Evo, prije par dana sam naisao na unboxing video na youtube-u i odusevio sam se kucistem, odmah sam odlucio da jednog dana ovo mora biti moje!
Naravno u Hrvatskoj ga nije bilo za kupiti ali iznenadujuce dan kasnije je dosao vjerojatno jedan primjerak jer odmah po mojoj narudbi vise nije bio dobavljiv.
Nadamo se da je to samo privremeno..
I jutros stize meni Overseas s mojom malom kutijicom.
Dakle, radi se o Coolermaster HAF XB kucistu "Cube oblika" ciji me neobican dizajn, "dvokatni" raspored komponenti i inovativno cable menagment rjesenje odusevilo.
Mala cijena s obzirom na kvalitetu sigurno ce privuci jos mnogo zaljubljenika u informaticke novitete.
Ovdje mozete vidjeti sluzbeni opis, linkove na korisne HAF XB stranice te video za detaljnije informacije:
Official Cooler Master Haf-XB Club
Specifikacije:
Dimenzije: 442x330x423mm
Tezina: 8,2Kg
Format: ATX, Micro-ATX, Mini-ITX
Podrska HDD/SSD: 2 HDD-a od 5,25", 2 od 3,5" u tzv. X-Dock-u te 6 SSD-a od 2,5"
Max. GPU duzina: 334mm
Max. CPU visina: 180mm (napomena: bez 200mm vent. na vrhu)
Max. PSU duzina: 180mm
Prednji dio kucista(podrska): power, reset, audio in & out te 2x usb 3.0 (sto je odlicno da su napokon uveli 3.0 jer je bilo i vrijeme da to postane standard!)
Takoder imamo na prednjem djelu dva mjesta za dvd/bluray citace sto je sasvim dovoljno te dva tzv. "X-Dock" mjesta za HDD ili SSD.
Prednost:
- Drugaciji (bolji) "dvokatni" raspored komponenti od standardnog sto omogucava bolji protok zraka te komponente ne "vise" kao do sada.
- Izvanredni polozaji ventilatora te podrska za vodeno hladenje.
- Velik izbor mogucnosti pri cable managmentu zbog svog "dvokatnog" rasporeda komponenti.
- Kvalitetne bocne rucke koje omogucavaju laksi prijenos
- Filteri protiv prašine na kljucnim mjestima (ispred za ventilatore te ispod za napajanje s mogucnoscu lakog ciscenja)
- Rupe za cijevi za vodeno hladenje iza
- Hladenje:
- ispred: 2 ventilatora od 120mm (dobiju se s kucistem) s podrskom za 2x140mm ili 1x240mm radijator za vodeno hladenje
- iza: predviden prostor za 1x120mm te 2x80mm donosno 1x120mm radijator za vodeno hladenje
- vrh: ima predviden prostor za 1x200mm ventilator.
Takav raspored ventilatora omogucava izvanredno hladenje svih komponenti sa skoro svih strana sto u standardnim kucistima dosada nije bio slucaj.
Minus:
- Nisu stavili ventilator od 200mm na vrh
- Mogucnost stavljanja samo CM-ih 200mm ventilatora zbog rasporeda rupa kod montiranja na vrhu
- Bucna 2 stock 120mm ventilatora koja se dobiju s XB-om
Zakljucak:
- Stvarno odlicno kuciste s predobrim omjerom cijene i kvalitete jer ovakvo kuciste standardnog polozaja bi sigurno kostalo puno vise..
- Nikakvi veci nedostaci koji se nebi mogli s dodatnim minimalnim ulaganjem pokriti..
Nadam se da sam pokrio sve sto vas je zanimalo u ovom mom prvom review-u.
Ako sam stogod zaboravio imate dosta reviewa po netu pa pogledajte.
Lijep pozdav !