Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.682.223
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

narucio sam Z3+ jer u Antec mi ne stane cpu heatsink

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
0 0 hvala 3
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Zanima me jesu li ova MS kucista stvarno tolko losa kako se prica.

Slazem si konfu sa gtx 950 i i5 4460 i sad vidim da neki stavljaju to MS knight/voyager kuciste pa sad nisam siguran je li bas tolika razlika i isplati li se dodat jos ~150kn pa bolje uzet Zalman Z1.?

0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Loša su pretežito jer ne dolaze s nijednim ventom što je za današnje standarde nepojmljivo. Z1 ili Z3 puno bolji izbor, kvalitetnije a dolaze sa 2, odnosno 3 venta uključena. Z3+ ima čak 4 venta.

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
Re: Vodič za odabir kućišta

Koje je po vama najbolje micro ATX kućište. Neovisno o cijeni.

Corsair 350D? 250D? 380T? Air 240? Enthoo Evolve? Fractal Define Mini? Nešto drugo?

10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav ekipa, sto mislite o Coolermaster Elite 431 Plus kucistu? da li ga je netko imao ili ga jos ima?

treba mi neko kuciste iskljucivo iz adm-a u koje bi mogao nagurati Gigabyte GF GTX970 G1 GAMING grafu bez upotrebe skara za lim (a u to navodno stane) i koje naravno ima dobar protok zraka...

naravno ako netko ima bolji prijedlog neka samo napise

0 0 hvala 0
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Imam dotično kučište i pokazalo se dobrim, dakle hladno i tiho u granicama razuma za 450kn.

Nije osobito prostrano, i nema cable management ili filtere za prašinu, ali nekako sam se snašao.

"Navodno stane" nije dobar argument za kupnju, pa vidi po specifikacija da li zapravo stane tvoja grafa.

Da me sad pitaš, rekao bi da ima bolje za taj novac, samo ne znam kakva je ponuda ADM u ovom trenu.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
metallic kaže...

Imam dotično kučište i pokazalo se dobrim, dakle hladno i tiho u granicama razuma za 450kn.

Nije osobito prostrano, i nema cable management ili filtere za prašinu, ali nekako sam se snašao.

"Navodno stane" nije dobar argument za kupnju, pa vidi po specifikacija da li zapravo stane tvoja grafa.

Da me sad pitaš, rekao bi da ima bolje za taj novac, samo ne znam kakva je ponuda ADM u ovom trenu.

Hvala kolega... Pod navodno mislim na to da po dimenzijama kucista moze stat, na papiru ima 3mm viska (VGA card length: 315mm, a grafa je L=312mm, W=129mm, H=43mm)...

Mislim, znate i sami da u teoriji i praksi nikad nije isto...

Tvoje osobno misljenje, da li bi ta grafa mogla stat ili ne? Trebam konkretan odgovor haha

12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Po meni ti je bolji izbor z3 plus.Ima filtere protiv prasine a i grafa sigurno stane..

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Shivi kaže...
metallic kaže...

Hvala kolega... Pod navodno mislim na to da po dimenzijama kucista moze stat, na papiru ima 3mm viska (VGA card length: 315mm, a grafa je L=312mm, W=129mm, H=43mm)...

Mislim, znate i sami da u teoriji i praksi nikad nije isto...

Tvoje osobno misljenje, da li bi ta grafa mogla stat ili ne? Trebam konkretan odgovor haha

Ovisi gdje su power konektori, sa strane ili naprijed..pitaj njih u ADM dal stane, valjda su probali.

Nekako mi je 3mm klaustrofobično i rizično, ali ako ti se sviđa kučište zašto ne?

Opet i prijedlog kolege iznad je dobar, ali kune su tvoje pa odluči i guštaj. ;)

coffe,coffe,coffe.....
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

raspitujem se bas zato sto je klaustrofobicno i da cujem druga misljenja i iskustva. ipak ce bolje znat netko tko ima to kuciste nego ja koji ga gledam na slikama :)

ako stane super, ako ne jbg, morat cu uzet drugo kuciste ili msi izvedbu grafe...

sta se tice Z3 plus, on mi je bio prva solucija, ali ga na stranici adm-a nema, jedino da ih kontaktiram i pitam pa ga mozda nabave - that would be great

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 13:19 (Shivi).

0 0 hvala 0
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Može objašnjenje ovoga? (slika)

http://www.tested.com/tech/pcs/454784-how-choose-all-one-cpu-water-cooler/

kako meni tocno treba biti podesen aio ako sam ga montirao na top i imam filtere?

meni trenutnu u kucistu je top radiator i on radi ispuh..

po slici bi trebao biti gore da puse u kuciste?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

Može objašnjenje ovoga? (slika)

http://www.tested.com/tech/pcs/454784-how-choose-all-one-cpu-water-cooler/

kako meni tocno treba biti podesen aio ako sam ga montirao na top i imam filtere?

meni trenutnu u kucistu je top radiator i on radi ispuh..

po slici bi trebao biti gore da puse u kuciste?

Meni je vodeno od CPU-a na krovu (top) a vodeno od grafe je na stražnjoj strani i oni izbacuju kroz radijatore vručinu vani a prednji i bočni upuhuju svježi zrak u kučište.

Taj sistem mi se pokazao najbolji i za grafu i za CPU i za matičnu ploču i takav sistem ti toplo preporučam

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav, trenutno imam thermatalke v9 kućište koje se skoro raspalo i tražim neko sličnih dimenzija a može i još malo veće, nikako manje.

Preporuke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bhAmigo kaže...
 Preporuke?

Budžet?

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
neaktivan
Do nekih 100€
14 godina
bhAmigo kaže...
Do nekih 100€

Fractal R4.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
bhAmigo kaže...
Do nekih 100€

Fractal R4.

Hhh moram priznat prvi put čujem za ovog proizvođača i ugodno sam iznenađen, sutra idem kupit kućište i još prijedloga bi dobro došli ali ovaj Fractal mi je za sada favorit

16 godina
Vodič za odabir kućišta

Molim za prijedlog mATX kućišta u koje može stati COOLERMASTER Hyper 212 EVO i koje zadovoljava njegove uvjete za protokom zraka. Cube i maksimalno midi tower dolaze u obzir. Veličina grafičke nije bitna. Do 600 Kn sa dostavom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 12:43 (Punti).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Moze i meni neka preporuka za neko dobro kuciste do 600 kuna po mogucnosti da ima prozirnu lijevu stranu.. ATX, preko 30 cm graficka bi trebala normalno stat.. Hvala

smc
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Zalman R1 mid tower case ili zalman z3+

13 godina

Antec GX 505, Sharkoon Vaya. 

13 godina
zober kaže...

Sharkoon Vaya. 

u to kućište ne stanu velike grafe ;)

12 godina
besi kaže...

Moze i meni neka preporuka za neko dobro kuciste do 600 kuna po mogucnosti da ima prozirnu lijevu stranu.. ATX, preko 30 cm graficka bi trebala normalno stat.. Hvala

Ako moze i vani kupovina onda http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4541964_-deep-silence-3-anthrazit-nanoxia.html

11 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav.

Zanime me je li netko busio bocnu stranicu Zalmana z3. Planiram ugraditi dva venta (8 i 12 cm) na nju al se nekako bojim de ne bi pukla ili nesta.....

Hvala.

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 21:57 (LLAMABOY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav, zanima me dali je neko kupio ili zna nekoga tko je kupio ovo kućište http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=MS+Monster zanimaju me dojmovi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
A što će ti puknut na Z3?

Ibme74 - A da skupiš još koju stotku, pa uzmeš nešto bolje? Nećeš kućište mjenjat svake godine, pa nema smisla škrtariti.
Optimizam je nedostatak iskustva.
12 godina
turbojc kaže...
A što će ti puknut na Z3?

Ibme74 - A da skupiš još koju stotku, pa uzmeš nešto bolje? Nećeš kućište mjenjat svake godine, pa nema smisla škrtariti.

Nije zato, ima za iste novce Zalman Z1, ali ovo mi se sviđa na izgleda pa pitam...

16 godina
Vodič za odabir kućišta

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=25297 mišljenje o ovome kučištu ? nekakva alernativa ? (poželjno da bude ovakvog dizajna "što čistije" , i do 500kn max. )

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Evo raja s foruma me popljuvala radi kucista pa me zanima dali ima ista pametno a znacajno bolje od trenutnog Zalmana Z3+, inace to sam kuciste valjda rastavio vec 1000x i dalje sve stima u "mm", takoder nikakvih vibracija ili da mi nesto smeta, prasine nema ni trunke, svaka rupa ima one spuzvaste filtere! pa eto do cca 600-700kn nekakve preporuke cisto da vidim sta se nudi, prioriteti je da kuciste ima bocnu stranicu prozirnu ili neki veci prozorcic kao i drugu stranu dovoljno siroku da svi kablovi stanu bez problema! eventualno da mogu ici vodena hladenja od 240mm..! i skoro sam zaboravio nezelim da kuciste izgleda kao yebeni tabure! tipa fractal r5 i sl sranja za pod stol....boja nije bitna nek je ljepo ovak nekako

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 16:00 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...

skoro sam zaboravio nezelim da kuciste izgleda kao yebeni tabure! tipa fractal r5 i sl sranja za pod stol...

ja ne kužim kako se nekome mogu sviđati kičasta kučišta ....fractal radi super kučišta ,lijepog jednostavnog dizajna ,ali dobro o ukusima se ne raspravlja

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 16:20 (loky4i4).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice