Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.677.364
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir kućišta
zober kaže...

gelon

Naravno da je po maloj cijeni kad gledas bocnu stranicu za njega :D

Gospon_Fulir

KLIK. Ako ce te zanimati neki detalji slobodno pitaj. Sve ovisi po kojoj cijeni ga mozes dobiti, a po meni je jedino isplativ do 200 kn. Iznad toga ima boljih tipa Raijintek Arcadia, Zalman Z1, Z3 i sl. Kvaliteta izrade je na nivou Phoenixa i sl. novijih MS kucista pa bas i nije zesci srotex, odnosno u stilu njihovih ostalih low end kucista.

Hvala zober.

Odlično. Na netu nikako da nađem bolje neke slike. Meni isto tako treba za nekakav osnovni build i isto bih nešto neobično. Mogu ga dobiti za manje od 200 kuna. Skupljam si neke komponente i radim za nekoga, pa je svaka kuna uštede bitna. Komp će i tako biti za surfanje netom i gledanje youtube-a. Thx.

14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav! Koje kućište preporučujete do 250kn.

Ciljam na ovo Sharkoon VS3-V Chrome

0 0 hvala 0
14 godina
iAvenger kaže...

Koje kućište preporučujete do 250kn.

Zalman Z1.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Još jedan glas za Z1. Dva ventilatora, mjesto za SSD iznad HDD kaveza, dobar cable management. Za to lovu odlično.

Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

jel netko zna dali ovakovo kuciste ima di kod nas za kupit :

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811146074#top

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Izvolis klik

12 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozz forumaši! Kupio bih ovo kućište! Može li stat OVA matična,OVO napajanje i OVA grafička?? Inače kakvo je kućište dali ga iko ima da li je prozračno??Hvala unaprijed na odgovorima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Vodič za odabir kućišta

Bok, trebal bi preporuku kucista u koje bi stale dvije GTX660TI kartice, cca 25cm duljine, ploca bi bila asrock 990 extreme3. Novo ili rabljeno, budzet do nekih 400-500kn. 

0 0 hvala 0
14 godina
srcipesak kaže...

Bok, trebal bi preporuku kucista u koje bi stale dvije GTX660TI kartice, cca 25cm duljine

Zalman Z3+.

CPU kaže...

Kupio bih ovo kućište! Može li stat OVA matična,OVO napajanje i OVA grafička?? Inače kakvo je kućište dali ga iko ima da li je prozračno??

Kućište je ok, stanu unutra matična, napajanje i grafička kartica koje si odabrao bez problema.

Osobno bih se ipak malo razvukao još i uzeo Zalman Z1, ali ako uzmeš i to, bit ćeš zadovoljan.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 19:27 (Valentin17).
13 godina
Vodič za odabir kućišta

srcipesak

Ako nisi vec uzeo tu plocu onda uzmi neku bolju sa jacom faznom regulacijom i drugim x8 slotom da se u potpunosti iskoristi druga grafa. Npr. Gigabyte 990FXA-UD3.

Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)

3 0 hvala 1
11 godina
zober kaže...

srcipesak

Ako nisi vec uzeo tu plocu onda uzmi neku bolju sa jacom faznom regulacijom i drugim x8 slotom da se u potpunosti iskoristi druga grafa. Npr. Gigabyte 990FXA-UD3.

Nisam jos uzeo plocu, thx na info. Jest da je +200kn ali oke :) BTW neki se zale da im na asrockici druga grafa radi na x4, a drugima normalno dvije GPU rade na x16 u slotu 2 i 3.... Zbunj

http://linustechtips.com/main/topic/25065-asrock-990fx-extreme-3-crossfire/

Nisam skuzio ovo s "drugim x8 slotom"?

10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav,trebam preporuku kucista do 400 kn ... Zapelo mi za oko cooler master k380 i k350 .... Moze i nesto rabljenog za jeftinije ako ko sta nudi :)

0 0 hvala 0
13 godina

Ne vrijede CM-ovi toliko novaca gledaj vec poznate igrace Zalman Z3, Z3+, R1. Od polovnih bi na tvome mjestu trazio Fractal ARC Midi ili Define R3.

11 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav... zanima me oće li pasati ploća : g31m-s u nova kućišta pošto je dosta stara ploća.

RAMPAGE

0 0 hvala 0
13 godina

Hoce, ploca je mATX format pa mozes gledati mATX i ATX kucista.

17 godina
Vodič za odabir kućišta

Dvoumim se između ova dva kućišta, koje da uzmem:

Sharkoon Rex8 ili MS Conqueror

Sharkoon naprijed ima 6xUSB2.0 dok MS ima 2xUSB2.0 + 1xUSB3.0.

Sharkoon mi je ljepši (od naprijed) i ima (po meni) bolju masku, dok MS ima za 90° zakrenut HDD cage (više mi odgovara, konektori HDDova su okrenuti prema drugoj bočnoj stranici) te na vrhu kućišta ima 3.5" SATA dock (a nije mi toliko "ružniji" od sharkoona). 

Zanima me ima li netko od vas jedno od kućišta da kaže koju riječ o njemu. Najviše me zanima hlađenje (ventilatori) - naprijed bih stavio 2x120mm (DIY nosači) za što mi je sharkoon bolji te cable management

Da stvar bude bolja, pitao sam 8 ljudi za mišljenje koji je ljepši i ispalo je 50:50 hahahah.

Cijena u lipu ista.

Savjeti?

rex8 rex8
ms ms
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 20:32 (Val).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Iskreno niti jedno. Ima puno boljih drugih kućišta koja su praktičniji i ljepša. Ako kućište misliš kupiti tek toliko da imaš i koje će ti stajati u kutu sobe, onda su ti oba dva dobra.

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
17 godina
Vodič za odabir kućišta

A to su? Pod uvjetom da ne prelaze 300kn, jer sam i ovo "izmuzao" koliko se dalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Uvijek racunaj na koju kunu gore, a i kuciste kupujes za duzi period i ne mijenjas ga tako cesto tako da idi na najbolje sto se nudi u tom okviru novaca - Z3.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 23:53 (zober).
17 godina
Vodič za odabir kućišta

10 dana gledam reviewove i taj Z3 mi je stvarno ružan. Btw kakva su iskustva sa playcomhr?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

a sto mislite koje je bolje od ova dva  kucista s tim da treba imat mjesta za vodeno h80 ,zalman r1 white ili nzxt s340 white

http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=940

http://www.nzxt.com/product/detail/151-s340-mid-tower-atx-case.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Evo ovako, trebam nekakvo kuciste u koje ce stati gigabytova gtx 970 g1 gaming, e sada ja sam se razmisljao izmedju:

CM storm stryker

NZXT H440
Fractalov Define R5

da znam da CMova kucista ne vrijede toliko, ali to kuciste mi je prelijepo :D

For The Horde
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Majestic Ik kaže...

a sto mislite koje je bolje od ova dva  kucista s tim da treba imat mjesta za vodeno h80 ,zalman r1 white ili nzxt s340 white

http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=940

http://www.nzxt.com/product/detail/151-s340-mid-tower-atx-case.html

Svakako S340, atraktivniji i kvalitetniji case, stane H80 u njega

Farming simulator 2015 xD kaže...

Evo ovako, trebam nekakvo kuciste u koje ce stati gigabytova gtx 970 g1 gaming, e sada ja sam se razmisljao izmedju:

CM storm stryker

NZXT H440
Fractalov Define R5

da znam da CMova kucista ne vrijede toliko, ali to kuciste mi je prelijepo :D

Stvar osobnog ukusa, u sva tri stane g1 tako da moras sam odabrati koje ti se vise dopada. 

16 godina
neaktivan
DarioGTI kaže...

Zvijer je stigla

Kad vam netko kaže da su bočne stranice na ovakvom kućištu teške - onda mu i vjerujte.

Pazi samo kod bočni stranica pri otvaranju da uvijek držiš ruku ispod da uhvatiš stranicu, jer se boja na "špicevima" stranice lako oljušti, meni je dvaput "ispala" (visina od dna stranice do stola je možda 5 cm a vjerovatno i manje) i oba ugla dolje su mi oljuštena!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

pozdrav svima

ako može mala pomoć oko odabira kućišta

slažem novi komp ali ispao sam iz štosa, odavno ne pratim nove trendove i tehnologije

išao bih na intelov proc, vjerojatno neka verzija i5 4xxx, znači matična za njega

grafu nisam izabrao, biranje kućišta je start

nekakvi zahtjevi oko kućišta

veličina da mi stane 4-6 diskova (ssd + hdd)...(vjerojatno će 4 harda bit dovoljna)

dužina grafe nemam pojma, najvjerojatnije ću je uzeti rabljenu pa mjenjati nakon godinu dvije

crna boja, više ventova s filterom protiv prašine

što tiše kućište, zadnje koje sam imao je bilo loše po tom pitanju

usb 3.0 obavezno na njemu

išao bih do cca 400-500 kn u gotovini

ako imate ikakav prijedlog bio bih zahvalan, estetika mi je bitna htio bi da fino izgleda a zaista sam ispao iz toka što sve ima

lp

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
no_comment kaže...

pozdrav svima

ako može mala pomoć oko odabira kućišta

slažem novi komp ali ispao sam iz štosa, odavno ne pratim nove trendove i tehnologije

išao bih na intelov proc, vjerojatno neka verzija i5 4xxx, znači matična za njega

grafu nisam izabrao, biranje kućišta je start

nekakvi zahtjevi oko kućišta

veličina da mi stane 4-6 diskova (ssd + hdd)...(vjerojatno će 4 harda bit dovoljna)

dužina grafe nemam pojma, najvjerojatnije ću je uzeti rabljenu pa mjenjati nakon godinu dvije

crna boja, više ventova s filterom protiv prašine

što tiše kućište, zadnje koje sam imao je bilo loše po tom pitanju

usb 3.0 obavezno na njemu

išao bih do cca 400-500 kn u gotovini

ako imate ikakav prijedlog bio bih zahvalan, estetika mi je bitna htio bi da fino izgleda a zaista sam ispao iz toka što sve ima

lp

Bilo koji NZXT, Bitfenix ima lijepih modela. Fractal Core serija (trenutno ti je na akciji Core 3500 s prozorom - no možda malo preko budžeta tvog).

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

pogledao sam prijedloge i mogu reći da bitfenix ima finih modela ali nisam vidio cijene moram to malo proguglati

dok to ne vidim malo sam gledao prvi post na ovoj temi i vrtio prijedloge pa da upitam

zalman 3+, vidim da se dosta preporuča, kako vam se pokazao

i usporedba s malo skupljim modelima, recimo s zalman 12+ ili zalman 11+

koja je razlika između ta 3 modela ? isplati li se kupiti ovo malo skuplje ili je to skoro jedno te isto ?

da li je preveliko (previsoko), meni bi stajalo na stolu a ne ispod, hoće li stršiti previše. zbog toga mi je i estetika bitna (iako je to diskutabilno, svatko ima svoje favorite), kućište nije sakriveno već je uvijek izloženo pogledu

i što tiše bi trebalo biti, ako mi već stoji blizu ne bih htio da me ometa s bukom

valjda nisam prekompliciran 

EDIT:

malo sam jutros svratio do hgspot-a (slučajno naišao pa rekoh da pogledam kakva kućišta), i malo sam razočaran zalmanom 

nekako mi jeftino djeluju, slike su puno ljepše nego što u stvarnosti izgleda

i onda gledam dalje, estetika je zajebana stvar, i malo vrtim CM-ove

nekako mi daju ljepši dojam i po izgledu i po kvaliteti

recimo CM 690 II Advanced, skuplji nego što sam mislio dati, vrijedi li toliko u odnosu na zalmana z3+ naprimjer. svidjelo mi se docking station za disk gore

hoće li biti dosta mjesta po dužini za grafulje ?

ili neki ekvivalent ako znate a da je po toj cijeni

EDIT 2

nigdje ne mogu naći CM 690 II već izgleda da on ima nasljednika CM 690 III

izgleda da se izgubio onaj dock station za disk, šteta to mi je bilo em fora em korisno

na netu vidim i modele s plexijem ali na stranici ne vidim, gdje griješim, koji je to model ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 14:19 (no_comment).

0 0 hvala 0
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Da ti malo pomognem model sa plexijem su CMS-693-KWN1, CMS-693-GWN1

Uglavnom za tu cijenu vec imas define r4 http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Define+R4

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 0:09 (roby27).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

isplati li se kupiti CM 690 III i dati oko 800 kn ili uzeti recimo Zalman z3+ koji je u pola cijene ?

vidio sam neke zalmane međutim uživo nisam vidio ovaj z3+, da li je toliko lošiji od ovoga CM-a kad je toliko jeftiniji ?

ima li mi netko reći iz iskustva kako mu se pokazao..volio bih da mi nova konfiguracija dobro izgleda ali vrijedi li taj CM toliko više od zalmana ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav ekipo,

Uskoro slažem konfiguraciju (gaming,miditower) pa bi vas molio za preporuku kučišta (rang cijene 350-450kn). Vidim da se u tom rangu jako često preporučuje Zalman Z3+. Možda zvuči smiješno, ali mene užasno smeta led rasvjeta po njegovom kučištu (samo stvar ukusa, ništa više). Može li neka preporuka u tom rangu, a da nije navedeno kučište (ili bilo koje drugo sa sličnom rasvjetom) i kvalitetom slabiji ?

Hvala

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice