Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.682.227
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

pa zasto onda raspravljas, velim nezelim "tabure", kuciste stoji meni i drugima na 30cm od ociju...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Neznam ja se dvoumim oko phanteks enthoo pro midi tower i fractal design define r5 window.

Kolko sam citao po recenzijama phanteks moze do 280 mm radijator stavit on top a i cable menagment s druge strane ima bome dosta prostora i moze se dosta toga potrpat. Nekih 105 eura u CU phanteks enthoo pro kod nas je od 900-1000kn.

Dok fractal nisam bas nesto citao o njemu al isto mi se izgledom cini dosta ok i puno toga se moze natrpat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir kućišta
Stjepanj kaže...

Evo raja s foruma me popljuvala radi kucista pa me zanima dali ima ista pametno a znacajno bolje od trenutnog Zalmana Z3+, inace to sam kuciste valjda rastavio vec 1000x i dalje sve stima u "mm", takoder nikakvih vibracija ili da mi nesto smeta, prasine nema ni trunke, svaka rupa ima one spuzvaste filtere! pa eto do cca 600-700kn nekakve preporuke cisto da vidim sta se nudi, prioriteti je da kuciste ima bocnu stranicu prozirnu ili neki veci prozorcic kao i drugu stranu dovoljno siroku da svi kablovi stanu bez problema! eventualno da mogu ici vodena hladenja od 240mm..! i skoro sam zaboravio nezelim da kuciste izgleda kao yebeni tabure! tipa fractal r5 i sl sranja za pod stol....boja nije bitna nek je ljepo ovak nekako lp

Po meni, za neke standardne potrebe (zračno hlađenje sa nekim aftermarket coolerom, jedna grafička, par diskova) nema ništa značajno bolje od z3+, pogotovo za te novce. Dovoljno je veliko za sve što većini treba, kvaliteta je sasvim ok, izgled, ponuda ventilatora, ok cable managment, sve 5...

Dugo sam birao kućište (čisto da zatvorim komponente) i uvijek bi z3+ bio u razmatranju, na kraju sam izabrao Fractal Arc Midi R2 zato što je "badass" crni tenk sa puno prostora "za kasnije"...

TL:DR: z3+ je dovoljan za većinu, a na kraju svatko kupi ono što mu se sviđa (ili misli da mu treba)

BF3, MW2, Origin: okrad1337 Steam: okrad5656
14 godina
Stjepanj kaže...

pa zasto onda raspravljas, velim nezelim "tabure", kuciste stoji meni i drugima na 30cm od ociju...

Kolega za navedenu lovu nema nekog ludog kučišta. Z3+ je ok, i najbolje ostat na tom dok se ne skupi nekih 1000-1100kn pa onda uzet neku perverziju.

13 godina
protjeran
Pa evo bas sam gledao i nisam apsolutno nicim odusevljen, kao sto velis ak ne pljunem 200€ nisam nis dobio, osim da stane vodeno od 240mm...jebes takav deal!
14 godina
Stjepanj kaže...
Pa evo bas sam gledao i nisam apsolutno nicim odusevljen, kao sto velis ak ne pljunem 200€ nisam nis dobio, osim da stane vodeno od 240mm...jebes takav deal!

Bolje od toga što imaš ti je tipa fractal r4/r5 kojeg imam i sam si rekao da nije za tebe, a nešto agresivniji dizajn ti je xigmatek talon koji nakon fractala ostavlja dojam kineskog smeča. Tako da za nešto stvarno bolje treba isprstiti preko 1000 kn.

14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Si gledo mozda nzxt phantom 410 midi tower ono ti je slicno po izgledu kao z3 + samo imas ih u razlicitim varijantama boja.Cijena je oko 108 do 114 eura u Cu.

Neznam samo kakva je kvaliteta izrade i dal je to sve dosta cvrsto posto malo malo mjenjas komponente a moze se stavit gore ispod poklopca 240mm radijator.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Stjepanj kaže...

Promatrao sam dugo što ti se sviđa od kućišta u slici koju si poslao u svome postu i ja bi ti toplo preporučio Corsairov Graphite 780t 

Šala mala, ako hoćeš nešto tako morat ćeš se dobro isprsit. 

If you have nothing to lose, try.
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Ova maticna pase na Zelman Z1 kuciste? http://www.asrock.com/mb/AMD/M3A%20UCC/

Takodjer , nema veze sto je vidim kod Zelmana napajanje ide u donji kut? Tj sva napajanja pasu ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
brada09 kaže...

Takodjer , nema veze sto je vidim kod Zelmana napajanje ide u donji kut? Tj sva napajanja pasu ?

nemas brige! sve pase...lp

14 godina
brada09 kaže...

Ako ti nije hitno, pričekaj malo s kupnjom, uskoro stiže Z1 neo model, dolazi ako sam dobro vidio s jednim ventom naprijed više i prozorom na boku,

prozor je dosta veći od onoga na Z3+/R1 modelima.

AlzaShop link na kućište.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:14 (Valentin17).
14 godina
neaktivan

Nije mi hitno, al neznam bas ni kolko mi je bitno prozor na boku :D

Ovaj Z1 mi se cini ko best buy za nekog ko ne pati na ledice i prozor..

Vise me muci kak spojit audio i usb na prednju stranu kucista.. nisam to nikad radio ni neznam kakvi kablici mi za to trebaju i dal to moja maticna podrzava uopce.

EDIT

svidja mi se jako ova prednja strana Z1 Neo, samo pretpostavljam i da ce cijena biti dosta veca..

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:18 (brada09).
14 godina
brada09 kaže...

samo pretpostavljam i da ce cijena biti dosta veca..

A ne mora biti, cijene u Alzi su većinom slične kao i kod nas, nije to više kao prije.

A ako preračunaš ovih cca. 42 eura u kune, uzimajući da je 1 euro 7,7 kuna (a nije sigurno), ispada ti cijena cca. 330 kn,

tako nekako dođe i "običan" Z1 kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:25 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

a kaj velite na NZXT H440? jel ima netko to kuciste?!

to mi se svida!

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:27 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
Stjepanj kaže...

Vidio ga neki dan tu na forumu, ali ne znam gdje točno.

Mislim da se je čak i netko žalio na loš protok zraka u tome kućištu, probaj malo potražiti po forumu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 19:31 (Valentin17).
17 godina
Stjepanj kaže...

to mi se svida!

Ovo je odlično kučište airflow bi mogao biti i bolji,

uglavnom pogledaj još phantome jer su ti cijenom isti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 20:27 (toxic).
16 godina
Stjepanj kaže...

to mi se svida!

to ti nije tabure haha lijepo izgleda

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 20:31 (loky4i4).
15 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Imam ja NZXT Noctis 450, to je isto kuciste ko i H440 al ima drugacije prednju i gornju masku i ima pwm hub koji je super stvar.

Nesto jeftinije od R5/4 a isto odlicno kuciste je Define S, nema optiku ali je super za vodeno hladjenje i nije preveliko.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Thermaltake Soprano ili V4 Black Edition? Imam oba doma, u V4 se može složiti volji airflow, a Soprano je malo jače sastavljen. Vaši prijedlozi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vodič za odabir kućišta

Isplati li se uzeti ovo kuciste za 50 kn   ?

http://www.chieftec.eu/de/support/archiv/124-ch-01b-b-sl-mesh-serie-midi-tower-matx-atx-eatx.html

Imam 1 vent,dodao bi u njega jos 2 venta ako valja cemu,do sad sam imao samo ova *ranja codegen,ms itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
doky01akablava kaže...

http://www.chieftec.eu/de/support/archiv/124-ch-01b-b-sl-mesh-serie-midi-tower-matx-atx-eatx.html

Imam 1 vent,dodao bi u njega jos 2 venta ako valja cemu,do sad sam imao samo ova *ranja codegen,ms itd.

Kakvo ti je trenutno kučište? Ovo linkako je starije, dobre kvalitete, ali podržava jedan 12cm vent i 4 9,2cm venta, znači ovi 9,2cm venta bi trebali sorije raditi da ne budu bučni. 

16 godina
Remzi kaže...
doky01akablava kaže...

Kakvo ti je trenutno kučište? Ovo linkako je starije, dobre kvalitete, ali podržava jedan 12cm vent i 4 9,2cm venta, znači ovi 9,2cm venta bi trebali sorije raditi da ne budu bučni. 

Neko noname nemam pojma sta je ovo,unutar koma ziva,graficka jedva stane,cable management mi se ne da uopce dok ne uzme nesto bolje.

Ja imam jedan 80 mm,onda bi narucio jos jedan 120 mm i jedan 92 mm pa da imam dobar protok u kucistu,sad je katastrofa...

11 godina
Vodič za odabir kućišta

Koliki ti je budžet jer je ovo koma, pogotovo što te kablove i ne možeš nigdje zbuksat.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Filip720 kaže...

Koliki ti je budžet jer je ovo koma, pogotovo što te kablove i ne možeš nigdje zbuksat.

Znam,dusa me boli kad vidim,bojim se to povlaciti i mrdati jer je mini itx ploca da nesto ne otkinem na maticnoj,unutra je koma sto se tice ventilacije.

Uzeo bi kroz 3-4 tjedna vjerojatno,ne bi dao vise od 200 kn i uzeo bi polovno.

11 godina
Vodič za odabir kućišta

Aha, čuj onda ako bi kojim slucajem novo uzimao nešto tipa ms voyager ili knight + neki 120mm fan za 30-35 kn, a u polovnim vodama nisam neki ekspert pa će ti to preporučit ostatak ekipe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Filip720 kaže...

Znam,dusa me boli kad vidim,bojim se to povlaciti i mrdati jer je mini itx ploca da nesto ne otkinem na maticnoj,unutra je koma sto se tice ventilacije.

Uzeo bi kroz 3-4 tjedna vjerojatno,ne bi dao vise od 200 kn i uzeo bi polovno.

gle poslo sam ti u inbox poruku imam ti ja kuciste pod garancijom staro 9mj solidno stane cak do 7x120 ventova cable managment isto je ok da se ljepo poslozit mozes cak da dodes da vidis ako si iz zg osobno kod mene.

17 godina
Vodič za odabir kućišta

Ne mogu naći temu no usko je povezano sa kučištem:

da li vrijedi kupiti ovakve ventove ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
toxic kaže...

Ne mogu naći temu no usko je povezano sa kučištem:

da li vrijedi kupiti ovakve ventove ?

Tema je tu. A takvi ventovi su za za hladnjake a ne kučišta.

10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Evo, znam da sam pitao prije par mjeseci za kućište no zbog prostora na stolu nisam mogao tada uzeti Antec P100, no sada sam malo prepravio stol pa me zanima da li je Coolermaster MasterCase 5 (obični) bolji od Anteca? I dali zna ko hoće li neki biti tiši jer mi je u ovom buildu malo važnija buka PC-a

EDIT: Uzeo sam MasterCase 5, kućište ima nevjerojatno puno prostora, vrlo je prozračno, komp je tiši i sve radi ko urica.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 23:07 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozdrav.
Kupio sam Zalmanovo Z11 Plus kuciste koje podrzava grafe do 29 centimetara a grafa koju cu kupiti ima 30 centimetara.Moze mi netko pomoci?Ne zelim rezati HDD cage.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice