Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.677.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
tuka123 kaže...

ah puno hvala :) budemo onda Z9 plus..eto jos jedno kratko pitanje da li ste dobije sa tim kucistem  vent koji unutra ili moram posebno kupit?

Uz kučište dobivaš ukupno 4 venta od toga 2 su Blue led http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=423

15 godina
tuka123 kaže...

ah puno hvala :) budemo onda Z9 plus..eto jos jedno kratko pitanje da li ste dobije sa tim kucistem  vent koji unutra ili moram posebno kupit?

Ako ces ga narucivat onda ga uzmi u nekom od ovih shopova gdje je 100kn jeftijiji !

Music As A Weapon !!
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Kakvo je kuciste Zalman Z12 Plus. Vidim da je novije pa nema bas recenzija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Po izgledu mi je OK !

Prednosti su mu 3 x 120mm venta s kojima dolazi , USB 3.0 , crna unutrasnjost , napajanje se montira dolje , filteri protiv prasine , antivibracione gumice za HDD ladice , plexi bocna stranica !

Mali minus je slab cable managment ( inace je unutrasnjost ista kao i kod Z9 i Z11 modela ) !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Kakav je Corsair H80?

This party's gettin' crazy! Let's rock!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
geohot kaže...

Kakav je Corsair H80?

Dobar je, ali bolje idi na Noctua NH-D14. Jeftinija je, tiša i hladnija.

Kalko1212 ingame
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 23:15 (kalko1212).
12 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Evo čitao sam dosta o kućištima i izbor mi se sveo na dva. Koje bi ste vi radije uzeli?

10 Fractal Designe Core 3000
12 Zalman Z11 plus

0 0 hvala 0
15 godina

Tu rađe Zalmana - ljepsi mi je , ima USB 3.0 , plexi prozor , podrzava duze grafe ( kada su HDD kavezi montirani ) ... !

Music As A Weapon !!
16 godina
valore kaže...

Evo čitao sam dosta o kućištima i izbor mi se sveo na dva. Koje bi ste vi radije uzeli?

Zalman ima otvor za provođenje EPS kabla iza matične i podšku za duge grafičke.

S druge strane, dizajn je puno manje profinjen - meni ružan.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko
12 godina
Vodič za odabir kućišta

LP,

nezz gdje da kupim one sarafice za maticnu plocu.( Jel ima tko kakvu trgovinu za to ? Nigdje ne mogu to nac.) 

Dobio sam ih sa kucistem, al sam ih zagubio. I sad sam si narucio atx maticnu a nemam dovoljno tih vijaka. 

Ako ima tko kakvu trgovinu il nekaj slicno neka mi samo zaljepi link.

Puno Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

LP,

nezz gdje da kupim one sarafice za maticnu plocu.( Jel ima tko kakvu trgovinu za to ? Nigdje ne mogu to nac.) 

Dobio sam ih sa kucistem, al sam ih zagubio. I sad sam si narucio atx maticnu a nemam dovoljno tih vijaka. 

Ako ima tko kakvu trgovinu il nekaj slicno neka mi samo zaljepi link.

Puno Hvala

To trebaš nosače matične (motherboard standoffs)? Odi u bilo koju informatičku trgovinu, mnogo ih ima toga u rezervi.

Jedino što nisu baš standardizirani, pa može biti da od jednog kućišta ne pašu na drugo i slično.

Twitter: @191x7
12 godina

ok...hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 12:54 (Sandro HR Zagorje).
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Kućišta ispod 200kn se ne isplate....a pogotovo MS-ova?

ovakvo nešto?

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13089

Mislio sam gradit neki pc, ali nebi puno dao na kućište već više na bolje komponente.

hvala

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
fila2208 kaže...

ovakvo nešto?

Mislio sam gradit neki pc, ali nebi puno dao na kućište već više na bolje komponente.

hvala

Ta kučišta su jako loša, velika je šansa da ćeš se porezat na lim kad sastavljaš PC.

Ovo je super kučište za 250kn, ima PSU montiran dolje i rupe za cable management.

http://www.edigital.hr/Kucite_crni-p36997.html

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko
15 godina
8ax kaže...
fila2208 kaže...

ovakvo nešto?

hvala

Ta kučišta su jako loša, velika je šansa da ćeš se porezat na lim kad sastavljaš PC.

Ovo je super kučište za 250kn, ima PSU montiran dolje i rupe za cable management.

http://www.edigital.hr/Kucite_crni-p36997.html

Izuzev rezanja na lim...i eventualno lošijeg protoka zraka, mogu poslužiti svrsi zar ne?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Moja preporuka rabljeni Lian-Li za 250kn ( ako moozes toliko izdvojit ) , inace Lian-Li je među najkvalitetnijim kucistima !

ili uzmi neki Chieftec za 200kn , puno bolji izbor od MS-a - klik , klik !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Koliko su kvalitetna napajanja u kućištima koja dolaze zajedno s njim?

mis999
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mis999 kaže...

Koliko su kvalitetna napajanja u kućištima koja dolaze zajedno s njim?

Ovisno o proizvođačima. Npr Cooler Master ima dobra kućišta i osrednja napajanja.
Ako pak misliš na MS Industrial, Inter-Tech, Amaze, Evc i slične - to su jeftina šrot kućišta s užasno lošim napajanjima za jako nisku cijenu.

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nisam rekao da nevalja za ništa. OK je to za npr uredska računala koja se ne koriste puno i koja se ne koriste za neke zahtjevne zadatke te rade spojana na UPS-ove.

Negdje gdje je bitan kvalitetan rad računala (pouzdanost, energetska učinkovitost, adekvatno hlađenje) takva kućišta i njihova napajanja nemaju šta raditi.

12 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav, dvoumim se izmeđudva kućišta, Fractal Design Define R4 i Fractal Designe Core 3000. Zanima me isplati li se dati 270kn više za Define R4?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 14:59 (brangioni).

1 0 hvala 1
15 godina

Isplati se !

R4 je vecih dimenzija , ima zvucnu izolaciju , USB 3.0 , veca podrska za CPU hladnjake i graficke kartice , bolji cable managment , kvalitetniji i meni osobno ljepsi !

Music As A Weapon !!
12 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Isplati se !

R4 je vecih dimenzija , ima zvucnu izolaciju , USB 3.0 , veca podrska za CPU hladnjake i graficke kartice , bolji cable managment , kvalitetniji i meni osobno ljepsi !

Ima li dovoljno ventilatora? Trebam li išta dodatno kupovat?

15 godina

S njim dolaze 1 x 140mm prednji vent i 1 x 140mm straznji vent !  Mozes jos naknadno stavit jos jedan prednji od 120/140mm , jedan bocni od 140mm , dva gornja od 120/140mm i jedan donji od 120/140mm ! Inace , R4 kao i Core 3000 ima integrirani fan kontroler !

Music As A Weapon !!
12 godina
protjeran

Jesu po tebi dosta ova dva? Puno mi je 860kn i da još dodatno kupujem..

15 godina

Dovoljna su , kasnije lako kupis jos 2 venta , barem oni nisu skupi ! A i kuciste se kupuje na duge staze i bilo bi steta ne uzet ga zbog samo 2 venta !

Music As A Weapon !!
14 godina
odjavljen
brangioni kaže...

Pozdrav, dvoumim se izmeđudva kućišta, Fractal Design Define R4 i Fractal Designe Core 3000. Zanima me isplati li se dati 270kn više za Define R4?

R4, naravno. Kućište je jako kvalitetne izrade, elegantno je, 2x audio inputa, 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, izuzetno kvalitetna zaštita protiv buke, fan controler za 3, 3 pinska venta, ukupno se može natovariti sa 7x 140/120mm ventilatora, antivibracijske nožice, antivibracijske gumice koje su već ugrađene u hard disk bayove, podrška za 8 HDD/SSD i još dva ili tri iza matične, filteri protiv prašine...

Ja sam kupio i nisam požalio niti kune, a onako i ovako kućište ne kupuješ svaki dan.

12 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Hvala na savjetima, uzimam onda R4 ! {#}

2 0 hvala 0
17 godina
Haf932 kaže...

Isplati se !

I novi Core 3000 ima USB 3.0.

15 godina
Vodič za odabir kućišta

Znam , ali u shopovima jos uvijek ima za kupit stara verzija koja nema USB 3.0 , a mislim da je na nju i mislio !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice