nepotrebne mogućnosti i pojednostavljeno je sučelje odnosno redoslijed izbornika.

Pomažem Liverpool-u, problem je što kod njega se sve mora ispočetka. Prvo staviti 2.1 s fastbootom preko KDZ updatera itd itd.

16 godina

Pomogao Liverpool-u, stavio je SDSL 4.0 (za sada). Vratili mob u život :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Ako nekoga zanima povecanje memorije za aplikacije: skripta http://d-h.st/2rR moze da se instalira u bilo koji ZOE rom (klasicno, preko recovery-ja), a moze (malo komplikovanije, ali provereno) i u AOSP v.2.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zaboravih da pitam: kako da obrisem istoriju u Antutu Benchmark-u?

0 0 hvala 0
16 godina
zemunac kaže...

Zaboravih da pitam: kako da obrisem istoriju u Antutu Benchmark-u?

Obriši folder s SD kartice pod nazivom ".antutu"

12 godina
neaktivan

Hvala, Najbrzi !

14 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Pomogao Liverpool-u, stavio je SDSL 4.0 (za sada). Vratili mob u život :)

Velika Hvala! {#}

14 godina
neaktivan
Nocio kaže...
dakiva kaže...

il sam ja glup il lud

Nisi ni lud ni glup. Ja imam 2.5.1.8 i sve sam do sada radio sa njim, pa čak i particioniranje kartice za ovaj zadnji rom. Sve uredno obavlja i nisam imao nikakvih problema. Ako netko ima nekih problema, preporučio bi ovu verziju jer sa njom radi sve, od prvog do zadnjeg roma. Jedino ako ne ovisi i o samom mobu.

Najbrži, možda je kod tebe bio samo neki trenutni problem, pa bi bilo dovoljno da ponovo postaviš 2.5.1.8.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 11:39 (Vac).
14 godina
neaktivan

Koliko vam je trajala baterija na ovom ROM-u?  
ROM: 2.3.7 | CM7 | SDSL 4.0 FINAL 

0 0 hvala 0
16 godina
Treba min.24sata uz dosta korištenja, do 48 uz minimalno korištenje. Meni na zoe 30-36sati traje.
12 godina
neaktivan

meni je na Zoe 5.0 uzasna baterija kad je ukljucen 3G.  izdrzi 4-5 sati. u pozadini radi face i viber.

12 godina
neaktivan

Najbrži, je l možeš da mi kažeš da li ti se dešava da na ZOE 5.0 neke aplikacije vezane za internet ne rade? Konkretno ( ne verujem da ih neko koristi u Hrvatskoj ), aplikacija Radio S koja se strimuje preko interneta ili b92 novine mi nisu radile. Mislio sam da je do samih aplikacija, ali kada sam sa vratio na ZOE 4.0 sve radi kako treba. Znači zanima me dali ti se to dešava sa bilo kojom aplikacijom?

0 0 hvala 0
16 godina
Baš sam jučer instalirao dvije aplikacije za slušanje radija. Slušaj radio mi nije valjao, ali slooshaj je valjao. Do roma je to.
12 godina
neaktivan

Bok ljudi evo planiram uzet ovi mob pa ako stavim ovu verziju ICS ocu li ja moc igrat novije igre ili ce samo izgledat ko ICS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ICS možeš imati ali igre zaboravi pogotovo one malo zahtjevnije jer ICS je sam po sebi gladan resursa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 21:55 (Najbrži).
16 godina
Pošto ne mogu urediti poruku, ovako : ICS je sporiji nego GB i na to se treba naviknuti. Igre mogu ići na njega, radit će ali u štekati. - što zahtjevnije to više šteka
12 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
Pošto ne mogu urediti poruku, ovako : ICS je sporiji nego GB i na to se treba naviknuti. Igre mogu ići na njega, radit će ali u štekati. - što zahtjevnije to više šteka

pa evo sad bi uzeo mob LG GT540 i stavio bi na nejga ICS sa aplikacijama: Viber, Whatsapp, Facebook, Hill Climb Racing, avast Free antivirus. i to je to, oce li mi onda stekat mob? i sta mi je bolje onda GB ili ICS?

16 godina
Kr1per kaže...

pa evo sad bi uzeo mob LG GT540 i stavio bi na nejga ICS sa aplikacijama: Viber, Whatsapp, Facebook, Hill Climb Racing, avast Free antivirus. i to je to, oce li mi onda stekat mob? i sta mi je bolje onda GB ili ICS?

Možeš staviti ICS s tim aplikacijama, samo kažem da će biti sporiji rad mobitela tj. sporo će ti odgovarati na tvoje komande tj. dodire. Svakako bolje koristiti GB. Štoviše možeš sve isprobati i vidjeti šta ti odgovara.

12 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
Kr1per kaže...

Možeš staviti ICS s tim aplikacijama, samo kažem da će biti sporiji rad mobitela tj. sporo će ti odgovarati na tvoje komande tj. dodire. Svakako bolje koristiti GB. Štoviše možeš sve isprobati i vidjeti šta ti odgovara.

hm neznam sad, imam vec doma alcatel ot 991 i GB mi skroz odgovara, a radio sam na rodjakovom Blade III, malo mu šteka mob a ima brdo igrica 

preporuci mi ti

14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Koliko vam je trajala baterija na ovom ROM-u?  
ROM: 2.3.7 | CM7 | SDSL 4.0 FINAL 

Najbrži kaže...
Treba min.24sata uz dosta korištenja, do 48 uz minimalno korištenje. Meni na zoe 30-36sati traje.

Meni ne može ni 8h uz minimalno koištenje, a da ne pričam o većem korištenju ili odlasku na put na jedan dan.
Evo noćas oko pola 2 sam naunio bateriju, i ostavio ga, i jutros se probudim kad baterija na mizernih 20% i ukoliko otvoim galeriju, viber za manje od 5min će baterija se isprazniti.
Sinoć sam bio u trgovini i morao sam poslati hitno poruku, i naravno nisam uspio jer se baterija ispraznila :/

Ne znam u čemu je problem?

14 godina
neaktivan

Meni  je na ZOE 4.0 baterija bila uzasna, a sad na ZOE 5.0 radi super drzi 2 i pol dana 

0 0 hvala 0
16 godina
Isključivo wifi kad ne koristiš. Instaliraj cpu spy i stavi screen shoot.
14 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
Isključivo wifi kad ne koristiš. Instaliraj cpu spy i stavi screen shoot.

WiFi mi treba cijeli dan. -> Na prošlom Rom-u mi je bio upaljen stalno i baterija je trajal najmanje 24h uz dosta korištenja mobitela.

Evo SS 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice