LG G3 - Rasprava

poruka: 7.244
|
čitano: 1.231.089
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
LG G3 - rasprava

Neki ovdje hoće reći da sam frik, lijepo.. i dalje nećete promijeniti činjenicu da G3 lagga na dnevnoj bazi

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

https://mega.co.nz/#!2YYkhCqB!5FHxdSYBwpp2NQa1XKfxlzHNkNzRqLMpHVS3M33HrMY

Pozadine za G3

sent via LG G3
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 22:19 (Moby-Split).

0 0 hvala 0
15 godina
LG G3 - rasprava

Jel zna netko da li G3 ima root counter kao Samsungovi mobiteli (knox warranty bit na s4, s5, note2 itd.), te ako ima, da li se može kasnije ponišiti. Tražio sam po netu, ali svako ima neku drugu informaciju, a za novije Samsunge znam da kada se jednom roota, izgubljena je garancija..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: LG G3 - rasprava
Lg nema, a na samsungu kojem gos oces mozes radit apsolutno bilo sto i kad preko odina vratis tvornicki fw i counter se vrati na 0 isprobano na s2, s3, s4.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
PC - stručnjak kaže...
Lg nema, a na samsungu kojem gos oces mozes radit apsolutno bilo sto i kad preko odina vratis tvornicki fw i counter se vrati na 0 isprobano na s2, s3, s4.

Vidiš, kad si spomenuo tu s4, sad ti ne mogu vjerovati ni za LG da znas o cemu pricas ;)

Kod Samsunga mobitel koji su napravljeni prije Note 2 su imali flash counter (može se counter vratiti preko triangle away ili usb jig-a), ali svi mobiteli nakon Note 2 (ukljucujuci i njega) imaju KNOX Warranty Bit (jednom kad skoci s 0x0 na 0x1, garancija je poništena za sve vijeke vjekova)

EDIT:

tražim drugo mišeljenje :D

prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP24804619..bodove za popust dobijemo i vi i ja..
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 22:55 (Rasho).
17 godina
MARKOZD15 kaže...

i dalje nećete promijeniti činjenicu da G3 lagga na dnevnoj bazi

Kod mene nema lagga.

16 godina
Meni je nestao lag odavno, ali me uzasno zivcirao ovaj oversharpness...ne znam kako vas to ne zivcira, bas ubija tekst i kvalitetu prikaza
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
13 godina
Mitch kaže...
Meni je nestao lag odavno, ali me uzasno zivcirao ovaj oversharpness...ne znam kako vas to ne zivcira, bas ubija tekst i kvalitetu prikaza

Vidim razlike u rezolucijama, ali oversharpness ne kuzim i ne vidim :D 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
odjavljen
LG G3 - rasprava

Kod mene 32Gb verzija, dakle 3Gb RAM-a, messenger trza, animacije trzaju, osjetno, nije do moba, ispravan je jer sam probao ostale G trice kod drugih ljudi i ista stvar.. dialer aplikacija pogotovo 

Nije sad to neki nepodnošljiv lag, ali mislim da na flagship modelu, ništa nebi trebalo ni najmanje štucnuti..

3 0 hvala 0
16 godina
SimeKZ kaže...
Mitch kaže...

Vidim razlike u rezolucijama, ali oversharpness ne kuzim i ne vidim :D 

Crni rub uz slova...ovo gore je G3, dolje G2

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
14 godina
odjavljen
LG G3 - rasprava

Da, moram priznati da meni oversharpening smeta isto, ne u prevelikoj mjeri ali ipak smeta.. Cloudy ROM ima oversharpening fix i bilo mi je odlično dok sam ga koristio

1 0 hvala 0
16 godina
MARKOZD15 kaže...

Kod mene 32Gb verzija, dakle 3Gb RAM-a, messenger trza, animacije trzaju, osjetno, nije do moba, ispravan je jer sam probao ostale G trice kod drugih ljudi i ista stvar.. dialer aplikacija pogotovo 

Nije sad to neki nepodnošljiv lag, ali mislim da na flagship modelu, ništa nebi trebalo ni najmanje štucnuti..

To je problem Lollipopa i FB aplikacija koje su govno

Meni Nexus 5 radio full glatko i stavim Messenger i mobitel krepava nakon 48h uptimea...sve se rusi, moram rebootat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 23:53 (Mitch).
15 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Ok, moze onda netko pogledati moj posti reci koji je jos kejs ok (makar vjerujem da cu uzeto Spigen....riskirati i to je to).

Pitam za tempered glass posto vec imam jedan koj kuce pa zato pitam mora li bas iz nekog razloga biti Nillkin (nema smisla da ide bas samo on, ali ipak pitam).

Na G2 mi je Spigen kao sto sam rekao bio odvratan i ruzan, ali ovaj za G3 mi izgleda ok.

Ok, ima netko od vas mozda koji drugi kvalitetan, slim kejs? Mozda Incipio?

Jos jednom postam linkove s kejsovima za koje mislim da su koliko-toliko ok:

Spigen LG G3 Case Slim Armor

Spigen LG G3 Case Ultra Hybrid

Cruzerlite Bugdroid Circuit

Poetic Invictus

Incipio Octane

Incipio NGP® Ultra Case

Incipio DualPro

Supcase HardShell Bumper Case

Za sada su mi favoriti Incipio NGP Ultra te Incipio Octane (imam odlicna iskustva s Incipiom) kao i oba Spigena koja sam linkao (ima li netko Ultra Hybrid?).

Za G2 mi je nakon hrpe isprobavanja ostao Case-Mate, ali sada bi uzeo ovako neku slim varijantu kejsa.

Jos nesto, je li netko od vas nasao kakvu futrolicu za mob pa ako moze linkat (treba mi nekada uz kejs...uz Case-Mate mi nije trebalo, ali svakako bi uzeo za ove neke slim varijante posto ce mi trebati u nekim situacijama)?

Nikako da nadem kod nas nesto za uredaje od 5,5''.

Idem ovaj puta na neku slim varijantu, inace bi opet uzeo meni osobno daleko najbolji kejs za recimo G2, a to je imho 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dario7 kaže...
Akira kaže...
BluesBoy kaže...

Vlasnici, čitam o lagu na G3. Ima li starijih korisnika i koliko je primjetan? Je li nešto što bi trebalo prevagnuti u korist drugog mobitela i je li se netko pokajao izborom? 

Ja sam se zaljubio u G3, ali ne želim se zajuriti i kupiti samo na osnovi toga... 

Kupi G3 i ne brini. ;) Danas svaki freak na bilo kojem mobitelu nade lag kad ga pretrpa svim i svacim.

Kao da nemaju sto raditi, pa cijeli dan vise po mobitelu i traze greske u softwareu. 

G3 je odlican mobitel, na KitKat radi savrseno, a Lollipop treba jos malo ispeglati ali i to ce se popraviti ubrzo.

Zato si ti prešao na OnePlus One ;)

Preporucio sam decku OPO na private. Ali on zeli G3 jer mu je ljepsi.

Oba su odlicna, samo sto je meni OPO ljepsi.

To je bio jedini razlog prelaska. 

I Don't Give A Damn
14 godina
odjavljen
Mitch kaže...
MARKOZD15 kaže...

To je problem Lollipopa i FB aplikacija koje su govno

Meni Nexus 5 radio full glatko i stavim Messenger i mobitel krepava nakon 48h uptimea...sve se rusi, moram rebootat.

Nisam takav problem imao na N5 i Z1 i sl mobitelima, probao sam brisati i ista je stvar, tako da... šteta

17 godina
win32 kaže...

Ok, moze onda netko pogledati moj posti reci koji je jos kejs ok (makar vjerujem da cu uzeto Spigen....riskirati i to je to).

Pitam za tempered glass posto vec imam jedan koj kuce pa zato pitam mora li bas iz nekog razloga biti Nillkin (nema smisla da ide bas samo on, ali ipak pitam).

Na G2 mi je Spigen kao sto sam rekao bio odvratan i ruzan, ali ovaj za G3 mi izgleda ok.

Ok, ima netko od vas mozda koji drugi kvalitetan, slim kejs? Mozda Incipio?

Jos jednom postam linkove s kejsovima za koje mislim da su koliko-toliko ok:

Već si postao to bio.

Odgovorio sam ti LG Slim Guard.

I pročitaj p otemi, raspravljalo se dosta o maskama.

15 godina
neaktivan
stiffler kaže...

Već si postao to bio.

Tema ima 96 stranica. :)

Posto sam ja bio taj koji je na G2 temi pomogao ljudima oko maskica, narucivao im, stavio sve moguce linkove do istih te naveo cijene od malog milijuna istih s raznim detaljima kao i s detaljima o raznim screen protectorima za G2, nadao sam se da ima jos netko tko moze reci o maskicama te o nekoj univerzalnoj futroli za smartphone s displayom od 5,5''.

Zato sam ponovio pitanje posto vise odgovora znaci i neke konstruktivnije odgovore te misljenja vise korisnika su vise nego dobro dosla.

Radi svega toga sam i pitao je li netko koristio koji Incipio za G3 (posto Incipio radi vrhunske kejsove te ako je netko koristio za G3, da znam kako se ponasaju s tempered glass-om (ne Nillkinom) i koliko su ostali "slim" te osim Spigen Slim Armora, je li netko isprobao od vas Spigen Ultra Hybrid?)?

Nemam volje opet narucivati desetak kejsova dok ne nadem neki ok te radi toga molim za pomoc oko odabira ako je netko imao kod kuce neki od navedenih kejsova.

Sto se tice kejsa koji si naveo tj LG Slim Guard, kakav je grip te kakav je materijal tocno u pitanju (vidim da se spominje kombinacija TPU-a i poly?

Slaze li se ok s tempered glass-om?

Koji materijal se nalazi s unutarnje strane?

Malo sam gledao par video uradaka na YouTube-u pa me zanima s tvoje strane (ako ga koristis), koliko nudi uopce zastitu za sam uredaj?

Jesu li napravili kejs bez proreza na desnom vrhu koji imaju modeli za Koreju i sl. (posto se nama na totalno desnome dijelu uredaja ne nalazi nista tj. bar mislim da se ne nalazi jer na G3 imam sada neko smece od kejsa za 50-ak kn pa moguce da prekriva nesto, ali sumnjam......imho grijeh je drzati takav uredaj u tako nekom kejsu kojega sada koristim privremeno dok ne dode nesto pristojno)?

Hvala!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
10 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Vidim, otvorio sam pandorinu kutiju s pitanjem o lagu 

Hvala svima na iskustvu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
win32 kaže...
stiffler kaže...

Već si postao to bio.

Radi svega toga sam i pitao je li netko koristio koji Incipio za G3 (posto Incipio radi vrhunske kejsove te ako je netko koristio za G3, da znam kako se ponasaju s tempered glass-om (ne Nillkinom) i koliko su ostali "slim" te osim Spigen Slim Armora, je li netko isprobao od vas Spigen Ultra Hybrid?)?

Nemam volje opet narucivati desetak kejsova dok ne nadem neki ok te radi toga molim za pomoc oko odabira ako je netko imao kod kuce neki od navedenih kejsova.

Sto se tice kejsa koji si naveo tj LG Slim Guard, kakav je grip te kakav je materijal tocno u pitanju (vidim da se spominje kombinacija TPU-a i poly?

Slaze li se ok s tempered glass-om?

Koji materijal se nalazi s unutarnje strane?

Malo sam gledao par video uradaka na YouTube-u pa me zanima s tvoje strane (ako ga koristis), koliko nudi uopce zastitu za sam uredaj?

Jesu li napravili kejs bez proreza na desnom vrhu koji imaju modeli za Koreju i sl. (posto se nama na totalno desnome dijelu uredaja ne nalazi nista tj. bar mislim da se ne nalazi jer na G3 imam sada neko smece od kejsa za 50-ak kn pa moguce da prekriva nesto, ali sumnjam......imho grijeh je drzati takav uredaj u tako nekom kejsu kojega sada koristim privremeno dok ne dode nesto pristojno)?

Hvala!

Spigen Slim Armor je užasan za G3. Imao ga par dana i maknuo odmah. To nije S od slima i prorez za tipke je predubok.

Slim guard:

1. Stražnja strana je rebrasta plastika (poli) a rubovi tvrđa guma. Grip i nije najbolji no meni osobno je dovoljan

2. Slaže se jer ne ide unutra preko stakla. Viri iznad ruba milimetar-dva ali ne prekriva staklo na unutarnju stranu

3. Plastika? Kaj je bitna unutarnja stranja. To je cover koji zamjenjuje stražnji poklopac

4. Nudi dobru zaštitu. Ja sam tražio minimalan case i ovo mi je pun pogodak bio. Case ni ne zamjetiš da imaš a mob čak i bolje izgleda s njim. Pao mi je par puta bio i nigdje ništa, a ni na samom kejsu nema ništa.

5. Europska verzija nema rupu. Na Amazon.de ju možeš uzeti. Ja sam ju piknuo za 22 eura bio. Oni prorez imaju zbog antene za telku koje mi nemamo.

Osobno sam prezadovoljan kejsom i ako se traži minimalan kejs mislim da boljeg nema. U zadnjih par godina koliko koristim maske po mobovima ovo je definitivno najbolji mi kejs.

15 godina
LG G3 - rasprava

Evo malo da podjelim svoje prve dojmove nakon što sam kupio uređaj preko Santa Domenice u subotu (10.01.2015.), a uređaj sam dobio u utorak (13.01.2015.), te ovime svaka pohvala stvarno brzoj dostavi koja je i obećana preko web stranice.

Uzeo sam verziju G3 Gold sa 3 Gb rama i 32 GB interne memorije. Prošlu godinu i pol sam imao Samsung Galaxy Note 2 koji mi je savršeno radio, ali eto zaželio sam se promjene i odluka je pala na LG G3 i nisam pogriješio.

Prvo što se dizajna tiče mobitel je savršeno ergonomičan i odgovara što nema tipke sa strane nego na poleđini ispod leće kamere, ali za to je potrebno malo privikavanje. Sviđa mi se što je uređaj manji i lakši od SGN II, a veličina ekrana je ista kao i na SGN II. I od dalje prestaje svaka sličnost sa SGN II i LG 3 preuzima primat u hardware-u i software-u.

Ekran je pre bolestan radi njegove rezolucije onaj sa SGN II izgleda pre smiješno i jadno. Detalji u igrama na LG 3 su pre bolesni i izgledaju moćno (tu mi se je doslovno čeljust odvalila ). Kamera je odlična i slike u polu - mraku i bez blica izgledaju odlično.

Jedina zamjerka kod moba je kut gledanja, čim je malo nakoso ekran je dosta zatamljeniji nego kada ga se gleda direkt, što nije bio slučaj kod SGN II.

Score u Antutu mi je 43.421 i više od duplo nego na SGN II, a SOT mi je između 3:20 - 4 sata (s time da mi je 80% toga na igranje malo zahtjevnijih igara - tako da mislim da to i nije loš SOT), ali mi se vjerojatno još i baterija formira pošto sam je tek 3 puta punio.

Definitivno preporuka svakome koji traži odličan high end mobitel, a po pristupačnoj cijeni (čitaj skoro niti jedan drugi proizvođač ne nudi takav proizvod za tako malo para).

Eto toliko od mene za ovo malo vremena što sam mob koristio.

P.S.

Ja nisam osjetio nikakva trzanja mobitela u radu, a nakrco sam ga dobrano (u internoj memoriji ima 10 Gb slobodne memorije, a na SD kartici od 32 GB isto oko 10 Gb slobodnog prostora).

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 12:49 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Koju verziju imas gore 4.4.2. ili 5.0.?

Ja jos uvijek imaim 4.4.2. i cekam dok novu ne poprave.

15 godina
Scarchina1 kaže...

Imam 5.0, tj. imao sam 4.4.2. pa sam odmah napravio update na verziju 20f i meni sve ok. Kakve si ti probleme imao?

15 godina
LG G3 - rasprava

ja sam na svom G3 primjetio da puno slabije lovi wifi od ostalih mobitela, neznam da li je svaki takav ili je do mobitela..

prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP24804619..bodove za popust dobijemo i vi i ja..
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Rasho kaže...

ja sam na svom G3 primjetio da puno slabije lovi wifi od ostalih mobitela, neznam da li je svaki takav ili je do mobitela..

Lovi slabije od kako je na 5.0. Dok je bio na kitkat sve je bilo uredu.

I Don't Give A Damn
10 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...
Scarchina1 kaže...

Imam 5.0, tj. imao sam 4.4.2. pa sam odmah napravio update na verziju 20f i meni sve ok. Kakve si ti probleme imao?

Zasad osto na kitkat zbog problema s baterijom koji 5.0 koristinic imaju.

32/3 model imam i sve radi normalno,ne rusi se ,ne trza ,32 gb class 10 uh1 karica od samsunga je gore.

14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava
Ja stvarno nemam problema na nijednoj verziji od prvog dana (kupljen u 7m)
sent via LG G3

2 0 hvala 0
15 godina
Scarchina1 kaže...
MasterOfDisaster kaže...
Scarchina1 kaže...

Zasad osto na kitkat zbog problema s baterijom koji 5.0 koristinic imaju.

32/3 model imam i sve radi normalno,ne rusi se ,ne trza ,32 gb class 10 uh1 karica od samsunga je gore.

Pa ne kužim zašto ne bi napravio update. Meni sve radi ok. Koliki ti je SOT na 4.4.2.

15 godina
MARKOZD15 kaže...

Također i meni trza. Mislim to nije lag koliko stutter i uzasno je iritantan. Setting se jako puno otvara, otvori prozor i onda mu treba 3- 4 sekunde da pokaze postavke. Realno katastrofa za flagship.

Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom
17 godina
LG G3 - rasprava

Ako imate problema uvijek možete staviti AOSP rom i bit će vam instantna svaka radnja.

0 0 hvala 0
16 godina
merio kaže...
MARKOZD15 kaže...

Također i meni trza. Mislim to nije lag koliko stutter i uzasno je iritantan. Setting se jako puno otvara, otvori prozor i onda mu treba 3- 4 sekunde da pokaze postavke. Realno katastrofa za flagship.

Jeste napravili hard reset nakon updejta na 5, to je odavno pod must

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice