Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.681.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Kakvo je kuciste Coolermaster CM 692 Standard , nemogu nigdje naci recenziju samo za 690 advenced.?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir kućišta
marxone kaže...

Kakvo je kuciste Coolermaster CM 692 Standard , nemogu nigdje naci recenziju samo za 690 advenced.?

Ja  mislim da ni ne postoji 692, nego je to 690 II. Ja sam kupio kao 692 i dobio 690 II.

15 godina
Vodič za odabir kućišta
marxone kaže...

Na prosloj strani je kolega napisao svoje dojmove i ubacio par slika !

Mislim da ti je razlika između Standarda i Advanceda u USB 3.0 portu ! Rekao bih da je to 690 II kao sto i kolega gore kaze , samo su ga nasi preveli ko 692 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

samo da se ubacim. Malo su im čudna ta oznaćavanja. cm692 i 690 II su po meni iste stvari. Mislim da je usb 3.0 verzija posebno naznačena jer i ja imam cm 690 II advance, ali nemam ni gume na otvorima za kablove, ni usb 3.0 a ni staklenu stranicu. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta

da sad sam se cuo s covjekom  koji prodaje kuciste i kaze da je ovaj model http://www.coolermaster.com/product/Detail/case/mid-tower/cm-690-ii-ver-2.html kupljen u portiu http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=052607139 samo je ovaj s plexiem

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 16:39 (marxone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Ovaj moj mi je ok, ali bi ga prodao iz razloga što crvči plastika kod razlike temperature unutar i izvan kučišta. Onda ga malo samo pritisnem u čošku da sve sjedne, pa je ok neko vrijeme. Možda je zbog lošeg stabilizatora u bijeloj plastici. Za crni nisam siguran jer nisam bio nikad u kontaktu s njim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vodič za odabir kućišta

U specifikacijama za commander ms-3 pise "CPU Height limitation 155mm", hocel moc u njega stat hyper 212 EVO, posto izgleda da je on 159mm ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Osobno bas i ne vjerujem previse takvim specifikacijama kaj se tice limita za CPU hladnjake !

Uzmi metar i izmjeri si udaljenost od procesora do kraja druge strane kucista , tak ces najbolje znati !

Iako se sjecam da je kolega uspio utrpat CM Hyper 612S od 163mm u TT V4 koji je inace uži od Commandera  ! Mislim da bi 212 EVO stao u njega !

Music As A Weapon !!
16 godina
Vodič za odabir kućišta

Ma nisam ga jos uzeo, imao sam u planu, al me to odbija od njega...

evo vidim kod commandera ms-I pise CPU cooler limitation 170mm, imal jos kakve razlike između ta 2 kucista ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Commander MS-I je siri od MS-III 5mm , al je zato nesto kraci ! Sve ostalo je isto !

Najbolje ti je izmjerit s metrom udaljenost kako sam vec napisao , iako ja mislim da bi 212 EVO stao u MS-III , makar sluzbena stranica kaze max. 155mm !

Music As A Weapon !!
15 godina
Vodič za odabir kućišta

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8669

Haf majstore, koliko je ovo dobro kućište za ove novce?

Ili ići na zalmana ako se može?

Hvala.

(vjerovatno sam te već spamao u pm za to, ali nemrem naći pa opet pitam, nemoj se ljutit)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 23:04 (fila2208).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Solidno kuciste , slabija strana kvaliteta izrade , dolazi samo sa jednim 120mm ventom , nema USB 3.0 , slab cable managment !

Zalman Z5 koji je skuplji cca. 30-tak kn je tu puno bolji izbor , kvalitetniji , malo vece dimenzije , bolji cable managment , dolazi sa 2 x 120mm ventovima !

Ili Zalman Z5+ koji uz Z5 karakteristike ima i USB 3.0 , jedan 120mm vent vise ( znaci 3 komada ) i plexi prozor !

Music As A Weapon !!
15 godina
Haf932 kaže...

Solidno kuciste , slabija strana kvaliteta izrade , dolazi samo sa jednim 120mm ventom , nema USB 3.0 , slab cable managment !

Zalman Z5 koji je skuplji cca. 30-tak kn je tu puno bolji izbor , kvalitetniji , malo vece dimenzije , bolji cable managment , dolazi sa 2 x 120mm ventovima !

Ili Zalman Z5+ koji uz Z5 karakteristike ima i USB 3.0 , jedan 120mm vent vise ( znaci 3 komada ) i plexi prozor !

Ovaj zalman z5+ izgleda svemirski opako. Ako uspijem njega ću piknuti, ~400kn ali valjda će se isplatiti radi ventova i kvalitete izrade.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav kupujem gaming mid tower kuciste do 400-500 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 2:11 (stylecro).

0 0 hvala 0
17 godina
stylecro kaže...

Pozdrav kupujem gaming mid tower kuciste do 400-500 kn.

Zalman Z5 plus.

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan

Zalman Z5 plus.

Hvala

14 godina
Vodič za odabir kućišta

Kod CM HAF-a 932 Adv. koji je tip konektora na ventilatorima?
Je li Molex ili ima 3-pin?
Ili ima oba? 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

kakva su kvalitetom fractal design kučište u usporedbi sa cm-om? naime, hoću nešto minimalističkog dizajna pa mi za oko zapelo xl r2 crni. sad imam cm 690 II advance bijeli kod kojeg mi oni hdd bayevi izgledaju kao hot swap serverski kvalitetno i lijepo. nisam baš viđao tak nekaj na drugim markama. ma zanemarimo to, ustvari me samo zanima kakav je taj veliki fractal ili imate još koje za savjetovat 

sličnog dizajna, bez nepotrebnih ''izraslina'' na kučištu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
dax-lax kaže...

kakva su kvalitetom fractal design kučište u usporedbi sa cm-om? ...

Fractal Design ti je jedan od vodećih proizvođača kućišta, klasu iznad Cooler Mastera, u klasi si Lian Li i sličnima.

Puno iznad CM-a, ThermalTakea, Corsaira, Chiefteca i sličnih.

Twitter: @191x7
14 godina
Vodič za odabir kućišta

ako je tako, onda samo moram bit siguran u boju. možda postoji gdje za vidjeti u živo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sudy_freak kaže...

Ili ima oba? 

Ja imam obicnog 932 i ima 3pin , a s njim dobil i Molex adaptere !

Music As A Weapon !!
14 godina
Haf932 kaže...
sudy_freak kaže...

Ili ima oba? 

Ja imam obicnog 932 i ima 3pin , a s njim dobil i Molex adaptere !

Ništa vjerojatno od HAF-a 932 Adv.

Previsok je i ne stane mi u stol.

Tako da vjerojatno idem na HAF-a 912 Plus u portiu za 630 kuna. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
dax-lax kaže...

kakva su kvalitetom fractal design kučište u usporedbi sa cm-om? naime, hoću nešto minimalističkog dizajna pa mi za oko zapelo xl r2 crni. sad imam cm 690 II advance bijeli kod kojeg mi oni hdd bayevi izgledaju kao hot swap serverski kvalitetno i lijepo. nisam baš viđao tak nekaj na drugim markama. ma zanemarimo to, ustvari me samo zanima kakav je taj veliki fractal ili imate još koje za savjetovat 

sličnog dizajna, bez nepotrebnih ''izraslina'' na kučištu?

Kraj takvoga Fractala nemas kaj drugo ni traziti , savrsen u svakom pogledu ! On bi definitivno bio moje sljedece kuciste da kupujem ( XL R2 ) !

U tu vrstu kucista jos spadaju CM Silencio 650 , Antec P280 ( samo sto trenutno nije dobavljiv ) !

Music As A Weapon !!
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Uz to još gledam i lian li x900. ima samo jedan na nabavi i nisam siguran jel cijena stvarno ova od 2k kn. Jel ima taj xl r2 zvučnu izolaciju? To mi je jedna od bitnijih stavki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da , Lian-Li kucista su skupa !

Naravno da ima zvucnu izolaciju ! Fractal kucista su sinonim za tisinu !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta
Moze preporuka za big (full) tower kuciste, kvalitetno s dobrim prohodom zraka,cijena nije toliko bitna, recimo max 1300 kn. Jeli isplativ coolermasterov haf x i gdje ga ima na web shopu kod nas, Ili pak coolermaster trooper?

0 0 hvala 0
15 godina

Slobodno uzmes Haf-X - imas ga u ADM-u ili nVIDIA Edition u Extreme Digitalu , nekako je slabo dobavljiv kod nas !

Storm Trooper je isto odlican !

Naznam dali ti se sviđa dizajn kucista s ravnim linijama , no pogledaj si Fractal design Define XL R2 , dolazi s 3 x 140mm ventovima , i jos mozes stavit nekoliko komada , ima fan kontroler , zvucnu izolaciju , filtere protiv prasine , vrlo kvalitetan ... !

Uglavnom , koje god da uzmes od ovih , nemozes fulat !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta
Hvala na brzom odgovoru, svidaju mi se coolermasterovi, storm trooper je savrsen al nebi bilo lose da ima prozorcic. Haf x je isto presavrsen,vidim da ima tri venta, dali ih se jos moze dodat jel znas..? Fractal znam da su kvalitetni i da smanjuju buku, no jednostavno nisu po mom stilu.

0 0 hvala 0
15 godina

Haf-X dolazi s 4 venta : 3 x 200mm + 1 x140mm ! Mozes dodat jos 1 x 200mm gornji , i jos 1 x 120mm + 1 x 80mm kod graficke !

Music As A Weapon !!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice